reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam wieczornie. Miałam zamiar z Wami posiedzieć ale coś komp coś muli dzisiaj strasznie więc tylko wpadłam na chwilkę :tak: nawet nie mam jak nadrobić :-( wybaczcie :-( a z mieszkaniem to mamy mało czasu, najlepiej jak najszybciej ale teraz to ode mnie zależy bo M zdecydowany. Mu łatwo powiedzieć bo on już się wyprowadził od rodziców ja nie. Ale jak już chcemy się umówić z babą tak że ny zrobimy łazienkę ale za to nie zapłacimy za marzec za czynsz bo za co :sorry: no do jutra dałam sobie czas :tak: no to tyle ode mnie idę coś popatrzyć w kineskop o potem spać a jutro sadysta na 17 :errr:

Dowikla no to faktycznie masz niski rachunek:eek::eek::eek: jak na ogrzewanie gazowe:tak::tak::tak: ja to mam centralne na wegiel i drzewo ...
Kumpela ma własnie na gaz i za dwa miesiące przyszło jej prawie 600zl tylko ze na dom , a ty mieszkasz w domu czy mieszkanie???????

DOWIKLA ja jestem tez w szoku ze masz ogrzewanie gazowe i tak malo placisz.My tez grzejemy gazem ale nie wiem ile mamy co miesiac bo ja place co 2 miesiace i plate tyle ile chce bo my sami podajemy stan licznika.Mamy wielka niedoplate bo kasy brak i fajnie bedzie jak podjada nas sprawdzic to chyba porzyczac bede na rachunek za gaz :-(.
BEATKO to co jestescie zdecydowani na to mieszkanie?
Ono jest daleko od rodzicow Twoich?Z poczatku moz ci byc ciezko ale szybko sie przyzwyczaisz zobaczysz :-).
MEDEUSKA i jak rozmowa z M i w jakim stanie M dzis wrocil?

Ja jestem zla na swojego i nie odzywamy sie do siebie.Staralam sie z nim pogadac ale dzis nie da sie z nim gadac.Nie mam pewnosci ze nie wypil :-(.Teraz juz wszystko z niego wywietrzalo cokolwiek to bylo :-(.

Zaraz M jak milosc i spac .Oliwka spi juz od 20 .
Dobranoc.

Aha rozmowa z pania psycholog bardzo udana .Umowilam sie z nia na za tydzien we wtorek.

Miala do mnei jutro kolezanka z coreczka przyjechac i mialy byc do piatku ale ta jej corka chora i raczej nie przyjada Jestem zla bo strasznie chciala i cieszylam sie ze przyjada :-(.

Beata bierzcie to mieszkanko:tak::tak::tak::tak:

Dorota wrcił normalnie normalnie zaczął sie do mnie odzywac... pogadalismy troche o patryku.. zobaczymy jak to bedzie.... dzisiaj juz nei mialam ochoty do konca z nim rozmawiać............

ojjjj dziewczyny coś szybko odpadacie dziś:-p
ale w sumie ja tez..
bo pewnie maks mnie z rana obudzi. poza tym jutro jedziemy do Rybnika do pracy M po zwolnienie z pracy i załatwić dyskietke maksowi i inne pierdoły pozałątwiać......:tak:

więc.. dobrej nocki

witajcie lasencje babencje:-D:-D:-D:-D
moje male babencje spia juz ze 20minut:tak::tak::tak:
jak blogo i cicho
p w pracy,troche przerabane bo wychodzi o 16 a wraca o 8 rano:eek: no coz.aby do soboty

dzien jak to w poniedzilek pracowito i zabieganty
wlasciwie dopiero teraz porzadnie usiadlam
jak sie rano w koncu oderwalam od kompa tos ie wzielam za obiad,potem zaprowadzilam mala do sasiadow zza plotu,polecialam po dzieciaki
szlo sie masakrycznie lae ja odzylam,mimo braku slonca
nie ma to jak sie spocic-od razu weselje:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
cala droga plus 1sklep zajelao mi 1,5godziny prawie.pozniej nakramic towarzystow,pozmywac,co chwile zrsezta cos do zmywania,mala w miedzyczasie sie zajmowac.zrobilam porzadek w paieprach bo na lodowke nie znalalzlam natchnienia:-D

i tak zlecialo
zrobilam kolacje dzieciom.odkurzylam i pomylam podlogi,pozozylam dziewczyny spac,psom dalam jesc,i w koncu siedze:tak::tak::tak::tak::tak:
ufffffffff

jutro sasia dzeci odbiera wiec sie nie martwie:-D

to ide poczytac
nie uciekajcie

A sanki nie lepsze??

