reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dziewczyny mam pytanie. Uzywacie cos do uszek dla maluchow? bo czytalam w gazecie ze powinno sie wkrapiac cos do uszek zeby sie woskowina nie zbierala i tam byl jakis Vaxol. Ja nic nie wkrapialam malutkim i nie wiem..
A tak wogole moje male maja straszny katarek. Zakrapiam im sola fizjologiczna i sciagam Fridą i nic nie pomaga. Ciagle maja pozatykane nosy. Moze powietrze za suche mamy. Klade juz na grzejnik mokra pieluche i tez nic nie daje..Macie jakis lepszy sposob na katarek?
A to moje ksiezniczki 5-tygodniowe ( Maja - z lewej, Julka - z prawej):

reklama
EMILCIA oj ploty będą będą:-Dps.domek bedziecie budowac suuuper:-)
DORMARK kobitko odpoczywaj:sorry:ale wiem wiem ja także jak przyjechałam (na szczęście tym razem M miał posprzątane ale po pierwszym porodzie nie za bardzo)wziełam się za sprzatanie bo i też lubie jak jest po mojemu :sorry:
ANULKA słodkie kruszynki:-)Majka bardziej klopsikowa :-)a co do uszków to ja nic nigdy niezakrapiałam ani jednemu ani drugiemu:no:moim zdaniem to lepiej tam nie "grzebac":tak:

ROXENN gratuluje 5:-)
Hmm ja mam mate po synku ale jakoś szczegulnie nie chce mi się jej rozkładac:nerd:bo szczerze za długo to i tak nie poleży(tez tak było z Dominisiem)dopiero jak zaczął się tak powiem bawić to już lepiej no ale hmm tez nie długo a jak zaczął czworaczkowac to miał ją w doopce:-Dtak więc i teraz też nie mam jakiegoś parcia na nia a fajniutka bo ma taki mięciutki materiał i z poduszeczką(taka głowa misia)i ogólnie fajna no ale dobrze że ja jej nie kupiłam a Dominiś dostał na gwiazdke bo szkoda kasy mi by było:-p

Roxenn, ja rowniez gratuluje! Extra:-)

a co do maty... ja własnie dzis rozpakowałam swoja po starszej i... Paulinka była nia zafascynowana:-D Agatka polezała chwlke, ale starsza ja wygoniła, tak wiec stwierdzam, ze mata edukacyjna to zabawka rowniez dla 1,5 rocznego dziecka:-D:-p

Witajcie

Wczoraj przeszlam istny hardcore. Maly nie spal od 7 do 20, ucial sobie tylko 2 male drzemki po 30 min i to wszystko. Cale popoludnie go przystawialam, ale sie w koncu poddalam i wychlapal z butli jeszcze 90 ml. Myslalam, ze jak sie tak zatka, to bedzie nyny co najmniej na 4 godziny, gdzie tam :baffled: Zaczal go meczyc brzuszek i placz na caly regulator. Dobrze, ze krople mu pomogly. Potem przyjechali znajomi "na 10 minut" i jakos nie za bardzo potrafili zakapowac, ze w drugim pokoju probuje uspic dziecko po calym dniu ekscesow, smiali sie na cale gardlo :crazy: Dobrze, ze po godzinie sobie pojechali.
A w nocy moj skarb spal pieknie, a mnie zaczela meczyc jakas kolka :eek::confused2: W zyciu czegos takiego nie mialam :no: Pol nocy nie przespane, ale kropelki malego w koncu podzialaly i na mnie.

Pasibrzuch, z tymi kupkami na przewijaku to mam ostatnio identycznie :-D Tez nie nadazam prac tetrowek, przydaloby sie dokupic jakas hurtowa ilosc :tak: Poki co pod pupke daje reczniki jednorazowe :tak: Tez idzie hurtowa ilosc, ale przynajmniej nie musze prac i prasowac i byle mu w dupke nie jest zimno :cool2:

Tysiolek, gratulacje! Wciaz nie wychodze z podziwu i uznania:tak:

Anulka sliczne Twoje ksiezniczki:tak: Na katarek moze warto kupic inhalator :tak:

Emilcia wiesci rewelacja! Nie ma to jak swoj domek :tak:

Dormark, ja tez sprzatalam :zawstydzona/y::wściekła/y:

Roxeen - rowniez dla Ciebie gratulacje, a Twoj facet to rycerz w lsniacej zbroi normalnie :-D Pozazdroscic :tak:

Kurcze, u mnie nie ma Karmi :-(

Od kiedy mozna uzywac maty edukacyjnej, bo nasza czeka w piwnicy, ale nie wiem w jakim wieku juz sie przydaje?

