reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No to teraz sie witam przy capucinko:tak::tak::tak:Tesciowa mi wczoraj przyniosla na sprobe cos takiego jak princesaa love carmel ale nazywa sie tofinek i wlasnie go pochlonelam:tak::tak::tak:
Mlode wlasnei wstaly wiec za dlugo nie pospaly:no:
Noc mialam fatalna a raczej wczorajszy wieczor:no::no::no:Dziewczynki usnely dopiero przed polnoca a do tego czasu stale heczaly,marudzily,ryczaly i wolaly mnei zebym przyszla juz spac:szok::no::no::no:
Dzisiaj juz sa troszke lepsze ale jezeli do konca tygodnia nie bede w 100% "normalne"to w pon postaram sie podjechac do pediatry

reklama
Dowikla może piątki wychodzą??

Ja właśnie przeczytałam że wprowadzili u nas [pierwszy stopień zagrożenia. W nocy ma być śnieżyca i wiatr duży i tak do czawartku więc znow nas zasypie jak w sobotę. Jedziemy po zakupy co by z głodu nie pomrzeć:baffled::baffled:

Zagladam Im do paszcyli i nic tam nie widze:baffled:
Klaudia ma juz 3 piatki i praktycznie wyszly Jej bezobjawowo,a Wiktoria nie ma jeszcze zadnej:no:

Ja tez czytalam ze ma zasypac cala Polske-masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:

Udanych zakupkow MAMITKA:-)

no co wy laski znów ma padać:szok::szok::szok:
Wiki a kiedy ty się nam fotkami pochwalisz:sorry2:
Mamitka a czemu dałaś sie zrobić w banbuko w aptece???
Dowiklus wczoraj w pracy gadałam z kasjerką i ona miała to samo z synkiem wył jej wiczorem nie chciał spac w końcu się wkurzyła i poszła do lekarza i się okazało że mały ma zapalenie ucha środkowego moze nie czekaj tylko idź z nimi do lekarza:baffled:
Antonio wyspany wesolutki jak szczygiełek Pietruszka zaraz wraca z pracy obiadek dochodzi tzn fryteczi bo mięsko mam z wczoraj:tak:
a info dl lasek z dziećmi teraz w lidlu jest tydzień malucha i tak pampersy oryginalne są po 34.90 do tego gratis chusteczki rajtuzki od 56-104 w cenie 4.99 bodziaki po 5 zł pościel fajna po 38 zł chyba tyle pamiętam fajne wieszaki drewniane po 7.99 i masa różności dla maluchów:tak:
ale napisałam dla lasek z dziećmi jakbyśmy tu były bezdzietne:-)))))

Ale my za ruskimi nie przepadamy :zawstydzona/y: Chodziło mi o takie na słodko, bo mam smaka i chodzą za mną już chyba z tydzień. :-p

...

Widzisz, a mi by nie przyszło do głowy zrobić na słodko bo nie lubie :-D:-D:-D

...
no i mam nadzieje ze mnie nawiedzisz :-D:tak:

..

Cichła bym, ale czarno to widzę :-(

Witam.
A ja z doskoku. Mąż przeszedł na zmiany i co drugi dzień pracuje.:dry:Nie idzie z nim wytrzymać, cały dzień poprzestawiany, brak w nim rytmu.:dry:Nie wytrzymam, nie wytrzymam.... nerwowo.:dry:

Oglądałyście może polską komedię " KUP TERAZ" o allegro? Jeśli nie to polecam.:tak:Ubaw po pachy.:tak:
A tu kolezanka z wątku lutowego wypatrzyła ofertę zainspirowaną filmem. Ale się uśmiałam. :tak::-DPytania do kupującego ( umieszczone pod ofertą)the best. :-D
OKAZJA!! Skrzypiący śnieg sprzed garażu BCM! (897049350) - Aukcje internetowe Allegro

W zeszłym roku koś wystwł na ebay śnieg :sorry2: A kasa poszła na cele charytatywne :tak: A najlepsze, że kupujący przyjechał odebrać :-D

