reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
...
kochana i gdzie w koncu spaliście??
i pochwal się fotkami- chce zobaczc tą Twoją suknię:tak::tak::tak::-)

Spalismy w końcu u mojej ciotki, ale nie u młodych. Moja mama pusciła farbę, że chcemy do hotelu i mało sie nie poobrazali :szok::sorry:

A kiecka jak kiecka, ładna, ale, zeby taki raban robic to bym nie powiedziała :-D:-D

Ania to u Ciebie najwieksza kara to brak kaszki?
U nas zakaz ogladania bajek:-D:-D

Powiesilam pranko a teraz czas na kawusie:-)

No u mnie większą karą by była brak kaszki niz bajki :-D:-D:-D:eek:

A ja zamiast kawki herbatka laktacyjna :eek: Ale chyba się juz przyzwyczaiłam do ich smaku :-p

U nas ksiazki to tylko jak wezme i dam Laurze sama woli bawic sie innymi rzeczami boje sie ze bedzie miala wstret do ksiazek jak mamusia:sorry:

Teraz lece do zabawy: robimy z klockow wieze i zbijamy pilka:rofl2:

...
musze Pauline na 10 wyszykowac do centrum kultury,z wczorajszego dnia filmowego byla zadowolona
ogladali 2 bajki w kinie i na 2sniadanie byla pizza:-)
dzis dzien plastyczny:tak:
...
A to macie jakieś zajęcia na ferie dla dzieciaków w tym centrum kultury? :confused:
Witam :tak:

Wróciłam wczoraj wieczorem. Jestem ledwo żywa :eek:

Zabawa była świetna :tak:

Mam trochę problemów z laktacja :baffled: wiec czasu brak.

Pozdrowionka :tak:
Witam witam! :-) Cieszę się, że się dobrze bawiłaś! :tak::tak:
...
a wczoraj mieliśmy surprajsa:-) Mój brat z karafką (jego przyszła małżonka) kupili małemu zestaw majsterkowicza! No w szoku byłam! Tak im isę spodobało, że Michał non stop z śrubokrętami chodzi i w ogóle wszystko by naprawiał że nie mogli sie oprzeć. Michał był w siódmym niebie:tak: Od razu oczywiście upodobał sobie śrubokręt, do tego miał śrubki i mnóstwo dziurek do wkręcenia...no super sprawa. zobaczymy czy zda egzamin i mały sie troszkę sam zajmie sobą. bo tak jak teraz to ona sam się nie bawi:no: mama i mama...ehhhh Porobiłam fotki, ale jak wiecie nie mam jak wrzucić na kompa. Mówiłam mu wczoraj, żeby mi zobaczył co się dzieje z czytnikiem to udał, że nie słyszy:wściekła/y: tak więc długo fotek nie wstawie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: shit. Później poczytam bo bejbe spokoju mi nie daje.:baffled::baffled:
A dlaczego "karafka" :confused: :-D:-D:-D:-D:-D
A co do zestawu narzędzi to super sprawa dla takiego malucha. Piotruś też kiedyś taki dostał i był wniebowzięty. A na urodziny chyba dostał takie auta, które może sam skręcać i rozkręcać - a do nich wkrętarkę no i miał z tym tyle zabawy, że czasem i z pół dnia dziecka jakby w domu nie było - tylko szum wkrętarki było słychać :-D:-D:-D:-D
Witam:-):-):-)
My już po morfologii, Maja od samego rana popłakiwała że nie chce iść krewki pobierać ale się nie zapierała. Oczywiście w gabinecie płakała ale rączką nic nie ruszała i szybko poszło, wyniki dzisiaj po godz.17 ale chyba dopiero jutro po nie pójdę. Maja do przedszkola nie chciała iść więc zostawiłam ją w domu, a koło południa w nagrodę że tak dzielnie to zniosła pójdziemy do sklepu jakąś zabawkę kupić.:tak::tak: Tak więc będzie dzisiaj mnie troszkę mniej bo dziecię w domu:tak::tak:
...
Dzielna dziewczynka z Majeczki! :tak:
...
No nic trzeba zyc dalej,Jest to choroba skomplikowana i przekichana ale ludzie sa bardziej chorzy.Z tym zespolem wiarze sie wiele innych nieciekawych chorob jak BEZPKLODNOSC,WADY SERCA,TARCZYCA ,CUKRZYCA,NADCISNIENIE.
No nic juz narazie nie narzekam.Wiecej w sprawie Oliwki dowiem sie jutro.
Dorota, teraz już nie pozostało ci nic innego jak nastawić się pozytywnie i walczyć z chorobą Oliwki. Jestem silną kobietą, więc dasz radę. :tak: A Oliwcia to urocza dziewczynka i na pewno wynagrodzi ci wszelkie trudy. :tak:
elloo

