reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Wszystkich lekarzy możecie sprawdzić na znanylekarz.pl Opinie są moderowane, więc nie ma wypisywania głupot, a rzeczowe informacje. Ja w ten sposób znalazłam swojego lekarza, a teraz wszystkich tak sprawdzam.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie przyszłe mamuski:-)
Dzisiaj zrobiłam test i okazało sie ze jestem w ciąży:) Ostatnia @ miałam 8 stycznia, wiec obliczylam sobie ze data porodu wypada na 16 pazdziernika:) U lekarza jeszcze nie bylam, pierwsza wizyta w przyszlym tygodniu.
Jest może wśród Was jakaś kobietka z Konina lub okolic? :happy:

ulisia dzięki!!! Uspokoiłaś mnie...Teraz już będę wiedzieć jak to odczytywać;-)
kurka_pieczona gratuluję!!! Będziesz mamusią i dołączyłaś do naszego grona :-)!
Niestety ja jestem z okolic Krakowa, także w drugiej kwestii Ci nie pomoge...

Wszystkich lekarzy możecie sprawdzić na znanylekarz.pl Opinie są moderowane, więc nie ma wypisywania głupot, a rzeczowe informacje. Ja w ten sposób znalazłam swojego lekarza, a teraz wszystkich tak sprawdzam.

Znam tą stronę. Sprawdzałam swoją nową lekarkę, jest jej imię i nazwisko, ale województwo się nie zgadza, a ostatnia opinia była ze tycznia tego roku, czyli jak najbardziej aktualna. Nie jestem pewna, czy to jest ta pani ginekolog,
do której się wybieram:-(

Zawsze warto poczytać o lekarzach. Owszem, niektóre opinie są przesadzone- np. często ktoś pisze negatywnie, bo lekarz nie pomógł zajść w ciążę. To sobie można różnie interpretować- bo w sumie lekarz nie jest cudotwórcą- ale warto poczytać uzasadnienie.
Ja mieszkam w mieście, z którego nie pochodzę. Nie znam tu lekarzy, ani ludzi, którzy mogliby mi kogoś polecić.
O mały włos nie trafiłam do lekarza w Bydgoszczy, który pracuje na Akademii Medycznej, ma milion tytułów przed nazwiskiem- niby taki WIELKI KTOŚ. Poczytałam opinie i powtarzało się, że jest opryskliwy, że pali podczas wizyt!, że brudas, że czarnowidz. A na tej podstawie już można sobie wyrobić opinię, skoro kilka dziewczyn pisze, że pali w trakcie wizyty i spóźnia się po 3-4 godziny.

kurka GRATULACJE! Ja też ostatnią miesiączkę miałam 8 stycznia :-)

Dzień dobry!

Ja się wreszcie wyspałam chyba. Znów się zbudziłam w środku nocy i potem z godzinę - dwie się kręciłam bez celu ale potem zasnęłam i spałam do teraz. Śniło mi się że moja siostra miała z osiem kotów których wszędzie bylo pełno i nie dalo się ich pozbyć. Normalnie "szalony kot atakuje".

a tą stronę znanylekarz.pl to ja widziałam, nawet czytałam opinie przed wizytą i wydawało mi się że chyba są dobre (ale kurcze nie zauważyłam że ma 38% pozytywnych tylko). Teraz to bym bardzo chciała iść do kogoś z polecenia. Szkoda, że mnie nie stać prywatnie. ale jak sobie policzyłam: wszystkie wizyty (100 zł co miesiąc, w ostatnich 2 miesiącach co 2 tygodnie, a gdyby było po terminie to codziennie) do tego wszystkie badania i usg płatne - to jakaś masakra wychodzi.

I mam jeszcze jeden dylemat: on mi dał skierowanie na badania, ale do nich do przychodni. Z tym, że ja jestem spod Wrocławia i dojazd tam na czczo pociągiem od wyjścia z domu zajmie mi min. 2 godziny... Boję się, że gdzieś tam zemdleje, pomijając że przed 6 chyba bym musiała wstać.
I jeszcze: kazal mi się zgłosić do poradni chorób zakaźnych ale skierowania to już nie dał.
I co ja mam zrobić?

ulisia

Taka mała poprawka:
Nie trzeba chodzić w ostatnich miesiącach co 2 tygodnie do lekarza.....jeśli ciąża jest zdrowa to chodzi się co miesiąc...normalnie. A po terminie to na KTG chodzi się codziennie, bądź co drugi dzień...ale nie do lekarza, a do szpitala...a to jest bezpłatne!!!