Myszunia a walentynki urodzisz bo wodniki to fajne znaki:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Patrysiu jak ta twoja córcia smie się domagać jedzenia:-D:-Djak znajdziesz chwilkę to wpadnij do rowu bo tam zaproszenie jedno czeka i takie tam inne sprawy;-)
Anakondziu no kochana moja pójdziesz do pracy po wakacjach koniec siedzenia w domku a prac okaże się miłą lekką i przyjemną a dotego tak całkiem całkiem płatna:-pno a dziecko no szykuje się kochana druga dziewczynka ale to tak jak Maja do szkoły zacznie chodzić:-D:-D
Został mi tylko do ogarnięcia nasz pokój ale to jak Antoszka wstanie bo on w nim spi i mam luzik dziś pranie się kręci w pralce kosz czeka na rasowanie i na moją wenę do tego może jutro....albo wieczorkiem przy piwku i filmie po pracy:dry::dry::dry::dry::dry:albo radiu:dry::dry::dry::dry:słuchajcie pisałam wam ze mi się w antka wózku kółko posypało tzn łożyko i kółko się teraz blokuje staje w poprzek i nie da rady nim jeździć a kofam ten wózek bo jest świetny i super wygodny:tak:napisałam dziś do producenta że takie coś mi się stało dodam że wózek po gwarancji...odpisał mi że mogą mi przysłać koło przednie nie ma problemu koszt 170 zł +kurier 27:szok::szok::szok:nosz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:za 200zł to ja nowy wózek kupie na upartego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no nic nie wiecie może czy w warsztacie samochodowym by mi coś takiego zrobili:dry:macie co niektóre swoich facetów mechaników podpytajcie pliiisssss:happy2:

Ja bym poszukała warsztatu wózkowego :tak: Kołomnie taki jest, wiec może i u ciebie się znajdzie :tak: a jakie to koło :confused:

Dziewczyniska mi żyć nie dają :wściekła/y::wściekła/y:

Żyję,na kursie jestem,dwie godziny na psach spędziłam,w nocy spałam 3 godziny,to co wczoraj wieczorem to pikuś w nocy jeszcze gorsze rzeczy były:-(.O 23-ej pojechałam skargę złożyć.Tyle ode mnie.

witam

Dzis szalony dzien
Wstalam o 8:15 bo zakrecilam sobie wloski wiec troche czas potrzebaowalam na sciaganie dziadostwa z glowy :)
Laura wstala o 8:30 szybko zrobilam jej sniadanko a ja wskoczylam do lazienki sie troche pomalowac:-)
Potem biegusiem ubieranie, a wlosy dalej nie ulozone.Tu trzeba wychodzic a ja z szopa na glowie no to szybko spineczka i gumka:-D
Sniadanko u Agnieszki super sie udalo.Bylo nas 9 kobietek i 1 facet w wieki 1 roku;-)
Zostawilismy Adze wielki balagan, biedaczka napewno sie nie bedzie nudzial:baffled:OJ wielki balagan:baffled:Sorry Agus:sorry2:
Siedzielimy do prawie 14.Potem odwiozlam kolezanke z synem - zasnal w aucie.Dzieciaczki super sie bawily:tak:
Zalioczylam z Lali wizyte u dentysty
Laura super zabki a ja musze wyrwac zeba ale sie nie spiesze heheh w sumie mam termin na za tydzien.lali byla dentystka w rekawiczkach i z lusterkiem w rece pieknie ogladala mamie zabki i wkladala do buzi ssak:-D
Swietna dentystka, mlodziutka dziewczyna widac ze dopiero po studiach:tak:
Fotki wkleje nak sciagne

no i trza nadrobic 2 strony:-)

Agunia oj zdrówka dla ciebie:tak::tak:
Beatko tylko nie afganistan nasz znajomy był 3 razy i sorry ale psychikę mu to trochę zryło:baffled:nie wiem oże to zależy od człowieka:sorry2:
Meduska weź ty wrzuć na luz z tym jego paleniem bo zakazany owoc najlepiej smakuje:tak:kasy mu na to nie dawaj powiedz że ty mu leków kupowac nie bedziesz bo leczy się sam na własna ręke skoro woli fajkami to jego wybór i tyle:tak:jak ma kasę na fajki to niech i na leki ma :tak:szkoda twoich nerwów wiem po sobie ja w ukryciu lata paliłam wkońcu sama do tego dorosłam bez niczyich namówień i zakazów:tak:a Pietruszka jak byłam w ciąży też mnie tak mamił aż znalazłam najpierw się wkurwiałam kłóciłam w końcu zrozumiałam że cłowiek ma taką psychikę że jak nie wolno to trzeba:sorry2: teraz wiem bo mi się sam przyznał ze jak go ktoś poczęstuje to zapali ale nie kupuje wiem sprawdiałam a zresztą nie ma na to kasy :sorry2: a teraz sam mówi że u niego na dziale nikt od 2 tygodni nie pali więc nie ma od kogo sie poczęstować:-Di luz nie reaguje po co mam sie wkurzać wie tylko ze ma nie kupić i nie kupuje bo jego kasa idzie na styk na alimenty mieszkanie polsat i internet zostaje mu 80 zł które ida na debet i luzik:-D:-D:-D

