reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

witam

U mnie ciag dalszy podłego nastroju:zawstydzona/y: ale co tam...
Dzis odwiedziłam UM, w koncu wniosek o dowód złozyłam, ale oczywiscie o prawo jazdy juz nie mogłam, bo najpierw musza papiery sciagnac z byłego miasta gdzie byłam zameldowana:baffled: no i zas musze czekac...

W ogole tak dziwnie sie czuje, bo we wtorek zadzwoniła połozna, ze bedzie za pół godz u mnie i czekam na nia, czekam... i nic nie mam jej, nie przyjechała:zawstydzona/y: Jak sie pozniej okazało, dzwonek mi nie działał, a pupakania u nas nie słychac:zawstydzona/y: wiec pewnie była, a ja nie otworzyłam...
i teraz juz nie dzwoni, ani nic..., a chciałam zeby nasz kikut zobaczyła, bo ciagle wisi i nie zapowiada sie, by odpadł... :-( a bardziej brutalnie spiritusem nie da sie go traktowac:-( heh... Nawet nie mam jak sie z nia skontaktowac..., pewnie bede musiała isc do lekarza z tym kikutem, heh...
albo najpierw spróbuje gencjany, nie wiem co robic... :-(

U mnie położna miała być ok. 18:30, więc ja na luz, o 14:00 snułam się w upaćkanej koszuli nocnej, spocona, z nieumytymi zębami, bo mała dała popalić od 7 do 11, ale chciałam jeszcze poprasować, później się ogarnąć, a tu dzwonek i położna :szok: no ale domyślam się, że takie widoki nie robią na niej wrażenia :-D poza tym bardzo fajna młoda babka, w poniedziałek mamy kolejną wizytę :-)

reklama
sylwia ja bralam ricinus communis 9CH granulke przed każdym karmieniem. Zaleconą miałam 1-2 z zastrzeżeniem coby mnie nie rozerwało :-D Bralam dzień czy dwa, potem nie było już potrzeby.
Być moze to co labamba poleca też dobre - w homeopatii jest szeroki wachlarz działań.
Asiowo - głowa do gory, może tego spirytusu za dużo? Wiem, że poleca się osuszanie suszarką - nie musielismy tego robić bo odpadł szybko ale spróbuj może.

Macy szczerze, to już nie wytrzymuję :baffled: Wczoraj się nawet zastanawiałam jaki dostałabym wyrok za zbrodnię w stanie depresji poporodowej i w afekcie, chociaż na szczęście depresja mnie ominęła;-)Niestety moja matka potrafi jednak sprawić, że odechciewa się wszystkiego:baffled:
ja mysle, ze bys nagrode od prezydenta dostala jeszcze.:-p

Ivi, ja mam juz dziecko czteroletnie i za cholere nie bylabym w stanie powiedziec, czy moje jest apatyczne. dzieci sa rozne. moje jest glownie wyjace, jak mnie nie czuje i nie mam na nia pomyslu.:-:)zawstydzona/y:

kaja, moja ksiezniczka juz wszystkie gatunki muzyczne przerobila. najbardziej jej klasyka podchodzi. bach szczegolnie.

aga, ja dzis mojego meza chyba zatluke, jak mnie nie zacznie sluchac...:-( bedziecie mi slac paczki do wiezienia?...

Helloł widzę że produkcvja ruszyła południową porą. ?Ja chyba jestem wyrodną matką, Filippo nie spał od 9 więc o pierwszej wywaliłam gościa na balkon, bo on wtedy przycina komara w progu:tak:;-) I śpi teraz juz w domku. A matka na forum:zawstydzona/y:Cholera wkurza mnie to, że nigdzie się nie ruszę przez te śniegi.:baffled:

Agagsm wczoraj był chyba dzień na rozmowy z M;-). A wiesz, że mój praktycznie to samo powiedział, że on pewnych rzeczy nie zauważa i jak mu palcem nie pokażę,:szok: lub nie powiem to on z własnej inicjatywy nic!!!!:wściekła/y::wściekła/y:
Coś w tym jest bo jak go nauczyłam przygotowywać kąpiel to robi jak należy;-):tak:

Pasibrzuch Witaj z powrotem, a co do dylematu z kim zostawić dziecko zaproś mamę i teściową, tak się będą pouczać, że dadzą małej spokój, i prześpi do twego powrotu.:blink::cool2:

kacha wawa, to tylko siedem dni...... dasz radę, bo Ty silna babka jesteś;-), a co do wyroku, to pewno byłby jednogłośny: uniewinnić:-D:cool2:

macy w końcu kiedyś ta żółtaczka przejdzie, będzie dobrze:tak: PAczki? nie ma sprawy;-)

ivi szpital na pewno nie będzie potrzebny,zobaczysz:tak:

Roxeengratuluję kolejnych sukcesów !!!:tak:

Kaja piękne te kołysanki

Labamba mój też ulewa niestrawionym, czasem wypuści cyca i loeci mleczko, nawet go nie zdążę podnieść. Pediatra powiedział mi, że to działa zawór bezpieczeństwa.:zawstydzona/y: Pod łóżeczko książki, odbijać i po pewnym czasie przejdzie:tak:
A te krostki...Może to nie skaza, bądź dobrej myśli:tak:

Sylwia 100może go przystawiaj najpierw, a potem butla, on Ci najszybciej pobudzi laktację, a karmi moim zdaniem działa, dziś rano miałam potop:zawstydzona/y:

Asiowo ale Ci się pępek trafił:no:

Witajcie!! :-)

Bylismy dzis w przychodni, Adas wazy juz 4700 :-):tak: i caly czas ma 55 cm ;-)
Zbadala go pani doktor, powiedziala, ze jest zdrowy i bardzo silny :-) zachwycala sie jego skora :-) i jestesmy zadowoleni :tak::-D

Po lekarzu bylismy na spacerku, a teraz obiad sie gotuje, Adas spi i ja zaraz tez zasne ;-)

Slawek dzis w pracy (drugi raz jak Adas sie urodzil) i tak sobie mysle, ze w koncu odpoczne, ale pewnie wieczorem smutno mi bedzie... :-(

Co do muzyczki, to kolysanki kochamy :-)
Ale kolysanka dla okruszka przebija wszystkie :-)
Oprócz tego słuchamy Kennego G i Czajkowskiego :-) A czasami włączamy radio albo vive czy 4fantv i Adas tez jest zadowolony :tak:

Ja za to zadowolona nie jestem... Poszłam wczoraj do dentysty i pół zeba nie mam :baffled: Zaczął się psuć od środka, musiala się dostac do popsutego miejsca ... Nalozyla lekarstwo i teraz musze czekac NIE na bol... Jak przyjdzie, to bedzie kanalowo robiony, a jak nie, to za 3 miesiace mi go zreperuje... Ząb mnie wkurza okropnie, bo jest ostry i takie dziwne uczucie mam :cool: A tak sie cieszylam, ze juz jeden mi do wyleczenia zostal... Nastepna wizyta 23.02... Pewnie jakis kolejny do roboty sie znajdzie :dry:

Wam też brakuje czasu na wszystko?:-(
I czy dopada Was lenistwo?

Idę się połozyć na chwile...
Całuje Was i wszystkie nasze pociechy :*:*:*:-)

Jade na wizyte trzymajcie kciuki.

trzymamy kciukasy !
najlepiej żebyś już tam została i wróciła rozpakowana ! :tak:;-)
w każdym razie czekamy na wiesci co i jak !!!

e_milcia ja tez aż się boje iść do dentysty co tam zostyało z moich ząbków wrrrr wiem ze mam z 4 do leczenia co przed ciążą byłam ale coś czuje ze jeszcze kilka dziurek przybyło..... :( więc łacze się w bólu z Tobą !

a co do lenistwa...oooj tak marzy mi isę cały dzień spędzony w wyrku - wstawać tylko na jedzonko i siusiu tak jak to było pod koniec ciąży - no ale pewnie przez najbliższe miesiące takie błogie lenistwo to będzie nam coś obcego :-D

Ostatnia edycja:
Dormark,mam nadzieję,że wreszcie coś się zacznie i u Ciebie dziać :) bo to aż nieprzyzwoite,że my już przerabiamy nieprzespane noce i problemy a Ty ciągle jeszcze śpisz "spokojnie" :) :)

a tak poważnie-trzymam kciuki mooocno!!!

reklama
Do góry