reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Troche Oliwki :-) 100209_125741.jpg

100221_154121.jpg

100221_154202.jpg

100221_154254.jpg

reklama
Madziula biore leki bo zaczęłam w zeszłym roku ,jak wiesz robiłam prawo jazdy siedzenie w domu i inne pomniejsze rzeczy doprowadziły mnie do depresji i nerwicy lękowej i agresji musialam wychodzic z domu zeby dzieci nie skrzywdzić :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:teraz jest lepiej biore leki tzn tylk oten Setaloft moge po nim prowadzic jestem spokojniejsza i nie mam nerwów :tak:

......udało mi sie dostac do lekarza ale czekałam ponad godzinę ale na 2 miesiace spokój dojazd nawet mozliwy autobus staje pod samym szpitalem Przyjechałam do domu mąz ugotowal makaron do pomidorowej i teraz ja musze ja zjesc :wściekła/y: jutro nic nie gotuje :no:Zuzka płacze bo pani zadał im zeby narysowali pomnik Chopina :szok::szok::szok::szok::szok: Wojtek oczywisc i lekci nie odrabia bo wszystko jest dla niego głupie i na razie rzuca zeszytami :cool:
Tulam cię.:tak::-( Wiem co to silna nerwica lękowa.:-( Najgorsze są dni przerwania brania tabletek. Człowiek nie panuje nad sobą.Lęki, depresja... bezsenność. Tęściowa moja choruje .Bywało , że i kilka razy w szpitalu wylądowała.:sad: Choroba kumuluje , gdy najwięcej człowiek nakłada przeżyć, problemów na siebie. I dusi w sobie...

A czemu Zuzka płacze nad narysowaniem pomnika? Dziś rocznica Chopina stąd pewnie i pomnik musi narysować.:sorry:A Wojtuś zbuntował się?

Sliczna masz ta Twoja 3 dzieciaczkow :tak:..
dzięki :sorry:
Zdjęcia Oliwki świetne:tak:. Najbardziej rozbroiło mnie to z nocnikiem. :-D Grunt, że mała wie do czego sluży.:-D:-D:-D

Malinka raczej nie bo na sylswestra bylismy na podkarpaciu a teraz na wilekopolske pojedziemy:-)

Anaconda lepiej na sile nie krecic:eek:

Dowikla no to masz sajgonik:-D:-D

Ja ide Laure ubrac bo wychodzimy na babskie pogaduchy:rofl2:
Czyli rozumiem ze szykuje sie jakies spotkanko;-):-):-):-)
Domino, takie podobne
:tak:

DOMINO DREWNIANE ZWIERZĄTKA +CYFRY 3+!KURIER 24h! (920423425) - Aukcje internetowe Allegro

Helenka zadowolona :tak: Nawet granie jej nieźle wychodzi :-D:rofl2: A farta ma giganta, bo cały czas wygrywa :-D
Fajne to domino:tak::tak::tak:No i super ze Helenka tak sie nim bawi

DOROTA
Fajne foteczki:tak::tak::tak:Oliwka jest taka slodziutka:tak::tak::tak:

Mlodzi ogladaja mini-mini wiec mam chwilke spokoju:-);-)Zdazylam sie wykapac :tak::tak::tak:Po obiedzie wysprztalam sobie chatke ,ale nie mylam podlog bo juz mi sie nie chcialo:no::no::no:

no pewnie ze nie protestuj tylko bierz i dziekuj:tak::-D
A mi nie ma kto kupic:-D:-D:-DJa lubie sama sobie kupowac wazne zeby mial kto sie wtedy Laura zajac:tak:
taaaa ja tez lubie- tylko chciałabym miec na to dużo kasy zeby nie kupowac tego na co mnie stać tylko to co mi sie podoba :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
na szczęście jest jeszcze babcia która od czasu do czasu coś kupi;-)

wspolczuje bidulku
a z dachu tak sie leje czy po oknach?
Sasiadka z góry zasnęła w wannie, a ta ( jak się tłumaczy ) zawsze puszcza sobie małym strumyczkiem gorącą wodę jak juz sedzi bo lubi gorącą kąpiel no i zasnęła i zalała mnie:angry::angry::angry:

o dzięki

Luna ja znalazlam taka
ZWIERZAKI_elektroniczna gra edukacyjna dla malucha (915849350) - Aukcje internetowe Allegro
Moja lubi zwierzatka wiec mysle ze by polubila taka zabawe
Ale zastanawim sie czy kupic:sorry:
o, chyba cos takiego jej wezmę, moja tez kocha zwierzaki!!!

Dzięki dziewczyny!!!

Na te zarciki czytaj kawaly to moze watek zalozcie bo duzo miejsca zajmuja

A ja gadalam z Agnieszka i u nas porwali 4 letniego chlopca:szok::szok::szok: helikoptery, auta policyjne mnostwo policji mysleli ze bank okradli bo to kolo banku bylo.A tu kurde porwano dziecko.Teraz strach chodzic samemu z dzieckiem po deptaku:szok:
eeeeeeeee, Ania, no co TY??? Nie lubisz sobie podczytac dowcipa na lepszy humorek i to od kolezanki??? no nie bądź taka, bo Ci nic fajnego nie zadedykuję:-D:-D:-D
Co do tego porwania-matko kochanna, aż strach, nap prawdę, ja małą zawsze zostawiałam pprzed sklepem jak spała zeszłej zimy, bo mała, w mięsnym gorąco jak cholera, a nie rozbierzesz żeby nie obudzić, ale ja ją przez okno widziałam jak na dłoni a w razie czego miałam do niej może ze 4 metry.

skonczyło se na tym ze wyszlam z domu i powiedziałam mu ze ma sie sam Maksem zajmować- bo narzekał jak mu go dałam na ręce, bo chciałam sikuuuu!!!!!!!!!
oczwysicie skonczylo sie awanturą ze on wielce przyjdzie z pracy zmeczony a ja nic nie rbie i od razu mu dziecko daje jak ons ie nie zdazyl wykapaci zjesc.... :crazy:

to ja mu powiedzialam ze jak ma sie czas za piwo łapac to xnaczy ze nie jest głodny i ze kąpac tez mu sie widocznie nie chce i ze mnie nikt nie pyta czy ja mam sie czas wykapac czy nie:crazy: maks spi 2 godziny dziennie i ostatmio jest non srtop marudny i chce uwagi ale jego to nie obchodi!!! wazne zeby przyjsc polozyc sie i sie browara napisa c a potem isc spac i bron boze nic przy dziecku:crazy:
i oczywiście jak brałam klucze z auta to znalazłam w kieszeni fajki!!!!!!!! i wtedy jak juz się wur... na maksa to wszystko latało po mieszkaniu, a jego tabletki polecisły przez balkon, powiedziałam mu, ze może zdychać, ja mu tabletek ju nie kupie, bo miał wyvbrac albo tabletki albo fajki, wielce miał nie palić już.. przysięgał, ale......
jego wybór, ja się martwić już o niego nie bede:no: i powiedziałam że nawet jak pojdzie do lekarza po nowe tabletkii nawet jesli sobie je wykupi bo znów je wyrzuce i za to mu dam paczke fajek:wściekła/y:

wyszłam o 18 wróciłam teraz:sorry:
słów brak, dobrze, z enie dasz sobie w kasze dmuchać!!!!!!!!!!

