anka26_x_07
Mama Laury :)
Ania to u Ciebie najwieksza kara to brak kaszki?
U nas zakaz ogladania bajek

Powiesilam pranko a teraz czas na kawusie:-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
...
kochana i gdzie w koncu spaliście??
i pochwal się fotkami- chce zobaczc tą Twoją suknię:-)
A to macie jakieś zajęcia na ferie dla dzieciaków w tym centrum kultury?...
musze Pauline na 10 wyszykowac do centrum kultury,z wczorajszego dnia filmowego byla zadowolona
ogladali 2 bajki w kinie i na 2sniadanie byla pizza:-)
dzis dzien plastyczny
...
Witam witam! :-) Cieszę się, że się dobrze bawiłaś!Witam
Wróciłam wczoraj wieczorem. Jestem ledwo żywa
Zabawa była świetna
Mam trochę problemów z laktacjawiec czasu brak.
Pozdrowionka![]()
A dlaczego "karafka"...
a wczoraj mieliśmy surprajsa:-) Mój brat z karafką (jego przyszła małżonka) kupili małemu zestaw majsterkowicza! No w szoku byłam! Tak im isę spodobało, że Michał non stop z śrubokrętami chodzi i w ogóle wszystko by naprawiał że nie mogli sie oprzeć. Michał był w siódmym niebieOd razu oczywiście upodobał sobie śrubokręt, do tego miał śrubki i mnóstwo dziurek do wkręcenia...no super sprawa. zobaczymy czy zda egzamin i mały sie troszkę sam zajmie sobą. bo tak jak teraz to ona sam się nie bawi
mama i mama...ehhhh Porobiłam fotki, ale jak wiecie nie mam jak wrzucić na kompa. Mówiłam mu wczoraj, żeby mi zobaczył co się dzieje z czytnikiem to udał, że nie słyszy
tak więc długo fotek nie wstawie
shit. Później poczytam bo bejbe spokoju mi nie daje.
![]()
Dzielna dziewczynka z Majeczki!Witam:-):-):-)
My już po morfologii, Maja od samego rana popłakiwała że nie chce iść krewki pobierać ale się nie zapierała. Oczywiście w gabinecie płakała ale rączką nic nie ruszała i szybko poszło, wyniki dzisiaj po godz.17 ale chyba dopiero jutro po nie pójdę. Maja do przedszkola nie chciała iść więc zostawiłam ją w domu, a koło południa w nagrodę że tak dzielnie to zniosła pójdziemy do sklepu jakąś zabawkę kupić.Tak więc będzie dzisiaj mnie troszkę mniej bo dziecię w domu
...
Dorota, teraz już nie pozostało ci nic innego jak nastawić się pozytywnie i walczyć z chorobą Oliwki. Jestem silną kobietą, więc dasz radę....
No nic trzeba zyc dalej,Jest to choroba skomplikowana i przekichana ale ludzie sa bardziej chorzy.Z tym zespolem wiarze sie wiele innych nieciekawych chorob jak BEZPKLODNOSC,WADY SERCA,TARCZYCA ,CUKRZYCA,NADCISNIENIE.
No nic juz narazie nie narzekam.Wiecej w sprawie Oliwki dowiem sie jutro.
A to ci numer odwaliłelloo
A ja wkur*** mialam termin na 10:30 do dentysty.Moj dzwoni do mnie 10:15 ze jednak nie da rady dojechacJak by zadzwonil wczesniej to by sobie Laure ubrala i zawiozla bym ja do Agnieszki
A tak dupa zimna.Matka ubrana i wyszykowana a tatus dzwoni ze nie przyjedzie
Niech mnie ktos zastrzeli
Laura je sniadanko, ja powiesilam pranie a ze ubrana jestem to czekam az Lali zje i ide na miasto
To fakt! Ale ciągle mam nadzieję, że się wypchnie przed terminem, bo ja termin to mam dopiero na 18go...
upsss chyba wirus z goraczka pomyka po Polsce
Skoro dzidzia sie nie spieszy na swiat to jeszcze troche cialka nabierze.Ja urodzilam po terminie a Ty moze w terminieNajgorsze jak przychodzi termin a malenstwo sie nie pcha nic a nic
A co do rteciowego to mam nadzieje ze pozbieraliscie te rtec,szkodliwa jest
...
Nie proponowała, ale do tego to już sami doszliśmy...
no to ciekawie się zapowiadaw poprzek?? a sexiku Wam nie proponowała na przyspieszenie??
...
Taka ta Polska porąbana jest niestetydobra dziewczynki ja muszę mykać bo to już 13 zaraz tata przyjdzie i mamie obiad muszę zrobić
jak dam radę zajrzę wieczorem papa
a tu coś do śmiechu
Po miłym obiedzie dwie pary wstają od stołu. Kobiety poszły do kuchni, a mężczyźni do pokoju gościnnego. Jeden mówi do drugiego:
- Myślę, że to wspaniale, że cały czas mówisz do swojej żony "słoneczko", "dzióbku", "cukiereczku".
Ten na to:
- Prawdę mówiąc, cztery lata temu zapomniałem, jak ma na imię
- Wiesz, twoja żona to straszna śmieszka!
- ?!
- Jak opowiedziałem jej kawał, to tak się śmiała, że o mało co oboje nie spadliśmy z łóżka!
Dobry kumpel mówi do kumpla:
- Roman, muszę ci coś ci wyznać.
- Tak?
- Przespałem się z twoją żoną.
- No i co z tego?
- Rozwiedź się z nią!
- Po co?
- Słuchaj, całe osiedle z nią śpi. Rozwiedź się!
- Po co?
- Chłopie, pół miasta ją rżnie! Rozwiedź się!!!
- Po co?
- W kolejce się ustawiają, żeby ją dymać! Roman, rozwiedź się!
- Po co? Żeby w kolejce stać?
- Jaka jest różnica między dwulatkiem a dorosłym facetem?
- Dwulatka można zostawić samego z nianią.![]()
elloo
A ja wkur*** mialam termin na 10:30 do dentysty.Moj dzwoni do mnie 10:15 ze jednak nie da rady dojechacJak by zadzwonil wczesniej to by sobie Laure ubrala i zawiozla bym ja do Agnieszki
A tak dupa zimna.Matka ubrana i wyszykowana a tatus dzwoni ze nie przyjedzie
Niech mnie ktos zastrzeli![]()
I witam we wtorekzimno jak nie wiem co a chciałam na miasto skoczyć po jakieś ciuchy dla Kuby bo ostatnio ze wszystkiego wyrasta w zastraszającym tempie
zbankrutuję
Zupka się gotuje dzisiaj krupniczek
nic więcej nie chce mi się robić
Kubek siedzi mi na kolanach i jak na razie da mi pisać i czytać hehe
ale zaraz idę dać mu coś amciu i spać
zajrzę jak zaśnie :-)
Kurcze Laura jaki ma paskudny katartaki gesty szok co sie wysmarka to znow, chyba zatoki ma zawalone
Zamiast jesc to non stop podchodzi do tej farmy
bajka leci i sie pyta sama siebie: Co to leci?....To jest Nuki![]()
ja nie mam za bardzosie czym pochwalic ale kilka zdjec mam
1,2 ,3 kuchnia kuchnia pokój dzienny ,5 6 pokój Wojtka 7,8,9 pokój dziewczyn i ostatnie przedpokój
to jest balagan bałagan jak sie patrzy![]()
To jeszcze spoko bywają mniejsze.
Jak kiedyś mieszkałam w Wawie to miałam 1.5 na 2 m ,ale z oknem![]()
Kerna u mnie pediatra Antosia to pani neonatolog ze szpitala dziecięcego i zawsze bardzo dokładnie Antosia bada zawsze najpierw jest wywiad co i jak w ciągu ostatniego czasu tzn czy był katar kaszel gorączka czy dzieci w domu zdrowe czy my zdrowi potem mówi jakie zczepienia będą jakie są ryzyka i możliwe komplikacje co mnie może zaniepokoić po szczepieniu a co jest normą potem pani doktor sprawdza jego ząbki uszy gardło węzły chłonne .Potem go rozbieram i jest ważony ,mierzony obwody głowy klatki piersiowej sprawdza jego bioderkapotem go bada osłuchoo sprawdza jego jąderka wygląd skóry potem jest dopiero szczepienie
szczepienia są u nas zawsze w czwartek w osobnym gabinecie i zawsze nie są przyjmowani wtedy inni pacjenci tzn pacjentów przyjmuje do 12.30 a od 13 są szczeienia
no i moja pani doktor to z tych co to nie są zbytnimi zwolennikami szczepień
i na przykład Antoni powinien mieć szczepienie w grudniu jako 13 m-czniak ale w porozumieniu z panią doktor preciągamy to na późniejszy termin
więc wiele chyba zależy od tego na jaką lekarke się trafi
![]()
KOchana , moja ma 1,70 na 3,00, ale po wstawieniu lodówki, szafek, stołu, to masakra, jeden musi wymijać drugiego, hiih, ale udało mi sie tak zagospodarować, że mam du z o przestrzeni roboczej, mog lam tylk szafki wyzsze wziąść, bo miejsca na gary zawsze za mało![]()
Malinka staram się dotrzymać jakiegoś tempa
Fajne macie te mieszkankaciasne ale własne jak Wiki napisała
ja to się zanim swojego dorobię to będę stara i siwa :-( facet ma do wynajęcia domek w żaganiu, na zadupiu żagania, mały 3 pokoje kuchnia łazienka nowy dach piec okna do wynajęcia i chce 1000zł plus opłaty do tego, a kupić węgiel drewno na opał a gdzie życie i jeszcze dziecko
a wczoraj dzwoniłam do agencji u nas w mieście i baba do mnie że mają do wynajęcia ale na dobry początek na wszystko trzeba mieć 2500zł
no gały mi wyszły
ja nie wiem chyba już nigdzie nie ma tanich mieszkań do wynajęcia
ciężko coś znaleźć dobrego i w miarę taniego
![]()
Wyobraźcie sobie, że po weselu dzwoniła do mnie jakaś panienka ze strony młodego, ze ona koniecznie musi mieć taką sukienkę jak jaUbawiłam się przednio
![]()
Witam
Ja dopiero tearz bo tak jakos mi zeszlo to pol dnia
Wiktoria mi strasznie w nocy kaszlala wiec jak wstalysmy o 9;30 to stwierdzilam ze jedziemy do lekarzaZadzwonilam i lekarka przyjmowala dzieci chore do 10;30 wiec biegiem sie ubieralysmy,szykowalysmy i pojechalysmy
Zbadala mi obydwie dziewczynki i w sumei to oprocz kaszlu i kataru nic Im nei jest.Wiktoria ma bardzo duzo wydzileiny wiec nadal podaje Jej ambrosol i oklepuje
Po lekarzu weszlam na chwilke do kolzezanki,pozniej przyjechalam uspic dziewczynki i po mlodego
A tearz siedze z capucinko i orzeszkami w czekoladzie
Dostalam skierowanie na badanie krwi Wiktorii ale to pojade dopiero jak wyzdrowieje do konca
No i od razu wtedy bedzie wazenie i zobaczymy czy przybraly cos po tym nutritonie
Pozniej was poczytam.Lece bawic sie z Oliwka.
Posprzatalam.Fotki wkleje pozniej :-)
Oli nie chciala zupki ale teraz zjadla serek :-).
I zas jest temp 38,3 :-(
kochane teraz w czwartek jest dzień pączkwytzn tłusty czwartek
bo ja się pogubiłam czy to teraz czy za tydzień
![]()
NO wreszcie moje dziecię usneło i mam chwilke
Joasiu jaki bałaganduże masz miezkanie i bardzo ładne
Kerna u mnie pediatra Antosia to pani neonatolog ze szpitala dziecięcego i zawsze bardzo dokładnie Antosia bada zawsze najpierw jest wywiad co i jak w ciągu ostatniego czasu tzn czy był katar kaszel gorączka czy dzieci w domu zdrowe czy my zdrowi potem mówi jakie zczepienia będą jakie są ryzyka i możliwe komplikacje co mnie może zaniepokoić po szczepieniu a co jest normą potem pani doktor sprawdza jego ząbki uszy gardło węzły chłonne .Potem go rozbieram i jest ważony ,mierzony obwody głowy klatki piersiowej sprawdza jego bioderkapotem go bada osłuchoo sprawdza jego jąderka wygląd skóry potem jest dopiero szczepienie
szczepienia są u nas zawsze w czwartek w osobnym gabinecie i zawsze nie są przyjmowani wtedy inni pacjenci tzn pacjentów przyjmuje do 12.30 a od 13 są szczeienia
no i moja pani doktor to z tych co to nie są zbytnimi zwolennikami szczepień
i na przykład Antoni powinien mieć szczepienie w grudniu jako 13 m-czniak ale w porozumieniu z panią doktor preciągamy to na późniejszy termin
więc wiele chyba zależy od tego na jaką lekarke się trafi
MH mam nadzieję że laktacja wróci do normy jak znajdziesz chwilke to napisz jak było i jak dziewczynki zareagowały na wasz powrót
As kobieta w biegu wreszcie zwolniła tak trzymaj
Meduska ja swoją pierwszą kuchnię miałam 1.5m na 1.5 m i jej pierwszym wyposażenim była stara lodówka kuchenka zlewozmywak jenda szafka wisząca i ławka szkolnaale to była moja kuchnia i byłam z niej mega dumnapotem zrobiliśmy sobie szfki na zamówienie i było milusio
Anka to cię chłop załatwił no jak to chłop
Beatko widzzę że wreszcie znajdujesz trochę czasu na bb tak 3maj:-)
Dorotko widze że zaczynasz widzieć światełko w tunelu suuuppppeeeerrr
Co do prezentu dla moich chłopaków to...myślałam myślałam i wymysliłam mój Pietruszka hciał strsznie pendreiva takiego co najmniej 16gbceny mnie powalały 200zł -250+wysyłka
ale wczoraj znalazłam na necie za 137+12 wysyłka gryzłam się z tym pół nocy bo trochę to dla mnie dużo kasy
pokazałam dziś pietruszce oczka mu się zaświeciły i stwierdziłam zamawiam ale to jego prezent urodzinowo walentynkowy
i zamówiony już
Adasiowi nie wiem co kupić on kocha bluzy z kapturem ale takich dobrych firm typo h&m cubus kaphal....a te trochę kosztują
no i dziś obgadałam to z Piotrkiem on ma trochę swoich zaskórniaków coś koło 60 zł i się dołoży więc piątek weźmie sobie wolny i zostanie z Antkiem a ja ruszę w miasto i może coś na promocji znajdę Adaś powiedział że jak by była z czachami albo jakaś odjechana to mam brac
![]()
Malinka bałagan jest był i bedzieAsia masz bardzo miłe mieszkanko ,przytulne i ciepłe,fakt wielkością nie powala,ale to jak kazdej ,a na pewno większości z nas.
Widać ile ludzie rzeczy zbieraja przez lata.
Ja sie moze póżniej też wstawie.na razie weny nie mam.
Malina to fajna masz pania lekarke od Antka.
Ja myśle ,ze pora do lekarza sie udać ,codziennie boli mnie szyja i kark ,ostatnio to juz od ranatrochę mnie to martwi
Byłam w sklepie po jabłka głownie bo u nas to 2 kilo w dzień idą ,tak mój m je lubi,zaraz sobie sprzatnę troche ,bo jak dzieci nie ma w domu to wręcz jest mała potrzeba ,bo nie miał kto nabrudzić
Malinka i wydumałaś ,widzisz ,a tak sie martwiłas ,ale co najlepsze ,ze kupisz to ,czego chciałaś uniknąc![]()
Anakonda i co sobie Maja wybrała w prezencie za odwagę???