anka26_x_07
Mama Laury :)
jedzonko extra i dzien fajny a zeby nie bylo za kolorowo moj zepsul pilota od cyfry i teraz nie mozemy tv poogldac
Dobranoc

Dobranoc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja też się ciesze, że coraz cieplej... juz nie mogę się doczekać aż zdejmę tą kurtkę zimową i kozaki![]()
no widzisz..ty masz ten trudniejszy typ....tak jak mój ojciec.....jemu to nic nie przegada..a jak mu powiesz o śmierci to ten ma dwa teksty:
1- wędzone się dłużej trzyma:
Witam! ja byłam od rana w MOPS-ie. Musiałam do kierowniczki iść bo odnośnie tej rehabilitantki co nam się niby należy nikt nic nie wieA pani kierownik mi powiedziała że mam oddać Zuzę do przedszkola tutejszego
Które zreszta jest od 3 roku życia bo to nie jest żaden żłobek ani integracyjne przedszkole. Powiedziała mi że oni stosują się do przepisó o suo ale tylko do osób dorosłych psycicznie chorych
Poprosiłam o pieczątkę i podpis że odebrała wniosek. Najwyżej będę skarge pisać jak decyzji w terminie mi nie dadzą
![]()
No troche duzo. A propo przedszkoli to ja w marcu ide Oliwke zapisac do 2 .Odpowiednich do jej wieku I zobaczymy czy sie dostanie.Nie wiem czy wogole ona pojdzie do takiego przedszkola od wrzenisa bo nie wiem czy ja wroce do pracy czy nie bo to zalezec bedzie od tego czy przyznaja mi ta cala kase jak zalatwie sobie to orzeczenie o niepelnosprawnosci.Ale zapisy sa w marcu a ja sie pozniej we wrezsniu nie chce obudzic ze kasy nie dostaniemy i ja do pracy jakies musze isc a nie ma gdzie Oliwki zostawic.Najwyzej sie zrezygnuje i niunia zostanie w domu :-). Jesli udaloby mi sie z ta kasa od panstwa to jak bedzie miala 4 latka to postaram sie ja dac do przedkoszla ale tylko na kilka godzin cyba 4 godziny bo wtedy takie cos jest bezplatne.No ale zobaczymy jak to bedzie. Jesli chodzi o papierosy to G kiedys na poczatku naszej znajomosci przestal palic i nie palil z jakies 4 lata ale od ponad roku alo i dluzej zas pali :-(. Moja mama i Jasiu tez pala ale oni nie chca przestac palic Im jest dobrze tak jak jest :-(. MAMITA ech te cale zalatwianie.Ale Ty silmna babka jestes i nie dasz sobie w trabe dmuchac :-). Ja dzwonilam dzis do endokrynologoa to powiedziala mi ze ona mi tego nie wypelni ,ze to najlepiej jak wypelni nasz lekarz prowadzacy.Noz kurna mac my nie mamy jeszcze lekarza prowadzacegna jest zagranica .Ale jej chodzilo o to ze mamy zagadac ta babke jak uda nam sie z ta wizyta w marcu.No wiec bede uderalam w marcu Mam nadzieje ze sie uda :-). Ide ziemniaczki obrac .Oliwka jeszcze spi.
A co do tego że ci co do przedszkola nie chodzili to mniej reformowani to się podpisuję rękami i nogami MÓJ TEŻ NIE CHODZIŁ![]()
Właśnie Malinka to nie jest tak, co rok jest nowa rekrutacja, niby te dzieci co już chodzą mają pierwszeństwo ale mojej znajomej córka chodziła do trzylatków a potem jej nie przyjęli do czterolatków dlatego chcę się zapytać dyrektorki jak to u nas jest i nawet chcę się posunąć do kłamstwa i na wniosku napiszę że pracuję bo i tak tego nie sprawdzająQUOTE]
u nas niby jak dziecko juz chodzi to tez ma pierszesnto ale dokumenty trzeba zlozyc
a oszukac tez sie nie da bo chca piecztaki z zakladu pracy
Medea wiesz co,ona chyba nie końca przemyślała co może się stać...,ale pomimo wszystko...
To w końcu dorosła osobai to ona powinna myśleć
:
wspolczuje tych wszytskich przezyc:--
-
-(
WIKI zgadzam sie z Toba.Sa rozne dzieci i ja nie uwazam nic w tym zlego ze G polezy kolo Oliwki aby ona spokojnie sobie zasnela.Moze tak sie jej lepiej zasypia.Ona spi na normalnym lozku Jak wyjdziemy z POkoju to ryczy za nami albo wychodzi z lozka.