Dormark, witaj i zaglądaj do nasczęsto.

Emilcia
, super wieści, fajnie jest mieć własny domek, ja też mam domek na wsi i pamiętam jak bardzo na niego czekałam i jaka byłam szczęśliwa jak się przeprowadziliśmy.

Roxeen, gratulacje, zdolniacha z Ciebie, życzę następnych 5!!!

Minnie1
, to tak jak byś opisywała mój wczorajszy dzień z Mikołajem, nawet taką samą ilość mleka z butli zjedli.

Anulka, piękne te twoje dziewuszki, ja na katar stosuję sól morską, cebion i maść majerankową i od wczoraj Euphorbium w aerozolu, dzisiaj jest lekka poprawa.

Mój M przywiózł dzisiaj ogromne 2 kartony zabawek po swoim siostrzeńcu, nawet nie mam gdzie poustawiać tyle tego jest, chyba zaczniemy prosić żeby nikt nie kupował nam już zabawek, starczy na kilka lat.:-)

Mały śpi. Więc zaglądam na chwile do was. Była dziś położna, stwierdziła, że mały rośnie w oczach :-D. Mówiła, też że żółtaczka już przeszła :-)
Byłam dziś na małych zakupach. Kupiłam sobie płaszczyk wiosenny. Ma bardzo fajny krój dzięki czemu nie wyglądam jak kobieta w ciąży :sorry:. Chciałam sobie kupić spodnie, ale się okazało, że w sklepie najwyższy rozmiar 31. W który niestety się nie dopinam :confused2:
Dormak kobieto nie szalej. Daj sobie odpocząć po porodzie :-) Zdrowie ważniejsze, a sprzątanie nie zając nie ucieknie.
e_milcia aż Tobie zazdroszcze ;-) My z mężem marzymy o budowaniu się. Nawet mamy już wymarzony projekt, ale na razie mamy pilniejsze rzeczy na głowie. :-)
Co do karmi też jestem bardzo ciekawa. Bo te malinowe jest pyszne ;-)
anulka my też do uszków nic nie dajemy
roxeen serdeczne gratulacje :-)
minnie1 co do maty to nie wiem od kiedy. Ale chyba z kilka tygodni musi mieć, bo co z tego, że można go teraz położyć, bo teraz to przecież i tak nie wiele widzi.

Ostatnia edycja:
Heloł;-)
Dormark, Ciebie to trzeba przez kolano! Odpoczywaj. Masz święte prawo. Bałagan nie zając nie ucieknie, pozwól na większy potem posprzątaj - będziesz lepiej efekty widziała:-D
Emilcia, domku zazdroszczę...
Anulka, weź Ty kobieto te uszy zostaw w spokoju. Co z ucha wypłynie, delikatnie oczyść wacikiem - niczego do środka nie wkładaj broń Boże! Uszy dziecka się oczyszczają same i nie ma co ingerować.
Tysiolek i Roxeen - zdolne z Was bestie! Tysiolek, służę pomocą przy sprawdzaniu pracy dyplomowej.:tak:Merytorycznie sie nie popiszę, ale mogę przejrzeć pod kątem interpunkcji i języka.
Roxeen, jaką matę znalazłaś? My na razie leżakujemy na leżaczku fisher price. A mata czeka. Młody uwielbiał leżeć na tym kocie.:tak: Wkrótce go wyciągamy, bo malutka coraz dalej wzrokiem sięga.:-D
Labamba, łolaboga. 10 dni. Mam nadzieję, że lubisz swoich szwagrów... Ja od poniedziałku mam teściów na 5 dni.Obawiam się, że młoda spać nie będzie. Mam bardzo głośną teściową:happy:
Kubiaczka, jaki ten płaszczyk? Strzelaj fotkę i chwal się! Ja już w swój się dopięłam. Kupiłam latem z Zary (przecena była:laugh2:). A spodniami się nie przejmuj. Ja wczoraj mierzyłam swoje. W ukochane levisy jeszcze nie wejdę.To znaczy wejdę, ale zewsząd wyłażę :crazy:

