reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kilogramy ...

Dzien dobry:-)my juz jakis czas na nogach,noc nie byla zbyt ciekawa no ale nie byla tez najgorsza.Nie wiem ale wydaje mi sie ze moj synus robi kupki z odrobina sluzu juz jakis czas i teraz nie wiem co robic?Jak myslicie?

A duzo tego śluzu?? Bo jak odrobinka to sie nie martw. Poobserwuj go jeszcze. No i pomyśl co mogłaś zjeść.

reklama
Dzien dobry:-)my juz jakis czas na nogach,noc nie byla zbyt ciekawa no ale nie byla tez najgorsza.Nie wiem ale wydaje mi sie ze moj synus robi kupki z odrobina sluzu juz jakis czas i teraz nie wiem co robic?Jak myslicie?

Ja też bym sie nie przejmowała...Tomkowi się też czasem zdaży...pewnie reakcja na coś co zjadłyśmy:tak:

A duzo tego śluzu?? Bo jak odrobinka to sie nie martw. Poobserwuj go jeszcze. No i pomyśl co mogłaś zjeść.

Nie nie jest go duzo:no:zreszta to jest takie dziwne ze sama nie wiem czy to sluz ale jak np wezme husteczka to sie troszke ciagnie wiec to chyba to:baffled:ale nie jest tego jakos duzo i nie za kazdym razem sie zdarza:no:

A i pochwale sie,moja waga dzis pokazala kg mniej niz przed ciaza-szczesliwa.

A mi waga stoi w miejscu i też jestem szczęśliwa :D jak mam pełne piersi to nawet jestem pare deko cięzsza hehe :))

Ja wczoraj zobaczyłam wreszcie 5 z przodu. Jeszcze 4 kg i będzie waga sprzed ciąży. Ale zdałam sesję i wreszcie mogę się za siebie porządnie zabrać- moze jakiś aerobik...

ja w ciazy przytylam 20kg a dwa tyg po porodzie mialam juz 15 daleko za soba zostalo 5 :-) i ani jednego rozstepu................:-D:-D:-D

Laski przenosimy odchudzanie się tutaj:tak:
Proponuję diete punktową:tak:

Weight Watchers

Najpierw wyliczamy nasz BMI
Wzrost w m pomnozyc do kwadratu i ta sume podzielic przez wage w kg

Przyklad :
1,60 X 1,60 = 2,56
69 / 2,56 = BMI 26,9

BMI :
18,5 - 24,9 - waga optymalna
25 - 29,9 -nadwaga
Powyzej 30 - otylosc

Na poczatek tzw . 5 fit - formulek , ktore powinno sie codziennie przestrzegac :

1 . 5 x dziennie owoce i warzywa
Przy czym poleca sie owoce / warzywa sezonowe , zeby byla odmiana ...
Warzywa Maja po 0 punkto , owoce w wiekszosci tez

2 . Wapn
2 punkty dziennie powinny pochodzic z produktow bogatych w wann , np : mleka , jogurty , sery , brokuly , Tofu

3 . Tluszcz tluszczowi nierowny
Nalezy jesc dziennie co najmniej 2 punkty pochodzace z czystego ROSLINNEGO tluszczu , ja np: olej , oliwa , margaryna , orzechy przy czym nie liczy sie olej uzywany do smazenia

4 . Urozmaicenie!
Codziennie powinny znajdowac sie na talerzu produkty z kazdej grupy , nie nalezy unikac produktow zwierzecych

5 . Pij !
Dziennie powinno sie wypijac 1,5- 2 l Woody lud innego napoju niezawierajacego kofeiny / teiny
Kawe i czarna herbate mozna pic za 0 punkto , ale nie licza sie one do tych 1,5 - 2 l

W zaleznosci od wagi mozna w ciagu dnia zjesc okreslona liczbe punktow :

Do 70 kg - 18 pkt
71 - 80 kg - 20 pkt
81 - 90 kg - 22 pkt
91 - 100 kg - 24 pktwiecej nie 101 kg - 26 pkt

Mozesz zaoszczedzic 4 pkt , ale nastepnego dnia musisz je wykorzystac .

Dziennie mozna zjesc 3 lyzeczki miodu , cukru lud dzemu ( 3 razem , a nie kazdego z osobna ) i nie liczyc za to pkt .

Mozesz tez zaoszczedzic tzw. Bonus punkty . Sa to punkty uzyskane poprzez sport .Powinno sie ograniczyc Bonus punkty do 12 .

całą dietę mam na mailu, dla kazdego posiłku jest okreslona liczba punktów, jak któraś chce to chetnie prześłe na maila:tak:

ja zaczynam od 70 kg przy 167 wzrostu, moja upragniona waga to 60 kg, ciekawa jestem czy mi wyjdzie.... za bardzo odchudzac sie nie moge bo karmię piersią.

reklama
Do góry