As ni emam słów na tą sukę!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

taaaaaaa ale brzucho mi zostal ...
feeeee taki sflaczaly... :sorry: i jakis taki szorstki blee :laugh2:
Boszzzzzzzzze, po 4 tygodniach chcesz juz płaski brzuch? Nie starcz Ci, że wyglądasz znów jak szprycha??? nie bądź beszczebelna!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej.
...a propos zasypiania.:sorry:Włączyłam młodej bajkę tą co to co sobota leci na tv 2 , czy 1 o narzędziach i myszce Miki. Z myślą , że dziś sobota i poleżeć dłużej by wypadało nie zaścielałam łóżka.:sorry: Usadziłam tam młodą oglądającą bajkę a sama wyszłam do kuchni kawusię sobie zrobić. Wracam a moje dziecko śpi.:eek:
Czyżby bajka , w której śpiewają , ciągle muzykę słychać i jest kolorowa ją znudziła.:eek:
Tak czy siak sama zasnęła.:-)
No włąśnie miałąm podjąć pewną dyskusję na temat jak uśpić grzdyla, ale to jednak późńiej, bo mi posta potnie:-D:-D:-D

Madziula znikasz w oczach!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:

hehehehehe, wyśłę mojej spółdzielni linka, może sobie zakupią i nam parkingi odśnieżą:-):-):-)

Taka fryzurka bardzo mi sie podoba

I jeszcze taka

myśle o czyms nowym na wiosnę ,z natury jestem blondynka ,ale od 2 lat noszę ciemne włosy,mam ochote zmienic swój image.A z natury mam lekko krecone włosy:tak:
Madziula, jak TY masz z natury kręcone i takie gęste, to masz wieeeeeeeeeeeelkie pole do popisu, pocieniować i już mniej i lepiej się układają-fryzurki świetne. A powiedz mi, czym chcesz wrócić do blondu> nie pociemniały Ci te blondy naturalne???

Dużo by pisac ale tak w skrucie wkużył mnie bo ja prasowałam a Kamil strasznie płakał bo chciał isc na ręce a m lezał i nie wstał zeby go wziąsc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tylko mi kazał wziąśc go a ja mówie ze nie bo chce doprasowac a ten wyrwał mi zelazko i zaniusł do kuchni noto ja zaczełam wkładac ubrania do szafki a kamil dalej chodził i płakał a ten ze złosci zucił pilotem kamil sie przestraszył i zaczą wiecej płakac a ten poszedł do drugiego pokoju więdz wziełam kamilka na rece opierniczyłam M i od tego czasu nie gadam z nim
kochana, albo sie za niego weźmiesz, albo bedziesz miala zywot mojej biednej mamuśki!!!!!!!!!!!!!
Postaw go do pionu, bo inaczej on położy Ciebie i będziesz robić za wycieraczkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joasiu, koniecznie porozmawiaj z lekarzem o tych objawach przy braku leku. Może warto zmienić na coś innego, bo Ty się już uzależniasz kochana!

Wczoraj zabrala mi myszke i mowi teraz ja tu posiedze a Ty idz rob miesko:-D:tak::tak:
heheh, moja strasznie polubiła gry na mini mini , kolorki, parki, zwierzaczki, ale boje sie ja czesto sadzac, bo mi dziecko sobie oczeta popsuje, a ta jak zasiadzie, to dnia by miala mało!
Mysle, ze tak po 10 minut co 2-3 dzien nie wyrzadzi jej krzywdy, a kolorków się już nauczyła kilku ( 9 tylko z gry )

Dowikla gratuluje udanej sprzedaży, szkoda, że ty takie malućkie masz te ciuszki, bo ja musze zacząć uzupełniac ciuszki mojej księżniczki...