´Juz ok nie sprzyta robie obiad mala jeszcze spij a tatus przeprosil poszedl po zakupy z NIcol i mam chate dla siebie.Porod opisze jak troche sie zorganizuje.Niestety nie karmie piersia ale siciagam i karmie butla.Jestescie jedyne w swoim rodzaju dzieki za gratulacje i ze mnie nie zapomnialyscie .Ide pospac.

reklama
Właśnie wchłonęłam obiadek;-)Dziecię śpi a ja do Was:-)

Nie mam pojęcia, kiedy wyprasuję tę stertę prania.:no::no:
Jak skończysz wpadnij do mnie, mam dwie sterty:laugh2::tak:

Dziendoberek:-)

To ja dzis wreszcie moge zajrzec na BB o przyzwoitej porze:tak::tak::tak:
Moj kochany syn spi od 9 do teraz:szok::szok::szok: heh to jest wielkie wydarzenie:tak:
Dzieki jego wspanialomyslnosci i ja pospalam:-)

Zycze wszystkim milego i spkojnego dnia z pociechami i mam nadzieje, ze uda mi sie zajrzec tu jescze dzis:-)
Karoli oby udawało Ci sie częściej tak leniuchować;-)

W pt mam najazd rodziny, przyjeżdża szwagier z żoną i dziećmi na 10 dni:happy: Mam nadzieję, że nie osiwieję:rofl2:
Miłego dnia

No kochana życzę Ci jak najmniej siwych włosów, ale myślę, że bez kilku się nie obędzie :sorry:

witam

A na obiadek zrobie pierogi ruskie, mała nie nalezy do dzieci z alergia wiec pozwalam sobie na wiele;-)
Ale smaka mi narobiłaś:-D

Witajcie!!

Kupujemy ziemię i będziemy domek budować

Zazdroszczę:tak:

Wlasnie wrocilam ze szpitala mala w lozeczku spi Nicol tez sie polozyla, a ja placze nie moge sie dogadac z M wlasnie yszed czaskajac drzwiami a ja zabieram sie za sprzatanie bo mieszkanie jak by tornado przszlo.

Odpocznij, a mąz się poprawi;-)

Dziewczyny mam pytanie. Uzywacie cos do uszek dla maluchow?
Niczego się nie używa, i nie ma w nich co szukać:tak::-D

Witajcie

Wczoraj przeszlam istny hardcore. Maly nie spal od 7 do 20, ucial sobie tylko 2 male drzemki po 30 min i to wszystko. Cale popoludnie go przystawialam, ale sie w koncu poddalam i wychlapal z butli jeszcze 90 ml. Myslalam, ze jak sie tak zatka, to bedzie nyny co najmniej na 4 godziny, gdzie tam :baffled: Zaczal go meczyc brzuszek i placz na caly regulator. Dobrze, ze krople mu pomogly. Potem przyjechali znajomi "na 10 minut" i jakos nie za bardzo potrafili zakapowac, ze w drugim pokoju probuje uspic dziecko po calym dniu ekscesow, smiali sie na cale gardlo :crazy: Dobrze, ze po godzinie sobie pojechali.
A w nocy moj skarb spal pieknie, a mnie zaczela meczyc jakas kolka :eek::confused2: W zyciu czegos takiego nie mialam :no: Pol nocy nie przespane, ale kropelki malego w koncu podzialaly i na mnie.

Współczuję, wiem coś na ten temat:tak:

Mały śpi. Więc zaglądam na chwile do was. Była dziś położna, stwierdziła, że mały rośnie w oczach :-D. Mówiła, też że żółtaczka już przeszła :-)
Byłam dziś na małych zakupach. Kupiłam sobie płaszczyk wiosenny. Ma bardzo fajny krój dzięki czemu nie wyglądam jak kobieta w ciąży :sorry:. Chciałam sobie kupić spodnie, ale się okazało, że w sklepie najwyższy rozmiar 31. W który niestety się nie dopinam

Masz szczęście, że w ogóle byłaś na zakupach:tak:

Do góry