reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Jak ja to robie?
A w dupie mam problemy , hi hi hi:-);-)
Najlepsze ,ze moj syn ma lat 14 wiec teoretycznie za 4 lata na luzie moge zostac babcia:eek:

To forum jest cudowne!!!
Zaraz rocznica - trzeba by jakas wirtualna flaszke wypic :laugh2: - nawet karmiace moga

Na zmknietym watku wszystkie podawalysmy namiary. no prawie wszystkie

A czemu za 4?Moze i zrobic wczesniej:-D:tak:

Nie chcę zapeszać, ale nocka zaczyna sie powoli normować ... oprócz wczorajszej męki z usypianiem :)

Zasnął koło 19:00 spał do ..........23:40! potem wstał o 3:00 i znowu śpi! w tym czasie juz problemów z usypianiem nie było... ładnie zjadł ,do odbicia ,zmiana pampa i palulu! nawet oka nie otworzył ......a ja w końcu pospałam :tak: w dzień się za niego wezmę z tym cyckiem, czekam do poniedziałku na lezaczek, ale póki co to dzisiaj idę pakuję go w wózek i idę na spacer dłuuuugi :tak: na dworzu o cyckach nie myśli ...mi się wydaje, że on albo żarłok, albo rośnie i stąd takie ilości pokarmu zjada ...w nocy ssał z dwóch piersi :eek: mimo, że obie były na maxa pełne, boję sie, że na dniach będe miała zastoje ...

Poczekam jeszcze ze 2 dni, może wszystko wróci do normy a jak nie to idziem do pediatry ...:eek: dzisiaj 4 dzień męki albo w końcu odsapne :)

No to najwazniejsze ze dal mamusi pospac;-)oby juz bylo dobrze;-)i nie daj sie z tym cycaniem;-)

ale po karmieniu :D Teraz juz nie czuję sie jak zdjęta z Krzyża lecz jak nowonarodzona w różowych okularach :))

Najwazniejsze to sie dobrze wyspac:tak:od razu humor lepszy;-)

A u mnie plan już wykonany, mam 30 lat, dwójka dzieci, dom, nie mam więc co narzekać;-) Ale kto wie, może jeszcze za 5 lat zechce się kolejnego bobaska, niczego nie wykluczam;-)

U mnie tez juz plan wykonany:tak:ale kto wie moze jeszcze kiedys zachce mi sie dziecka:-Djak powiedzialam tak ostatnio mezowi to powiedzial-JUZ NIE:-Da wczesniej mowil ze jak nie bedzie synka to bedzie probowal do 3 razy:-D

Heh też tak myślałam, że nie będę warkoczyków zaplatać, sukienek zakładać. Ale tak naprawdę to się cieszę, że mam synka:-D kocha mamusie a mamusia jego i to jest najważniejsze, nie kolory, nie ubranka,nie zabawki. Już wiem, że nie kupując lalek a samochody będę szczęsliwa

Przeciez chlopiec tez moze bawic sie lalka:tak:

Ja wrocilam z zakupow:-)tzn bylismy razem z malym i jestem od razu w lepszym humorze:-)zaraz idziemy na spacerek;-)

reklama
czesc dziewczynki.
ja tez dopiero sniadanko jem.
Z Maxem pochrapalismy do 10.20.
Potem prysznic, ubrac jego , ubra sibie, nakarmic Maxa i znow poszedl spac.
Mialam dylemat- suszyc losy czy jesc sniaane.
Postawilam na sniadanie :)

My tez usimy leciec dzisiaj po zakupy bo w lodowce tylko swiatlo zostalo. Moj M uwielbia zakupy w supermaetach. o ja raczej marudze ,ze chce juz wychodzic. Ja wole sklepy z ciuchami albo rzeczami do domu. Zywnosc mnie nie kreci ;-)

Ja lubialam chodzic na zakupy do reala spokojnie sobie polazic i z reklamoweczka wyjsc a teraz nie znosze bo robie to w biegu cala mokra koszyk zapelniony po brzegi byle przezyc 2 tygodnie i nie pasc z glodu haha i pozniej to wniesc na gore jak jakis wielblad z 50 kg tego bedzie bo i mleko picie warzywa itd nienawidze tego niech juz ten T wraca i dzwiga :)

A ja bym chciała jeszcze jednego bobaska na pewno. M też chciał, ale troszkę się waha teraz. Myślę, że to dlatego, że dopiero urodziłam. Przekonam go, tylko jeszcze muszę wyprosić, żeby tym razem zrobił mi dziewuszkę :-D On woli chłopców, ja też i jak byłby trzeci to bym nie płakała, ale jakoś tak przydałoby się urozmaicenie. Za 15 lat muszę mieć z kim gadać, bo na samochodach czy motorach się nie znam :-D Jeśli nie zmienię pracy kolejne zajście planuję na 2012 :-D
A M na dziewuszkę się pewnie zmobilizuje, postraszę go, że jak wyjdzie chłopiec to będę go dalej namawiać :-) Zrobi mi lady by mieć spokój :-)
Ech Kochana ja watpię w tą dziewuszkę u siebie:tak: jakies silne geny chłopskie mamy z mężem, to w zasadzie nasze trzecie dziecko i trzeci chłopak;-);-)
U mojej ciotki natomiast są 4 dziewczynki;-):tak: Próbowali, celowali na chłopaka ale im sie nie udało :-D

czesc dziewczynki.
ja tez dopiero sniadanko jem.
Z Maxem pochrapalismy do 10.20.
Potem prysznic, ubrac jego , ubra sibie, nakarmic Maxa i znow poszedl spac.
Mialam dylemat- suszyc losy czy jesc sniaane.
Postawilam na sniadanie :)

My tez usimy leciec dzisiaj po zakupy bo w lodowce tylko swiatlo zostalo. Moj M uwielbia zakupy w supermaetach. o ja raczej marudze ,ze chce juz wychodzic. Ja wole sklepy z ciuchami albo rzeczami do domu. Zywnosc mnie nie kreci ;-)
A ja wogóle lubię każde zakupy:) a teraz w supermarketach moimi ulubionymi stoiskami są te z pampersami, chusteczkami i wogóle z akcesoriami dla dzieci, mój A musi mnie stamtąd odciągać siłą:)

A ja teraz to bym chciał ciągle kupować zabawki dla niemowlaczków i starszych dzieci też. Takie pomysłowe rzeczy teraz robią. Tylko dla Staśka to nie wychowawcze, a Franek ma w nosie narazie zabawki, własna rączka najfajniejsza :-):-)

reklama
no mi sie udalo zjesc sniadanko , wysuszyc wlosy i poodkurzac. Podloge to tak wytarlam ylo tam gdzie plamy byly ;-) bo juz mi sie nie chcialo.
Teraz zrobie sobie kawke i zasiade przed kompem. Mam troszke maili do nadrobienia i papierkow:wściekła/y:. W miedzyczasie forum :)
Ciekawe na ile Max mi da sie tym zajac. Tzn do ktorej pospi :).
Na spacerek nie poszlismy bo leje ale spi przy otwartym balkonie.

Do góry