reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cholerka
Chcialam sobie zmienic avatarek,ale nie mam pojecia jak:confused::baffled::-D:-D:-D
HELP ME!!!!

KERNA
A co to za zapiekanka:confused::confused::confused:
Fajnie ze maly Tobie tyle pospal,bo moje to znowu mialy taka chwilowke:baffled::szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dowikluś no jak jak????????? no wchodzisz w ustawienia edytuj avatar i wybierasz zdjęce z kompa lub coś innego i wklejasz zapisujesz zmiany:tak::tak::tak::tak::tak:
Natalineczka jajka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dno jak nic w ciąży jesteś:-D:-D:-D:-D:-D:-Dja w ciąży potrafiłam iśc do łazienki siku stanełam na środku i myślałam po co ja przyszłam:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Iwcik daj znac po wizycie jak tam córcia rośnie:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Beata poleca zakup rolet w casto mają duży wybór i tanio a do tego najlepiej w casto robic zakupy w weekend bo zawsze są jakieś przeceny jak w tym tygodniu np meble łazienkowe śliczne czekoladowe drewniane zestaw z umywalką szfką pod nią takim kominem taz wysoką wąską szafką ,szafka z lusterkiem takim siedziskiem w którym jest kosz na branie i to dzielony na 2 na jasne i ciemne rzeczy i szfką małą wiszącą przecenione z 1690 na 599:szok:
my po obiadku miałam dziś makaron muszelki +sos słodko kwaśny z mięskiem no pycha a pikantne wyszło:szok:a Antek jadł aż miło a potem cały kubek wody wypił:baffled:boziu jak dobrze że te moje dzieci wszystkożerne:-D:-D:-D

dziewczyn własnie mi cos teraz wpadło do głowy i się z lekka przeraziłam moze mam omamy juz nie wiem...
tydzien temu jak bylam na zakupach w mięsnym to mnei zemdliło do tego zapachu 2 dni poźniej matka wylała domestosem wc to samo aż mi podeszło wszystko co jadłam , teaz czuję zawroty głowy i cholerny ból w podbrzuszu i hmm zapaliłam papierosa i mi sie niedobrze zrobiło .. chyba nie jestem w ciązy.?? :szok::szok::szok:
Zrób jutro test

straszne :no::no::no: ja uczyłam Laurę zawsze ,że nie kasa jes najważniejsza ma w tym roku 14 lat i ma w nosie czy ma bluske firmową czy inna wazne żeby jej się podobała ale wiem ,ze dzieciaki tak robią to przynoszenei zabawek w piątki do szkoły to chory pomysł !
Moja kolezanka uczyła w zerówce mówił mi ze ma dzieci z bogatyh rodzin ale i z takich bardzo biednych i zabroniła rodzicom dawać inne owoce nawet niż banan czy jabłko i powiedzialą ,ze jak rodzice chca dac np winogrona to mają dac tyle by było dla wszystkich dzieci to samo do pscia bez wymyslania była herbatka w szkole i zbierała akse na jakiś sok i jak dzieci chciały pic to dostawały w szkole to samo to nie głupi pomysł ..

As, ja wiem tylko tak ogólnikowo, że umowa ustana jest wiążąca... Ale wiem, ze przy UW działa doradztwo prawne, zajmują sie tym studenci. Są bezpłatne porady, ale jak do nich dotrzeć nie wiem.

Nata, maka + oliwa z oliwek albo olej + woda. Szczypta soli, może byc trochę estragonu. Wychodzi całkiem smaczne kruche ciasto :)

mama mojego Leszka sądziła się o zachowek i wiem ,że skorzystała z tych porad prawnych któe są darmowe i jej świetnie tam poprowadzili wszystko w waiwe są ona się pytała na wyydzaile prawa i jej ktos dał telefon i adres

Wiem ,że tam tak jest ,ale dostać się dziś tam nie mogę.
Muszę znaleźć kogo ,kto przez tel lub meilem udzieli mi prostej porady.:sorry2::sorry2:

MH ja wiem,że umowa ustna jest wiążąca i do tego nic nie mam.
Tylko nie wiem jak wybrnąć z takiej sytuacji.

A więc dziewczyny tak:
Kamila pracowała u mnie 2 lata i było wszystko oki.
Ostatnio chciała podwyżkę,ale o czymś takim nie ma mowy z racji tego,że i tak nie wywiązywała się ze wszystkich punktów umowy a kasę dostawała taką samą.
To niewielkie pieniądze,ale chodzi o fakt.:sorry2:
Do tego w styczniu przepracowała 8 dni a mi wmawia,że pracowała 14 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W styczniu psy przez jej niedopilnowanie porwały derkę,za którą potrąciłam jej 50 zł ,co uważam za kwotę symboliczną,bo tamta derka kosztowała 550 a ta nowa 287 zł.
:baffled::baffled:
W lutym przepracowała 7 dni i zostawiła konia bez słowa i już do niego nie przyszła pisząc przy tym smsy,że będzie w pn,śr, pt.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Efekt taki,że powiedziałam jej ,że możemy się rozliczyć za styczeń i dostanie kwotę za 10 dni i na tym koniec.:tak:,bo uważam ,że za pozostałe jesteśmy rozliczeni.

Ta wpadła w furię ,nawyzywała mnie przez tel.,stwierdziła ,że jestem niepoważna i bezczelna :angry::angry::angry:

Kamila żąda,aby jej zapłacić za poł. stycznia,dopłacić te 50 zł za derkę co jej potrąciłam i chce jeszcze kwotę za te dni z lutego kiedy pracowała z koniem i potem ją zostawiła bez słowa.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Przysłała mi smsa ,że jak jej nie zapłacę do 14 dzisiaj to spotkamy się w sądzie .

Ja jej nawet nie odpisałam,bo nie uważam tego za potrzebne,ale chciałabym wiedzieć na wszelki wypadek jak to prawnie wygląda.:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

As wychodzi na to ,ze ta cała Kamila jest niesamowicie bezczelna i nie rozumiem na jakiej zasadzie ona domaga sie zapłaty skoro jest jak mówisz.....myśle ,ze nie masz sie co bac:tak:

As ta kobieta jest żałosna:szok::szok::szok::szok::szok:ja bym to poprostu olała:baffled:owszem porady bym zasięgneła ale jak chce sądu to proszę niech idzie:baffled:
Madziula masz emotki:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dowikluś jaki ładny avatarek :-):-):-):-):-)
normalnie jak patrzę za okno na ten wiatr na to co sie dzieje z drzewami to mam dreszcze:szok::szok::szok::szok::szok: normalnie wichura jak diabli:szok::szok::szok::szok::szok:a tu wieczorem trzeba iść do pracy:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Bo sie posłuchałam podszeptów dziewczyn i mam:tak:
U NAS tez dmucha ,ale mam wrazenie ,ze jakby ciutke mniej niż rano ,a co najważniejsze padać przestało,ale i tak w szoku jestem ,ze pól metra sniegu tak w sumie szybko i bez podtopień sie rozpuściło,u nas juz marne resztki śniegu:tak:

Witam Was dziewczyny juz prawie zdrowa:tak::tak:
Widze ze male zmany nam tu porobili na BB:baffled::baffled:
no coz mi sie w starym BB lepiej pisalo wiedzialam co i jak a tu znow trzeba kombiniwac:baffled::baffled::baffled:

Wczoraj u nas Orkan Xynthia przeszedl w naszym regionie 9 osob zginelo:szok::szok: wiatr pedzil z predkoscia 170km/h masakra jakas krzesla stol grill itd wszystko latalo mi po tarasie okna to myslalam ze mi zaraz powylatuja tak wialo jak wyszlam na taras zeby meble ogrodowe ratowac to musialam dobrze sie na nogach trzymac bo tez bym poleciala:szok::szok:

witam :-) niedawno wrócilam z pracki dziś siedzialm na tak zwnej ekspresówce do 10 artykułów no i mialam uczennice bo poprzyjmowali troche osób Strasznie gadadliwa ta nowa :baffled: i najważniejsze trzymanie kciukow pomoglo dziekuję :tak::-D

DOSTAŁAM UMOWĘ NA 3/4 ETATU NA 2 LATA :rofl2:

reklama
To sprawdź i daj nam znać czy forum powiększy sie o nowego dzidziusia.:-)

U nas piżdzi jak w kieleckim ale nic dziwnego bo do kielc mam tylko 60 km i ze spacerku nici. Tez sie musze wziąc za jakieś pożądki bo mąż wraca ok 13 z pracy po 10 godzinach, ale przez @ mi sie nie chcę, nawet sie jej nie spodziewałam dzisiaj bo nic mnie nie bolało a mam strasznie nieregularne podobno tabletki antykoncepcyjne regulują cykl, mam pytanie: Dziewczyny jak Wy się zabezpieczacie, ja chce iść do gina po tabsy a mój P mówi że on i tak nie będzie im ufał do tej pory stosowaliśmy stosunek przerywany i czasami gumki.
Ja na tabletkach i jest oki.
Bardzo sobie chwalę.
Plastry mi nie podchodzą ,ale tabletki git.:tak:

z jedną i z druga czułam od razu że jestem w ciąży to może dziwne ale tak było testy nic nei wykazywały a ja swoje i potem okazywało się że miałam rację teraz mam czuja tak na 90% zobaczymy będe musiała zmienić projekt pokoiku Lenki na 2 dzidzie najwyżej i juz ;)

Ja z Kubulcem wiedziałam 4 dnia ,dalej rzygałam niż widziałam :baffled::baffled::baffled:
Dosłownie głowy z poduszki nie mogłam podnieść :baffled::baffled::baffled::baffled:
bardzo fajne mieszkanko

Beata super to mieszkanko:tak: duże, a za taką cene to juz wogóle luksus....!!! u nas za 1 tys odstępnego plus wszystkie opłaty nie znajdziesz lepszego....:eek:
wiadomo że remoncik możecie sobie jakiś tanszy zrobić;-) m chocby ściany pomalować na swój kolor, odswieżyc, t juz zawsze lepiej sie czujesz w takim mieszkanku:tak:

moja teściowa używała tych szablonów i fajnie im to wyszło:tak:

zrobiłam dzisiaj penne z pełnego zboża-brązowe i powiem Wam że dobre:tak:

poza tym robiłam dzisiaj sos z niczego:eek:
musialam wszystko z lodówki wyjesc, więc resztki szynki pokoriłam, dałam cebule, marchewke pkroiłam, wzielam fasolke szparagową zamrożoną poprzyprawiałam dałam koncentrat,czosnek, oregano i pychotka wyszło:tak: :-) myślałam że niedobre to bedzie bo to co miałam w lodówce i zamrażaarce powrzucałam:-D
takie jest najlepsze

Zobacz załącznik 220093
oto i arcydzieło na żyw troszkę wyraźniejsze i wiecej kolorów widać, a jak pisałam do was to brał moją rękę i weź weź albo puść żeby mógł malować:sorry2::sorry2::-D:-D:-D
super

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam! Zuza dopiero zasnęła. U nas wichura nie z tej ziemi. W piecu tak mi rozdmuchało, że myślałam że kaloryfery pekną:szok:Internet też muli.:baffled:
Byliśmy u lekarza. Zuza ma antybiotyk. ma zapalenie gardła i dlatego nie je bo a boli. Do tego zęby. W ogóle pediatra mówiła, że teraz dużo dzieci ma zapalenie dziąseł przy wyżynaniu sie zabków. Dałam jej panadol i psiknęłam tantum verde. Zjadła troszke rosołku.

Wstawię obiad i poczytam:tak::tak:
zdrówka dla małej

Do góry