reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Pasibrzuch... ja bym nie wybudzała, z reszta nie jest łatwo takiego maluszka obudzic...
Uwazam, ze jakby była głodna i sie nie najadała to by nie spała i kupek nie robiła. Tymbardziej, ze przeciez mała sztuczne tez dostała kilka razy...
Ja bym stawiała na to, ze taki jej urok i zacznie przybierac wczesniej lub pozniej:tak: Ja bym sie nie martwiła...
Mi lekarka kazała mleko odstawic, bo mala miała wzdecia i nic z diecie nie zmieniłam, wzdecia same przeszły... wiec warto słuchac swojej intuicji, a nie lekarza:-D:-paaa i jeszcze kazała mi rzadziej karmic, bo mała za duzo przybrała...:-pa Agatka je własciwie co 3-4h.. :tak:

reklama
Zagatka- dobrze, że już ok!
Kacha wawa - u nas uśmiechy dopiero od niedawna...wcześniej też było mało i przez sen, a na fotce nie dało się uchwycić, a teraz proszę na bujaczku- w watku szczesliwe dziecinstwo dodałam...
Paula, roxen- kciuki trzymam!!!!
Pasibrzuch- my na poczatku to też musielismy wybudzac w nocy bo w ogole nie przybierał, a w długosc to tez mu nie szło wiec wybudzalismy...przewinięcie pieluchy powodowało że oczy wielkie jak 5 zł i ladnie jadł...ale ciekawe swoja droga z ta piersią- ze musialas zrezygnowac...

Pumpkin - dobrze, że małż rozsądnieje...a z owulacją no no- trzeba uważać....i fajnie, że tak świata zobaczysz i Polunia :) korzystajcie, korzystajcie...

a ja dziś znow na spacer nie mogę sie doczekać wyjścia :) Tylko dziś widzę znów przymroziło wiec będzie niestety krócej niż wczoraj.....

Pozdrawiam kobitki i spadam na sniadanko

Witam dziewczynki
U mnie dzis nocka lepsza, jedna pobudka tylko, wstalismy o 7 zjedlismy i maly drzemie a ja sie zastanawiam za co sie wziac:sorry:

dorcia bo na tarasie nie masz wertepów !:-) dzieci kochają być wytrząchane w wózkach :tak:

Jola dla zuzi wyskoczyło coś podobnego.. po wewnetrznej stronie dłoni. Ale ona ma wciąż piąstki zaciśnięte,więc pomyślałam,że to odparzenie jakieś.. posmarowałam maścią od odparzeń i zeszło w 2godzinki;-)

Mslisz zeby linomagiem albo sudokremem posmarowac? jutro mam wizyte kontrolna to sie zapytam:tak:

Dziewczyny moja Zuziula zrobiła mi dziś niespodziankę i od rana się do mnie świadomie uśmiechała :-):-):-)!!! I nie były to delikatne uśmiechy, tylko wieeelka radocha-od ucha do ucha,z otwartą buźką :-) Byłyśmy akurat u mojej mamy i aż żałuję,że nie miałam ze sobą aparatu :sorry:

A jutro zdaję egzamin na prawo jazdy.. Tragicznie się jeździ w takich warunkach.. u mnie jest śniegu po kolana a na poboczach to w ogóle góry śnieżne usypane :eek:
Stracham się trochę,ale trudno.. Jak nie tym razem,to następnym :tak:
Szkoda tylko,że za każde podejście trzeba tyle kasy bulić..:sorry: Za 115zł bym coś fajnego dla córci kupiła. więc nie mam wyjścia-muszę zdać !
Trzymajcie kciukasy... bo wiem z doświadczenia,że wasze kciukasy są niezastąpione :-)

powodzonka:-)

Witam mamusie. Melduję że czytam i podczytuję ale nie mam kiedy napisać :) Mama jest wiec nie chcę siedzieć przed kompem tylko z nią czas spędzać. Poza tym całymi dniami nas w domu nie ma np dziś wybyliśmy o 10 a powrót o 19 dopiero. Moje dziecię nie będzie wiedziało jak dom wygląda jak tak dalej pójdzie..

Pisałam już chyba że wpadam do pl na 1,5 miesiąca, cieszę się strasznie :-D
Mężolowi co prawda trochę coś zaiskrzyło pod kopułką bo powoli powoli ale widzę zachodzące zmiany. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma :-)
Poza tym przeprowadzam się :-D Co prawda z jednej pustyni na drugą ale za to ładniejszą :) i blizej europy :) Śmigamy do Hurghady nad morzem czerwonym :) W kwietniu po drodze do pl będę tam musiała zajechać i poszukać jakiegoś fajnego domu nad morzem. Już mam plany zrobić kurs na nurka :) Rzaem z Polcią będziemy pływać i korale oglądać :)

Zaczęłam już Bąblowi wyrabiać paszporty i mnie szlag trafia z całą biurokracją. Na razie udało mi się tylko 1 z 4.