A ja wkur*** mialam termin na 10:30 do dentysty.Moj dzwoni do mnie 10:15 ze jednak nie da rady dojechac :wściekła/y::wściekła/y:Jak by zadzwonil wczesniej to by sobie Laure ubrala i zawiozla bym ja do Agnieszki:wściekła/y::wściekła/y:A tak dupa zimna.Matka ubrana i wyszykowana a tatus dzwoni ze nie przyjedzie:wściekła/y::wściekła/y:
Niech mnie ktos zastrzeli:wściekła/y:
Laura je sniadanko, ja powiesilam pranie a ze ubrana jestem to czekam az Lali zje i ide na miasto
A to ci numer odwalił :no::no::no:
...
upsss chyba wirus z goraczka pomyka po Polsce
Skoro dzidzia sie nie spieszy na swiat to jeszcze troche cialka nabierze.Ja urodzilam po terminie a Ty moze w terminie:sorry:Najgorsze jak przychodzi termin a malenstwo sie nie pcha nic a nic
A co do rteciowego to mam nadzieje ze pozbieraliscie te rtec,szkodliwa jest:baffled:
...
To fakt! Ale ciągle mam nadzieję, że się wypchnie przed terminem, bo ja termin to mam dopiero na 18go :szok:
Rtęć pozbierałam i wrzuciłam do sedesu no i cały problem w tym, że ona tam ciągle jest :szok: W ogóle nie chce spłynąć :no:
...
no to ciekawie się zapowiada:eek: w poprzek?? a sexiku Wam nie proponowała na przyspieszenie??
...
Nie proponowała, ale do tego to już sami doszliśmy :-p:-D:-D:-D:-D, ale nie pomaga, niestety :-p
Taka ta Polska porąbana jest niestety :no: dobra dziewczynki ja muszę mykać bo to już 13 zaraz tata przyjdzie i mamie obiad muszę zrobić :sorry: jak dam radę zajrzę wieczorem papa :-D:tak: a tu coś do śmiechu
Po miłym obiedzie dwie pary wstają od stołu. Kobiety poszły do kuchni, a mężczyźni do pokoju gościnnego. Jeden mówi do drugiego:
- Myślę, że to wspaniale, że cały czas mówisz do swojej żony "słoneczko", "dzióbku", "cukiereczku".
Ten na to:
- Prawdę mówiąc, cztery lata temu zapomniałem, jak ma na imię

- Wiesz, twoja żona to straszna śmieszka!
- ?!
- Jak opowiedziałem jej kawał, to tak się śmiała, że o mało co oboje nie spadliśmy z łóżka!

Dobry kumpel mówi do kumpla:
- Roman, muszę ci coś ci wyznać.
- Tak?
- Przespałem się z twoją żoną.
- No i co z tego?
- Rozwiedź się z nią!
- Po co?
- Słuchaj, całe osiedle z nią śpi. Rozwiedź się!
- Po co?
- Chłopie, pół miasta ją rżnie! Rozwiedź się!!!
- Po co?
- W kolejce się ustawiają, żeby ją dymać! Roman, rozwiedź się!
- Po co? Żeby w kolejce stać?

- Jaka jest różnica między dwulatkiem a dorosłym facetem?
- Dwulatka można zostawić samego z nianią. :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dobre, dobre!

