reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Angelika-ja również witam:-D
No kochane-już myślałam,że będzie po pączkach,ale w necie wygrzebałam dosyć ciekawy przepis(bez drożdży-bo u nas zabrakło:baffled:)...Do tego przy dobrych wiatrach może i na faworki mnie wezmie:tak:Ależ się będe jutro obżerać:-D:-D:-D.Teraz ukradkiem się wymknęłam,bo nie chcę J przykrości robić:eek::sorry:
Didi-bułahahaha-brawo dla Mężowskiego:-D:-D:-D
Pauletta-jakby się zaczęło napewno będziesz wiedziała,że to "już":tak::sorry:
Dyta-takiej to dobrze...kiedy mi przyjdzie przespać całą noc:szok::confused2:
Marta-znalezliście coś ciekawego?

reklama
Dobry...
W sumie to nie wiem czy taki dobry ten dzien byl... ale wszystko po kolei...

Najpierw to do MJM... ja to bym mogla podyskutowac ale o Pierwszej milosci:tak: :-)
Asieńko-masła użyj(ja się po 3dniach pozbyłam u Dadzi).Przed snem oczywiście(i nie wyczesuj-masło nałóż i tyle)

Ja malej smarowalam wazelina,zostawialam i po godzinie wyczesywalam.Po dwoch dniach przeszlo i jak dotad nie wrocilo.Mama mi przywiozla olejuszke z Polski bez pytania w sumie ale moim zdaniem nie ma sensu jej uzywac.Generalnie chodzi o natluszczenie skory,wiec polecam wazeline/parafine i wyczesywanie.Oliwka wysusza!
Co do ciemieniuchy... ja juz walcze chyba z miesiec i nie dziala ani oliwka ani wazelina. A mam (moze takie glupie) pytanie do Ciebie Lubiczanko, te maslo to musi byc takie prawdziwe (typu Łaciate, Mazurskie) czy moze byc margaryna (typu Delma, Rama)????:-D Bo ja sprobuje z tym maslem...

Witam sredecznie.
Mam na imię Angelika jestem mamą dwóch 5, 5 miesięcznych chłopców bliżniaków i mieszkamy w Carlow.
Witamy:tak::-)

Didi
wspolczuje podrozy... Masakra jakas:no: I ze sprzetu nie puscili...I takie akcje oczywiscie w Pl...

Pauletta ja nie mialam zadnych skurczy przepowiadajacych. Mialam za to od 27-31 tyg skurcze ale to byly takie przygotowujace (czy cos takiego;-)). A poza tym mialas mnie odwiedzic przed rozpakowaniem sie wiec sie kochana tak nie spiesz;-):-)

No a opowiem wam jaki byl u mnie HIT DNIA. Wyobrazcie sobie ze moj O poszedl po pracy do bankomatu wybrac kase i wyciagnal 50 E wzial karte i POSZEDL!!!!!! A 50 E zostawil!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::angry: Normalnie szok!!!! Ja nie wiem o czym on myslal!!! I jak to sie mowi, biednemu zawsze wiatr w oczy... a bogatemu to i byk sie ocieli!!:zawstydzona/y::-(
A teraz mi sie przypomnialo w pazdzierniku moj O pomagal koledze sklep remontowac i zbil 2 lustra:szok: w sumie w przesady nie wierze ale przestrzegam... tylko ze nie zbil tak w drobny mak tylko mu pekly w pol!!!:crazy::baffled:

No a ja bylam dzisiaj z Kacperkiem na szczepieniu.. tak plakal biedaczek:-( myslalam ze sie razem z nim rozplacze. I wazy 6505 wiec pieknie przybiera (przez ostatni tydzien ok 345 g.). Po tej szczepionke strasznie marudny, placzliwy, wszytsko mu nie pasuje... Ile taki stan moze sie utrzymac????

Teraz przyjechala do nas mojego mojego kuzyna dziewczyna a moja kolezanka i w dzien nie mam nawet kiedy was poczytac bo on w dzien pracuje a ja sie nia "zajmuje";-) Ale wieczoraki poswiece dla was:tak:;-)

witam,
u nas tez szczepienie dziś sie odbyło, ale potem cały dzień marudzenie i płacz, oby jutro było lepiej, ręce mi dziś opadają od noszenia malej-6700 to już trochę czuć:tak:,
aaniaa- powinno byc lepiej po 2 dniach, u nas przy pierwszym szczepieniu nie bylo widać skutków ubocznych. Ja dałam Asi Calpol, zobaczymy.
U nas ciemieniucha jest już długo, najpierw była olejuszka- ktora nie pomogła, a teraz stosuje Silcocks Base- to taka pasta, ładnie po tym schodzi, tylko ja pewnie będę musiała dłużej to stosować przy tych włosach Asi,
uciekam, dobrej nocki życzę

Załączniki

• Picture 161.jpg
    Picture 161.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 61
aaniaa,wiesieńka mój też dzisiaj ciągle płakal i przez łzy próbował sie uśmiechac:sorry:teraz troche zasnął i mam nadzieje ze pośpi:confused2:

lubiczanka nie znaleźliśmy,szukaliśmy jednego gościa co ma zafire niedaleko ale nie znaleźliśmy a musieliśmy szybko do domu wracac:-(

chandra mnie dopadla więc ide spac:baffled:

Hej mamunie w ten zimny wieczór :tak:Byłam dziś z Julką na szczepieniu 6mies troche pózno bo nie długo będzie miała 8 ale to chora, to byłam w PL, to miała gorączkę przez zęby i tak zleciało:-)płakała strasznie ale jest już ok :tak:tylko coś mi nie chce jeść obiadków już kupiłam jej od 4mies papkę i też nie ,przegłodziłam ja i też nie ,jogurt tak kaszka na gęsto tak a jak poczuje obiadek to pluje krztusi się itd. mam nadzieje że to na te zęby nie wiem :szok: pisałam wam o FIS że kombinują z tą moją spłatą od pazdziernika dziś dostałam że mam się zgłosić do inspektora i oczywiście ful papierów zabrać :szok: ciekawe co wmyślą :eek: pozdrawiam

:angry::wściekła/y::wściekła/y:zachciało mi się faworków:angry::angry::angry: łapę sobie olejem poparzyłam jak mi faworek spadł z łopatki i mi ochlapało 3 palce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale mnie ***** teraz ta ręka trzymam cały czas w wodzie bo nic nie pomaga :-:)-:)-(

Co do skurczy po południu troszkę zelżały ale już zaczyna się chyba na nowo :eek: wiem że to może potrwać z jakieś dwa tygodnie co raczej nie napawa mnie optymizmem bo jest to co najmniej frustrujące :baffled::confused2: jutro mam wizytę w szpitalu ciekawe co powiedzą fajnie by było gdyby mi szyjkę sprawdzili :sorry:

Witam mamuśki!
Pauletta biedulko! A masz jakiś krem na oparzenia? Ja miałam coś z pl, nazwy niepamiętam ale był rewelacyjny. Z tego co widzę po Twoich postach to z wielkim spokojem podchodzisz do porodu;-) To za sprawą żę to już drugi czy Ty już tak po prostu masz:-)?

A ja dziś nie miałam weny na smażenie żarełka na jutro. Mam nadzieje że M do porannej kawki jakiegoś ponczusia kupi:sorry: A może później dostane 'pędu' na faworki. Naszczęście ostatnio już trochę lepiej z nockami u nas ( tzn ze spaniem u małej) Obym nie zapeszyła. A dziś korzystając ze słoneczka wybraliśmy się na Renvill, nad zatokę. Emilka ładnie zasneła, pomyśłałam że sen na świeżym powietrzu dobrze jej zrobi i nie będe jej budziła przekładaniem do samochodu. Zaoferowałam że my wrócimy na nogach (ok 5km). Tyle co M odjechała samochodem, Emilka się obudziła i cała droge nie zmrużyła oka tylko śpiewała sobie jakieś mruczanki:tak:
Widzę że dziś dzień szczepień, oby Wam dzieciątka lekko przez to przeszły
Pochwalę się jeszcze Wam że w końcu dostaliśmy zaproszenie na badanie 9 mies. Nie wiem czy to tylko u nas takie opóźnienia? I na dokładkę Moja córcia dla nich jest Amelią i nazwisko też jej nieco zmodyfikowali:baffled:
Dobrej nocki

witam poranku

smacznego
paczki11.jpg

a ja ne wiem co dzisiaj zrobicmam super ksiazke z smakolykami na tlusty czwartek i nie wiem na co sie zdecydowac..haha..
no ale pomysle najpierw trzeba mlodego odstawic do przedszkola i na zakupy a pozniej do dziela

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja
Aaniu-najzwyklejsze masło jakie masz w lodówce:tak:Mam nadzieję,że poskutkuje:sorry:.Co do zostawiania pewnych rzeczy mój J ma coś podobnego:eek:
Didi-ale mi smaka narobiłaś tymi prześlicznymi pąkami:-)
Emili-powodzenia u inspektora:tak:
Pauletta-tylko nie wierz w żadne przesądy typu-jak się kobieta poparzy to dzieciątko ma bliznę w tym miejscu(czy znamię)-mój Danielek powinien być jednym wielkim znamieniem,bo 7mies z nim w brzuszku przepracowałam i nie było dnia bez poparzenia:eek:.I również powodzenia-w szpitalu:tak:
Moniak-oby pęd się znalazł-co to za tłusty czwartek bez pączka czy faworka:confused2:
Marta-Ty się dziewczyno nie załamuj(dopiero co sama to przeżywałam)-jakiś samochód się znajdzie:tak:
Hmmmm-uciekam,bo śnadaniówki dzieciaków muszę wyposażyż w jakiś prowiant(i to nie tłusto-czwartkowy):sorry:Miłego dnia Wam życzę-głowy do góry wszystkim smutaskom:tak::-)

Do góry