reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ufff nadrobiłam :tak:

Poltora godzinki juz szymka usypiam i ciagle sie przebudza i ryk straszny on jest ciezki ostatnio do usypiania w dzien luzik bo go nie usypiam jak chce to sam zasypia ale wieczorem to juz musze go uspic bo by buszowal do polnocy i minimum godzinka schodzi nie chce spac buntuje sie i ryk straszny no ale coz wyrosnie chyba z tego:)
Ja mam dokładnie na odwrót... nocki przesypia a w dzień nie mogę go uśpić :-p
Dzisiaj pierwszy raz Maciejka przespał całą noc. Wstał o 6 i niestety nie chciał już zasnąć :eek: Padł dopiero o 9 :-D
Będę go jednak wybudzać koło 4-5 bo wtedy jeszcze zasypia i śpi do 7-9 ;-)

a ja wróciłam właśnie z centrum urody i jest mi tak błogo i dobrze...relaks maksymalny...czuje się jak nowo narodzona:tak::tak::tak: musze częściej tam zaglądać:tak:

Hihi, ja też po serii zabiegów relaksująco-upiększających :tak: Niestety mi mąż wykupił panią masażystkę :-D
No i nie dogadałam się z fryzjerką i mi za jasne włosy zrobiłą :wściekła/y: Ale przynajmniej fajnie obcięła ;-)

a jesli o winie mowa to dzis sama obalam flaszencje czerwonego polwytrawnego winka z kapadocji :)
mea, ZAZDROSZCZĘ tego winka!!!

dziewczyny mam dylemat ... przyjaciele jada z 2 letnia coreczka we wrzesniu do wloch na cemping i chca wynajac domek ... na tydzien to wychodzi 1000 za pare ... koszt jak dla mnie nie jest kosmiczny /do tego dojdzie jedzenie i przejazd ... / ale zastanawiam sie czy moja agatka nie bedzie za mala na taka podroz ... bylismy na tym cempingu i wiem ze tam warunki sa dla takiego maluszka ale martwi mnie droga ... a chcac jechac we wrzesniu to najpozniej w marcu trzeba rezerwowac ...
My w tym roku zrezygnowaliśmy z dalszych podróży samochodowych i jedziemy nad polskie morze ;-) Położna mi mówiła, że małe dzieci mogą max w foteliku jechać 3-4h a później należy zrobić kilkugodziną przerwę :sorry: No, ale z drugiej strony ze Śląska masz super drogę do Włoch no i zawsze można się zatrzymywać po drodze, czy gdzieś nocować :-)

Pokochaliśmy za to nasze morze:tak: nie zawsze trafimy z pogoda ale Antos zawsze był przeszczęśliwy, mężuś trzy lata temu kupił kampera- wóż kempingowy i sobie podróżowaliśmy całą rodzinką:tak::tak: na kempingu z małym dzieckiem extra jest bo ciagle jest na świezym powietrzu i nie trzeba pilnowac go jak oka w głowie.Polecam tą formę wypoczynku z maluszkami:tak: W tym roku uderzamy nad morze juz z Piotrusiem.
Super sprawa z camperem :tak: Mojemu mężowi też się taki marzy :-D My też uwielbiamy polskie morze. Jeździmy do Jastrzębiej Góry poza sezonem. Mogę polecić fajny hotel jakby któraś miała ochotę - Faleza ;-)

stwierdzam ze dziecka butelkowego nie przestawi sie na cyca!
julka za dlugo jadla butle by ciagnac piers!
A Maciejka nie chce pić dla odmiany z butli :szok: Z łyżeczki łyknie mleko, ale z butli nie chce :-(

dziewczyny kupywalyscie maty edukacyjne??
jakie macie??
ja sie zatanawiam i nie wiem czy kupic...
sprawdzaja sie u was?
U nas mata to podstawa zabaw ;-) Mamy TinyLove Małpia Wyspa :-)

reklama
Czy komuś pomógł FISSAN na rozstępy?? Stosuję. Ale od niedawna regularnie. Ciekawa jestem czy cokolwiek to da. Jak skończę opakowanie a efektów nie zobaczę to może CEPANA kupię. Ktosik tu polecał..