A co do wielkości mieszkań, to my mamy tylko 37m i jakoś się musimy pomieścić. :tak: W dodatku ja nie lubię zagraconych pomieszczeń i dlatego musiałam się przy takiej powierzchni nauczyć wyrzucać różne rzeczy (a z niektórymi ciężko się czasem rozstać :laugh2:) no i jestem bardzo ostrożna jeśli chodzi o kupowanie czegokolwiek - zawsze najpierw muszę dobrze przemyśleć, gdzie to przechowam i czy naprawdę jest niezbędne. :sorry:
Prawdopodobnie nigdy nie będzie nas stać na własny domek i na razie możemy tylko marzyć o jakimś większym lokum. :sorry: Mimo wszystko cieszymy się z tego co mamy, bo nawet jak malujemy ściany to robimy to dla siebie a nie dla kogoś. No i mamy dach nad głową, a nikt nam się w sprawy prywatne nie miesza. :tak:

Z godzinę chyba odpisywałam :-D:-D:-D:szok::szok::szok:
No ale w międzyczasie Piotruś się przebudził i musiałam go po pleckach podrapać, żeby dalej zasnął. :tak:

Piotrunio czuje się lepiej - jest zdecydowanie weselszy i więcej je niż wczoraj, chociaż cały czas na paracetamolu, bo temperatura się podnosi co jakiś czas. Jednak wydaje mi się, że na gorączce się skończy i interwencja lekarska będzie zbędna. :tak: Prawdę mówiąc to wcale nie mam ochoty na wyjście gdziekolwiek z domu :eek:

Ulepiłam dziś wreszcie te pierogi z serem co to za mną już od dawna chodziły i zjadłam ich od razu 12 :szok::szok::szok::szok: No cóż... Nie mam wyrzutów sumienia, bo to moje ostatnie podrygi :-p:-p:-p Za niedługo trzeba będzie udać się na dietkę, żeby mnie w lato na plaży ludzie z Green Peace nie chcieli do morza wrzucać :-p:-p:-p;-);-);-)

My z reala wróciłyśmy, Maja poszła spać a ja za obiad się wzięłam:tak::tak: Jak która chce to w realu są super jakości rajtuski dla dzieci po 4zł, nie wiem czy to jakaś promocja czy wyprzedaż, ja kupiłam Mai aż 6 par bo są super:tak::tak:

elloo
A ja wkur*** mialam termin na 10:30 do dentysty.Moj dzwoni do mnie 10:15 ze jednak nie da rady dojechac :wściekła/y::wściekła/y:Jak by zadzwonil wczesniej to by sobie Laure ubrala i zawiozla bym ja do Agnieszki:wściekła/y::wściekła/y:A tak dupa zimna.Matka ubrana i wyszykowana a tatus dzwoni ze nie przyjedzie:wściekła/y::wściekła/y:
Niech mnie ktos zastrzeli:wściekła/y:

Patelnią go:crazy:;-);-):-D:-D

I witam we wtorek :tak: zimno jak nie wiem co a chciałam na miasto skoczyć po jakieś ciuchy dla Kuby bo ostatnio ze wszystkiego wyrasta w zastraszającym tempie :sorry: zbankrutuję :eek: Zupka się gotuje dzisiaj krupniczek :tak: nic więcej nie chce mi się robić :sorry: Kubek siedzi mi na kolanach i jak na razie da mi pisać i czytać hehe :-D ale zaraz idę dać mu coś amciu i spać :tak: zajrzę jak zaśnie :-)

Oj to fakt, dzieci za szybko wyrastają z wszystkiego:-D:-D
A na krupniczek to muszę poczekać aż do mamy pojedziemy bo u mnie nikt nie je:crazy::crazy:

Kurcze Laura jaki ma paskudny katar:szok:taki gesty szok co sie wysmarka to znow, chyba zatoki ma zawalone:baffled:
Zamiast jesc to non stop podchodzi do tej farmy:crazy:
bajka leci i sie pyta sama siebie: Co to leci?....To jest Nuki:-D

