reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Sylwia robiliśmy badanie kariotypu, dostaliśmy z T. skierowanie od lekarza rodzinnego do poradni genetycznej, tam pobrali nam krew, czekaliśmy kilka tygodni na wyniki, ale przynajmniej wiemy, że mamy prawidłowe kariotypy. Nie wiem tylko jak to się ma do wykrywania wad wrodzonych, bo u nas była mowa o wadzie genetycznej :sorry:

Co do spania do moja małolata też śpi na boczkach, tak jej wygodniej, prawda jest taka, że za kilka lat znowu jakaś kolejna teoria powstanie na temat spania :sorry: A co do ulewania to u nas jest to na porządku dziennym, ale się tym nie martwię, bo wiem ,że Jessi po prostu za dużo zjada, mam w piersiach pełno pokarmu, leje się on ciurkiem, a Młoda nie odpuści dopóki mnie nie wydoi do końca i efekt jest taki, że w ciągu 10 dni już ma 500g na plusie :sorry:

Jejku Roxeen okropne wiadomości:-( Trzymam kciuki, żeby ten tydzień szybko Wam zleciał, a co do koleżanki to naprawdę niesprawiedliwe:no:

reklama
Hej
Zaraz nadrobię czytanie.

Byliśmy dziś u teściów gdzie spotkaliśmy sie z przyszłą chrzestną Antosia i mały dostał masę prezentów. Muszę się pochwalić bo sama jestem zachwycona.
Witaj na stronie Fisher-Price.com!
Fisher-Price - Akcesoria Dziecięce tylko w kolorze niebieskim
dostał też kocyk z wyhaftowanym swoim imieniem, data urodzenia, wagą i wzrostem i podusie z imieniem do tego.

Mykam czytać co u was

andzia76 możesz spróbować jeszcze herbatki herbapolu. Jest o tyle lepsza od hippa, że zawiera 100% ziół. Herbapol Zioła mlekopędne (Fito-mix 4) - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl
Tyle, że już nie nazywa się herbatka mlekopędna, ale skład ma dokładnie taki sam. :tak: Nazywa się teraz po prostu fit mix 4. Jak to na opakowaniu napisali, zrezygnowali z tego opisu, ponieważ brak jest badań potwierdzających działanie na mleko ;-) Teraz jest to tradycyjny środek stosowanych w łagodnych zaburzeniach trawienia takich jak wzdęcia. :confused2:

Też o tym słyszałam. Ja pije z hipa, boję się tamtej kupić żeby w razie co nie zaszkodzić, choć tyle kobiet to piło i pije.

Przepraszam że tak post po postem. Nadrobiła a teraz zmykam spać.

Ostatnia edycja:
Witam porannie ja w nienajleprzym chumorku jakos sie nie wyspalam i to nie z powodu dzieci bo one spaly jak susel Mija obudzila sie o 4 dopiero na jedzenia .Nicola zwymiotowala tylko raz i sapla do 8 rano a ja chodze jak nieprzytomna.Kiedy ta pogoda sie zmieni bo ja juz depresji dostaje.

witajcie laseczki.
u mnie od wczoraj horror. Mały marudzi, wypluwa cyca,a głodny jak wilk.. Takze poddałam się i dokarmiam butla, ale po niej tez nie chce spać. tylko na rekach.
W buzi pojawły mu sie plesniawki i chyba dlatego jest taki marudny. I mam pytanie, bo mezowi w aptece polecili aftin, a ja wyczytałam w necie, ze podaje sie go dla starszych niemowlat. I nie wiem, czy go tym wysmarowac?

Moja córy (zarówno starsza jak i młodsza) ulewały i ulewają. Już się do tego przyzwyczaiłam - odbijam małą za każdym razem kiedy zje ale i tak potrafi ulać. By spać spokojnie w nocy zakupiłam (jeszcze za czasów starszej) taką małą poduszkę w kształcie trójkąta - mała śpi w lekkim nachyleniu i dodatkowo na boczek ją kładę by się nie zakrztusiła.

a gdzie kupiłas taka poduszkę?
Ja małego tez kłade na boczkach.raz na jednym, raz na drugim

.
andzia76 możesz spróbować jeszcze herbatki herbapolu. Jest o tyle lepsza od hippa, że zawiera 100% ziół. Herbapol Zioła mlekopędne (Fito-mix 4) - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl
Tyle, że już nie nazywa się herbatka mlekopędna, ale skład ma dokładnie taki sam. :tak: Nazywa się teraz po prostu fit mix 4. Jak to na opakowaniu napisali, zrezygnowali z tego opisu, ponieważ brak jest badań potwierdzających działanie na mleko ;-) Teraz jest to tradycyjny środek stosowanych w łagodnych zaburzeniach trawienia takich jak wzdęcia. :confused2:

wielkie dzieki, wypróbuje.:tak:

Witam w śnieżną niedzielę.
Normalnie nas zasypało, nawet antena zasypana i nie mam tv. Trza się tym zająć.

witajcie laseczki.
u mnie od wczoraj horror. Mały marudzi, wypluwa cyca,a głodny jak wilk.. Takze poddałam się i dokarmiam butla, ale po niej tez nie chce spać. tylko na rekach.
W buzi pojawły mu sie plesniawki i chyba dlatego jest taki marudny. I mam pytanie, bo mezowi w aptece polecili aftin, a ja wyczytałam w necie, ze podaje sie go dla starszych niemowlat. I nie wiem, czy go tym wysmarowac?

andzia takie zachowanie to tak przez plesniawki - moja Mała tez ma i smaruje jej przed każdym karmieniem jęzor własnie tym Aphtinem i jest już coraz lepiej ! a wczesniej tez nie chciałą jeść bo ją jęzorek bolał na pewno - szkoda tylko że czyszczenie tego języka musi być takie brutalne :( mała wyje wniebogłosy :-:)-:)-(

ja lece dzisiaj na obiadek do teściów i na kawusie - niech się teściowa Amelką nacieszy też :)

wczoraj byliśmy z M w kinie i takie dzikie tłumy były że szok ! nie było już nawet gdzie parkowac wiara na ulicy stawał !!! Byliśmy Na księdze ocalenia - taki sobie - ale zawsze to jakaś rozrywka - i dostałam walentynkowa rózyczke eee tzn sama ją sobie wybrałam hyhyhy :-D

Kaja, rozumiem, ze teorie sie zmieniaja. Kiedys karmienie piersia wygladalo zupelnie inaczej. Moja mama na poczatku uwazala, ze dzieciaka zaglodze, ze chce mu sie pic, itd. Teraz machnela reka, bo widzi, ze to ja mam racje.
A z tymi pajaczkami - prosze bardzo. Czlowiek cale zycie sie uczy.;-) Moj synek tez takie mial i mu sie bacznie przygladalam. A corcia za to ma na brzuszku znamie w kolorze maliny. Polozna powiedziala, ze to nic groznego, ale wyglada niefajnie i jest rozmiaru orzecha.:-( Ciekawe, co lekarz na to powie. Na pewno na slonce tego wystawiac nie wolno. Mam nadzieje, ze juz rosnac nie bedzie.
Też myślę, że to naczyniak który sam się wchłonie:tak:

tez mamy pajaczki na polikach - jak dziewczyny pisały - gites majonez nie strachać się :tak: pediatra powiedział nam ze zejdie

zapewne masz w atomizerze z taka cienką koncówka - wkladasz ja do noska i psikasz "psik psik ":tak:

dziewczyny jestem zdruzgotana - siedze i płacze z 2 powodów
właśnie wracam ze szpitala z oddzialu hematologicznego - nie mam szans ze poloze sie w szpitalu z dzieckiem :no:
a jak mam go zostawic na tydzien?????

i druga sprawa - na hematologii (jeszcze) lezy moja przyjaciółka - 10 lat starali sie o baby, w koncu in-vitro sie udalo - bliznieta - jedno umarlo w 23 tyg, drugie przezylo cc w 27 tyg ( złe przepływy i spadajace tetno zmusilo do rozwiazania tak szybko) teraz Kornel ma 1,5 roku jest przeslodkim dzieckiem tylko ze ma podejzenie białaczki - wyniki za tydzien...
a jego mama lezy na hematologii - wszystkie objawy chlonniaka :( lekarze dali jej jasno do zrozumienia ze wyniki to raczej formalność ( beda jutro ) ... dlaczego :-(
Nic nie dzieje się bez przyczyny, ale my jesteśmy za mało świadomi aby to zrozumieć:no:
Trzymam kciuki abyś szybko wróciła ze szpitala, zdrowa jak ryba;-):tak:

witajcie laseczki.

My też walczymy z pleśniawkami. Ja mam mucostatyne, czy jakos tak, a aftin przywiozła mi szwagierka i smaruję również. Na gazik i przecieram:tak:
Co do naczynek, nie ma się czym martwić.

reklama
witajcie laseczki.

Z tego co mi mówiła pediatra to można stosować nawet u niemowlaków.

Wiesz co dostałam tą poduchę - ale jest to coś takiego Bobosklep.pl - sklep dla dzieci, zabawki, artykuły dla dzieci, wózki dziecięce, zabawki dla dzieci...

Do góry