reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
ja też się ciesze, że coraz cieplej... juz nie mogę się doczekać aż zdejmę tą kurtkę zimową i kozaki:eek:

ja juz dzis wyciagnelam troche lzejsza kurtke i tylko patrzec jak wskocze w swoje cichobiegi:-D:-D:-D
dzis juz bylo +4 i slonce i jutro tez tak ma byc
u mnie na drodze jeszcze sporo lodu i zamrznietego snoegu ale to i lepiej bo bloto mniejsze,ale w dzien slonce i wiatr a w nocy mrozek to ladeni obeschnie
byleby tylko przejsc te 200m do asfaltu:tak::tak::tak:
ogladalam dzis dlugoterminowa to przynajmniejw tym tyg ma byc coraz cieplej
mam jzu dosc sniegu!!!!!!!!!!
jest go coraz mniej ale jeszcze lezy

no widzisz..ty masz ten trudniejszy typ....tak jak mój ojciec.....jemu to nic nie przegada..a jak mu powiesz o śmierci to ten ma dwa teksty:
1- wędzone się dłużej trzyma:

a tego to nie slyszalaam:-D:-D:-D:-D:-D

Witam! ja byłam od rana w MOPS-ie. Musiałam do kierowniczki iść bo odnośnie tej rehabilitantki co nam się niby należy nikt nic nie wie:angry:A pani kierownik mi powiedziała że mam oddać Zuzę do przedszkola tutejszego:szok:Które zreszta jest od 3 roku życia bo to nie jest żaden żłobek ani integracyjne przedszkole. Powiedziała mi że oni stosują się do przepisó o suo ale tylko do osób dorosłych psycicznie chorych:szok: Poprosiłam o pieczątkę i podpis że odebrała wniosek. Najwyżej będę skarge pisać jak decyzji w terminie mi nie dadzą:wściekła/y::wściekła/y:

normlanjnie jakbym mogla to bym ta wasza kierwoniczke pizdnela porzadnie w leb zeby sie malpa doksztalcila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
po 1 mowilam zebys wziela wydrukowala ustawe i podkreslila odpowiednie punkty!!!!!!!!!!!!
tam jest wyraznie napisane o rehabilitacji ruchowej!!!!!!!!!!!!!!1
i nie ma ograniczen wiekowych!!!!!!!!!!
idz do nich i im pokaz !!!!!!!!!niech sie naucza czytac
albo idz do burmistrza
a po2 SUO ma moja corka ktora ma autzym i nie jest dorosla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

az mi sie krew przelewa
zebym mieszkala blizej to bym sie tam do nich przeszla
Mamita zrob jak Ci radze
kilka moich znajomych wlasnie w ten sposob zalatwily sprawe
dobrze ze wzielas potwierdzenie a jak Ci przyjdzie odmowna decyzja to w uzasadnieniu powinny napisac jakkas podstawe prawan
ale na to maja az mieisiac!!!!!!
idz do nicgh jeszcze raz z tym rozporzadzeniem
a najlpeiej idz do nich i zapytaj a jak znow powie to samo to idz do burmistrza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No troche duzo. A propo przedszkoli to ja w marcu ide Oliwke zapisac do 2 .Odpowiednich do jej wieku I zobaczymy czy sie dostanie.Nie wiem czy wogole ona pojdzie do takiego przedszkola od wrzenisa bo nie wiem czy ja wroce do pracy czy nie bo to zalezec bedzie od tego czy przyznaja mi ta cala kase jak zalatwie sobie to orzeczenie o niepelnosprawnosci.Ale zapisy sa w marcu a ja sie pozniej we wrezsniu nie chce obudzic ze kasy nie dostaniemy i ja do pracy jakies musze isc a nie ma gdzie Oliwki zostawic.Najwyzej sie zrezygnuje i niunia zostanie w domu :-). Jesli udaloby mi sie z ta kasa od panstwa to jak bedzie miala 4 latka to postaram sie ja dac do przedkoszla ale tylko na kilka godzin cyba 4 godziny bo wtedy takie cos jest bezplatne.No ale zobaczymy jak to bedzie. Jesli chodzi o papierosy to G kiedys na poczatku naszej znajomosci przestal palic i nie palil z jakies 4 lata ale od ponad roku alo i dluzej zas pali :-(. Moja mama i Jasiu tez pala ale oni nie chca przestac palic Im jest dobrze tak jak jest :-(. MAMITA ech te cale zalatwianie.Ale Ty silmna babka jestes i nie dasz sobie w trabe dmuchac :-). Ja dzwonilam dzis do endokrynologoa to powiedziala mi ze ona mi tego nie wypelni ,ze to najlepiej jak wypelni nasz lekarz prowadzacy.Noz kurna mac my nie mamy jeszcze lekarza prowadzacego_Ona jest zagranica .Ale jej chodzilo o to ze mamy zagadac ta babke jak uda nam sie z ta wizyta w marcu.No wiec bede uderalam w marcu Mam nadzieje ze sie uda :-). Ide ziemniaczki obrac .Oliwka jeszcze spi.