Psikaj czymś nosek coby szybko zniknął katarzysko:tak::tak:

ja nie mam za bardzosie czym pochwalic ale kilka zdjec mam :eek:
1,2 ,3 kuchnia kuchnia pokój dzienny ,5 6 pokój Wojtka 7,8,9 pokój dziewczyn i ostatnie przedpokój
to jest balagan bałagan jak sie patrzy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mieszkanka wcale nie masz takiego małego choć ze zdjęć wydaje się mniejsze:sorry::sorry:

To jeszcze spoko bywają mniejsze.
Jak kiedyś mieszkałam w Wawie to miałam 1.5 na 2 m ,ale z oknem :-D:-D:-D

My też okno mamy, a jak i to całkiem duże:-D:-D:-D

Kerna u mnie pediatra Antosia to pani neonatolog ze szpitala dziecięcego i zawsze bardzo dokładnie Antosia bada zawsze najpierw jest wywiad co i jak w ciągu ostatniego czasu tzn czy był katar kaszel gorączka czy dzieci w domu zdrowe czy my zdrowi potem mówi jakie zczepienia będą jakie są ryzyka i możliwe komplikacje co mnie może zaniepokoić po szczepieniu a co jest normą potem pani doktor sprawdza jego ząbki uszy gardło węzły chłonne .Potem go rozbieram i jest ważony ,mierzony obwody głowy klatki piersiowej sprawdza jego bioderka:tak:potem go bada osłuchoo sprawdza jego jąderka wygląd skóry potem jest dopiero szczepienie:tak:szczepienia są u nas zawsze w czwartek w osobnym gabinecie i zawsze nie są przyjmowani wtedy inni pacjenci tzn pacjentów przyjmuje do 12.30 a od 13 są szczeienia:tak:no i moja pani doktor to z tych co to nie są zbytnimi zwolennikami szczepień:eek:i na przykład Antoni powinien mieć szczepienie w grudniu jako 13 m-czniak ale w porozumieniu z panią doktor preciągamy to na późniejszy termin:tak:więc wiele chyba zależy od tego na jaką lekarke się trafi:tak:

Oj to żadko się spotyka takich dokładnych lekarzy:tak::tak::tak:

KOchana , moja ma 1,70 na 3,00, ale po wstawieniu lodówki, szafek, stołu, to masakra, jeden musi wymijać drugiego, hiih, ale udało mi sie tak zagospodarować, że mam du z o przestrzeni roboczej, mog lam tylk szafki wyzsze wziąść, bo miejsca na gary zawsze za mało:-D

No u nas stół to się w życiu by nie zmieścił:no::no::no:

Malinka staram się dotrzymać jakiegoś tempa :-D
Fajne macie te mieszkanka :tak: ciasne ale własne jak Wiki napisała :tak: ja to się zanim swojego dorobię to będę stara i siwa :-( facet ma do wynajęcia domek w żaganiu, na zadupiu żagania, mały 3 pokoje kuchnia łazienka nowy dach piec okna do wynajęcia i chce 1000zł plus opłaty do tego, a kupić węgiel drewno na opał a gdzie życie i jeszcze dziecko :no: a wczoraj dzwoniłam do agencji u nas w mieście i baba do mnie że mają do wynajęcia ale na dobry początek na wszystko trzeba mieć 2500zł :szok: no gały mi wyszły :no: ja nie wiem chyba już nigdzie nie ma tanich mieszkań do wynajęcia :no: ciężko coś znaleźć dobrego i w miarę taniego :sorry:

No faktycznie ciężko znaleźć coś taniego i fajnego:tak::tak::tak:

Wyobraźcie sobie, że po weselu dzwoniła do mnie jakaś panienka ze strony młodego, ze ona koniecznie musi mieć taką sukienkę jak ja :szok: Ubawiłam się przednio :-D

To pokazuj tą kreację:tak::tak::tak:

