reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej dziewuszki:-)
Dziś pośmigaliśmy sobie z młodą po mieście- zakuoy wreszcie trzeba było zrobić, objechaliśmy pół miasta a mała jak zwykle spałą smaczni8e.
Nessi- ja też nie daję rady sama z wózkiem więc noszę na raty- wcześniej sam stelaż- jak mała śpi- ale ostatnio zostawiłam go na klatce na dole- mam blok ogrodzony i domofon więc raczej nikt się stelażem nie zaopiekuje. Poza tym nie mój jeden tam stoi ;-) a potem znoszę mała i gondolkę- z tym że na początku nosiłam małą w gondolce- strasznie ciężko było więc teraz w jednej ręce Lidka a w drugiej gondolka- jest duużo łatwiej. I potem na dole wszystko składam do kupy;-)

reklama
Mój waży 6200 ;/ to jest masakra takiego nosić, a on KOCHA być noszonym ;/ nie lubi za długo leżeć ehhh
Już mi ramię wysiada od noszenia,a gdzie dalej:szok:
W gondoli już się prawie nie mieści:szok: ciekawe co zrobię jak będzie za duży do gondoli a do spacerówki jeszcze siadać nie umie:no:
Mój podobnie waży bo 6300;-) a w gondoli mamy jeszcze mnóstwo miejsca:tak::tak::tak
szczesliwa..... hm na razie przerazona.... planuja wziac cywilny na razie bo po moim weselu jeszcze nie doszla mama do ladu:) a moja siostra jest o w twoim wieku o ile sie nie myle,,, ty jestes z 88??? jesli tak to ona tez:)
No super wieści:-):-)

Oj zaniedbujesz nas:-D

musicie wybaczyc ... pewna mala kobietka zajmuje moj czas w znacznym stopniu :) dzis natomiast sprzedalam ja babci i kuzynom i odetchnelam z ulga :)

Ech Kochana ja watpię w tą dziewuszkę u siebie:tak: jakies silne geny chłopskie mamy z mężem, to w zasadzie nasze trzecie dziecko i trzeci chłopak;-);-)
U mojej ciotki natomiast są 4 dziewczynki;-):tak: Próbowali, celowali na chłopaka ale im sie nie udało :-D

moj tata 4 razy probowal ... ma wiec 4 corki :)

Hej dziewczyny, potrzebuję rady dotyczącej urody :-)
Chciałam zrobić sobie pazurki, póki nie pracuję, ale się nie znam.
Jaka jest różnica między żelami a akryl-żelami? I jakie są u was ceny zrobienia i uzupełniania?

akryle jak juz kopciuszka pisala sa odlewane na formach i sztywniejsze ... poza tym wygladaja jak dla mnie nieciekawie ... ja robie zele ... 80 zalozenie/duze uzupelnienie, 30 mla korekta

A ja robie od 10 lat paznokcie zelowe :)
Moje zawsze byly slabe i krotkie.
Najwazniejsze to znalezc dobra manikurzystke.
Ja obecnej szukalam rok czasu i nie zaminie nawet za nizsza cene. Robie odnowe co 3-4 tygodnie.
Akrylowe paznokcie to porazka.
Zelowe nie niszcza tak plytki , nie smierdza podczas robienia, zel sie lepiej rozprowadza.
Natomiast nie wiem co to znaczy akrylowo-zelowe.
Moze ze normalnie zelowe , ktor potem tylko w ostatniej fazie wklada sie do takiego drobniutkiego proszku akrylowego , ktory sie do zelu przykleja. Ja tak mialam ale u mnie sie nie sprawdzilo. Ja mam taka dziwna plytke ,ze po tym akrylowym proszku paznokcie byly za malo elastyczne i mi odchodzily od bokow. Wrocilam wiec do zwyklego zelu.
Po co ulepszac cos co dobre :).
W kazdym badz razie - dobra manikurzystka i kilka prob na znalezienie najlepszego sposobu - indywidualnego do kazdej plytki .
Niektore manikurystki wszystkim robia tak samo a to tak jak z wlosami. Jendym farba lapie tak a innym inaczej. Jednym taki kolor pasi a innym inny.
Powodzenia wiec :)
Pod spodem zdjecie moich pazurkow - zelowych.