Jeżeli chodzi o zakładanie karty ciąży to lekarze robią to z reguły dopiero przy potwierdzeniu ciąży....a potwierdzeniem ciąży nie jest "kropka" na ekranie monitora, a bijące serce. Wiem,że to brutalne,...ale tak jest...większość lekarzy tak robi. Dobiero bijące serce jest dowodem na to,że ciąża jest i jest zdrowa....

jeśli chodzi o lekarza....to ja mogę polecić jednego z najlepszych lekarzy we Wrocławiu....mało jest dziewczyn ,które nie słyszały o nim...
Tomasz Fuchs -
ideał lekarza.....jest trzech lekarzy znanych we Wrocławiu z wykonywania badania USG...m.in. Tomasz Fuchs.Przyjmuje niestety prywatnie ....ja miałam lekarkę,z której nie byłam zadowolona, więc co jakiś czas chodziłam do Fuchsa na USG- nie zdarzyło mi się być niezadowoloną z wizyty.
Wpisze w wyszukiwarkę na znanylekarz.pl......6 stron komentarzy, 100% pozytywnych opinii..
Wiem,że prywatne wizyty to duży wydatek,ale w ciąży trzeba zainwestować....bo wizyty u złego ginekologa mogą mieć fatalne skutki...a im dalej ciąży tym więcej pytań.,...wątpliwości.

Ostatnia edycja:
Ulisia, a dlaczego badań laboratoryjnych nie możesz wykonywać u siebie, tylko musisz jeździć aż do Wrocławia?

Przecież możesz iść do rodzinnego i poprosić o skierowanie na badania.

ulisia

Taka mała poprawka:
Nie trzeba chodzić w ostatnich miesiącach co 2 tygodnie do lekarza.....jeśli ciąża jest zdrowa to chodzi się co miesiąc...normalnie. A po terminie to na KTG chodzi się codziennie, bądź co drugi dzień...ale nie do lekarza, a do szpitala...a to jest bezpłatne!!!

Jeżeli chodzi o zakładanie karty ciąży to lekarze robią to z reguły dopiero przy potwierdzeniu ciąży....a potwierdzeniem ciąży nie jest "kropka" na ekranie monitora, a bijące serce. Wiem,że to brutalne,...ale tak jest...większość lekarzy tak robi. Dobiero bijące serce jest dowodem na to,że ciąża jest i jest zdrowa....

jeśli chodzi o lekarza....to ja mogę polecić jednego z najlepszych lekarzy we Wrocławiu....mało jest dziewczyn ,które nie słyszały o nim...
Tomasz Fuchs -
ideał lekarza.....jest trzech lekarzy znanych we Wrocławiu z wykonywania badania USG...m.in. Tomasz Fuchs.Przyjmuje niestety prywatnie ....ja miałam lekarkę,z której nie byłam zadowolona, więc co jakiś czas chodziłam do Fuchsa na USG- nie zdarzyło mi się być niezadowoloną z wizyty.
Wpisze w wyszukiwarkę na znanylekarz.pl......6 stron komentarzy, 100% pozytywnych opinii..
Wiem,że prywatne wizyty to duży wydatek,ale w ciąży trzeba zainwestować....bo wizyty u złego ginekologa mogą mieć fatalne skutki...a im dalej ciąży tym więcej pytań.,...wątpliwości.

Laurana - dzięki za sprostowanie. Naprawdę tak jest? Ale serduszko biło, widziałam na usg. A "Kropek" to pieszczotliwe określenie, bo ma już 7 mm. Słyszałam o tym lekarzu. Przyjmuje gdzieś na Dyrekcyjnej? Ile płaciłaś za wizytę? podobno 130 zł? Nie wiem... przemyślę jeszcze temat...
Ulisia, a dlaczego badań laboratoryjnych nie możesz wykonywać u siebie, tylko musisz jeździć aż do Wrocławia?

Przecież możesz iść do rodzinnego i poprosić o skierowanie na badania.
Właśnie chciałabym u siebie. Ale to co on mi wypisał jest do konkretnego laboratorium u nich, na firmowym druczku. Myślisz że rodzinna mi bez problemu przepisze...? :eek:

reklama
ulisia
na Dyrekcyjnej to on pracuje w szpitalu. Przyjmuje prywatnie ,ale nie wiem gdzie ,bo ja chodziłam do Medexu na Mikołaja do niego na USG...miałam porównanie USG u lekarza , który ma to w cenie...a u Fuchsa....Sprzęst moja droga...leżysz wygodnie a przed Tobą jest ekran (lekarz ma osobny) i widzisz wszystko w imponujących rozmiarach....dwa bardzo dokładny aparat...trzy lekarz, który jest właśnie specjalisty od wykonywania USG.....Za wizytę bierze chyba właśnie ok.130,a gdybyś chciała do niego chodzić na USG a wizyty do kogoś innego...to USG w 13 tygodniu (genetyczne) kosztuje 150zł...a połówkowe z obrazem 3D i nagraniem na płytkę 200zł. Idąc na USG możesz też zapytać o inne kwestie dot.ciąży...możesz poprosić o analizę wyników, badań...Mi poleciła tego lekarza własna ginekolog!!! Gdybym wiedziała od początku to na pewno prowadziłabym u niego ciążę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry