reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Uff, dotarłam. Ale mam jeszcze troszke sprzatania bo jutro duzo spraw na miescie do załatwienia:zawstydzona/y:
IWCIK tak kolacja.kapiel i seks bardzo udane :-).

Kurcze moje dziecko jeszcze spi a ja siedze i siedze.Spi juz od ponad 2 godzin.Juz dawno tyle nie spala :-).
Długo Ci spi:tak:

Mam zapchana rurę odpływowa od umywalki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry: szlag by to trafił, chciałam sama przepchać a tylko sie urobiłam :no::no::no:

Z tego wszystkiego na obiad zamówiłam pizze, zaraz przywiozą :-p
Wspólczuje walki z rurą:eek:

o widzisz!! No super! Chyba dzisiaj taki dzień, bo mój spał dwie i pół godziny!!:szok::szok::szok: no i ja się drzemnęłam chwilkę:tak:

yyy a kret??? Nie pomógł??
A obiad super!:tak:
A ja mam załamkę:confused2: Przyszedł rachunek za prąd.....320zł..za dwa miechy....no ja się pochlastam chyba....:confused2::confused2::confused2: laski ile wy płacicie za prąd? Co by mieć porównanie..kurcze nie wiem co źle robię. Cały czas tyrka tylko terma i lodówa..piekarnik raz na ruski rok, światło staram się świecić jak najmniej żarówek, pranie dwa razy na tydzień i to krótkie...no ale kuchenka jest też elektryczna....no ale jak dla mnie cena masakra..ostatni rachunek też płaciłam 300zł:zawstydzona/y:
Ja mam zawsze 270zł. Ostatnio miałam 240zł. Najwięcej ciągnie terma, czajnik elektryczny i mikrofala. Pralka bierze mało prądu więc na to nie patrz piecyk tez.
Ja ostatnie 2 m-ce nie uzywałam czajnika bezprzewodowego(tylko teściowa dla wygody:nerd:) i rachunek mniejszy o 30zł. Kiedys stanęłam obok licznika i właczyłam czajnik to sie kręciło na maxa:szok: Terme włączaj rano na godzinę. Straczy Ci na cały dzień do naczyń i potem podłącz z godzine przed kąpaniem i wyłącz na noc:tak: TERMA ciagnie najwięcej:eek::eek::eek: Zobaczysz rachunki spadna.

KERNA
Ja miałam teraz rachunek za prad 144zl:szok::szok::szok:A mam kuchenke elektryczna,uzywam czajnika na prad ,piore dlugie programy,uzywam mikrofali,jak zapale swiatlo to pali mi sie dopoki spac nie ide i stale wlaczam laptopa:szok::szok::szok:Normalnie luzik na maksa
A za gaz mialam za listopad i grudzien 266zł:szok::szok::szok:a ogrzewanie mialam wlaczone 24 godziny na dobe
Zamień się rachunkami:happy:Plisss. Amówia że Poznań najdroższy ;-)

My za światło płacimy podobnie jak Dowikla, ok.150zł na 2m-ce :tak::tak::tak:
Też mało:szok:

No to zostałam sama :-):-):-):-)

Mąż pojechał do pracy zabrał ze soba Maksia do dziadków po drodze go podrzuci , dziecko ma ferie i ja chyba też:-D:-D:-Dciekawe co ja bede teraz robić:-D:-D:-D
Wino jest ale żadnego sąsiada nie ma ..........:-D:-D:-D
:-D:-D:-D

sanki tak,ale moja panna woli na nogach niz na sankacha przy zasypanych chodnikach to nie jest dobre rozwiaznei bo by mi zlazila z sanek

zdrowka dla was

no pieknie!
zazdroszcze

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D dobra nazwa

a ja wlasnie w poniedzilek najwiecej robie:-D:-D:-D:-D

to super!
a to ma byc tylko ktos od rehabilitacji ruchowej czy taki terapeuta ogolny?jak masz kogos to mzoesz go podeslac do mopsu:tak::tak::tak:szyvbciej pojdzie
i nie daj sie odprawic z kwitkiem ze sie dziecku nie nalezy czy ze sie czyms takim nie zajmuja
wiem ze tak robia i ludzie sie na to nabieraja

a masz juz napisane podanie i w nim powloni na roporzadzenie ministra?
maja 30dni an odwpoeidz

oj kochaha Ty is emocno nie zastnawaiaj jak sie trafia okazja bo pozniej bedziesz zalowac
a Twoj m pytal moze w wojsku o ewentualna kase na mieszkanie?