Miłego :tak:

sanki tak,ale moja panna woli na nogach niz na sankacha przy zasypanych chodnikach to nie jest dobre rozwiaznei bo by mi zlazila z sanek

Hej babeczki wybaczcie ale nie doczytam:sorry::no:.
Daję tylko znać,że żyję i rozchorwaliśmy się z Julem - ja po nim wirusa załapałam i Laremidem się leczę:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a Jula kaszel nie podobał mi się zbytnio i poszliśmy do pediatry a ta,że 5 zmian osłuchowo w płucach słyszy i może to być początek zapalenia płuc:-(.Mamy Biseptol, Clemastinum i kurujemy się jakby się pogorszyło to w środę na kontrolę a jak nie to czwartek czy piątek ale w tym tygodniu chce Jula jeszcze zobaczyć:tak:.
Do tryki dziś nie poszłam i nie wiem czy na kurs dotrę,chyba,że M wcześniej wróci:dry::dry::tak:.
Śniegu tyle że autko nawet nie chciało ruszyć, musiałam do kumpeli po łopatę śmigać a i tak odkopanie mało dało, bo całe zawieszenie w śniegu było, dopiero szwagier przyjechał i szarpnął i jakoś pomału M wyjechał.
Sorki,że tak o sobie ale ledwo co siedzę i muli niesamowicie :-:)wściekła/y:idę spać:tak:.
As, mały rockman Ci z Kubusia rośnie;-):tak: :cool::cool: - już się ustawiam w kolejce po autograf;-):tak:.

zdrowka dla was

N
Moje dziecko mnie zadziwia. Dostał od dziadków takie literki z magnesami na lodówkę i dziś od rana się nimi bawimy. Potrafi już bezbłędnie wyszukać kilka literek: P A O T M i sam układa wyrazy MAMA i TATA, a z moją pomocą PIOTRUS :szok::szok::szok::szok: No i powiedzcie proszę, czyż on nie jest genialny ;-):-D:-D:-D:-D
W dodatku ostatnio bawimy się książeczkami z naklejkami - na pewno kojarzycie te wydawane seriami dla 2 latków itd. Muszę przyznać, że Piotruś nie ma najmniejszego problemu z tymi zadaniami :tak::tak: Jestem z niego naprawdę dumna! :tak::tak::tak::tak:

no pieknie!
zazdroszcze

Dowikla ja dzisiaj lenia jako takiego nie mam ,bo coś tam szturłam ale mam tak zwany TUMIWISIZM ,ciezar zycia mnie przygniata:eek:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D dobra nazwa

Pranko się kręci Adam wprawiony do szkoły Antono śpi trzeba się zabrać za ogarnięcie kuchni i jakiś obiad:eek:a lenia mam jak diabli(jak zawsze w poniedziałek:-p)

a ja wlasnie w poniedzilek najwiecej robie:-D:-D:-D:-D

Witam! Ja mam dzisiaj humorek bo dostałam właśnie decyzję z poradni psychologicznej o przyznaniu Zuzi Suo. Jeszcze teraz do MOPSu pójde załatwiać rehabilitantkę ale to jutro-pewnie nie będzie już tak pięknie:no:A. wreszcie do pracy poszedł po 2 m-cah siedzenia w domu. Wreszcie pensja wróci do normalności;-)
Lecę poczytać

to super!
a to ma byc tylko ktos od rehabilitacji ruchowej czy taki terapeuta ogolny?jak masz kogos to mzoesz go podeslac do mopsu:tak::tak::tak:szyvbciej pojdzie
i nie daj sie odprawic z kwitkiem ze sie dziecku nie nalezy czy ze sie czyms takim nie zajmuja
wiem ze tak robia i ludzie sie na to nabieraja

a masz juz napisane podanie i w nim powloni na roporzadzenie ministra?
maja 30dni an odwpoeidz