emwu rozumiem cie doskonale ... ja probowalam kilku jak nie kilkunastu manikiurzystek i wlasciwie wrocilam do pierwszej ... i tez jej nie zmienie nawet jak mialabym mniej placic !!! no i ja niestety nie moge robic paznokci jak pracuje wiec jak tylko mam mozliwosc /urlop itp/ to zaaraz robie pazurki :) wlasciwie uzupelniam raz na 3 tyg ... co drugie uzupelnienie robie nowe tpisy - niestety moje paznokcie sa tak slabe ze musze ... w ciazy to nawet co 2 tyg biegalam bo mi sie odklejaly ale to taka uroda ciazy bvyla ... teraz mam juz ponad 2 tyg i wygladaja swietnie - ide robic w czwartek nowe na chrzciny :)

Muszę się jakoś zmusić do depilacji nóg golarką.. bo mnie coś bierze jak muszę co 2,3 dni golić nogi! Wr. A nie lubię owłosionych:D:D Hahaha. A golarką tak strasznie boli ajććć. Macie jakieś sprawdzone firmy golarek? Najlepiej takich bezbolesnych:D Ja mam jakąś wiekową już.

Muszę się jakoś zmusić do depilacji nóg golarką.. bo mnie coś bierze jak muszę co 2,3 dni golić nogi! Wr. A nie lubię owłosionych:D:D Hahaha. A golarką tak strasznie boli ajććć. Macie jakieś sprawdzone firmy golarek? Najlepiej takich bezbolesnych:D Ja mam jakąś wiekową już.

Że się wtrące zanim pójdę spać;-):-)
Ja miałam depilator (nie pamiętam jakiej firmy ale nie koszmarnie drogi;-)) ale oddałam go siostrze bo strasznie wrastały mi włosy:szok:
Nie pomagały żadne peelingi, tarcie nóg gąbką..nic
Do dziś mam blizny..takie małe białe kropeczki
Więc pozostało mi męczyć się z golarką co kilka dni:no:

A moja córcia mnie rozwala....
jak już poszła do łóżka..dziś o 21.15 to nagle jej się przypomniało że chce kupę:-) prawie mi przy tym obudziła Tomka...no ale jak chce to trudno:tak:
3 razy jej zakładaliśmy już spowrotem pampersa bo "kojec" wołała (koniec)...i znów "bukek boli"(brzuszek):-D
W końcu przed chwilą poddała się i powiedziała że jutro zrobi:-D:-D:-D
A tata kupi prezent:-D:-D:-D:-D
Te moje dzieci mnie wykończą:-D:-D
Dobranoc wszystkim;-)

Mój waży 6200 ;/ to jest masakra takiego nosić, a on KOCHA być noszonym ;/ nie lubi za długo leżeć ehhh
Już mi ramię wysiada od noszenia,a gdzie dalej:szok:
W gondoli już się prawie nie mieści:szok: ciekawe co zrobię jak będzie za duży do gondoli a do spacerówki jeszcze siadać nie umie:no:

U mnie jest duuuzo miejsca:tak:ale ja nie mam tego nowoczesnego koryta:-D

Najpierw Cię przywiozę :-), bo fotelik z małym dam radę jeszcze nieść :-D do auta napewno.:-) A potem to już rozpiszemy plan działania ;)

A ja zapomniałam napisać, że jutro jedziemy do mojej mamy, i zostaniemy tam do poniedziałku ... :tak:ale się cieszę, nie ma jak w domu! rodzinnym ;)
No i sprawy mnie firmowe wzywają :crazy:

Milego odpoczynku;-)i jesli chcesz to przyjezdzaj;-):-D

oj wyspij sie wyspij!

dziewczyny a ja z pytankiem dzis tylko:
czy nutramigen dziala jakos specjalnie ze dziecku sie tak nie ulewa?(gdzies tak slyszalam albo mi sie wydaje....:confused2::eek:)
bo moj maly jak zje to polowe z tego uleje...i sie zaczynam martwic....i jeszcze czy on jest na recepte?:eek::sorry:

Nie Nutramigen jest na alergie:tak:i owszem tylko na recepte:tak:
Z tego co wiem to Mea daje Agatce mleczko dla dzieci z tendencja ulewania i to jest chyba BebilonAR ale lepiej jej zapytaj.

reklama
ja mam w planie ogarnac mikeszkanie i moze cos upieke ... bez wielkich planow ... prasowania mam tez sporo wiec pewnie jak mala bedzie grzeczna to sie za to wezme ... tylko cholerka nie mam kolek z wozka bo sie mojemu mezowi ne chcialo wczoraj wnosic i teraz albo pojde po nie sama albo bede dziecko usypiac na podlodze !!! bo on stwierdzl "dzis sobota wiec spie az sie wyspie" ... a dziecko to mam ja !!

Do góry