Witam
Ja dopiero tearz bo tak jakos mi zeszlo to pol dnia:szok:
Wiktoria mi strasznie w nocy kaszlala wiec jak wstalysmy o 9;30 to stwierdzilam ze jedziemy do lekarza:no:Zadzwonilam i lekarka przyjmowala dzieci chore do 10;30 wiec biegiem sie ubieralysmy,szykowalysmy i pojechalysmy:tak:Zbadala mi obydwie dziewczynki i w sumei to oprocz kaszlu i kataru nic Im nei jest.Wiktoria ma bardzo duzo wydzileiny wiec nadal podaje Jej ambrosol i oklepuje:tak::tak::tak:
Po lekarzu weszlam na chwilke do kolzezanki,pozniej przyjechalam uspic dziewczynki i po mlodego:tak::tak::tak:
A tearz siedze z capucinko i orzeszkami w czekoladzie:tak:
Dostalam skierowanie na badanie krwi Wiktorii ale to pojade dopiero jak wyzdrowieje do konca:tak:
No i od razu wtedy bedzie wazenie i zobaczymy czy przybraly cos po tym nutritonie

Dobrze że dziewczynki osłuchowo czyste - to najważniejsze:tak::tak::tak:

Pozniej was poczytam.Lece bawic sie z Oliwka.
Posprzatalam.Fotki wkleje pozniej :-)
Oli nie chciala zupki ale teraz zjadla serek :-).
I zas jest temp 38,3 :-(

A co to ta gorączka tyle męczy Oliwkę:sorry::sorry:

kochane teraz w czwartek jest dzień pączkwy:eek::eek:tzn tłusty czwartek:sorry:bo ja się pogubiłam czy to teraz czy za tydzień:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Ja też nie wiem:no::no::no:

Ania to u Ciebie najwieksza kara to brak kaszki?
U nas zakaz ogladania bajek:-D:-D

Powiesilam pranko a teraz czas na kawusie:-)

U nas też zakaz oglądania bajek i straszenie że do kosza wyrzucę zabawki:tak::tak::tak:

NO wreszcie moje dziecię usneło i mam chwilke:happy:
Joasiu jaki bałagan:eek::eek::eek::eek:duże masz miezkanie i bardzo ładne:tak:
Kerna u mnie pediatra Antosia to pani neonatolog ze szpitala dziecięcego i zawsze bardzo dokładnie Antosia bada zawsze najpierw jest wywiad co i jak w ciągu ostatniego czasu tzn czy był katar kaszel gorączka czy dzieci w domu zdrowe czy my zdrowi potem mówi jakie zczepienia będą jakie są ryzyka i możliwe komplikacje co mnie może zaniepokoić po szczepieniu a co jest normą potem pani doktor sprawdza jego ząbki uszy gardło węzły chłonne .Potem go rozbieram i jest ważony ,mierzony obwody głowy klatki piersiowej sprawdza jego bioderka:tak:potem go bada osłuchoo sprawdza jego jąderka wygląd skóry potem jest dopiero szczepienie:tak:szczepienia są u nas zawsze w czwartek w osobnym gabinecie i zawsze nie są przyjmowani wtedy inni pacjenci tzn pacjentów przyjmuje do 12.30 a od 13 są szczeienia:tak:no i moja pani doktor to z tych co to nie są zbytnimi zwolennikami szczepień:eek:i na przykład Antoni powinien mieć szczepienie w grudniu jako 13 m-czniak ale w porozumieniu z panią doktor preciągamy to na późniejszy termin:tak:więc wiele chyba zależy od tego na jaką lekarke się trafi:tak:
MH mam nadzieję że laktacja wróci do normy jak znajdziesz chwilke to napisz jak było i jak dziewczynki zareagowały na wasz powrót:tak:
As kobieta w biegu wreszcie zwolniła tak trzymaj:tak:
Meduska ja swoją pierwszą kuchnię miałam 1.5m na 1.5 m i jej pierwszym wyposażenim była stara lodówka kuchenka zlewozmywak jenda szafka wisząca i ławka szkolnaale to była moja kuchnia i byłam z niej mega dumna:tak:potem zrobiliśmy sobie szfki na zamówienie i było milusio:tak::tak:
Anka to cię chłop załatwił no jak to chłop:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Beatko widzzę że wreszcie znajdujesz trochę czasu na bb tak 3maj:-)
Dorotko widze że zaczynasz widzieć światełko w tunelu suuuppppeeeerrr:tak:
Co do prezentu dla moich chłopaków to...myślałam myślałam i wymysliłam mój Pietruszka hciał strsznie pendreiva takiego co najmniej 16gb :sorry:ceny mnie powalały 200zł -250+wysyłka:eek:ale wczoraj znalazłam na necie za 137+12 wysyłka gryzłam się z tym pół nocy bo trochę to dla mnie dużo kasy :eek:pokazałam dziś pietruszce oczka mu się zaświeciły i stwierdziłam zamawiam ale to jego prezent urodzinowo walentynkowy:tak:i zamówiony już:tak:Adasiowi nie wiem co kupić on kocha bluzy z kapturem ale takich dobrych firm typo h&m cubus kaphal....a te trochę kosztują:eek:no i dziś obgadałam to z Piotrkiem on ma trochę swoich zaskórniaków coś koło 60 zł i się dołoży więc piątek weźmie sobie wolny i zostanie z Antkiem a ja ruszę w miasto i może coś na promocji znajdę Adaś powiedział że jak by była z czachami albo jakaś odjechana to mam brac:-D:-D:-D

