reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
pół żółtka chyba...nie całe jajko??
Nie, pół żółtka się wprowadza w szóstym miesiącu, głównie o warzywa mi chodzi, bo mięsko to też w 6 nurse kazała. Teraz głównie warzywa i owoce
No i ostatnio wdałam się w dyskusję z kilkoma dziewczynami - mamami na temat całowania dzieci w usta (to już mam przerobione) ale jedna z nich podaje czasem swojej 5-miesięcznej córeczce swojego lizakatak na chwilę, pocmokać, masakra nie? Oczywiście straszenie jej próchnicą nic nie da, bo 'nie popadajmy w skrajności'... Pomijam fakt cukru, sztucznych barwników i aromatów w tego typu łakociach... Dla mnie masakra totalna.
Masakra

Ja dziś Julci podałam 2 łyżeczki jabłka ze słoiczka, smakowało......

Luiza Ty kiedyś pisałaś że Igor po kleiku miała bóle brzuszka, też to podejrzewam bo 2 razy zagęściłam mleko , wypiła tylko troche a i tak mi płakała. A jak teraz je kaszki to go już nie boli? Jakie kaszki podajesz?

Luiza Ty kiedyś pisałaś że Igor po kleiku miała bóle brzuszka, też to podejrzewam bo 2 razy zagęściłam mleko , wypiła tylko troche a i tak mi płakała. A jak teraz je kaszki to go już nie boli? Jakie kaszki podajesz?
AgnieszkaKRK31
Mamuśka dwóch urwisków.
Co do mam - kosmos!Ja mam pytanie a prospos tego glutenu.
Przy karmieniu piersią wprowadza się go w 5 miesiącu, w pewnej ilości, potem za jakiś czas więcej itd...
Tyle słyszałam.
Ania skończyła już 4 miesiące, czyli w zasadzie za niedługo będzie to nas dotyczyć.
Czy któraś z Was wie jak dokładnie wygląda ta ekspozycja na gluten?
No i ostatnio...
Pomijam fakt cukru, sztucznych barwników i aromatów w tego typu łakociach... Dla mnie masakra totalna.
A co do tego glutenu-jak jest? Moja pediatra mówiła,że jak dziecko jest karmione piersią to dopiero w 6 mż. zupki... hmmmmm....
Amelkowa
Fanka BB :)
Agnieszko w tej książce o której wspominała Petinka zalecają zacząć dawać pół łyżeczki kaszy manny codziennie w piątym miesiącu, a w siódmym zwiększyć do całej łyżeczki.
Jeśli karmi się piersią to tą kaszkę można podać z własnym mlekiem i tyle. Nic innego nie wprowadzać...
Jeśli karmi się piersią to tą kaszkę można podać z własnym mlekiem i tyle. Nic innego nie wprowadzać...
Asheara
I can't get no sleep.
Mi własnie dziś pediatra dała burę, że małemu kaszki daje 
powiedziala, ze do 6 mies. absolutnie nic poza mlekiem... moze narazie sie wstrzymam ze sloiczkami, ale nie odstawimy juz chyba kaszek
Damian je uwielbia, a pozatym, nie zauwazlam, zeby bylo mu coś "nie halo" po nich...

powiedziala, ze do 6 mies. absolutnie nic poza mlekiem... moze narazie sie wstrzymam ze sloiczkami, ale nie odstawimy juz chyba kaszek

boozqowa
Październik 09'
hej dziewczyny,tak sobie czytam ten wątek i się zastanawiam...czy żadna z was nie karmi piersią?przecież to maluszki,a tu takie rozbudowane menu?moja córcia tylko cycuś,nawet nie umie pić z butelki...
Przepraszam, ale gdybyś czytała tak jak piszesz to byś wiedziała, czy dziewczyny karmią, czy nie

reklama