to ta endokrynolog jakas dziwna
do marac juz niedalkeo
poczekaj.
acha dziecko moze chodzic do przedszkola i jednczesnie mozesz byc na tym swiadczeniu o ile sie nic nie zmeinilo w przepisach:tak::tak::tak::tak::tak:

A co do tego że ci co do przedszkola nie chodzili to mniej reformowani to się podpisuję rękami i nogami MÓJ TEŻ NIE CHODZIŁ :no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

bo sie pogniewam!!!!!!!!!!!
ja nie chodzilam do przedszkola a majac 5 lat potrafilam czytac proste czytanki i pisac drukowanymi lietrami(wiadomo ze nie wszytsko ale proste zdania tak)
i nikt mnie tego nie uczyl!siedzialam tylko obok jak mama uczyla starszego brata:-):-):-):-)

wiec wypraszam to sobie:-):-):-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:

Właśnie Malinka to nie jest tak, co rok jest nowa rekrutacja, niby te dzieci co już chodzą mają pierwszeństwo ale mojej znajomej córka chodziła do trzylatków a potem jej nie przyjęli do czterolatków dlatego chcę się zapytać dyrektorki jak to u nas jest i nawet chcę się posunąć do kłamstwa i na wniosku napiszę że pracuję bo i tak tego nie sprawdzająQUOTE]

u nas niby jak dziecko juz chodzi to tez ma pierszesnto ale dokumenty trzeba zlozyc
a oszukac tez sie nie da bo chca piecztaki z zakladu pracy

Medea wiesz co,ona chyba nie końca przemyślała co może się stać...:no::no::no::sorry::sorry:,ale pomimo wszystko...:eek::eek::eek:
To w końcu dorosła osoba :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i to ona powinna myśleć :angry::angry::angry:
:

wspolczuje tych wszytskich przezyc:-:)-:)-:)-(

WIKI zgadzam sie z Toba.Sa rozne dzieci i ja nie uwazam nic w tym zlego ze G polezy kolo Oliwki aby ona spokojnie sobie zasnela.Moze tak sie jej lepiej zasypia.Ona spi na normalnym lozku Jak wyjdziemy z POkoju to ryczy za nami albo wychodzi z lozka.
Wiki widze ze u nas usypianie podobnie wyglada :-).

moja sama usypia w lozeczku
nocki roznie-coraz czesciej przesypia cale ale dzis sie obudzila ze strasznym placzem nie wiwadomo dlaczego
ja na siku tez wstaje:tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D

No różne są na to poglądy :tak:niestety ja różnie Martynke usypiałam i kołysząc wożąc w wózku na rękach i też wszyscy mówili ze nie dobrze robie a z czasem przeszło i teraz bardzo ładnie zasypia.Mleczko mycie ząbków bajeczka i spanko i mysle ze Kamilek juz tez to załapuje.
A co jak położe go do łóżeczka zacznie płakac i mi wypadnie z łóżeczka na podłoge i cos sie stanie.?????????

no wlasnie dlacezgo mialby Ci wypasc z lozeczka?????????
moja duza panna i nie wyapada!
usypianie w wozku?a nie wypadla Ci?:szok::szok::szok::szok:
lepiej nie bede tego komentowac.....:eek::eek::eek::eek::eek:

Mi też buty przemakają. W tym roku kupiłam za niecałe 40zł. A 2 lata temu za 160zł i tez przemakały i to gorzej bo stawałam na ulicy i wylewałam z nich wodę. Oczywiście reklamacji nie uznano bo "kozaki nie są typowym obuwiem przeciwdeczszowym":angry:

mi p skleil i dzis je zalozylam bo troche chlapy
jak doszlam do mamy to czuje ze cos piete mam mokra.okazalo sie ze w ubydwu butach piety mi sie zaczynaja odklejac:szok::szok::szok::szok:
jutro musze wyjsciowki zalozyc,oby do szosy,oby do szosy....:-D:-D:-D
kurcze musze Paulinie sie juz za jakimis butami rozejrzec bo przeciez jak bedzie 10stopni ciepla to nie bedzie lazic w koazach tymbardziej ze chodzila w nich przy -10.
a racezj dla niej juz nie mam zadnych:-:)-:)-:)-(
dla Weroniki musze sparwdzic cz cos o Paulinie zjade ale wydaje mi sie ze cos powinno byc.