Dostaliśmy rachunek za prąd 470 zł.ja oszaleje,prąd podrozał ,w sumie naciagneliśmy na 260,a reszta to jakieś pieprzone opłaty chusteczka wie za co:angry::crazy:
Ja aż się boję, w marcu przyjdzie nam wyrównanie roczne, i podejrzewam, że plany co do zwrotu podatku legną w gruzach, przynajmniej tak z grubsza...

mi p skleil i dzis je zalozylam bo troche chlapy
jak doszlam do mamy to czuje ze cos piete mam mokra.okazalo sie ze w ubydwu butach piety mi sie zaczynaja odklejac:szok::szok::szok::szok:
a gdzie Luna?????????????????????????????????
wie ktoras cos?dalej ja glowa tak boli?kurcze zebym zajrzala wczesniej to bym do niej zadzwonila
Ja załatwiłam się właśnie przemakającymi butami, ale o tym później...
A Luna, no właśnie, chora, i zalatana i osłabiona i w ogóle do d..y jest. Głowa przeszła pomogł saridon!

no ale wogole mialam sie pochwalic ze maly zasypia juz bez pampersa... :-D
juz tydzien a byly 3 wpadki... :sorry:
Dzielny chłopak, zuch!!!!!!!
ja ze swoją czekam aż się cieplej zrobi, bo leje w nocy na potęgę!

Ostatnia edycja:
wczoraj mamuśka kupiła butki dla Maksa:-):-):-)
ngx7k6.jpg

za 70zł nowe:-p:-p:-p
fajne bucie !!!

ŚLICZNE BUĆKI o sorki.

Patrysia widzę ze wszystko zaczyna sie normować ,bo wpadasz do nas na częściej:tak:Ty sie przejmujesz tym ,ze zapaliłas raz,a ja prawie cała ciaże z Klaudia paliłam to było 12 lat temu ,ale jakoś wtedy ludzie mniejsza wagę do tego przywiazywali ,dzis sie wstydzę tego ,ze taka głupia byłam:zawstydzona/y: ,ale wtedy.no po prostu tak było.Ksawek mój sam fajki odstawił ,paliłam mały początek ciazy,a potem nie mogłam ,bo wymiotowałam:tak:a z Klaudia wybornie mi smakowały,dziś jakby sie czas cofnoł to bym nie paliła ,bo wiem ,ze moje papierochy mogą być powodem ich alergii ,kaszlów i skłonności do infekcji:szok:
A ja paliłam prawie cał ciążę.
jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to rzucilam, po kilku dniach w koncu dostałąm sie do swojego ginia i potwierdził teściki. Pamiętał, że paliłam, wiec pyta, no to mówie, że rzuciałma, ale jak sie dowiedzia l jak długo i ile dziennie wypalałam natychmiast kazał zaczać palić:szok:. Nikt nie chcial mi uwierzyc, to przy nastepnej wizycie wzięłam to na piśmie!:-D
Ale udało mi sie rzucić chyba w 3 mieś ( a dowiezialam sie w 2 ) i zaczelam pod koniec ciązy-ale to przez mega nerwówkę w pracy.

Justa fajna imprezka!!!

Ciekawe co u Luny i jak jej bóle głowy?/
odpukać z tym mam póki co spokój, ale jak nie urok to sraczka-zatoki.

sama sie zstanawialam jak tam Luna i te bole:cool:
A no i wczoraj na trodel marku kupilam Laurze gadajacego Erniego z Ulicy Sezamkowej i musze po baterie naginac bo w domu juz nie mam:-D
jw
A mojej małej marzy sie ELMO, tylk oto drogie trochę jak dla mnie.

obejrzałam już 4 odcinki z 6 serii gotowych na wszystko i powiem wam ,ze jestem rozczarowana jakoś wiecej czadu sie spodziewałam:tak::cool:
a ja myslalam, że to juz koniec serialu, czy ty do tylu jesteś?

