reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

mąż jest kierowca? jestes na zwolnieniu dwa miesiące?> czy zle rozumiem? przyznam sie ze tez jestem leniwa, dobrze że komuś tez sie nic nie chce. Już myślałam, że ze mną coś nie tak ;)

nie maz nie jest kierowaca tylko obcokrajowcem i ma problemy z dostaniem teraz wizy. Dlatego ja po badaniach ide na 2 miesiace zwolnienia i jade do niego. I moze juz przyjdzie ze mna jak podpiszemy wszystkie papiery.

A co do pracy to pomalutku coraz bardziej ja olewam i nic mi sie nie chce.

reklama
Witam nowe mamusie:-).
I mam pytanie, bo na tym kalkulatorze przyrostu hcg nie moge sie wyznac:-(
11 lutego moja beta wynosila: 4456
19 lutego:30056
Czy to jest dobry przyrost??

codziennie powinno sie podwajac

ide zrobic drugego hot doga ;-) tylko potem nie piszcie ze tez byscie zjadły hihihih. Bo jak ktos pisze co je to ja odrazu jadłabym to samo.

Dziewczyny, a czy możecie mi napisać, jak to jest z bólami w podbrzuszu? Do niedawna miałam codziennie taki ucisk raz z prawej, raz z lewej strony, a teraz od kilku dni nie mam. Czy to normalne? Jestem w 8tc.

Jeśli Cie ciągnie, to jest ok. Inne bóle lepiej skonsultować z ginem. Chociaż oni przeważnie i tak na to dają no-spę.

Kathhe, dzięki za odpowiedź.
Jestem ciekawa jak to u Was wygląda/wyglądało, bo szczerze się przyznam: jestem przewrażliwiona. 1,5 roku temu poroniłam w 11tc. i pamiętam, że wtedy bóle w podbrzuszu mi minęły na krótko przed tym smutnym wydarzeniem. Dlatego teraz się dopytuję, czy to, co się u mnie dzieje teraz, jest normalne w ciąży. Ginka mam dopiero w przyszłym tygodniu, więc się niepokoję...

Ja jestem po dwóch poronieniach. I doszłam do wniosku, ze dolegliwościami ciążowymi lub ich brakiem nie ma co się sugerować. Ja w poprzedniej ciąży miałam mdłości nawet jak fasolka już obumarła.
Tak więc nie wpadać w panikę!! Mdłości lub ich brak o niczym nie świadczy!!

Beta powinna podwajać się co drugi dzień. Najlepiej zapytać się lekarza, bo nie zawsze jednak betka rośnie przepisowo, a z ciążą jest wszystko ok. :tak::tak:

czesc Dziewczyny ja juz odzyskalam laptopa i juz dziala jak nalezy wiec na nowo bede zagladac jak wczesniej tylko nei dam rady nadrobic zaleglosci :/ czy ktos mi stresci co sie dzialo przez ostatni tydzien?
pozdrawiam ;-)

hej,
po wizycie kiepsko... pęcherzyk jest ale nic poza tym według mojego gina jest pusty. Ostania @ była 8 stycznia więc powinno już być coś wiecej niż tylko pęcherzyk. Kazał zrobić bete raz w piątek (wczoraj) i drugą w poniedziałek. Pierwsza wyszła 75,18 więc nie za wielka... ehh... a objawy mam wszystkie i wydawało mi się że będzie wszystko ok :-(

A spirali nie znalazł. Stwierdził, że musiała wypaść przy miesiączce. Bodobno się zdarza :eek:

JuliaK wszystko sie chyba wyjasni jak zrobisz w pon bete jesli urosnie to bedziesz mogla bys spokojna tak mi sie wydaje moze pozno doszlo do zagniezdzenia i to jest mloda ciaza i dlatego nei bylo widac ?? trzymam kciuki

Dzień dobry:-)

u nas na forum bylam i pusto jest:-p
o sabinie wiem :tak:
Twoja Inga chodzi do przedszkola???
!

Kathe, bo my jesteśmy na drugim:-) A Inga chodzi do rzedszkola od września. Jestem bardzo zadowolona, bo zaczęła gadać po holendersku:-) Jest fajniejsza do dzieci, niestety miejsce było tylko na dwa dni, ale lepszy rydz niż nic;-)

Dawidowe, ja w ciąży z Ingą w nocy potrafiłam jechac na statoila po hotdogi, bo wydawały mi się najlepsze na świecie:eek: Zaczęło się jeszcze jak nie wiedziałam nic o ciąży, dopiero po trzech dniach wyszło szydło;-)

Julia, trzymam kciuki, zeby jednak był bobas:-)

reklama
cześć Wam z ranka :-) ja niestety nie pomoge strescić co się działo, bo jestem tu aż od wczoraj ;-) wstałam dziś o 7. jak chodze ostatnio wcześnie spać, to jakoś wcześnie wstaje hihihi. a tu sobota, można poleniuchować a człowieka plecy bolą od zbyt długiego leżenia ;-)

Do góry