reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jeśli mu sprawdziła gardła i uszu to ja bym nie pozwoliła zaszczepić.
A podpisywałaś zgodę na szczepienie ,że masz świadomość ewentualnych komplikacji poszczepiennych?
no właśnie...teraz mu popatrzyła do gardła i osłuchała..noa waga w buciorach i wszsytkim:baffled: poprosiłam o zważenie to powiedziała, że do 2 lat to nie ma sensu..no qwa co jej szkodzi??? no i wyszło, że jednak gruźlica bo na prevenar za wcześnie trochę. A kurcze nie mogłąm go utrzymać:no: baba kłuła go kilka razy, no a jak skończyła powiedziała "no nie wiem":eek: zgłupiałam...no a potem spoko powiedziała co się będzie dziać z raną i takie tam..no ale to "nie wiem" nie daje mi teraz spokoju, czy aby dobrze jest zaszczepiony:baffled:
A nic takiego nie podpisywałam:no::no: co to w ogóle jest?? W ogóle za każdym szczepieniem nic takeigo nie było.:no:

Kerna u mnie pediatra Antosia to pani neonatolog ze szpitala dziecięcego i zawsze bardzo dokładnie Antosia bada zawsze najpierw jest wywiad co i jak w ciągu ostatniego czasu tzn czy był katar kaszel gorączka czy dzieci w domu zdrowe czy my zdrowi potem mówi jakie zczepienia będą jakie są ryzyka i możliwe komplikacje co mnie może zaniepokoić po szczepieniu a co jest normą potem pani doktor sprawdza jego ząbki uszy gardło węzły chłonne .Potem go rozbieram i jest ważony ,mierzony obwody głowy klatki piersiowej sprawdza jego bioderka:tak:potem go bada osłuchoo sprawdza jego jąderka wygląd skóry potem jest dopiero szczepienie:tak:szczepienia są u nas zawsze w czwartek w osobnym gabinecie i zawsze nie są przyjmowani wtedy inni pacjenci tzn pacjentów przyjmuje do 12.30 a od 13 są szczeienia:tak:no i moja pani doktor to z tych co to nie są zbytnimi zwolennikami szczepień:eek:i na przykład Antoni powinien mieć szczepienie w grudniu jako 13 m-czniak ale w porozumieniu z panią doktor preciągamy to na późniejszy termin:tak:więc wiele chyba zależy od tego na jaką lekarke się trafi:tak:
kurcze ale pediatra:szok::szok::szok: co ja bym dała, żeby u nas taki był na NFZ..bo tak z chorobami to do tej kretynki nie pójde... W ogóle żadnych pytań o choroby i takie tam..nic. do ucha też nie zaglądnęła:-(
[/QUOTE]

Malinka staram się dotrzymać jakiegoś tempa :-D
Fajne macie te mieszkanka :tak: ciasne ale własne jak Wiki napisała :tak: ja to się zanim swojego dorobię to będę stara i siwa :-( facet ma do wynajęcia domek w żaganiu, na zadupiu żagania, mały 3 pokoje kuchnia łazienka nowy dach piec okna do wynajęcia i chce 1000zł plus opłaty do tego, a kupić węgiel drewno na opał a gdzie życie i jeszcze dziecko :no: a wczoraj dzwoniłam do agencji u nas w mieście i baba do mnie że mają do wynajęcia ale na dobry początek na wszystko trzeba mieć 2500zł :szok: no gały mi wyszły :no: ja nie wiem chyba już nigdzie nie ma tanich mieszkań do wynajęcia :no: ciężko coś znaleźć dobrego i w miarę taniego :sorry:
kurcze jakie ceny:no::no::no: powodzenia w poszukiwaniach:tak:
A kawały ekstra!!!!!!:-D:-D:-D

Podczytuje was troszeczke :-p

Dziękuję, za miłe przywitanie :tak:
Z laktacja mam nadzieję, że sie uporam, jak wróciłam wczoraj to mała wcale cyca nie chciala :no: A teraz ciężko mi ja oderwać :sorry:

Wyobraźcie sobie, że po weselu dzwoniła do mnie jakaś panienka ze strony młodego, ze ona koniecznie musi mieć taką sukienkę jak ja :szok: Ubawiłam się przednio :-D
ee to musiałaś faktycznie super wyglądać:tak:
a Czego cycola nie chciała?? Ale dobrze, że jej się odwidziało, na pewno wszystko wróci do normy:tak:

A dlaczego "karafka" :confused: :-D:-D:-D:-D:-D
A co do zestawu narzędzi to super sprawa dla takiego malucha. Piotruś też kiedyś taki dostał i był wniebowzięty. A na urodziny chyba dostał takie auta, które może sam skręcać i rozkręcać - a do nich wkrętarkę no i miał z tym tyle zabawy, że czasem i z pół dnia dziecka jakby w domu nie było - tylko szum wkrętarki było słychać :-D:-D:-D:-D
a karafka to dlatego, że kiedyś była srednio lubiana przeze mnie...no człowieka który śmieje się z byle czego ciężko traktować poważnie:sorry:powiesz "ale dzisiaj pada" to ta HIHIHIHI:laugh2:, albo " wcześnie dzisiaj wstałam" to ta ŁOHOHOHO:laugh2:...no conajmniej dziwne. Ale okazała się nawet spoko a i tak karafka została:laugh2:

Ulepiłam dziś wreszcie te pierogi z serem co to za mną już od dawna chodziły i zjadłam ich od razu 12 :szok::szok::szok::szok:
eeeee dlam nie to dopiero preludium:sorry::-D

A ja jak zwykle mysle co zjeść , mam rurki z bita smietana może kto chętny :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
osz ty!!!!! Dawaj tu kilka.....naście;-)

Dopiero przeczytałam że teraz Tłusty Czawartek:szok: Znowu trza będzie pączki jeść:-D:rofl2::-D:rofl2:
jaki ten świat jest niesprawiedliwy:-D:-D

No to fotki zrobione
to moje firanki i woalki uszyte moimi rączkami , woale i organtyny kupuje na metry:-p:-p:-p
1 to na wejsciu mam taki ganek ja to tak nazywam
2 i 6 to W sypialni mam teraz te fioletowe bo sciany pomalowałam dwie na fiołkowy kolor ale wczesniej własnie miałam te złote bo sciany były żółte

a 3 i 4 to gościnnego bo ja mam dwa okna na konc sa przyszyte ręcznie koraliki

5 fotka to kuchnia
no ekstra!!!!!!!!!!!!

Oliwka cos tam pojadla wiec jestem zadowolona.Po lekarstwie goraczka spadla.

ANACONDA ona ma angine teraz a goraczka to nie wiem z czego.Moze na zeby bo goraczka od soboty i juz 1 zabek wyszedl od tego czasu:sorry:.
.
super że jużjej lepiej:tak: ale angina:szok: no to się zaprawiła:baffled:
Uwaga!!

Upieklam miske faworkow:-):-):-):-)
no następna:eek::eek::eek: co wy baby nie macie co robić tylko kusicie i kusicie!!!!! kurcze ale Wam fajowo..ja jak upieke to wszsytko zjem więc wolę tej masakry nie zaczynać:sorry:
ehhhhhhhhhhhhhh no i w końcu nie wiem jak ale przebrnęłam. Myslałam, że wyrobię przed barwami szczęścia ale taka ilośc....:confused2::confused2::confused2:
Fotki mieszkań no super i Wiki no deska do prasowania pierwsza klasa..i jaka fotogeniczna:-D
Ja na temat moich fotek wypowadać się nie będę wybaczycie:sorry::sorry::wściekła/y:

byłam dzis u kuzynki mojego M ona ma synka rok starszego. troszkę się pobawili a mały niech powoli oswaja sie też z dzieciakami. bo wiecznie tylko ze mna. ale fajnie było, troche sie oderwałam od tej codzienności, pośmiałam i jest ok:tak:
Lece czytac dalej po pweni stos postów na mnei czeka:-D

reklama
reszta co udało mi się odkopać.:tak::-):-)
pokój Klaudii

łazienka

hol

salon

klatka schodowa

sypialnia słaba jakość ,bo Klaudia ukradkiem telefonem robiła :-D:-D:-D

Nie mogę odnależć drugiej strony sypialni i Kubusiowego pokoju.
To tyle,co udało mi się odkopać.
Jak widziecie,duże ,przestronne a wszędzie coś leży.;-);-);-):eek::eek::-D:-D:-D

As bardzo ładną i stylowa masz kuchnie ja mam podobną w projekcie dopiero bo moja kuchnia czeka na remont , też chce miec ciemne meble , moze dlatego ze teraz mam wszystko w jasnych kolorach i mi sie znudzilo , ale kiedy to bedzie to nie wiem , miało byc latem ale w obecnej sytuacji to raczej z wielkim brzuchem nic nie zrobie :-D:-D:-D

Ja po kolacji Maks spi , no i rozmowa godzinna z mężęm zaliczona hehe .... zawsze tak dlugo gadamy przez tel jak jest w trasie :-p:-p:-p

Dobranoc mamuska ktore poszly spać:-):-):-)

AS kurcze jaak kuchnia!!!!!!!:szok: Ja strasznie chciałam mieć właśnie zebrano, ale wychodziło za drogo. Zresztą ja mam nie wymiarową kuchnię i w BRW wyliczyli mi za 7 części 3.5tys:szok: a co jakbym miała robić taką jebutną jak Twoja!!! A do tego muszę mieć jasną kuchnię bo mam ciemno w chacie:zawstydzona/y: Ale super i podświetlenie pod meblami....mmmmm...

to stara fotka, i kiedyś je dawałam..a i tak nie widać całej kuchni bo kawałek dalej mam czerwone płytki... no i jeszcze bez piekarnika!!!

Załączniki

• IMG_4329.jpg
    IMG_4329.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 45
Kerna plis zrób fotke jak możesz czerwonych płytek jestem bardzo ciekawa jak wyglądaja płytki czerwone , ja mam pokój gościnny na czerwono ale farbą pomalowane ciekawe jaki efekt dają płytki???????????:rofl2::rofl2::rofl2:
Kuchnia tez swietna czarno biala ...jak ja sie tu naoglądam to jeszcze moj projekt zmienie :laugh2::laugh2::laugh2:

No to fotki zrobione
to moje firanki i woalki uszyte moimi rączkami , woale i organtyny kupuje na metry:-p:-p:-p
1 to na wejsciu mam taki ganek ja to tak nazywam
2 i 6 to W sypialni mam teraz te fioletowe bo sciany pomalowałam dwie na fiołkowy kolor ale wczesniej własnie miałam te złote bo sciany były żółte

a 3 i 4 to gościnnego bo ja mam dwa okna na konc sa przyszyte ręcznie koraliki

5 fotka to kuchnia

ej no firanki boskie,masz talent :tak::tak::tak::-):-):-):-)

natalineczka gratuluję zafasolkowania :tak::tak::tak::tak:

dziewczyny bardzo ~ładne te wasze mieszkanka :tak::tak::tak::tak:

jeszzce wczoraj pisa~ł~ąm wam że z Oliwk~ą lepiej.w nocy zaczę~ła cos chrypieć,pokas~ływać,rano wsta~ła zaczę~ła skarżyć się na gard~ło,to polecieliśmy z samego rana do lekarza.o dziwo nas przyjeli szybko.
co się okazalo?
początki anginy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dosta~ła antybiotyk,siedzimy przymusowo w domu,za tydzień we wtorek do kontroli.zeswirujemy z nia jak ona ma siedziec tyle w domu :no::no::no::no:

As widze ze domek masz swietny duz miejsca i przestronnie a w pokoju Klaudii w klatce to świnka czy królik?????:-D:-D:-D
cieszę się,że Wam kuchnia się podoba.
To moje marzenie było.
Pierwsze co wyremontowałam po 10 latach od wprowadzenia.
Teraz kolej na salon,ale to pewnie wiosną i potem też będzie ładnie.:tak::-):-)
W klatce jest królik Duet.
Oto jego portret.:-D:-D:-D

Kubusiowego pokoju nie odnalazłam :no:,ale go odnajdę :tak::-D:-D:-D

reklama
Do góry