Martynka własnie zrobiła mi kanapke z szynką a co niech sie uczy samodzielnosci nie tak jak ojciec
:-):-):-)

Wiki domyślam się że ciężko z kimś takim wytrzymać ja wszystko rozumiem przyzwyczajenia wychowanie maniera.......no ok ale Ty twoje uczucia to jest ważne....pomyśl że jak dzieci na to patrzą to w przyszłości będą takie same......bo taki będą miały przykład...sama iszesz że on wychodzi czasami np do baru,że gdzieś jedzie.....że idzie do mamy......a ty??????????kiedy kochana zrobiłaś coś tylko dla siebie ???????tylko dlatego że miałaś na to ochotę?????????????kiedy mogłaś posiedzieć z koleżanką napić się kawy???????wyjść z domu bez dzieci choćby na spacer co by psychicznie odsapnąć zebrać mysli do kupy?????????
kochana jak teraz nie znajdziesz w sobie zdrowego egoizmu....odwagi na rozmowę z nim taką szczerą od A do Z żeby powiedzieć mu to co myślisz a nie to co on chce uszłyszeć żeby go nie zdenerwować nie urazić ważna jesteś Ty i mów to co myślisz a nie to co on chce usłyszeć!!!!!dla świętego spokoju!!!!! kochana powiedz mu że nie w takim nim się zakochałaś że jak teraz czegoś nie zmienicie to ten płomień miłości który w tobie słabnie zgaśnie wogóle i odejdziesz!!!!! jak teraz tego nie zrobisz to kochana albo odejdziesz od niego albo będziesz z nim dla dobra dzieci ,bo tak wypada,bo co ludzie powiedzą ,bo gdzie ja pójdę...i będziesz szybko zgorzkniała i wypalona z wszystkiego......a jego mówienie że zabierze ci dzieci to!!!!!!nie jedno słyszałam kochana przed rozstaniem.....a mam dzieci przy sobie i jestem szczęśliwa....człowiek nie żyje po to by tylko uszczęśliwiać innych ale też po to by samemu być szczęśliwym:tak::tak::tak:no to tyle ode mnie na ten temat:tak:
Wiki no nic dodać nic ująć

wiecie, że ja nigdy w zyciu w domino nie grałam??? Ale małej chyba kupię, hihi

Ale zdecydowanie za mało cytatów coś...

No i żebym nie zapomniała
WIOSNO PRZYCHODŹ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no tak ja swoje trzy grosze tez musze dorzucic;-)

WIOSNO PRZYCHODŹ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

poza tym mialam Wam powiedziec, wkurzyłam sie dzisiaj jak nie wiem:eek: byłam zapisana do okulisty z Maksem i nie bylo lekarza:eek: i kuźwa dopiero za miesiac mam nastepny termin:eek: on juz prawie pol roku bedzie mial 22 marca:eek: a 3 miesiące niby mial miec przy kontroli pierwszej?:sorry::sorry::sorry::sorry:

No to moge się w reszcie przywitać.
10 mega stron!!!

A u mnie tak średnio na jeża.
W czwartek zalała mnie sąsiadka, w piątek do południa leciałam do tesciowej , od niej do brata i przeprawa to byla okropna.
Snieg mokry i wózek nie po śniegu jechał, ale w sniegu byl pchany, masakra, i tak przez całe miasto w tę i tamtą. Buty mokre w srodku, że szok, u góry spocona i umeczona na dole stopy lodowate, tak więc w sobote rano rozłożyło mnie na łopatki. Troszkę sie przespałam i myśłałm, ż ejuz lepiej, umówiłam sie na odbiór ryb w Toruniu i szlak mnie do końca trafił. A no właśnie. W niedziele o 14 zawieźliśmy mała do mojej mamy i pojechaliśmy do Torunia po ryby. Wróciliśmy do domu po 19, masakra, ledwo stałam na nogach.
Później wstawię fotki co tez pięknego kupiłam.
W tym tygodniu P ma na 14, więc c ały dzień rozbity, no fakt, pomógł mi rano sporo bo i zakupy i obiad i małą się zajął i posprzątał, ale nie mialam szans zasiąść dokompa. Później szybki obiad , on pojechał a mała w ryk, ze chce tatusia! No i tak trochę przy kompie na nadrabianiu, i sporo z mała na zabawianiu.
Na oczy ledwo patrzę, zatoki aż pulsują, nie mogę przełknąć śliny, bo mnie dusi, tak mnie zatkało. No ale jak juz mówiłąm, jak nie urok, to...
Mam tylko nadzieję, że Wiki nic nie złapie, póki co już kicha, liczę po cichu , że na tym się skończy, bo nie mam nawet syropku dla niej, a pieniądze dopiero najwczesniej w piątek. No ale może się uda ...
No i tyle, jak widzicie nuda, tylko to uzależnienie mi żyć nie dawało. Budziłąm sie rano, skoro świt, żeby zasiąść na bb, a tu dupa, mój juz nie spał i na kompie siedział:-D