dobrez ze w sumie moj jedyny problem t buty bo ubrania maja,moze poza rajstopami...
ale ja nie mam pantofli na wiosne a przeciez mam koamunie w tym rou
nie mowiac o jakiejs garsonce dla siebie i calym stroju dla Pauliny.komunia 9 maja wiec w sumie wsyztksie wydatki w kwietniu:eek::eek::eek::eek:
alba 100zl,a gdzie buty i cala reszta???????????????????
a zaraz po komunii we wtorek jada do Czestochowowy dzieci komunijne,wiec ja tez pojade ,wiadomo dodatkowy koszt...
ehhhh
j pomysle ile mi kasy potzreab....
mam dofinansowanie z pfronu na Pauline ale do czerwca musze ywdac 1500zl a doeprio pozniej mi oddazda.tylko skad to wziac najpeirw??????????????

nie mam juz sily o tym wszytskim myslec....

Poczekam az ANABUBKA wejdzie na BB to podrzuci mi na miotle;-):-D:-D:-D:-D

cwaniara:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Da skąd wiesz że będzie jej się chciało?????? :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

skucha!:-D
nie bylo mnie
ale widze ze poza ta cola to nikt o mnie nie wspomnial:-:)-:)-(

a gdzie Luna?????????????????????????????????
wie ktoras cos?dalej ja glowa tak boli?kurcze zebym zajrzala wczesniej to bym do niej zadzwonila

pisala do Mnie nasza Agunia-in ze cos jej komp szwankuje i nie moze odpisywac bo sjej sie komo zawiesza ale was pozdrawia:tak::tak::tak::tak::tak:

kochana zadna hetera ze mnie:-D:-D:-D
poprostu staram sie byc konsekwetna zeby mi dziecko na glowe nie wchodzilo:-D:-D:-D:-D:-D znam przypadki co dzieci robia z rodzicami co chca a ja bym wolala tego uniknac:-D:-D:-D:-D

pwoiem wam ze gdybym nie byla hetera to Paulina ze wzgledu na swoje problemy wlazalby mi na glowe gdybym nie robila jak robie:tak::tak::tak::tak::tak:
a znam takie dzieci
a przy autyzmie to jest bardzo trudne...
ale jak mowisz-konsekwencja przede wszytskim

Weroniak ostatnio czesto cos marudzi i placze zeby cos dostac,,,,ale trudno,poplacze i szybko przestaje jak patrze jej prosto w oczy ze zlowroga mina i przykldama palec do ust zeby byla cicho
szybko skutkuje:tak::tak::tak::tak:

Hej.
...a propos zasypiania.:sorry:Włączyłam młodej bajkę tą co to co sobota leci na tv 2 , czy 1 o narzędziach i myszce Miki. Z myślą , że dziś sobota i poleżeć dłużej by wypadało nie zaścielałam łóżka.:sorry: Usadziłam tam młodą oglądającą bajkę a sama wyszłam do kuchni kawusię sobie zrobić. Wracam a moje dziecko śpi.:eek:
Czyżby bajka , w której śpiewają , ciągle muzykę słychać i jest kolorowa ją znudziła.:eek:
Tak czy siak sama zasnęła.:-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
moim to sie podoba
widac te pisokni byly do snu

służbie jutro będzie a dzisiaj w nocy musiała mu się obrączka zsunąć z palca i teraz się bidak zamartwia a ja ją znalazłam na łóżku :tak: a niech się pomartwi bo zawsze ją zostawia wszędzie :sorry: a ja muszę sprawić sobie jakiś inny pierścionek żeby mi obrączkę przytrzymywać bo mi lata a jak zgubię to się chyba zabiję bo to aż 1000zł kosztowała :tak: no dzisiaj mój film na tvn pamiętnik uwielbiam ten film :tak: więc jak mi Kuba da to zajrzę wieczorkiem :tak: a pogoda super tylko trochę

ja swojej od jakis 5lat nie nosze
moj tez nie
zjak zjedlam na operacje,potem druga,potem ciaza i jakos ta wyszlo

dobra tak nadrobila z grubsza:tak::tak::tak::tak:
chyba nie mam nic wiecej do dodania

ja jeszcze nie spie :szok::szok::szok::eek::eek::eek:

hehe zawitalam jeszcze do Was... :laugh2::laugh2::laugh2:

u nas dzisiaj bylo pieknie normalnie nie musialm taszczyc tego grubego plaszcza na sobie ale wzielam sobie skore zalozylam :-D:-D:-D:-D
oj ale sie rozmarzylam - zeby juz tak zostalo :-)

laseczki ja sie juz zmywam bo mnie sie spiaco zrobilo
a za niedlugo to i mala wstanie...
jutro polozna przychodzi... :sorry:

no ale wogole mialam sie pochwalic ze maly zasypia juz bez pampersa... :-D
juz tydzien a byly 3 wpadki... :sorry:
ale wrobi sie chlopak bo jak wstaje do Nikoli to ide potem do Sewka i go wysadzam - zawsze zrobi (jak sie jeszcze nie zesika) :-D:tak:

ja jeszcze nie spie :szok::szok::szok::eek::eek::eek:

hehe zawitalam jeszcze do Was... :laugh2::laugh2::laugh2:

u nas dzisiaj bylo pieknie normalnie nie musialm taszczyc tego grubego plaszcza na sobie ale wzielam sobie skore zalozylam :-D:-D:-D:-D
oj ale sie rozmarzylam - zeby juz tak zostalo :-)

jak milo ze jeszcze ktos jest:-D:-D:-D:-D
kochana uwazaj bo jak sie w czwartek tak rozmarzylam tymsloncem to malo pod samochod z zwokiem nie wlazlam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
dobrze ze amm jeszcze dobry reflex:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

i sie okazalo dzis wieczoremze Paulina ma jutro kulig:szok::szok::szok::szok:
mieli miec przed feriami jak te mrozy wielkie wyskoczyly wiec odowolali
to jutr ma byc
w sumie pogoda ma byc ladna a na bcznyc drogach jeszcze jestsporo sniegu i teraz jest mroz to rano jeszcze cos bedzie na ziemi

ale wrobi sie chlopak bo jak wstaje do Nikoli to ide potem do Sewka i go wysadzam - zawsze zrobi (jak sie jeszcze nie zesika) :-D:tak:

gratulacje!!!!!!!!!!!1
moja jeszcze w nocy sika i nieraz calkiem sporo:eek::eek::eek:
daje jej jeszcze ze 2-3mieisacePaulina miala 2,5roku wiec Weronice tez dam podobnie

planuje ja od smoka na sen odzwyczaic jak p bedzie za tydzien na nocy
bo w dzien wcale nie ssei tylko do usypinia ajeszcez:-:)-:)-:)-(

Pati juz masz dobry net?
a gg to wlaczasz czasami?

Witam porannie :tak:

Cztałam wczoraj ale sie poddałam, :eek:

Niki mi zyć nie dawała :wściekła/y: wyspała się w w aucie jak wracałyśmy do domu, to potem były awantury :no:

Ale za to będąc u mamy się wykurowałam :tak: już prawie wszystko mi przeszło :tak:

Mamita, dałam mamie twoje namiary do rozliczenia podatku :tak:

Anabuba, moja tez przestała wołać siku w nocy tez mniej więcej w tym wieku :tak:

M zrobił dzisiaj śniadanko dla mnie:sorry:
chyba się chce podlizać:rofl2: jajeczniczkę na boczku:-p:-p
a ja ide sie kąpac i szykowac bo z mamą na zakupy idziemy;-)

wczoraj mamuśka kupiła butki dla Maksa:-):-):-)
ngx7k6.jpg

za 70zł nowe:-p:-p:-p

Ja w kwietniu będę się modliła i mały rachunek:tak::tak:, a szkoda bo na klatce mamy zamknięte skrzynki i nie można sobie sprawdzić ile prądu zużyliśmy :crazy::crazy:
tez tak mam:tak:
No jutro zabieram sie za farbowanie wlosow (jak zwykle na czarno) i obcinam sobie grzywke :tak: - tak mnie jakos naszlo jak ogladalam stare zdjecia jak mialam grzywke :tak::-D
to czekamy na fotki:-)

to super- powodzenia:tak::tak::tak:

reklama
witaj
szczerze mówiąc my nie mamy takich problemów jak Ty-jestesmy z mezami, wiec mamy dużo bardziej komfortową sutyację- radziłabym wejść do Samotnych mam i tak popytac o wyjście z sytuacji:tak: musisz sie zastanowić, czy starczy Ci na życie, czy chcesz sie usamodzielnić, jedyne co mogę Ci doradzić, to nie ma tskiego czegoś ze jak zasiedzisz sie w domu to bedzie Ci trudno wrócic do pracy, szczerzemówiąc, to po dłuższym siedzeniu w domu to modlis się o to, żeby móc iśc do pracy, bo ju Ci sie nie chce ciagle tylko zajmowac dzecmi i domem:tak:
tu masz wątek samotnych rodziców-zresztą zauważyłam, że już tam zaglądałaś:tak:
Samotni rodzice - Forum BabyBoom

Poza tym jesteś tu nowa-więc Ci doradzę- nie zakładaj nowych wątków tylko pisz już na otwartych, bo po co zaśmiecać forum jednym pytaniem? a dziewczyny i tak nie często Ci odpiszą, jeśli piszą na głównym wątku. Bo tutaj nawet nie zaglądają:-)
Pozdrawiam

Do góry