I moje drugie pytanie czy z rozstępami na brzuchu mogę opalać się w solarium? Chciałabym do ślubu być troszkę opalona bo biała jestem jak papier toaletowy..;P
mysle ze mozna...czemu by nie?
i koniecznie napisz jakie efekty ( czy wogole jakies ) daje kremik:tak:

Bylam sobie na spacerku sloneczko swiecilo super tylko ze musialam jezdzic ciagle ta sama trasa jakies 200 m odsniezonego chodnika ale co tam:) Mam pytanko z racji tego ze moj T wraca za 3 tygodnie ( hura hura hura:) musze sie zrobic na bostwo o ile sie da hehe pojde do fryzjera na pazokietki i chcialam sie troche opalic bo rok bez slonca bylysmy przeciez no ale na solarke to ja czasu nie mam bo maluszka nie ma z kim zostawic i chcialam isc na to opalanie natryskowe byla ktoras na tym a jak tak to raz wystarczy zeby byc brazowiutkim czy trzeba pare sesji zaliczyc?
daj znac jakie efekty:D:tak:

a co do wakacji to my sie w tym roku w gory wybiermay..:-D:-D:-Dw przeciwienstwie do wszystkich:-D do Białego dunajca... na weselicho:-D:-D:-D:-D:-D:-Di tak przy okazji te wakacje sobie robimy...
ale sie ciesze na to wesele...tylko kiecke trzeba kupic:tak:
juz sie rozgladam...a tu jeszcze 7 mies.....

Bo się zastanawiam czy jak mam rozstępy na brzuchu i opalę brzuszek to zostaną takie pręgi rozstępowe? Ale w sumie czy opalę czy nie to i tak widoczne będą

Hej dziewczyny:)
OU nas był mały koszmarek po szczepieniu- 3 doby z temperatura, dopiero dzis spadła i Liduchna jest spokojniejsza. A jak gada i krzyczy do karuzeli- mamy tak jak Nessi z Tiny Love tylko ze inny wzor- z lamka nocna. Droga ale super zabawe ma bobasek wiec zaszalelismy;-)
Jak widze jak mala reaguje na zabawki to chyba jej tez mate kupimy bo karuzelka i grzechotki bardszo ja interesuja
Ja wczoraj tez wybylam na miasto-pierwszy raz zaplacilam za sciecie wlosów 75 zł:szok: ale było warto. W tamtym roku placilam jeszcze 60 a teraz troche mnie zszokowali no ale wreszcie lepiej sie czuje. Moze jak skoncze dzisiejsze sprzatanie to jeszcze nad pazurkami popracuje- nie mam zajec klinicznych to moge zaszalec. Ostatnio juz sobie ładnie spiłowałam ale nie miałam czasu pomalować. Dziś już ogarnęłam mieszkanko- jeszcze tylko zmyję podłogi i można się pięknić.
Georgina- mi rozstepy troche zjasniały po cepanie ale ciagle zapominam sie nim smarowac, ciapa ze mnie

dziewczyny kupywalyscie maty edukacyjne??
jakie macie??
ja sie zatanawiam i nie wiem czy kupic...
sprawdzaja sie u was?

My mamy Tiny Love ale zainteresowanie srednie jak narazie:tak:no ale moze jeszcze sie do niej przekona;-)

Czy komuś pomógł FISSAN na rozstępy?? Stosuję. Ale od niedawna regularnie. Ciekawa jestem czy cokolwiek to da. Jak skończę opakowanie a efektów nie zobaczę to może CEPANA kupię. Ktosik tu polecał..