Załączniki

• tanganikodus1.jpg
    tanganikodus1.jpg
    53,5 KB · Wyświetleń: 44
  • tanganikodus4.jpg
    tanganikodus4.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
hej kobietki:happy:
odebrałam Julinę ze szkoły musiałam Antochę budzić żebyśmy po nią wyszli:szok:spał ponad 2 godziny:-):-):-)
Justa fotki super:tak::tak::tak:
Wiki domyślam się że ciężko z kimś takim wytrzymać ja wszystko rozumiem przyzwyczajenia wychowanie maniera.......no ok ale Ty twoje uczucia to jest ważne....pomyśl że jak dzieci na to patrzą to w przyszłości będą takie same......bo taki będą miały przykład...sama iszesz że on wychodzi czasami np do baru,że gdzieś jedzie.....że idzie do mamy......a ty??????????kiedy kochana zrobiłaś coś tylko dla siebie ???????tylko dlatego że miałaś na to ochotę?????????????kiedy mogłaś posiedzieć z koleżanką napić się kawy???????wyjść z domu bez dzieci choćby na spacer co by psychicznie odsapnąć zebrać mysli do kupy?????????
kochana jak teraz nie znajdziesz w sobie zdrowego egoizmu....odwagi na rozmowę z nim taką szczerą od A do Z żeby powiedzieć mu to co myślisz a nie to co on chce uszłyszeć żeby go nie zdenerwować nie urazić ważna jesteś Ty i mów to co myślisz a nie to co on chce usłyszeć!!!!!dla świętego spokoju!!!!! kochana powiedz mu że nie w takim nim się zakochałaś że jak teraz czegoś nie zmienicie to ten płomień miłości który w tobie słabnie zgaśnie wogóle i odejdziesz!!!!! jak teraz tego nie zrobisz to kochana albo odejdziesz od niego albo będziesz z nim dla dobra dzieci ,bo tak wypada,bo co ludzie powiedzą ,bo gdzie ja pójdę...i będziesz szybko zgorzkniała i wypalona z wszystkiego......a jego mówienie że zabierze ci dzieci to!!!!!!nie jedno słyszałam kochana przed rozstaniem.....a mam dzieci przy sobie i jestem szczęśliwa....człowiek nie żyje po to by tylko uszczęśliwiać innych ale też po to by samemu być szczęśliwym:tak::tak::tak:no to tyle ode mnie na ten temat:tak:
A&E ale masz fajne wyjście zaplanowane:tak::tak::tak::tak:a malutka znów kaszle????kurcze długo ją trzyma:-(
MH jakie domino drewniane obrazkowe????sama jestem ciekawa moze by coś takiego moją Julię zainteresowało:tak:
Aż mi sie do płaczu zrobiło ale taka jest prawda,on czasem potrafi byc chamski np.potrafi domnie powiedziec nie wkurw**aj mnie babo :-:)-(mało co i sie złości ech szkoda gadac ide zapalic zaraz wracam

reklama
WIKIteraz tylko palisz z nerwow boroka :-(.

Oliwka wlasnie zasnela.Ja zrobilam nam kolacje .Ja zerkam na sriale,zaraz G bierze kompa a ja sobie w spokoju m jak milosc zobacze.
Dobranoc mamuski.

Lunka zdrowka .Fajne ryby :-)

Do góry