Karolinusia
Fanka BB :)
Skasowało się kurde jeszcze raz piszę. Byłam dziś na zakupach w sklepie całodobowym nocnym, ponieważ D mnie urządził i jestem uziemiona w domu z małą-wziął stelaż do wózka-był w bagażniku. Przyszła moja siora, żebym mogła do sklepu wyskoczyć. Dodam, że ten sklep to taki awaryjny jak czegoś zabraknie w domu, no ale...poza tym ceny są tu wywindowane. robię liste co kupiłam. Dodam, że wszystko oznaczone jest na etykiecie "od 4ego miesiąca", a więc tak
deserki:
Bobofrut jabłko i gruszka-2,57
Gerber BIO krem z jabłek i jagód- 3,03
Gerber BIO gruszki Williamsa- 3,03
Gerber jabłuszka z morelami-3,03
zupki:
Bobovita jarzynowa ze świeżych warzyw 2,99
Bobovita marchewkowa z ryżem 2,99
Gerber krem marchewkowy z jarzynkami 3,03
soczki-przecierowe:
bobofrut jabłkowo-marchwiowy z dynią i winogronami 2,44
Hipp jabłko-marchew 2,79
Hipp marchewkowy 2,79
kaszki kleiki:
Nestle kaszka z malinami 5,19
bobovita bananowa 4,79
Nestle kleik ryżowy 3,76
a teraz pytanko:
w związku z tym, że nie będę kupować pojemników do mrożenia jedzonka-zbędny wydatek oraz nie skorzystam z rady Gamelo-pojemniki do kostek lodu do zamrażania ( ja nawet nie potrafię lodu bez rozlania wody zrobić-kupuję gotowy) choć sam pomysł jest ok pytanko brzmi:
czy mogę ugotowane i ostudzone przeze mnie zupki zamrozić w tych słoiczkach po tym całym majdanie, który kupiłam?? nie trzasną w zamrażalniku?? to jednak szkło.
edit.: Medeuska dzięki, właśnie kupiłam na allegro smoki 3+ i trójprzepływowe. też robiłam dziurki, które zamieniły się w dziury po ssaniu Bianki. Myślę, że fabrycznie wyk dziura się jakoś sprawdzi, a jak nie to nie wiem.
deserki:
Bobofrut jabłko i gruszka-2,57
Gerber BIO krem z jabłek i jagód- 3,03
Gerber BIO gruszki Williamsa- 3,03
Gerber jabłuszka z morelami-3,03
zupki:
Bobovita jarzynowa ze świeżych warzyw 2,99
Bobovita marchewkowa z ryżem 2,99
Gerber krem marchewkowy z jarzynkami 3,03
soczki-przecierowe:
bobofrut jabłkowo-marchwiowy z dynią i winogronami 2,44
Hipp jabłko-marchew 2,79
Hipp marchewkowy 2,79
kaszki kleiki:
Nestle kaszka z malinami 5,19
bobovita bananowa 4,79
Nestle kleik ryżowy 3,76
a teraz pytanko:
w związku z tym, że nie będę kupować pojemników do mrożenia jedzonka-zbędny wydatek oraz nie skorzystam z rady Gamelo-pojemniki do kostek lodu do zamrażania ( ja nawet nie potrafię lodu bez rozlania wody zrobić-kupuję gotowy) choć sam pomysł jest ok pytanko brzmi:
czy mogę ugotowane i ostudzone przeze mnie zupki zamrozić w tych słoiczkach po tym całym majdanie, który kupiłam?? nie trzasną w zamrażalniku?? to jednak szkło.
edit.: Medeuska dzięki, właśnie kupiłam na allegro smoki 3+ i trójprzepływowe. też robiłam dziurki, które zamieniły się w dziury po ssaniu Bianki. Myślę, że fabrycznie wyk dziura się jakoś sprawdzi, a jak nie to nie wiem.
Ostatnia edycja: