reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Roxeen gratki za egzaminy zdolna mamusiu! ja nei wiem jak ty dajesz radę!zazdroszczę!oj marzy mi się House ale jak na razie się nie obrabiam...:sorry:
Arwenka polecam maść 'propolis' u mnie pomogło bo też coś tam mi się sączyło położna mi poleciła:tak:
Kacha_wawa no to teraz odpoczniesz, super!:-D
Nika1710 nam pępek odpadł wczoraj, co za radość!:-D
Pasibrzuch, a może mama coś pomoże? odpoczniesz troszkę, wtedy wszystko wygląda lepiej:tak:
Sandrq oj kciukasy za Wikusię, to silna dziewczynka będzie dobrze!:tak:
Andzia76 ja po cc, pokarm mi właściwie znika mały jadł ładnie przez trzy dni, teraz mam 4 laktatory w domu i się nie najada niemam juz czego ściągać właściwie to jedziemy już na butli, czuję się przez to okropnie i serce boli, co do serduszkowania to mi krwawienie ustalo, po trzech dniach wrócio ale bardzo słabe i już sama nie wiem czy można czy nie - druga sprawa to kiedy młody ciagle wojuje:-:)zawstydzona/y:
Macy, Roxeen dziękuję za pamięć, żyjemy ale co siądę do kompa to ryk Jasiek chyba jakiś czujnik ma zainstalowany, teraz jest mama więc piszę póki mogę:sorry:
Agbar77 jeju ty się bidulko nacierpisz, przykro mi nie wiem jak cię pocieszyć, będę o Tobie myśleć, a o dzidziola się nie martw sprawna mama najważniejsza:tak:

Zjadłam 1,5 pączka, oj szybko nie zgubię, zostało mi 10kg z 23!:sorry:
Jestem jestem ale padam na pysk momentami młody co chwilę się wybudza więc zdążę zjeść, ewentualnie drzemka szybka żeby być w nocy sprawną i tak w koło macieju najgorzej z usypianiem po kąpieli istny cyrkczasem wymiękamy z m, dziś miał w nocy w zdęcia co chwilę się budził i wydzierał w niebogłosy, dobrze że mama przyjechała i dziecko odmienione spało od 11 do 16, była położna mogę go już przepajać herbatką moze wzdęcia miną i jutro kupuję espunisan
oby to pomogło:sorry:
chyba się zdrzemnę z pół godzinki zazwyczaj kąpiemy małego po 18, potem karmienie i zasypia o 20 - wtedy lecę na dół oglądać 'na wspólnej' oglądam 10minut i jest ryk, w efekcie zasypia koło 22:sorry:

dziewczyny nad morze zapraszam do nas!Darłówko, Mielno, Łazy...! ja się już normalnie lata doczekać nie mogę!!!

reklama
ASIOWO nooo to super:-)

Ale niegadajcie super by było się spotkac:-)hehe ale jazda styczniówki z dzidziolami normalnie wycieczka jak nie wiem co:-D:rofl2:

postanowiłam dzisiaj przymierzyć spodnie sprzed ciąży, wtedy ciut za duże i co się okazało? że zatrzymują mi się w połowie ud :szok:no ale jeszcze 14 kilo do zrzucenia.... dżizes! powiedzcie, że przy karmieniu piersią za 3 miesiące już ich nie będzie!

Wróciliśmy, Miki ma niedokrwistość i ma brać wit B i kwas foliowy, a jak nie pomoże to żelazo.

Katarek nie ma nic wspólnego z infekcją i pani doktor pochwaliła mamusię że nie podała antybiotyku jak nakazała inna lekarka
Dieta bez mleczna przez 2 tyg jak skóra twarzy się nie poprawi to znaczy że jest uczulony na coś innego, ale to można sprawdzić dopiero jak będzie starszy.

Asymetrie ma 100% dzieci jedne bardziej inne mniej, u 85% dzieci sama przechodzi a 15% trzeba rehabilitować i ona nie jest w stanie stwierdzić w której grupie jest Miki, dlatego trzeba skonsultować to z neurologiem.

aaa!!! kolejne dwa egzaminy dziś za mną :-D:-D
5 i 4 :nerd:

ostatni egzaamin mam w czwartek za tydzień i dwa zaliczenia i koniec... jeszcze tydzień i finnnnn

Roxeen, może ja od razu pogratuluję Ci magistra obronionego na 5, a co się będę rozdrabniać, jak w w takim tempie zaliczasz egzaminy to nastąpi to niebawem!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Kaja, a ty pytałaś o leżaczki, właśnie zdjęłam ze strychu archaiczny leżaczek z lat 90. Podoba Ci się :-):-):-):-):-)

Załączniki

• bujaczek.jpg
    bujaczek.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 49
Agbar - współczuję... nie wiem co więcej mogę napisać, bo nie jestem sobie w stanie nawet wyobrazić przez co przechodzisz... Naprawdę dzielna jesteś i podziwiam Cię.

sandrq - szybkiego powrotu do zdrowia dla maleństwa!

macy - olać chłopa. Ewentualnie zaszyszkować. :tak:

Kaja - wrzuć fotę tej maty. Ja też już muszę kupić. Chciałam fisherprice rainforest ale tu nie mogę dostać :-(

Babki po cc - Smarujecie czymś blizny? Ja mam dermatix ale może macie jakieś lepsze patenty?

My ledwo się wyrabiamy z czasem. Od 13 do 18 codziennie spacerowo, więc jak już jestem w domu to 1500 rzeczy do zrobienia i czasu na bb brak. Moja mama jest, wiec również jej poświęcam czas. Trochę się nad nią czasem wytrząsam ale muszę przyznać złota babeczka.

Ja po spacerku polozylam sie spac , wstalam i chyba mnie teraz chorubsko bierze cala sie trzese.Mam pytanie czy podawac dziecku swoje mleko jak mam goraczke czy lepiej kupic modefikowane?Ide sie polozyc pod kolderke bo mi zimno.

Bardzo dziękujemy, chętnie przyjmiemy hemoglobinkę, bo Miki ma 11,8.
Proszę bardzo:

ASYMETRIA UŁOŻENIA
Chory mięsień jest słabszy, co powoduje wzrost napięcia mięśniowego w innym miejscu. Wówczas maleństwo może przejawiać tendencję do układania się w określonej pozycji, wyginania ciała. Dotyczy to np. dużych noworodków, które miały mało miejsca w macicy. Taki brzdąc rodzi się zwykle z zawiniętym uszkiem, bardziej wklęsłym z jednej strony policzkiem, opadającą powieką. Bezwzględnie wymaga fachowej pomocy. Ale uwaga! Asymetria w pierwszych sześciu tygodniach życia może być stanem fizjologicznym. Charakterystyczną jej cechą jest układanie wypukłych części ciała w jednym kierunku - tam, gdzie jest skierowana twarz, "obróci" się brzuszek i klatka piersiowa noworodka. Jeżeli jednak asymetria utrzymuje się u dwu-, trzymiesięcznego malucha, trzeba iść z nim na kontrolę do neurologa.

macy - olać chłopa. Ewentualnie zaszyszkować. :tak:

Kaja - wrzuć fotę tej maty. Ja też już muszę kupić. Chciałam fisherprice rainforest ale tu nie mogę dostać :-(
Pumpkin, dobrze, ze sie odezwalas, bo juz telefon mialam w rece, zeby upomnienie pisac. Chlopa rzeczywiscie zaszyszkowac trzeba. Nie pomyslalam, lece po szyszki.;-)
A tej maty nie mozesz gdzies zamowic?
Ja po spacerku polozylam sie spac , wstalam i chyba mnie teraz chorubsko bierze cala sie trzese.Mam pytanie czy podawac dziecku swoje mleko jak mam goraczke czy lepiej kupic modefikowane?Ide sie polozyc pod kolderke bo mi zimno.
Mozesz spokojnie podawac, nic sie nie stanie. Nawet wskazane, bo podajesz malej przeciwciala. A jestes pewna, ze to chorobsko? Mam nadzieje, ze nie zadna infekcja poporodowa? Goraczke zbiajaj paracetamolem - nie ibuprofenem!

reklama
Dziś mam naprawdę anioła w domu, mieliśmy gości... moje uczennice :szok: sztuk 6 z pięknymi prezentami i smiały się tu i gadały 2 godziny. Tymek pozował do zdjęć, spał lub się patrzył na ten gwar a teraz nakarmiony gapi się na zabawki :-D
Pumpkin oto nasz mata
918849389

918849389_3

chodziło o te misie jak w leżaczku i już nie mogę się doczekać az przyślą.
Oczywiscie z allegro wylicytowałam :tak:
yol_a ten leżaczek całkiem podobny do naszego :tak:
ASIAX - gdyby był problem to dziecko aż staje na głowie wygiając w łuk do tyłu - wierz mi, że znam się :zawstydzona/y:wiec badz spokojna...to nie u was.

Do góry