wlasnie w tym sęk ze niewiem skad on bierze na to pieniadze,tak samo nie ma jak Twój:sorry2:
pewnie mi z portfela podbiera:dry::dry::dry: ocywiscie powiedzial ze juz nie kupic, ale ile razy ja to slysalam, juz mam dosc normalnie, kłamanie kur... na kazdym kroku i
ku.... jeszcze sie upiera ze prawde mowi:wściekła/y: jak przylazł to sie wypieral ze nie palil oczywiscie, jak go naciskałam to sie okazało,że jednak palił- u ocywisce ze niby kolega mu dał- aptem znalazlam paczke fajek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam! Byłam w aptece i chyba dałam się w bambuko nabić:wściekła/y:Zuzia zasnęła ja obiad robię. Kupiłam papmersy i była promocja kup 2 paczki dostaniesz zabawkę. A Siorka też chciała pampersy więc Zuzia dostała zabawke fisher-price:biggrin2:A. był dzisiaj krew oddać więc mam zapas czekolad;-):-p:-p
Wczoraj już nie zajrzałam bo cos mnie przeziębienie bierze chyba. Kozaki mi przemokły. Wieczorem było mi zimno więc szybko do wyrka poszłam:zawstydzona/y:

Lecę cosik poczytać
jak w bambuko:confused::confused::confused:

Witam i ja :tak:

W głowie mam pusto, juz sie stresuje wyjazdem :baffled::-D
nie ma sie co stresowac Ty sie nastawiaj na super zabawe:-)
Witam :-)
Słuchajcie, chyba coś nie tak z ciśnieniem jest. :dry: Wczoraj padłam razem z Piotrusiem o 21.00 i w nocy wstałam tylko raz do łazienki, a poza tym przespałam calutką noc praktycznie bez budzenia się (co ostatnio jest u mnie rzadkością) i rano jeszcze nie byłam w stanie się zwlec z wyra - m zanim wyszedł do pracy zrobił Piotrusiowi mleko i usadził go przed telewizorem. :szok: No ale już mu się znudziło i musiałam wstać. :-p

Wiadomo, że jak ktoś siedzi w domu to powinien i sprzątnąć i ugotować, ale tak jak wcześniej stwierdziłaś - nasi mężowie mają czasem jakiś urlopik, a my żadnych szans na odpoczynek. :-( Nie mogę narzekać na mojego męża, bo i tak sporo mi pomaga, szczególnie przy Piotrusiu, no ale czasem się wkurzam jak w sobotę czy w niedzielę wracam z pracy (a czasem mam nawet i po 10 - 11 godzin w weekendy) i się okazuje, że nawet nic ciepłego do żarcia nie ma, bo... nie było czasu :wściekła/y:

:-p:-p:-p:-D
fajnie ze moglas sie z ranka pobyczyc:tak:;
A do wypowiedzi ponizej ja skladam swoj podpis:tak:
Mama Helenki4917958 pisze:
Myszunia, ja daję pół na pł z ziemniakami :tak: do tego cebulka zeszklona :tak: Mozna jeszcze dodać boczku pokrojonego w drobna kosteczkę i zesmazonego niemalże na skwarki :tak: Ale mam smaka na pierogi ruskie :szok::-D
mniammmm uwielbiam ruskie
witam laseczki:happy2:
wczoraj co chciałam odpisać to mnie wywalałao to się wkurzyłam i włączyłam kompa:blink:
jestem mega wyspana spalismy dziś do 8.45:szok:tzn obudziłam się jak piotr wychodził do pracy i dalej zasnełam i o 8.45 obudził mnie antonio swoim naoływaniem "mama aaa nie mama aaa nie":-D:-D:-D:-D
::baffled:[/B]
uuuu no to dzis pospalas ladnie:tak:
Witajcie mamuśki:-):-):-)
Piękne słonko za oknem więc chyba na jakiś spacerek wybędziemy mimo że kiepsko się czuję bo choroba powraca. Maja jutro już do przedszkola pójdzie bo widzę że w domu energia ją rozpiera. Dzisiaj wymyśliłam sobie zmianę pościeli tak więc pranko mnie czeka, a obiad to jakiś gotowy wymyślę bo na gotowanie chęci nie mam:no::no::no:
A teraz idę was poczytać troszkę:tak::tak::tak:
fajnie ze z Maj dobrze i ze bedzie mogla wrocic do przedszkola, a Ty jeszcze troche sie bedziesz musiala z choroba pomeczyc:confused:
Wez mega dawke witamin i bedzie lepiej;-)
Malina to Antoś ma spust:-D