Witam w nowy tydzień. M w domu, Kuba śpi a ja już mam wszystko zrobione jeszcze tylko jakąś zupke zrobić muszę :tak: Komputer coś mi się zacina, miałam posty zaznaczone i nic pusto :crazy: dzisiaj byliśmy mieszkanko oglądać. Fajne, bo parter domku jednorodzinnego :tak: nawet duże, dwa pokoje, kuchnia tylko mały kibel do remontu :sorry: ale tak to fajnie. Blisko sklepy, szkoła, plac zabaw. U góry mieszka dziewczyna z chłopakiem i dzieckiem, mniej więcej w moim wieku. Wspólne wejście na razie ale to nie problem bo dziewczyna rzadko wychodzi :tak: baba chce 800zł do tego opłaty ale może zejdzie z ceny i oby. Ale jak na razie się zastanawiamy bo to nie tak łatwo :sorry: po pewnym czasie trzeba podłogi zrobić, drzwi wymienić w środku, no i meble agd i rtv :sorry: no zobaczymy jak to będzie :tak: idę do kuchni zajrzę potem papa :-D

oj kochaha Ty is emocno nie zastnawaiaj jak sie trafia okazja bo pozniej bedziesz zalowac
a Twoj m pytal moze w wojsku o ewentualna kase na mieszkanie?

Zdolny Piotrus.Mnie Oliwka z dnia na dzien zadziwia.Wczoraj bawilam sie z nia w jej pokoju.Tam tez zostawilam telefon swoj.Pozniej w innym pokoju uslyszalam ze dostalam sms i porosilam Oliwke aby sama poszla do swojego pokoju i mamusi przyniosla telefon .No i przyniosla.Kurcze normalnie zdolna z niej bestia hihihihi:-D.
-)

gratulaje
moja jak lsyszy tel to doskonle po dziwkeu rozpoznaje czyj dzwoni i krzyczy:"mama halo" albo tat halo
i tez z wygladu wie czyj ktory:tak::tak::tak:

U mnie w domu ja jestem hydraulikiem :-D:-p M by prędzej coś popsuł niż naprawił :-D:-D:eek: No a obiadek niczego sobie :-p

No i bez fachowca sie nie obejdzie :eek:

Poszalałam w tym miesiącu na allegro więc ten fachowiec mi nie po drodze :eek:

a syfon wyczyscilas?moze tylko syfon sie zapchal?
u mnie taka brudna robota sie p zajmuje:-D:-D:-D:-D

A ja mam załamkę:confused2: Przyszedł rachunek za prąd.....320zł..za dwa miechy....no ja się pochlastam chyba....:confused2::confused2::confused2: laski ile wy płacicie za prąd? Co by mieć porównanie..kurcze nie wiem co źle robię. Cały czas tyrka tylko terma i lodówa..piekarnik raz na ruski rok, światło staram się świecić jak najmniej żarówek, pranie dwa razy na tydzień i to krótkie...no ale kuchenka jest też elektryczna....no ale jak dla mnie cena masakra..ostatni rachunek też płaciłam 300zł:zawstydzona/y:

ja place ok140zl miesiecznie
ale jak wyanjmowlaam i mialam terme i nocna taryfe to tez tyle placilam
teraz mam wiecej metrow i wiecej zarowek i palce tyle samo
ale w kuchni,krytarzu,pokojcah ,mam wsadzone energooszczedne i dlatego nie placetak duzo
swiatlo w kuchni dlugos ie swieci,w lazience mam halogeny wiec ciagna
do tego w pokojcah,codziennie pralak albo 2,pompka tez ciagnie,radio,komp tv,lodowka.
kuchenke mam gazowa,piekarnik elektryczny
ale czajnik tez gazwoy bo te elekrtryczne duzo ciagna

ej proszę cie!!!!!!!!!!!!!!! To ja bym chyba ze 4 stówki musiała wybulić!! no u mnie ta woda się grzeje i lodówa....no kuźwa jak dla mnie to jest masakra po prostu!!!! Piekarnika nie uzywam praktycznie, no tylko te obiady na płycie:confused2: no i coja mam teraz robićc.....po ciemku siedzieć i myć się w zimnej wodzie??? Laski dajcie jakiś sposób co.....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

no to ci anakonda wytłumaczyła....ciepła woda:tak:
As co się stało???????????