gratulaje
moja jak lsyszy tel to doskonle po dziwkeu rozpoznaje czyj dzwoni i krzyczy:"mama halo" albo tat halo
i tez z wygladu wie czyj ktory:tak::tak::tak:

a syfon wyczyscilas?moze tylko syfon sie zapchal?
u mnie taka brudna robota sie p zajmuje:-D:-D:-D:-D

ja place ok140zl miesiecznie
ale jak wyanjmowlaam i mialam terme i nocna taryfe to tez tyle placilam
teraz mam wiecej metrow i wiecej zarowek i palce tyle samo
ale w kuchni,krytarzu,pokojcah ,mam wsadzone energooszczedne i dlatego nie placetak duzo
swiatlo w kuchni dlugos ie swieci,w lazience mam halogeny wiec ciagna
do tego w pokojcah,codziennie pralak albo 2,pompka tez ciagnie,radio,komp tv,lodowka.
kuchenke mam gazowa,piekarnik elektryczny
ale czajnik tez gazwoy bo te elekrtryczne duzo ciagna

a myslalas o przeplywowym ogrzewaczu wody?dziala jak te piecyki gazowe tylko na prad.znajomi maja i nie placa jakos duzo

u nas chodzi raz na pol roku i n pol roku daja prognozy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kiedys tez co 2mies dawali

o prosze
chyba sie poprawil w ogole z jedzieniem co?

oj kochana dobrze bedzie
tulam mocno

a Weronika znow lapie chrype
albo znowu jakas alergiczna albo daltego ze soattanio na dworzu troche sie darla
codzinnie po trochu
ale dalam jej leki i psikam tantum.i dzis na dworzu nie byla
jak jutro bedzie lepiej to z nia wyjde
Nie mam podania:szok::zawstydzona/y:

Anabubka mam w decyzji napisane:
zalecenia:
-wczesne wspomaganie rozwoju dziecka w domu
-przyznanie maksymalnej liczby godzin
-opieka rehabilitanta
-ćwiczenia ogólnorozwojowe stymulujace rozwój psychoruchowy w szczególności percepcję, manipulację, motorykę dużą
Jest jakis wzór podania???

Mmita ehhhh
to juz iwesz
samo zaswiadczenie nic nie da
musisz napisac podanie
dawaj maila to Ci zaraz przesle wzor takie jak ja pislaam dla Pauliny.wiadomo dane trzeba zminic ale tylko tyle

Witam! Ja mam dzisiaj humorek bo dostałam właśnie decyzję z poradni psychologicznej o przyznaniu Zuzi Suo. Jeszcze teraz do MOPSu pójde załatwiać rehabilitantkę ale to jutro-pewnie nie będzie już tak pięknie:no:A. wreszcie do pracy poszedł po 2 m-cah siedzenia w domu. Wreszcie pensja wróci do normalności;-)
Lecę poczytać
powodzenia w MOPSie Fajnie ze M wrocil do prcy zawsze wiecej kaski:tak:
Witam : baba chce 800zł do tego opłaty ale może zejdzie z ceny i oby. Ale jak na razie się zastanawiamy bo to nie tak łatwo :sorry: po pewnym czasie trzeba podłogi zrobić, drzwi wymienić w środku, no i meble agd i rtv :sorry: no zobaczymy jak to będzie :tak: idę do kuchni zajrzę potem papa :-D
oby zeszla z ceny skoro sie wam podoba to nic tlko brac
A wydatki sa zawsze:sorry:
Witam i ja popołudniowo

Maksiu dzielnie pomaga tatusiowi a ja pokuje dziecko bo jedzie dzisiaj do dziadków na ferie bedzie troche luzu:happy::happy::happy:ja dopiero pojade w czwartek bo muszę skończyć zabiegi:tak::tak:
QUOTE]
no to szwagier mial fajna pomoc:tak:
Mam zapchana rurę odpływowa od umywalki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry: szlag by to trafił, chciałam sama przepchać a tylko sie urobiłam :no::no::no:

Z tego wszystkiego na obiad zamówiłam pizze, zaraz przywiozą :-p
upsssss ale obiad inny:-)
w ten sposob bylismy na dworze prawie dwie godzinki:tak::tak::tak:Gdyby nie to ze mlode byly spiace to pewnie bysmy jeszcze byli:-)Teraz dziewczynki juz leza i mam nadzieje ze troszke pospia:tak::tak::tak:
No i ja przed wyjsciem wystawilam sobie pranie na balkon bo jest +5 stopni:tak::tak::tak::tak:
Teraz robie sobie capucinko i szukam czegos slodkiego;-):-)
elegancka temperatura wiec nic dziwnego ze do domku nie po drodze:rofl2:
MH no właśnie..hyba jednak ta franca...zobaczę zacznę wyłączać.
A jakiego szoku dostałam! Ja tu z Wami gadu gadu, a moje bejbe wzięło za łyżkę i sam je:szok::szok: teraz chce go karmić to mi łyżkę zabiera :szok::szok: dla mnie szok, bo nigdy nie był zainteresowany samodzielnym jedzeniem:tak:
powinnas mu dawac zeby probowal jesc sam:tak:
Nie pozwalasz mu jesc samemu:eek:Zawsez go karmisz:sorry:
No to zostałam sama :-):-):-):-)

Mąż pojechał do pracy zabrał ze soba Maksia do dziadków po drodze go podrzuci , dziecko ma ferie i ja chyba też:-D:-D:-Dciekawe co ja bede teraz robić:-D:-D:-D
Wino jest ale żadnego sąsiada nie ma ..........:-D:-D:-D
ja ci dam wino:crazy: sasiad wyjechal:-D:-D:-D
jutro sadysta na 17 :errr:
ja tez jutro ide:sorry:na 15:30
Aha rozmowa z pania psycholog bardzo udana .Umowilam sie z nia na za tydzien we wtorek.

Miala do mnei jutro kolezanka z coreczka przyjechac i mialy byc do piatku ale ta jej corka chora i raczej nie przyjada Jestem zla bo strasznie chciala i cieszylam sie ze przyjada :-(.
szkoda ze kolezanka nie dotrze:-( ale fajnie ze rozmowa sie udala:-)
witajcie lasencje babencje:-D:-D:-D:-D
moje male babencje spia juz ze 20minut:tak::tak::tak:
jak blogo i cicho
p w pracy,troche przerabane bo wychodzi o 16 a wraca o 8 rano:eek: no coz.aby do soboty

szlo sie masakrycznie lae ja odzylam,mimo braku slonca
nie ma to jak sie spocic-od razu weselje:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
to ide poczytac
nie uciekajcie
twoj to ma ciekawa pore pracy:szok:
a z tym spoceniem to zes walnela:-D:-D:-D
Iwcik wyslalam Ci wiadomosc na priva

laski pogniewam sie
zeby o tej porze nikogo nie bylo?

ciekwae co u Pati?wcale sie nie odzywa

Luna zdrowka dla Ciebie

a ja ogladalam film i dopiero teraz weszlam:happy:

Na karnawal pomoalowala Laure na kotka
Oczytwiscie fotki sa tylko trzeba je zrucic na kompa:tak:
Gdyby nie to ze zmarznelam na kosc to bylo extra.Laura nazbierala cala torebke cukierkow.Dorosli to gorzej niz te dzieciaki:szok::szok:
Wrocilam do domku szybko dalam Lali zjesc i sie polozylam pod kolderke.MOj siedzial na kompie a ja zasnelam:szok:
Tak mi sie cieplo zrobilo i miekko ze drzemnelam sie na 2h:eek:
I teraz trza siedziec a kompie bo spac sie nie chce:-D:-D
Laura w tym czasie jak spalam pobawila sie z tata.Tatus dal corce zjesc a potem znow zjedli razem kolacje.Usmazyli sobie steki:szok::szok:

Lalunia poszla spac o 21:tak:
MOj jeszcze siedzi przed tv mowi ze czeka na mnie:-D:-D
Kolorowych snow

witam nocno-porannie:-D....
Maks znów przed 5 zrobił nam pobudke:confused2:
n poprostu rany ptaszek:-D obojetnie o której sie go położy:-D wcoraj poszedl pred 7 spac, przed wczoraj po 8 i tez wstał o 5:eek: czasem chodzi spac o 7 a wtaje o 6 nie wiem od czego to zalezy:-D

Nie da mamie pospac i tyle....

wczofraj puscilismy sonbie film i obejrzlismy do polowy bo juz przed 22 nam sie oczy zamykaly:-D
jestem:tak::tak::tak::tak:
a mialam juz klac ze sama zostalam i to dopiero o 22:szok:

mialam dodac ze u mnie rano juz nie sypalo i caly dzien tez nie
ale ogladalam pogode i jutro znow ma u nas sypac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a pozniej odwilz ale w dzien a w nocy mrozik wiec moze powoli zejdzie
tyle ze ma marznacy deszcz ze sniegiem padac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a sniegu na pewno u nas pol metra-widac po siatce od pola:rofl2:
dla Ciebie dopiero 22 a my juz przed 22 zasypiamy jak dzieci:-D:-D:-D

ciekwae co u Pati?wcale sie nie odzywa

Luna zdrowka dla Ciebie
napisze do niej dziisaj jak nie zapomne
:tak::tak::tak:
Na karnawal pomoalowala Laure na kotka
Oczytwiscie fotki sa tylko trzeba je zrucic na kompa:tak:
Gdyby nie to ze zmarznelam na kosc to bylo extra.Laura nazbierala cala torebke cukierkow.Dorosli to gorzej niz te dzieciaki:szok::szok:
Wrocilam do domku szybko dalam Lali zjesc i sie polozylam pod kolderke.MOj siedzial na kompie a ja zasnelam:szok:
Tak mi sie cieplo zrobilo i miekko ze drzemnelam sie na 2h:eek:
I teraz trza siedziec a kompie bo spac sie nie chce:-D:-D
Laura w tym czasie jak spalam pobawila sie z tata.Tatus dal corce zjesc a potem znow zjedli razem kolacje.Usmazyli sobie steki:szok::szok:

Lalunia poszla spac o 21:tak:
MOj jeszcze siedzi przed tv mowi ze czeka na mnie:-D:-D
Kolorowych snow
to fajnie ze Laurze ssie podobało
a jaką kolacje mieliiii:szok: mniam mniam:-D

Witam,

łudziłam się że 60.30 to wystarczająca pora, żeby być pierwszą :-D:-D:-D;-) A tu proszę Madea pierwsza :-D

U mnie rura zapchana w dalszym ciągu, z M sie widziałam rano przelotem :eek: Anabuba rura na pewno bo syfon założyłam nowy w akcie desperacji :sorry:

A wczorajszy dzień zakończyłam miłym akcentem ponieważ po 19 przyjechał kurier i przywiózł nową brykę dla Niki :-p Caceńko :tak::-p Helenka w końcu zrezygnowała zwózka więc nabyłam wózek na dużych kołach i z dobra amortyzacją bo jakoś nie widzi mi sie wsadzanie na razie małej do małej spacerówki :eek:

hej ranne ptaszki:happy:
MH pochwal się bryką:tak::tak:
Medea toć to środek nocy jak ty wstajesz:szok: no ale Max i tak daje wam ładnie pospać :tak:
Moja Julina ma dziswolne wczoraj wieczorem dzwoniła pani że zapomniała mi powiedzieć ale dziś zerówka nieczynna:tak:tym sposobem wyprawiłam tylko rano Adasia do szkoły dałam mu śniadanie i kilogram cuksów dla kolegów i myk na bb z nadzieją że Antek mi da poczytać ale bestia juz wstała i chyba z kupskiem bo mi cos fetorzy:eek:tak więc na dobre to będe koło 9 jak chłopa do roboty odprawię i ogarnę haos:-)

reklama
ja też si ewitam.

M właśnie poszedł z Oliwką do lekarza na kontrolę a ja zaraz mykam robić sniadanko,oczywiście Oliwka zjadła już kaszke :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

MH chwal się wózkiem i dawaj fotki :tak::tak::tak::tak:

znowu chce mi sie spać .......... :rofl2:

Do góry