reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
przeprosiłam się z laktatorem. dziś ładnie ściągał - co prawda tylko 60ml (ale godzinę temu, może trochę więcej, mój ssaczek mnie wycyckał) ale już bezboleśnie.

no i kurcze - z lewej piersi się leje i leje... a z prawej tak niewiele, chyba Aga miała ten sam problem? co Kochana zrobiłaś?

Nic nie zrobiłam:sorry:
W dzień jak wypije z tej "gorszej" i ma mało to daję mu drugą...a w nocy zawsze daję tą gorszą jak go już biorę do łóżka bo wtedy przy niej zasypia...ale też dłużej possie:-) I jakoś mu starcza:tak: A że super przybiera to widocznie wszystko jest w porządku...
Tylko zauważyłam że on tak ogólnie nie lubi pić z prawej(gorszej piersi...jak mu już nie "sika" mleko to sam nie pociągnie...za to z lewej pije i pije:no:

a tak w ogóle to jestem w szoku bo.. chyba dostałam okres... i NIC mnie nie boli i czuję się znakomicie!!! nie do wiary! :szok::laugh2:

U mnie teraz tez byl taki ze w zyciu nie powiedzialabym ze to @:no:;-)teraz napewno juz nie beda tak bolesne jak wczesniej;-)

No ja właśnie tę maść używam, bo jak kupowałam to Cepan'u nie było i farmaceutka powiedziala,ze ta jest super.

A ja mam smutny nastrój potwornie. Oprócz problemów z laktacją byłam dziś na fotokoagulacji moich nieszczęsnych oczu przez które miałam cc i usłyszalam,ze zadnego dziecka juz nie urodzę SN, bo mam w tak tragicznym stanie siatkówki ;-(((
No ale co zrobić, całuje Was serdecznie i w wolnych chwilach wszystko nadrabiam czego nie czytałam od dawna ;)

Fajnie ze jestes:-)a porodem SN sie nie martw:no:niektore dziewczyny az sie prosza o CC:tak:najwazniejsze ze mozesz jeszcze w ciaze zachodzic;-)moja ciocia nie mogla:no:

Tisane ! :) Najlepsza tisanka i dla dzieci i dorosłych :-) Do kupienia w aptece :)

Tez Tisane polecam:tak:

przeprosiłam się z laktatorem. dziś ładnie ściągał - co prawda tylko 60ml (ale godzinę temu, może trochę więcej, mój ssaczek mnie wycyckał) ale już bezboleśnie.

no i kurcze - z lewej piersi się leje i leje... a z prawej tak niewiele, chyba Aga miała ten sam problem? co Kochana zrobiłaś?

U mnie tez jest podobnie:tak:z prawej leci samo a w lewej jest zdecydowanie mniej:tak:i w poprzedniej laktacji tez tak mialam:tak:zawsze mam mniej mleczka w tej piersi:tak:ale malemu jakos starcza a jak nie to ma dwie;-)

A tak wogóle to mój Tomek dziś też pięknie zasnął:szok::szok::szok:
Trochę marudził przy mleku..ale wtrąbił w końcu 140 ml..i potem góra pół godzinki jak się przebudzał i trzeba było go kołysać...a to u niego naprawdę mało:tak:
A daję mu od kilku dni pieluszkę przy buzi..tak że się do niej tuli a dół może sobie do rączek chwytać:happy:
Tylko boję się żeby się w nią nie owinął czasem...dlatego co chwilę zerkam do sypialni..a jak go biorę do łóżka to już pieluszkę zabieram:baffled:
Pamiętam że moja mama tak robiła przy najmłodszej siostrze....

Sposób z pieluszką jest dobry ;) Mojej córci też jak już widze, że zaraz uśnie, przykładam pieluszkę to policzka, tak, żeby smoczek lekko przytrzymywała. Wtedy Julka od razu zamyka oczka i zasypia, chyba czuje ciepło i pewnie jakies swojskie zapachy z tej pieluchy ;P

Sposób z pieluszką jest dobry ;) Mojej córci też jak już widze, że zaraz uśnie, przykładam pieluszkę to policzka, tak, żeby smoczek lekko przytrzymywała. Wtedy Julka od razu zamyka oczka i zasypia, chyba czuje ciepło i pewnie jakies swojskie zapachy z tej pieluchy ;P

A nie boisz się że machając rAczkami zawinie się jakoś w tą pieluszkę:sorry:
Czy to ja jakaś przewrażliwiona jestem:sorry:

Troszkę się obawiam ale zawijam ją tak żeby tworzyła bardziej taki rulonik tak, że musiała naprawdę by się namachać, żeby ją rozwinać i się nią nakryć....Póki co jeszcze się nie zdarzyło, żeby Julka się zawinęła w pieluchę, także chyba nie ma co się tak tym stresować....Myślę, że gdyby miała pieluchę na głowie pewnie by płakała i się szamotała więc w razie takiej awarii zawsze można szybko interweniować ;)

czesc laseczki:0 ja tak na chwilke.... widze ze nie tylko ja mam w prawej piersi wiecej niz w lewej:):):) no ale wazne ze sie mala najada:)... jakos nie bardzo mam czas zeby zagladac,... a moja oanna nawet jak chce w dzien zajrzec-doskonale to czuje-i juz po spaniu........:-):-) jutro ide do gina.... niech sprawdzi mi
"""podwozie""":szok::-D mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku:),,, pozdrawiam serdecznie:)

czesc laseczki:0 ja tak na chwilke.... widze ze nie tylko ja mam w prawej piersi wiecej niz w lewej:):):) no ale wazne ze sie mala najada:)... jakos nie bardzo mam czas zeby zagladac,... a moja oanna nawet jak chce w dzien zajrzec-doskonale to czuje-i juz po spaniu........:-):-) jutro ide do gina.... niech sprawdzi mi
"""podwozie""":szok::-D mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku:),,, pozdrawiam serdecznie:)

czesc :tak: moj misiek tez ma jakis szosty zmysl w tej kwestii - jak robie cos szybko bo mam wrazenie ze zaraz wstanie to on uparcie spi a jak tylko wygodnie sie rozsiade w ramach relaksu wzywa mnie natychmiast :laugh2: Milego "przegladu" jutro zycze :rofl2:

reklama
Do góry