a myslalas o przeplywowym ogrzewaczu wody?dziala jak te piecyki gazowe tylko na prad.znajomi maja i nie placa jakos duzo

U nas też są prognozy, facet chodzi raz na pół roku i wtedy odczytuje liczniki i daje właśnie dwie prognozy :tak::tak::tak:

u nas chodzi raz na pol roku i n pol roku daja prognozy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kiedys tez co 2mies dawali

MH no właśnie..hyba jednak ta franca...zobaczę zacznę wyłączać.
A jakiego szoku dostałam! Ja tu z Wami gadu gadu, a moje bejbe wzięło za łyżkę i sam je:szok::szok: teraz chce go karmić to mi łyżkę zabiera :szok::szok: dla mnie szok, bo nigdy nie był zainteresowany samodzielnym jedzeniem:tak:

o prosze
chyba sie poprawil w ogole z jedzieniem co?

D

Ja jestem zla na swojego i nie odzywamy sie do siebie.Staralam sie z nim pogadac ale dzis nie da sie z nim gadac.Nie mam pewnosci ze nie wypil :-(.Teraz juz wszystko z niego wywietrzalo cokolwiek to bylo :-(.

Zaraz M jak milosc i spac .Oliwka spi juz od 20 .
Dobranoc.

Aha rozmowa z pania psycholog bardzo udana .Umowilam sie z nia na za tydzien we wtorek.

Miala do mnei jutro kolezanka z coreczka przyjechac i mialy byc do piatku ale ta jej corka chora i raczej nie przyjada Jestem zla bo strasznie chciala i cieszylam sie ze przyjada :-(.

oj kochana dobrze bedzie
tulam mocno

a Weronika znow lapie chrype
albo znowu jakas alergiczna albo daltego ze soattanio na dworzu troche sie darla
codzinnie po trochu
ale dalam jej leki i psikam tantum.i dzis na dworzu nie byla
jak jutro bedzie lepiej to z nia wyjde

No nie cisza spokój nie ma nikogo nawet na BB:no::no::no:

Wszyscy poszli spać:szok::szok:

No nie chata wolna a ja nie wiem co robić :no::no::no:

Z 10 lat do tyłu to by juz niezła imprezka była :szok:a tak to co pozostaje mi ......też spanie.........chociaz sie moze wyspie:-:)-:)-(

Nie no moze jeszcze pogram troche na kompie i zajrze za chwilke moze kto sie pojawi:eek::eek::eek:

reklama
No nie cisza spokój nie ma nikogo nawet na BB:no::no::no:

Wszyscy poszli spać:szok::szok:

No nie chata wolna a ja nie wiem co robić :no::no::no:

Z 10 lat do tyłu to by juz niezła imprezka była :szok:a tak to co pozostaje mi ......też spanie.........chociaz sie moze wyspie:-:)-:)-(

Nie no moze jeszcze pogram troche na kompie i zajrze za chwilke moze kto sie pojawi:eek::eek::eek:

jestem:tak::tak::tak::tak:
a mialam juz klac ze sama zostalam i to dopiero o 22:szok:

mialam dodac ze u mnie rano juz nie sypalo i caly dzien tez nie
ale ogladalam pogode i jutro znow ma u nas sypac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a pozniej odwilz ale w dzien a w nocy mrozik wiec moze powoli zejdzie
tyle ze ma marznacy deszcz ze sniegiem padac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a sniegu na pewno u nas pol metra-widac po siatce od pola:rofl2:

Do góry