reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Moja starsza córa miała coś podobnego na plecach - koło łopatki. ładnie się to wchłonęło w ciągu 1 roku życia i nie ma śladu - musiałam jedynie pamiętać by tego nie zadrapać, nie skaleczyć czy nie wystawiać na słońce. Podobno jest to dość częste u dzieci i jeśli się nie powiększa, nie babrze, nie pachnie brzydko to wszystko jest oke.

A tu coś do poczytania:

Jak rozpoznawać znamiona u niemowląt ? - tipy.pl

reklama
No to wrocilam,dziecie zdjecia do paszportu zrobione az dwie pozy bo nie wiadomo ktora sie nada i czy wogule:-D Model to z niego nie bedzie:-D
Nikt mi nic nie odpisal odnosnie katarku i soli fiziologicznej wiec ponowie pytanie, w jaki sposob stosuje sie sol fiziologiczna??
Ja malego tez klade na boczkach najczesciej i obioderkach nic nie slyszalam:no:
A ja jeszcze mam pytanko odnosnie kupek, u nas sa strasznie wodniste az z pieluszek sie wylewaja,czy to normalne?

No to wrocilam,dziecie zdjecia do paszportu zrobione az dwie pozy bo nie wiadomo ktora sie nada i czy wogule:-D Model to z niego nie bedzie:-D
Nikt mi nic nie odpisal odnosnie katarku i soli fiziologicznej wiec ponowie pytanie, w jaki sposob stosuje sie sol fiziologiczna??
Ja malego tez klade na boczkach najczesciej i obioderkach nic nie slyszalam:no:
A ja jeszcze mam pytanko odnosnie kupek, u nas sa strasznie wodniste az z pieluszek sie wylewaja,czy to normalne?

Jezeli dziecie jest karmione piersia to jest to naturalne u niemowlaków:laugh2:
Ważne aby były w tej kupie małe grudki to znak że maluszek trawi! nie masz co sie martwic! taka kupa może byc az do 3 miesiąca!

machnela reka, bo widzi, ze to ja mam racje.
A z tymi pajaczkami - prosze bardzo. Czlowiek cale zycie sie uczy.;-) Moj synek tez takie mial i mu sie bacznie przygladalam. A corcia za to ma na brzuszku znamie w kolorze maliny. Polozna powiedziala, ze to nic groznego, ale wyglada niefajnie i jest rozmiaru orzecha.:-( Ciekawe, co lekarz na to powie. Na pewno na slonce tego wystawiac nie wolno. Mam nadzieje, ze juz rosnac nie bedzie.
Ja też mam malinkę koło pępka dosyć dużą, moja mama miała również a mała ma pod włoskami ale nie wiem czy też jej zostanie czy nie:sorry:

Roxeen, jasny gwint, ale wiadomosci.:-(
Szkoda, że nie masz szans położyć się z maluchem. Z drugiej strony to zawsze szpital, więc różnie to bywa. Zostaje Ci tylko laktator i dokarmianie synka na odległość. Co do koleżanki - :-:)-:)-(. Mam nadzieję, że jednak okaże się, że to nie białaczka i chłonniak. Tu się nie zadaje pytań dlaczego. Niestety. :-:)-:)-(

SZOK!! moje dziecie wykąpane, najedzone - śpi już od 20minut!! HA! gdybym nie była zmęczona, miałabym cały wieczór dla siebie:-D Ale ponieważ wypoczęta nie jestem, idę spać;-)

roxeen - kurcze.. :-( bardzo współczuję... :-(

roxeen - a ty musisz pilnie do tego szpitala? nie da rady ambulatoryjnie coby ci tę hemoglobinę podnieśli - w ogóle na czym ma polegać to leczenie?
koleżance współczuje... :-( dopiero co przeżywałam swoją - ale co to za porownanie cukrzyca a białaczka... teraz jednak medycyna potrafi już sobie radzić... oby...

reklama
Muszę się pochwalić, dziś mieliśmy pierwszą kąpiel bez płaczu :-D No przynajmniej do momentu przemywania pępka spirytusem :sorry: Ale to znaczy, że jesteśmy na dobrej drodze.

My śpimy na boczku. A czasem w ciągu dnia dla odmiany na pleckach. Ale tylko w sytuacjach gdy cały czas mam go na oku.

Fajnie tu zaglądać, bo ciągle się dowiaduje czegoś nowego. :-D Akurat dzisiaj zauważyłam, że ma na policzkach kilka pajączków i też się nad tym zastanawiałam.

roxeen straszne informacje. Miejmy nadzieje, że jednak lekarze się mylą.
andzia76 możesz spróbować jeszcze herbatki herbapolu. Jest o tyle lepsza od hippa, że zawiera 100% ziół. Herbapol Zioła mlekopędne (Fito-mix 4) - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl
Tyle, że już nie nazywa się herbatka mlekopędna, ale skład ma dokładnie taki sam. :tak: Nazywa się teraz po prostu fit mix 4. Jak to na opakowaniu napisali, zrezygnowali z tego opisu, ponieważ brak jest badań potwierdzających działanie na mleko ;-) Teraz jest to tradycyjny środek stosowanych w łagodnych zaburzeniach trawienia takich jak wzdęcia. :confused2:

Do góry