mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
ziewczyny - my tez sami jestesmy. Babcie mamy 1500km od nas. Babcia za to tak kocha wnusia ,ze leci na lotnisko biegiem jak jest nam potrzebna. Dzieki niej mozemy wyjechac . Nawet ona stwierdzila ,ze lepiej nam sie oplaca kupic jej bilet na samolot niz wynajac nianke na 4 dni. W sumie prawda . Babcia to babcia a znajdz teraz dobra nianke. Marta pewnie wie bo jest na etapie szukania.
Natomiast tak na codzien kiedy babci nie mamy musimy sobie jakos radzic. Max jest na butli wiec latwo sie wymienic . Natomiast wspolne wyjscia to juz tylko z Maxem.
Od przyszlego tygodnia mam zamiar pojsc do kina. Tu (pewnie w Polsce tez) sa specjalne seanse w czw i wtorki dla rodzicow z dzicmi ponizej roczku.. Nie wiem czy bedzie glos nico ciszej niz normalnie w kinie ale na 100% placz nie bedzie nikomu przeszkadzal
.
Ja wychodze z zalozenia ,ze dzidzius jest dodatkiem i ulepszeniem naszego dotychczasowego zycia a nie komplikacja i ogranicznikiem. Tak wiec staramy sie jak to tylko mozliwe zyc jak kiedys tyle ze z nim.
Wiadomo ze z Maxem na plecach nie bede aerobiku robilaale jestem gotowa wziasc go w nosidelku i posadzic w rogu sali ,zeby patrzyl jak matka skacze. Musze tylko znalezc przyjazny fitness
. Narazie wyginam sie w domu.
a ja mam babcie 2 sciany dalej i zle mi z tym !!! bo wychodze z zalozenia ze to ja to dziecko chce wychowac a nie ona !! a ta sie wtraca we wszystko !!
Jak zdawalam mature to Ernest mial 2 miesiace. Uczylam sie z nim na ramieniu. Do tej pory pamietam jak go nosilam i spiewalam mu wzory matematyczne. Mial radoche![]()
tego sobie nie wyobrazam !! ja zeby sie czegokolwiek uczyc musze PISAC !! po prostu przepisywac - efektrm czego byly zwykle moje sciagi
iecie co? Babka na basenie powiedziala ,ze teraz maluchy beda spaly bo stracily duzo emergii w wodzie. Nie sadzilam jednak ,ze tyle. Max spi od godziny 10.30 odkad wrocilismy z basenu. Obudzil sie na mleczko i 15 minut zabawy i spi dalej . U mnie jest 16 a wiec spi juz prawie 6 godzin z pol godzinna przerwa. W dzien tyle snu????? Co on w nocy bedzie robi?
my mamy basen dla maluchow od 3 miesiaca ... musze sie rozejrzec za tym zeby zar4ezerwowac sobie miejsce