Wiki widze ze u nas usypianie podobnie wyglada :-).
moja sama usypia w lozeczku
nocki roznie-coraz czesciej przesypia cale ale dzis sie obudzila ze strasznym placzem nie wiwadomo dlaczego
ja na siku tez wstaje
No różne są na to poglądyniestety ja różnie Martynke usypiałam i kołysząc wożąc w wózku na rękach i też wszyscy mówili ze nie dobrze robie a z czasem przeszło i teraz bardzo ładnie zasypia.Mleczko mycie ząbków bajeczka i spanko i mysle ze Kamilek juz tez to załapuje.
A co jak położe go do łóżeczka zacznie płakac i mi wypadnie z łóżeczka na podłoge i cos sie stanie.?????????
no wlasnie dlacezgo mialby Ci wypasc z lozeczka?????????
moja duza panna i nie wyapada!
usypianie w wozku?a nie wypadla Ci?
lepiej nie bede tego komentowac.....![]()
Mi też buty przemakają. W tym roku kupiłam za niecałe 40zł. A 2 lata temu za 160zł i tez przemakały i to gorzej bo stawałam na ulicy i wylewałam z nich wodę. Oczywiście reklamacji nie uznano bo "kozaki nie są typowym obuwiem przeciwdeczszowym"![]()
Poczekam az ANABUBKA wejdzie na BB to podrzuci mi na miotle;-)![]()
cwaniaraa skąd wiesz że będzie jej się chciało??????
![]()
kochana zadna hetera ze mnie
poprostu staram sie byc konsekwetna zeby mi dziecko na glowe nie wchodziloznam przypadki co dzieci robia z rodzicami co chca a ja bym wolala tego uniknac
![]()
Hej.
...a propos zasypiania.Włączyłam młodej bajkę tą co to co sobota leci na tv 2 , czy 1 o narzędziach i myszce Miki. Z myślą , że dziś sobota i poleżeć dłużej by wypadało nie zaścielałam łóżka.
Usadziłam tam młodą oglądającą bajkę a sama wyszłam do kuchni kawusię sobie zrobić. Wracam a moje dziecko śpi.
Czyżby bajka , w której śpiewają , ciągle muzykę słychać i jest kolorowa ją znudziła.
Tak czy siak sama zasnęła.:-)
służbie jutro będzie a dzisiaj w nocy musiała mu się obrączka zsunąć z palca i teraz się bidak zamartwia a ja ją znalazłam na łóżkua niech się pomartwi bo zawsze ją zostawia wszędzie
a ja muszę sprawić sobie jakiś inny pierścionek żeby mi obrączkę przytrzymywać bo mi lata a jak zgubię to się chyba zabiję bo to aż 1000zł kosztowała
no dzisiaj mój film na tvn pamiętnik uwielbiam ten film
więc jak mi Kuba da to zajrzę wieczorkiem
a pogoda super tylko trochę
ja jeszcze nie spie
hehe zawitalam jeszcze do Was...
u nas dzisiaj bylo pieknie normalnie nie musialm taszczyc tego grubego plaszcza na sobie ale wzielam sobie skore zalozylam![]()
oj ale sie rozmarzylam - zeby juz tak zostalo :-)
laseczki ja sie juz zmywam bo mnie sie spiaco zrobilo
a za niedlugo to i mala wstanie...
jutro polozna przychodzi...
no ale wogole mialam sie pochwalic ze maly zasypia juz bez pampersa...
juz tydzien a byly 3 wpadki...
ale wrobi sie chlopak bo jak wstaje do Nikoli to ide potem do Sewka i go wysadzam - zawsze zrobi (jak sie jeszcze nie zesika)![]()
tez tak mamJa w kwietniu będę się modliła i mały rachunek, a szkoda bo na klatce mamy zamknięte skrzynki i nie można sobie sprawdzić ile prądu zużyliśmy
![]()
to czekamy na fotki:-)No jutro zabieram sie za farbowanie wlosow (jak zwykle na czarno) i obcinam sobie grzywke- tak mnie jakos naszlo jak ogladalam stare zdjecia jak mialam grzywke
![]()
to super- powodzenialaseczki ja sie juz zmywam bo mnie sie spiaco zrobilo
a za niedlugo to i mala wstanie...
jutro polozna przychodzi...
no ale wogole mialam sie pochwalic ze maly zasypia juz bez pampersa...
juz tydzien a byly 3 wpadki...
ale wrobi sie chlopak bo jak wstaje do Nikoli to ide potem do Sewka i go wysadzam - zawsze zrobi (jak sie jeszcze nie zesika)![]()