I moje drugie pytanie czy z rozstępami na brzuchu mogę opalać się w solarium? Chciałabym do ślubu być troszkę opalona bo biała jestem jak papier toaletowy..;P

Pewnie ze mozesz,czemu by nie;-)

Bylam sobie na spacerku sloneczko swiecilo super tylko ze musialam jezdzic ciagle ta sama trasa jakies 200 m odsniezonego chodnika ale co tam:) Mam pytanko z racji tego ze moj T wraca za 3 tygodnie ( hura hura hura:) musze sie zrobic na bostwo o ile sie da hehe pojde do fryzjera na pazokietki i chcialam sie troche opalic bo rok bez slonca bylysmy przeciez no ale na solarke to ja czasu nie mam bo maluszka nie ma z kim zostawic i chcialam isc na to opalanie natryskowe byla ktoras na tym a jak tak to raz wystarczy zeby byc brazowiutkim czy trzeba pare sesji zaliczyc?

Moja kuzynka chodzi:tak:jak jest dobrej jakosci to raz wystarczy:tak:tylko powiem ci ze mi sie nie bardzo to podoba:no:po myciu zostaja plamy:-(wyglada sie jakbys brudna byla:tak:moim zdaniem lepsza bylaby solarka ale jak czasau nie ma:-(a moze samoopalacz?

Hej dziewczyny:)
OU nas był mały koszmarek po szczepieniu- 3 doby z temperatura, dopiero dzis spadła i Liduchna jest spokojniejsza. A jak gada i krzyczy do karuzeli- mamy tak jak Nessi z Tiny Love tylko ze inny wzor- z lamka nocna. Droga ale super zabawe ma bobasek wiec zaszalelismy;-)
Jak widze jak mala reaguje na zabawki to chyba jej tez mate kupimy bo karuzelka i grzechotki bardszo ja interesuja
Ja wczoraj tez wybylam na miasto-pierwszy raz zaplacilam za sciecie wlosów 75 zł:szok: ale było warto. W tamtym roku placilam jeszcze 60 a teraz troche mnie zszokowali no ale wreszcie lepiej sie czuje. Moze jak skoncze dzisiejsze sprzatanie to jeszcze nad pazurkami popracuje- nie mam zajec klinicznych to moge zaszalec. Ostatnio juz sobie ładnie spiłowałam ale nie miałam czasu pomalować. Dziś już ogarnęłam mieszkanko- jeszcze tylko zmyję podłogi i można się pięknić.
Georgina- mi rozstepy troche zjasniały po cepanie ale ciagle zapominam sie nim smarowac, ciapa ze mnie

Pokaz fryzurke!!!

JA stosuje fssan ... narazie efektow ne widac ... 2 tubka w uzyciu ... ogolnie zalamka ;/

kurde wszyscy poiszecie mi w temacie wakacji "rezygnujemy z wyjazdow - jedziemy nad polskie morze !!!" cholera dla mnie polskie morze jest tak odlegle w czasie jak adriatyk !!! do wloch jechalismy 11h z 4h przerwa na spanie ... do kolobrzegu jechalismy 9h non stop, do krynicy 8,5 !!!!! a w gory to ja sobie bede jezdzic na weekend a nie na wakacje !!

NO I CO JA MAM W ZWIAZKU Z TYM ZROBIC ????

reklama
Kopciuszku- jak bede miala chwile jutro to sobie pstrykniemy rodzinna fote i sie pochwale;)
Mea- w Twoim przypadku chyba lepszy byłby ten wyjazd ze znajomymi niż polskie morze. Do tego te godziny frustrujacej jazdy po cudownych drogach to chyba gorszy pomysł. No ale to tylko moje zdanie.
A fissan ma jakies skladniki rozjasniajace? bo teraz tylko to moznba zrobic z naszymi rozstepami. Wiem ze cepan ma wyciag z cebuli, no- scar jakas mase perłowa a fisaan? Może pozniej jak malutka zasnie to poczytam sklad i Wam napisze bo nigdy nie mialam tego cuda. Chyba ze stosujecie go zeby nie bylo nowych rozstepow? Bo on z tego co pisaly dziewczyny jest dosc tlusty i do zapobiegania rozstepom super

Do góry