reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam i ja ;-)
Faktycznie dziwne, że dormark tak długo nie daje znaku - pewnie w szpitalu pochłonięta córeczką :tak:
Nasz noc dziś co 2 godziny pobudka... :wściekła/y: czułam to bo wczoraj w dzień dużo spał... nie płakał ale ewidentnie spać mu się nie chciało :-D Teraz za to zapdał w sen kamienny i pozwala matce na poranne przyjemności.. kawka, Dzień dobry TVN, komputerek, śniadanko, kąpiel :tak: i z Michałem sobie dogadzamy :tak:

Dziewczyny nie mam w ogóle śpiworka do wózka, wczoraj się rozglądałam na allegro, nie wiem czy jest sens kupować choć jeśli zima potrwa tak długo to może...? Jakie macie śpiworki z polarem czy z owczą wełną dużo tego jest i pytanie czy one nie są szeleszczące na zewnątrz?
Pewnie z wełną cieplejszy ale polarkowy może na chłodniejsze wieczory wiosenne się też przyda a wełna to tylko zimowy... ciekawa jestem waszych opinii.

Miłego dnia :tak:

reklama
dziewczyny czy wasze maluchy też sie krztuszą mlekiem? Mały od wczoraj zasypia przy cycu, z pełnymi ustami
Mimo że staram się pilnować, to już trzy razy tak porządnie mi się zakrztusił, budzi się niemogąc oddychać i kaszląc. A ja nie wiem czy go wtedy podnosić czy położyć na bok czy co?

Mój chińczyk już nie jest marchewką, ale mamy ciężkie dwa dni ostatnie bo ciągle na mamusi wisi.. A pod lampy nie chce (wyje okropnie jak się go tylko tam położy)

Hej.Faktycznie Dormark dawno sie nie odzywała:tak:
Ja molestuje cyce laktatorem i przy dobrym wietrze udaje sie sciągnąć 10 ml:baffled:Od jutra zaczne przystawiać glonojadka i zobaczymy co z tego wyjdzie:tak:
Kaja ja nie mam spiworka ,ale chyba polarowy bym wybrała ,faktycznie ten z wełny to raczej na zime tylko.

Olinek dzisiaj strajkował w nocy i postanowił nie spać od 5:baffled:Niedawno zasnął ,ale zaraz czas jedzonka wiec juz sie przebudza.

hej Dziewczyny :)
witam się wniedzielny poranek :)

ja własnie poczytuje sobie BB a zraz musze brać się za nauke bo jutro mnie 2 egzaminy czekają ! więc dzisiaj Mała z tatusiem wojuje a mama tylko cyckiem służy :-D

kurcze tak zaczełam sie marrtwić że po karmieniu będe miała niezle zdeformowane cycoliny - bo jeden mam pełniejszy mleka i jest dwa razy większy od drugiego i mam nadzieje ze mi tak póxniej nie zostanie :( nie wiem jak rozruszac tego drugiego - tez tam jest mleko ale mnie a przystawiam Malude często do niego !

Też witam Was kochane i myślę o dormark - pewnie już urodziła :)
Tysiolek Roxen powodzenia w nauce!
Kaja ja typowego spiworka też nie mam tylko tak jak pisałam taki wkład który czyni z wózka gondolę i on zapinany jest ale nie żeby jakoś tak szczelnie do połowy...widziałam, że niektórzy w tym dziecię też przenoszą....
Ivi
może kładź małego na prawym boku? nam położna kazała tak robić w razie w bo mały ulewał i się krztusił no i materac pod kątem..a jak u nas w łóżku leży to na poduszce wysoko i na boku....

Ja totalnie niewyspana... chodzę już jak zombi z worami wielkimi pod oczami ale co zrobić...

Miłej niedzieli kobietki....

Ostatnia edycja:
witam niedzielnie z lepszym humorem, ale w nagrodę totalnie niewyspana.
Wczoraj Was podczytywałam,ale nawet nie miałam jak odpisać:-(.
Macy, KAcha, Marianna Kaja, dzięki za miłe słowo, kurde nawet nie mam się komu wyżalić, ale zawsze BB zostaje;-)

asiax życzę zdrowia dla maluszka i mleczka w cycusiach:tak:

Aga 23 nie poddawaj się przeziębieniu:tak:

Kubiaczka no popatrz popatrz taki mały a już go piersi fascynują....:-D;-)A co do butli to mój siostrzeniec był lepszy bo dostawał 50 ml, a po 10 minutach było 60- świetnie robił pianę w butli:baffled::cool2:

Kaja relaksuj się szczęściaro, mój w nocy nie spał, a teraz zasnął o 11. nie chciał jeść ani smoka, tylko marudkał, kupy dwie urżnął, więc brzuchol w porządku, nie wiem o co szło:no::baffled:
A śpiworek dostałam do wózka używany z takim misiem w środku, fajna rzecz. Tylko on w zimie zdatny, tak, że pewnie polarkowy bardziej praktyczny:tak:

Roxeensił do nauki i samozaparcia ;-)

ivi mój też się krztusi kładę na boczku, a po nogami łóżeczka włożyliśmy książki. W czasie krztuszenie dziecka położyć go na kolanie główką do dołu.

sylwia 100powodzenia w karmieniu:tak:

Tysiolekucz się dzielnie, ja też mam różnicę w cyckach o jeden rozmiar:-(nie wiem jak będzie później:no:

KLara Pociesz się, że nie tylko Ty masz wory;-)ja też

dziewczyny czy wasze maluchy też sie krztuszą mlekiem? Mały od wczoraj zasypia przy cycu, z pełnymi ustami
Mimo że staram się pilnować, to już trzy razy tak porządnie mi się zakrztusił, budzi się niemogąc oddychać i kaszląc. A ja nie wiem czy go wtedy podnosić czy położyć na bok czy co?

Mój chińczyk już nie jest marchewką, ale mamy ciężkie dwa dni ostatnie bo ciągle na mamusi wisi.. A pod lampy nie chce (wyje okropnie jak się go tylko tam położy)
Mój czasem sie zakrztusi, wtedy go sadzam i klepie. Ale naszym problemem jest połykanie powietrza:no:
Dużo cierpliwości Ivi:tak:

hej Dziewczyny :)
witam się wniedzielny poranek :)

ja własnie poczytuje sobie BB a zraz musze brać się za nauke bo jutro mnie 2 egzaminy czekają ! więc dzisiaj Mała z tatusiem wojuje a mama tylko cyckiem służy :-D

kurcze tak zaczełam sie marrtwić że po karmieniu będe miała niezle zdeformowane cycoliny - bo jeden mam pełniejszy mleka i jest dwa razy większy od drugiego i mam nadzieje ze mi tak póxniej nie zostanie :( nie wiem jak rozruszac tego drugiego - tez tam jest mleko ale mnie a przystawiam Malude często do niego !
No nie oszukujmy się cycory po karmieniu nie są takie jak przed:no: Moje po Szymku obwisły, a karmiłam tylko 3m-ce, teraz zamierzam dłużej:sorry2: Mojej szwagierce cycki po dwójce dzieci znikły, ma tylko sutki:cool: Ale ja zbieram na operację:-p
Witam się porannie, wczoraj malowaliśmy salon i jestem wykończona:sorry2:

W sprawie kształtu cycorków niestety nie mam nic pozytywnego do powiedzenia :-D Po pierwszym karmieniu starszego - tylko 3 mies ale jak to sie stało, że prawa zrobiła się większa...:confused::tak: potem się lekko zrównało ale bylo zawsze widać różnice i niestety teraz znów. Prawa ma więcej mleka i jest dwa razy większa :szok::-D Trudno się mówi... na operacje nie zbieram.. w doopie... :-D

Przeglądam te śpiworki i coraz bardziej myślę, że szkoda kasy.. chyba, że jakiś używany natrafie w dobrym stanie to na te kilka tygodni teraz się przyda.

Hej kobitki!
U was nocne wstawanie, a u mnie noc piękna - 6h snu, ale moja prawa pierś nie znosi 5-6h przerwy w karmieniu - o 5 rano myślałam już że wyjdę z siebie z bólu - cała twarda, boląca - normalnie nawał - a wszystko przez to, że wczoraj od 15 godziny non stop na cycu wisiała do 24 i moje piersi znowu postawione w stan 'zwiększamy produkcję mleka'... :baffled: Co ją odstawiłam to pospała 30 minut i znowu do cyca i tak cały dzień. Wykąpaliśmy o 22, a o 23 zrobila nam taki koncert, że szok - szarpała sie przy cyckach, bez nich płakała - smoczkiem pluje dalej niż widzi - normalnie nie wiedziałam co jej jest i jak jej pomóc. W końcu mój M z nią chodził, bo ja już chciałam z nią płakać - spiewał jej i w końcu zasnęła.. Co prawda obudziła się za 15 minut, ale już jej w łóżku na leżąco cycka dałam i za chwilę spała dalej i wtedy już ciurkiem do 6 rano sobie pospała:tak:

Co do piersi po karmieniu - jak labamba powiedziała - nie oszukujmy się, już nigdy nie będa takie jak przed karmieniem:-( U mnie rozstępy się porobiły już w ciąży i jedna tez minimalnie więsza od drugiej - ale ja tam mam całe życie:-D Ale co tam - oprócz mojego M nikt mi ich oglądac nie będzie, a jemu odpowiadają takie jakie są, więc w nosie to mam:-D

Kaja: ja tez nie mam śpiworka - mam za to gruby koc i przeciez jest wierzchnie okrycie na głęboki wózeczek, więc od wiatru chroni;-)
Roxeen, Tysiolek: powodzenia w nauce!

No i to na tyle się napisałam - mała wstała, a ja oczywiście jak zwykle sama w domu:sorry2:

reklama
Do góry