Piszecie o:
ulewaniu nosem - ja też to raz już przerobiłam. Tragedii nie było, po wszystkim oczyściłam nos fridopodobną pompką, żeby mleko tam nie zalegało i gites.
zimnych rączkach - u nas non stop
jajeczkowaniu (Sylwia??) - boże święty ale ty cycem karmisz bo z tej paniki (mojej) to nie pamiętam, bo ja co prawda okres miałam ale taki bez jajeczkowania (tzn tak myslałam bo niby jak to?) a z mężolem bez zabezpieczenia szalejemy.....

Z innych inszości to moja siostra w ciąży jest :) Będą dzidzie z tego samego roku - superaśnie! Uświadomiło mi to, że tęsknię za brzuszkiem czasem, za spaniem jako jedność i kopniaczki w brzuszek :)

Udanego egzaminu Roxeen! A zapije za Ciebie Bo! Mleczkiem!

Wayatkim Bakteriom siorbającym nosami życzę powrotu do zdrowia !

Macy - dobrze, że wszystko pod kontrolą, oby tak trzymać!

Ale ci dobrze, coraz to pieknijsze krajobrazy:-)
Wiem cos o wyrabianiu paszportu tez jestesmy na tym etapie:sorry:
To chyba sie za prasowanko wezme:tak:
milego dzionka:-)

Cześc dziewczynki, moje dziecię śpi jak zaczarowane, wczoraj poszedł spać na noc o 18 i spał do 8 rano, 3 pobudki na karmienie po 20 min, od 8.30 do 10 zabawa i pólgodzinna drzemka bo właśnie się obudził, wydaję mi się że on spi za długo.

DZIEŃ DOBRY:biggrin2:
Heh oczywiście prawie jak zwykle pisze jedną ręką:-pdrugą zajmuje synuś:-D

A z Bartusiem coraz lepiej:-)
juz wkleilam do galerii ale tak mi sie podoba ze pochwale się Wam i tu :cool:
teraz zakrawa to o narcyzm ale co tam
matka dumna z dziecka bo dziecko fotogeniczne :-D
przystojniak z niego bedzie:tak:
Byłysmy dzisiaj u lekarza, mała nie doszła do wagi urodzeniowej i grozi nam powrót butli :-:)-:)-( mam ją budzić na karmienie w dzień co 2 godziny, w nocy co 3 godziny, boje się, że nie będzie jadła, bo jak śpi, to nawet usteczek nie otworzy na cyca. I jak sie nie poprawi, to co drugie karmienie ma dostawać butlę. To laktacja mi sie nigdy w ten sposób nie zwiększy :-(
ojej..a może jest tak jak u SEL:sorry:szczerze skoro dobrze śpi robi kupki ładnie pije z cyca to ja bym się nie martwiła:no:widocznie taka jej natura...wiem coś o tym bo mojej koleżanki córcia to ogólnie mała i szczupła kobitka bo taka jej natura a karmiona z cyca butli a potem różne obiadki kaszki budynie wręcz wchłania a jaka jest taka jest:tak:
Witam mamuśki
Strasznie dawno mnie nie było, ale kursowałam między domem a szpitalem bo starsze dziecię wylądowało na ojomie, już na szczęście ok i jest w domku.:tak::-):-)
Wymęczył mnie ten czas niemiłosiernie, żeby być z jednym musiałam zostawić drugie i ciągłe ściąganie pokarmu i podróże w te i spowrotem 3 razy dziennie - jakaś masakra.
Ale dosyć marudzenia , teraz mogę już tylko cieszyć się Oliwka :tak: spacerkami, kupami, kąpielami i kolkami:-D
Wszystkim rozpakowanym w ostatnich 3 tygodniach serdecznie gratuluję.
ojejku dobrze że jest już ok:tak:
Heloł. :-)
No właśnie wskazujący jest uszkodzony, dobrze, że pisać się da:-D. Dziś znowu musiałam iść do rzeźnika i jak mnie zobaczył z tym palcem, to z litości pięknie mięsko pokroił.:-D
!
o ja MACY ciary mi przeszły megaśne:szok:
dorcia bo na tarasie nie masz wertepów !:-) dzieci kochają być wytrząchane w wózkach :tak:

A jutro zdaję egzamin na prawo jazdy.. Tragicznie się jeździ w takich warunkach.. u mnie jest śniegu po kolana a na poboczach to w ogóle góry śnieżne usypane :eek:
Stracham się trochę,ale trudno.. Jak nie tym razem,to następnym :tak:
Szkoda tylko,że za każde podejście trzeba tyle kasy bulić..:sorry: Za 115zł bym coś fajnego dla córci kupiła. więc nie mam wyjścia-muszę zdać !
Trzymajcie kciukasy... bo wiem z doświadczenia,że wasze kciukasy są niezastąpione :-)
to racja spacer dobry bo lula dzieciaczki:tak:pskciukaski mocne:tak:
Witam mamusie. Melduję że czytam i podczytuję ale nie mam kiedy napisać :) Mama jest wiec nie chcę siedzieć przed kompem tylko z nią czas spędzać. Poza tym całymi dniami nas w domu nie ma np dziś wybyliśmy o 10 a powrót o 19 dopiero. Moje dziecię nie będzie wiedziało jak dom wygląda jak tak dalej pójdzie..

Pisałam już chyba że wpadam do pl na 1,5 miesiąca, cieszę się strasznie :-D
Mężolowi co prawda trochę coś zaiskrzyło pod kopułką bo powoli powoli ale widzę zachodzące zmiany. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma :-)
Poza tym przeprowadzam się :-D Co prawda z jednej pustyni na drugą ale za to ładniejszą :) i blizej europy :) Śmigamy do Hurghady nad morzem czerwonym :) W kwietniu po drodze do pl będę tam musiała zajechać i poszukać jakiegoś fajnego domu nad morzem. Już mam plany zrobić kurs na nurka :) Rzaem z Polcią będziemy pływać i korale oglądać :)

Zaczęłam już Bąblowi wyrabiać paszporty i mnie szlag trafia z całą biurokracją. Na razie udało mi się tylko 1 z 4.

Z innych inszości to moja siostra w ciąży jest :) Będą dzidzie z tego samego roku - superaśnie! Uświadomiło mi to, że tęsknię za brzuszkiem czasem, za spaniem jako jedność i kopniaczki w brzuszek :)

!
suuuper bardzo się ciesze że tak fajnie u ciebie optymistyczne wieści:-)gratulacje dla siostry:-)u nas się udało że tylko o miesiąc mój synek starszy od synka siostry:-)
Cześć kobiety

witam się pomiedzy karmieniem a posiedzeniem w tojlet - mam biegunke ze strachu :szok::szok:

Kurde Babka od egzaminu superowa " babcia Czesia" staruszka taka sympatyczna ... przelozyla mi ten egzaminnawet zebym mogla się douczyć a ja choinka serio za duzo nie ruszylam - moj strach to raczej z tego ze sie pewnie skompromituje - jak znam swe zezowate szczescie wylosuje zestaw pytań na które odpowiedzi nie bede znała ...
ała

ide sobie

egzamin o 11

jak byscie ze dwa kciuki kazda na chwile zacisnęły to może uda sie wrócić z 3ką ...

czuje się jak pierwszoklasista w pierwszym dniu szkoły :confused2:

MIŁOEGO DZIONKA KOCHANE !!!
pewnie już masz egzamin:tak:kciuki mocne dasz rade:tak:

Jak wychodziłyśmy to ważyła 4100, a dzisiaj ponad 4200, czyli za mało przybiera :-( a wydawało mi się do tej pory, że z moim mlekiem jest ok, bo leci mi z piersi, jak mała wisi na jednym cycu to z drugiego mi leci, a jak mała za długo nie je, to piersi mam twarde, poza tym jak karmię to słyszę, że pije i łyka, kupek robi kilka dziennie, więc co jest nie tak?? załamka :-(

nie poddawaj sie, przede wszystkim. moj Krzys tez za malo przybiera (dowiedzialam sie wczoraj). w przeciagu 2 tygodni przybral tylko 100g :-(
i na dodatek utrzymuje mu sie zoltaczka... co do piersi, mam identycznie:tak: wiec jedno jest pewne - nie ma potrzeby rozkrecania laktacji..
mi polozna kazala karmic go w dzien co 2 godz....
na rzesach stane, zeby tylko nie dokarmiac butla :cool:

nie było mnie pare dni, ale Oluś się troszkę rozchorował. Dziś jest już lepiej. W poniedziałek jak szłam po recepte na wit. D, wzięłam go ze sobą, żeby go pani doktor obejrzała (raz- pleśniawki, dwa- nie chciał jeść, trzy- chciałam sprawdzić, czy przybrał na wadze) No i okazało się, że mały jest lekko przeziębiony. Później miał stan podgorączkowy,ale po jednym dniu przeszło. Teraz tylko został katarek. Na razie mamy brać tylko witaminy, bo na szczęscie, to nic grożnego.
Za to mam cały zestaw witamin. I zastanawiam się, czy to nie za dużo, ale lekarz skoro przepisał, to wie co robi. Daje mu wit. k, d,e, c, i jeszcze multivitamine.

co do wagi- przez 2 tygodnie przytył 200 gram.

