reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie u nas nocka super Jula spała bez przerwy do 8.15...dzisiaj w planach mamy odwiedziny u 2-miesięcznej Karolinki...u nas dzisiaj jakby wiosennie, sloneczko swieci i cieplutko, strach pomyslec jak za chwile zaczną wyglądac nasze chodniki:szok::szok::szok::szok:

Ja czekam na Pita z Zus bo to oni wypłacali i zrozumiałam, ze oni wystawiają pit 11?! potem z firmy nie pobierałam zednych pieniędzy w stylu za urlop zaległy itp, no mam nadzieje, ze sie doczekam, jakby co 1 marca uderzam do nich z ponagleniem :sorry:;-)

Co do ZUSu to pracuje tam nasza koleżanka i powiedziala mi ze z reguy pit 11 wysylany jest 28 lutego, wiec spokojnie...ja tez nadal czekam

Witamy się i my:)
Ja i Zuzka od wczoraj zakatarzone chodzimy i skorzystałam z waszych rad co do clemastinum....bo akurat mam to w domu...zobaczymy czy pomoże.

Kurcze ja jej jeszcze nie zaszczepiłam:( Bo cały czas coś jej jest....

No nic, kawke zrobiłam, Zuzia ogląda Teletubisie więc mam chwilę spokoju:)

Zdróweczka dla Was....

Co do szczepienia to my też jeszcze nie bylismy, nasza pediatra powiedziala ze po ostatnim katarku mamy jeszcze tydzien poczekac, wiec czekamy...mam tylko nadzieje ze Jula nie złapie znowu czegoś innego:crazy:

reklama
Ło matko! Włąśnie wróciłam od pediatry i wiecie co:szok: mogłam w ogóle nie iść.
Bada małego i się mnie pyta czy już mu lepiej, czy wyzdowiał, czy nie charczy. Ja rozumiem wywiad wywiadem ale czy ja sama mam diagnozować dziecko? Ze złości i zalu nawet o szczepienie nie zapytałam.

yyyyyyy to dobrze rozumiem ze zus tez ma przesłać pita???? ale przeciez macierzynski wyplacal pracodawca. oświećcie mnie gdyz nie rozumiem

Tygrysku placil Ci pracodawca ale z pieniążkow ZUSu-bo pracujesz w firmie powyżej iluś tam osób i teraz wlasnie nie wiem czy powinnysmy jeszcze dostac dodatkowy pit zapytam koleżankę....

A dostawalas pit w tamtym roku za zwolnienie z ZUSu??
Bo ja nie:baffled::baffled::baffled:

yyyyyyy to dobrze rozumiem ze zus tez ma przesłać pita???? ale przeciez macierzynski wyplacal pracodawca. oświećcie mnie gdyz nie rozumiem
ja wiem, ze dopóki jestem zatrudniona to wszystkie pity dostaję od pracodawcy ale jak jest gdzie indzie to pewności nie mam.

Już sobie popisałam, złotko się zbudziło.

Tygrysku placil Ci pracodawca ale z pieniążkow ZUSu-bo pracujesz w firmie powyżej iluś tam osób i teraz wlasnie nie wiem czy powinnysmy jeszcze dostac dodatkowy pit zapytam koleżankę....

A dostawalas pit w tamtym roku za zwolnienie z ZUSu??
Bo ja nie:baffled::baffled::baffled:
za jakie zwolnienie????
chorobowe w ciąży????za 2008?? nieeeeeeee tylko dostalam od pracodawcy

Co do 2009 to wiem ze macierzynski ZUS zwracal pracdawcy pieniadze ktore on mi przesylal ale wnioskowalam ze to na takiej samej zasadzie jak chorobowe w ciazy , wiec skoro wtedy dostalam tylko pita od pracodawcy to teraz jest tak samo. A Tobie madziu z ubieglym roku za zwolnienie kto przeslal pita???

Ostatnia edycja:
Ło matko! Włąśnie wróciłam od pediatry i wiecie co:szok: mogłam w ogóle nie iść.
Bada małego i się mnie pyta czy już mu lepiej, czy wyzdowiał, czy nie charczy. Ja rozumiem wywiad wywiadem ale czy ja sama mam diagnozować dziecko? Ze złości i zalu nawet o szczepienie nie zapytałam.
no kochana to ci nie pozostaje nic innego jak zaopatzyć się w księgi medyczne i szkolić się aby następnym razem idąc do lekarza przed zbadaniem postawić już swoją diagnozę:-D:-D:sorry:

za jakie zwolnienie????
chorobowe w ciąży????za 2008?? nieeeeeeee tylko dostalam od pracodawcy

Co do 2009 to wiem ze macierzynski zwracal pracdawcy pieniadze ktore on mi przesylal ale wnioskowalam ze to na takiej samej zasadzie jak chorobowe w ciazy , wiec skoro wtedy dostalam tylko pita od pracodawcy to teraz jest tak samo. A Tobie madziu z ubieglym roku za zwolnienie kto przeslal pita???

Teraz przypomnialam sobie ze dostalam tylko od pracodawcy...ale jutro postaram sie dodzwonic do mojej kolezanki to wszystko Wam powiem, dzisiaj szkoli sie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Do góry