Asia masz bardzo miłe mieszkanko ,przytulne i ciepłe,fakt wielkością nie powala:tak:,ale to jak kazdej ,a na pewno większości z nas.:tak:Widać ile ludzie rzeczy zbieraja przez lata.:-DJa sie moze póżniej też wstawie.na razie weny nie mam.

Malina to fajna masz pania lekarke od Antka.

Ja myśle ,ze pora do lekarza sie udać ,codziennie boli mnie szyja i kark ,ostatnio to juz od rana:crazy:trochę mnie to martwi:eek:

Byłam w sklepie po jabłka głownie bo u nas to 2 kilo w dzień idą ,tak mój m je lubi:-D,zaraz sobie sprzatnę troche ,bo jak dzieci nie ma w domu to wręcz jest mała potrzeba ,bo nie miał kto nabrudzić:-D

Malinka i wydumałaś ,widzisz ,a tak sie martwiłas ,ale co najlepsze ,ze kupisz to ,czego chciałaś uniknąc:-D
Malinka bałagan jest był i bedzie :zawstydzona/y: niestety nie nadązam ze sprzatniem :tak:

Joanna a co ty przy trójce chciałabyś mieć sterylnie?! To cały dzień musiałabyś ze szmatą chodzić i nie wiem czy byś nadążyła.
Ja też wam później pokażę naszą kanciapę:-p:-p

Joasiu ja bałagan widziałam ale uwież mi nie u ciebie:-):-):-)
Anakonda i co sobie Maja wybrała w prezencie za odwagę???
Myszunia tekst o green pece mnie rozwalił:-D:-D:-D:-Djak ja kocham ludzi którzy umieja na siebie patrzeć z przymróżeniem oka:-D:-D:-D:-D
Mój Antocha dziś jest taki że nic tylko opchnąć go na rynku:eek::eek::eek::eek:jest mega nieznośny:eek::eek::eek::eek:jakieś przesilenie czy cuś:crazy::crazy::crazy:
ja jakas zdechła przy tej @ jestem:eek:na szczęście coraz bliżej do jej końca i chłopa będzie można wykorzystać:-poby do czwartku a może środy:baffled:

reklama
Anakonda i co sobie Maja wybrała w prezencie za odwagę???

Malinka ty mi lepiej nie przypominaj. :szok::szok::szok:
Wybrała sobie trzy figurki littlest pet shop za 35zł - toż to rozbój w biały dzień bo za takie badziewie to ja bym 10zł nie dała, ale skoro obiecałam Mai że kupię jej to co sama sobie wybierze a reklama swoje robi to z płaczem musiałam potem płacić

Do góry