A jak czytam, jak niektóre wasze malenstwa grzecznie śpią , to zazdroszcze. Mój mały terrorysta godzine wisi na cycu, po czym spi jakieś 15 minut . nie moge nic w domu zrobic, nawet zjeść, czy zrobić siusiu jest ciężko....
o... właśnie się budzi.....

Witam
U nas usmiechy świadome od wczoraj, pieknie, człowiek nie może ze szczęścia widząc takie cudo. Otrzymaliśmy też matę - oj... bardzo się Tymkowi spodobała, cieszę się, że ją kupiłąm. Jak już przelałam pieniązki kuzyn napisał, że oferuje po swojej córci matę i karuzelkę - hehe... będą dwie. :tak:
Pumpkin - już ci zazdroszczę... super, że bliżej Europy to dobra wieść jakoś mi cię było szkoda tam mimo, że takie temeperaturki. Terqaz będą i temperaturki i turystów a co się rozumie i Polakow a i sokczyć do nas to pikuś.. Pan Pikuś :-D
Siostrze gratulujemy!
wronek - co do leków na alergię to nie wiem ale homeopatyczne możesz brać spokojnie - są bezpieczne
emilcia - popatrz jak twój poród zapadł w pamięc wszystkim... a najbardziej tobie :szok: ale Adaś wynagradza wszystko
zAgatka - świetnie, że masz już obie córeczki razem!
Klara ja ci zazdroszczę tych spacerów... ja się wybrać nie wybiorę... mamy jednak dwa wózki w domu :eek: a Michał sam nie zostanie, poza tym ma co chwile lekcje. Naprawdę zdechnę jak nie wyjdzie słońce i nie zaćwierkają ptaszki w ciągu najbliższych kilku dni... potem to już otwieram drawi i na ogrodzie kawkę piję i plażuje..
Kto od dzis jakieś umartwianie zaczyna :eek::happy: ja nie jem słodkiego ale .. keks muszę skończyć no nie mogę wyrzućić dopiero byłby grzech :szok::-D

JA OD DZIŚ ZACZYNAM OPIJAĆ(wodą i kompotem z jabłek :-p ) ZAKOŃCZENIE SESJI !!!

Dziekuje kochane za to ze trzymałyscie kciuki - bylo cięzko :no:
Babcia Czesia miala dzis po za mną 20 osób na poprawce - zdawali od 8 ja bylam na 11:15 i trzymala mnie 45 minut :szok:

uwaliła dziś 15 osób !!!

Dostałam 3 !!!! Skacze z radości bo u niej mimo że jest kochana 3 to jak 5 :rofl2:

AAA!!! Kaja moja tesciowa dziś przemyciła do mnie do domu własnoręcznie usmarzone paczki !!!! (bo ona zajmuje się ssaczkiem mym jak ja się edukuje :laugh2:)
Jak wracalam z uczelni to oni wyszli na 20 minut na spacer ( a dzis mamy -4 masakra jakaś i wiejeeeeeeeee :angry: ) poczekalam na nich, wniosłam ssaczka a tesciowa się pożegnała pod domem i poszła ...ja wchodze do domu patrze PĄCZKI !!! i pożarłam już dwa :-p:-p:-p:-p:-p

Komuś się popierniczył tłusty czwartek z środą popielcową :-p:-p ja tam nie mam nic przeciwko - po tym jak zgładziliśmy pączka tydzień temu :tak:
Gratuluję zdanego egzaminu... no popatrz Babcia Czesia jednak serce ma :tak:

reklama
Zagatka zdrówka zycze dla obu córeczek
Pumpkin gratulacje dla siostry
Roxxen 6 powinna byc za tyle kciuków zacisnietych:tak:

Ja chce WIOSNE
Kobity na kiedy planujecie chrzest?ja mysle o swietach Wielkanocnych,ide dzisiaj chyba zamówic termin w kosciele.

A wiecie co z nasza Nikki,bo nie wiem czy cos przeoczyłam ,odzywała sie wogóle?

Do góry