a ja wlasnie dostałam w-z-tke od M:sorry2: pochłonęłam ją w sekundkę i wogole się z nim nie podzieliłam:zawstydzona/y::-D
o Ty obzarciuchu:szok::-D:-D:-D
Tez bym nie dala nikomu:-D
Joasia,bo z facetami to jak z dziećmi...ciężko przezywa co sie w waszym zyciu dzieje i chyba nie bardzo sobie z tym potrafi poradzić.Zamiast sie cieszyć tym co macie i motywować do działania-narzeka ,to przykre bo lepiej od tego nie będzie,a i ciebie zdołuje.Powtarzaj mu do znudzenia ,a moze wstzrąsnij nim,powiedz mu do słuchu cos w stylu,że zabiera ci cała radość:baffled:
tez duzo zależy od charakteru,u nas też teraz kiepsko,ale nie jęczymy ,bo to nic nie zmieni niestety....głowa do góry Joasia mam nadzieje ,ze mu przejdzie i będzie lepiej.
calkowicie sie z Toba zgadzam czasami trzeba facetem potrzasnac Ale oni chyba tego potrzebuja bo jak komp sie zawieszaja:-DPotrzebny reset:-)
ide bo nic nie zrobie dobrze ze moge sie Wam wyzalic :tak:
poto tu jestesmy;-)
cześć, przez ten link do aukcji ze sniegiem kotlety mi się spaliły:-D:-D:-D:-D:-Dtak się zapatrzyłam na tą okazję nieziemską:szok:
:-D:-D:-D:-D
Witam! Byłam w aptece i chyba dałam się w bambuko nabić:wściekła/y:Zuzia zasnęła ja obiad robię. Kupiłam papmersy i była promocja kup 2 paczki dostaniesz zabawkę. A Siorka też chciała pampersy więc Zuzia dostała zabawke fisher-price:biggrin2:A. był dzisiaj krew oddać więc mam zapas czekolad;-):-p:-p
Wczoraj już nie zajrzałam bo cos mnie przeziębienie bierze chyba. Kozaki mi przemokły. Wieczorem było mi zimno więc szybko do wyrka poszłam:zawstydzona/y:

Lecę cosik poczytać
a co to za zabawka:confused:
Wtanm i ja my dzisiaj swiętujemy:-pjak zawsze zresztą:-D:-D:-D:-D
Wczoraj cały dzien mnie nie było malowalismy sobie pokój teraz super wygląda bo m nie móg wypatrzec jakie te sciany były brudne no gdzie sie popatrzyło to paluchy i wszystkie bazgroły było widac teraz mamy pomalowane na kolor brzoskwiniowy no i później sprzątanie okna se umyłam zasłony i firanki wyprałam wieczorkiem poprasowałam zawiesiłam i mam super posprzątane jeszcze nam jeden pokój został do malowania.
pochwal sie wkej jakies foty.Brzoskwinoiwy fajny cieply kolorek:tak:
No to teraz sie witam przy capucinko:tak::tak::tak:Tesciowa mi wczoraj przyniosla na sprobe cos takiego jak princesaa love carmel ale nazywa sie tofinek i wlasnie go pochlonelam:tak::tak::tak:
Mlode wlasnei wstaly wiec za dlugo nie pospaly:no:
Noc mialam fatalna a raczej wczorajszy wieczor:no::no::no:Dziewczynki usnely dopiero przed polnoca a do tego czasu stale heczaly,marudzily,ryczaly i wolaly mnei zebym przyszla juz spac:szok::no::no::no:
Dzisiaj juz sa troszke lepsze ale jezeli do konca tygodnia nie bede w 100% "normalne"to w pon postaram sie podjechac do pediatry
uuuuuu no to Ci dziewczynki wczoraj zaszalalay z tym spaniem:baffled:
Na lakocia sie zalapie jak do Pl pojade:-)
a info dl lasek z dziećmi teraz w lidlu jest tydzień malucha i tak pampersy oryginalne są po 34.90 do tego gratis chusteczki rajtuzki od 56-104 w cenie 4.99 bodziaki po 5 zł pościel fajna po 38 zł chyba tyle pamiętam fajne wieszaki drewniane po 7.99 i masa różności dla maluchów:tak:
ale napisałam dla lasek z dziećmi jakbyśmy tu były bezdzietne:-)))))
:-D:-D:-D:-D:-D
Żyję,na kursie jestem,dwie godziny na psach spędziłam,w nocy spałam 3 godziny,to co wczoraj wieczorem to pikuś w nocy jeszcze gorsze rzeczy były:-(.O 23-ej pojechałam skargę złożyć.Tyle ode mnie.

o kurcze czytalam wczesniej ze cos sie dziej, wspolczuje i dobrze zrobilas ze zglosilas sprwe na policje

nadrobilam uffffff

reklama
Witam kobietki:tak::tak:
Ja sie nie odzywam bo dziecko mam chore i czasu brak bylam wczoraj z Emily u lekarza i okazalo sie ze ma zapalenie oskrzeli i zapelenie obu uszow
nie chce nic jesc a jak juz cos zje to zwymiotuje ale na szczescie pije
z antybiotykami tez jest bardzo ciezko zeby je wziela nie mam na nia sposobu na sile nie na spokojnie nie na przekuspstwo tez nie no nic tylko bym mogla glosno ryczec z nerwow ale sie powstrzymuje:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Do góry