reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

WITAM:-)
CZECHOW możemy sobie przybić piątke bo tak samo miałam z Dominisiem:-(proboszcz nie chciał dać nam chrztu bo dla niego ślub cywilny to nie ślub i uważał nas że zyjemy bez i jak to powiedział jesteśmy grzesznikami a gdzie indziej nie mogliśmy bo trzeba w swojej parafii i jedynie zrobił nam chrzest pod jednym warunkiem...że zrobi go nam razem ze ślubem a że trzeba było już czas chrzcić dziecko to w ciągu 2 tygodni wszystkiego załatwianie a co za tym idzie kasy brak na weselicho dlatego kameralnie(a marzyłam o tym całym "cyrku"):-(jedynie co mnie bardzo cieszyło z tego wszystkiego że był to ślub z chrztem co aż płakałam ze wzruszenia bo to był dla nas piękny czas:tak:ale niestety do dzisiaj płakać mi się chce ze nie mam pamiątki że nie było tego "cyrku" dlatego PAULA super wybór i co do chrztu ze ślubem ja jestem dowodem że można:tak:ja jedno powiem że warto się zastanowić jaki się ślub pragnie bo czasu się nie cofnie...

Zdrówka dla chorowitek:tak:

edit:KACHA WOW JUŻ ZĄBKI ;000

reklama
a my już po spacerku... :tak: spacerek wyglądał tak, że dziecko w wózeczku spało na słonku, tata obok odgarniał z bratem śnieg a ja w domu sprzatałam :-D
wszyscy zadowoleni, mały śpi nadal już drugą godzinę teraz porozpinany już w domku.
matko jak to fajnie jest mieć ogród, u nas też lekko wieje ale ja mam tak pergolami odgrodzone, że kącik jest
inwestuje w tym roku w kwiaty i to w mega ilości, zawsze mam coś ale w tym roku to sobie kwiaciarnie urządze... bo ten ogród to będzie nasze miejsce posiadówek wielogodzinnych
mam w domu wifi więc spoko - na ogrodzie też będę z wami... :-D
Zamówiłam już w miedzyczasie miejsce na przyjęcie w chrzciny - willa Jana, niech was nie zmyli pałacyk
Pałac w Witaszycach
dowiem sie popołudniu czy wolne na 100% módlcie się ze mną aby było bo bardzo tam chcę :tak: blizniutko do domu i kościoła.
___
edit - ale pokoje, matulu ;)

witam Was,kochane,po dłuuugiej przerwie :)
mama moja już odleciała do Polski i zabrała mojego pierworodnego...ale tu pusto bez tego łobuziaka...i przykrzy się...ale za 5 tyg i ja lecę do Polski :)
Co do instytucji kościelnej,to mam wrażenie,że właśnie przez księży powolutku chyli się ku upadkowi bo sami sieją rozpustę a ludzi chcą pouczac.Wiara nie zginie ale ja tysiąc razy bardziej wolę pomodlic się w domu.Nie wspomnę już o spowiedzi...często ksiądz ma gorsze grzechy.
czechow,szukaj aż znajdziesz odpowiedniego księdza...zbyt długo ludzie im ulegali...chrzest to ksiądz powinien za darmo wykonac bo po to jest a ludzie dają tylko tzw."cołaskę" a oni jeszcze czekają na jakąś "włapę" !!!Zgroza!!!

Witam dziewczynki

My wstalismy o 7, potem drzemka o 10 i malutki po jedzonku zasnal w lezaczku na stole w kuchni a ja obiadek zrobilam, odkurzylam, naczynia pomylam i juz tylk prasowanko zostalo a potem na spacerek:tak:

kacha :szok::szok::szok::szok: a my dziś się śmieliśmy,że skoro zuzia sie strasznie ślini, ma stan podgorączkowy ,to pewnie jej ząbki idą.. :szok: a tu naprawde może tak być :-D
mam nadzieję,że to jednak ta infekcja brzuszka :-D

Dziewczyny my dziś podjęliśmy b.ważną decyzję :-D bierzemy ślub razem z chrztem.. 17kwietnia-równo 3 mies. po narodzinach Zuzi. Impreza podwójna,na 65osób.
Wilk syty i owca cała :-):-):-) Będę miała suknię, pojedziemy pięknym autem, ozdobimy kościół,wynajmiemy salę i kamerzystę... a wcale tak dużo pieniążków nie wydamy :-) max 10tys. jak się sprężymy.
Sukienkę sobie uszyję taką,o jakiej marzę.. Samochód pożyczymy od dobrego znajomego, jedzenie zrobi ciocia D,która jest kucharką :-D ach! Już się doczekać nie mogę.
Oby ksiądz się zgodził na dwa sakramenty na jednej mszy.

Gratuluje decyzji, napewno bedzie pieknie:tak:

Ja poszłam wczoraj po mszy do naszego księdza i powiedział mi otwarcie że nie da chrztu (mimo że teoretycznie nie może tak powiedzieć) - powiedział że nie mamy ślubu i on takim osobom nie daje sakramentu:dry:

Brak slow:no:

My tez planujemy chrzciny w Polsce na wielkanoc na ok 30 osob u mojej mamy w domu:tak:
Milego dzionka dziewczynki ja lece bo misio sie budzi:-)

Edit dziewczynki czy wasze malenstwa terz przekrecja glowke czesciej w jedna strone? Moj sobie lewa upodobal i juz mu pieluszki podkladam bo sie boje zeby cos zlego z tego nie wyniklo.

Ostatnia edycja:
Jola24 moja artystka to nie tylko glowe przekreca ale i się przekreca z boku na plecy i na drugi bok;-) tylko cholerka jeszcze sie nie uśmiecha:-( wasze szkrabki już się usmiechają?

Kaja miejsce super!!!

my tez juz po spacerku, opczywiscie mała go przespała;-) nie obudził jej nawet stukot młotka jak wróciłyśmy do domku (hydraulicy przyszli bo nas w weekend zalalo;()

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wpadłam tylko na chwilke, bo dzis daja mi w dupe moje dziewczynki:zawstydzona/y:
Wykonczona juz jestem, a gdzie tam wieczór:-(

Ja buszuje po allegro i szukam ubranek na wiosne dla Pauliny, bo z wszystkiego wyrasta...:zawstydzona/y: Becikowe pojdzie na Pauline, a nie Agatke:-Dszukam jakis zestawów ubran, bo Paulina w zasadzie nie ma nic:zawstydzona/y:Jakby któras chciała cos sprzedac po starszej córce to jestem chetna:-D

Musze leciec, bo Agata juz sie drze...:eek:

Do góry