reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

zauwazylam ,że teraz w szkołąch jest tragedia aledzieciaki nie o wszystkim chcą mówić moja Laura po pół roku dopiero wykrzyczała ze łzami co się tam dzieje :no:

ostatni jej tekst"faceci wolą puste dziewczyny bo takich się nie czepiają tylko latają za nimi" niestety w tym wieku tak chyba robia i oby im to przeszło później dla ich dobra ale gdzie jakies granice kultury choćby minimalne to musi wynikac z wychowania bo nie mam innego wytłumaczenia

reklama
Mlenka fajnie, że wpadłaś :tak: Szkoła - brak słów :no:

A moje dzieciaki :happy: Zadrosne o siebie nawazajem :sorry2: no ale to było do przewidzenia. Z niki wychodzimy na prosta :tak: Rozwija się świetnie :tak: Teraz na roczek czeka nas masa badan kontrolnych, zobaczymy co i jak :confused: Ale jestem pozytywnie nastawiona :tak: Dzięki za pamięć :-) No i gratuluje nowego lokum. Nie ma to jak u siebie :-)

Niki spi, helenka wcina serek :-)

A ja nabyłam wczoraj zestaw pojemników i zrobiłam generalne porządki w szafce z sypkim :tak: Bo już o litość wołała :no::sorry2: Perfekcyjna Pani Domu by sie nie powstydziła :-p:rofl2:

dziewczyn własnie mi cos teraz wpadło do głowy i się z lekka przeraziłam moze mam omamy juz nie wiem...
tydzien temu jak bylam na zakupach w mięsnym to mnei zemdliło do tego zapachu 2 dni poźniej matka wylała domestosem wc to samo aż mi podeszło wszystko co jadłam , teaz czuję zawroty głowy i cholerny ból w podbrzuszu i hmm zapaliłam papierosa i mi sie niedobrze zrobiło .. chyba nie jestem w ciązy.?? :szok::szok::szok:

Mlenko no niestety przykre ale prawdziwe:-:)-:)-:)-:)-(takie są dzieci w szkołach i to nie tylko w gimnazjum ale i w podstawówkach też:-:)-:)-:)-(baaa to już się zaczyna u mojej Julki w zerówce:szok:dzieciki rywalizują ze sobą ale nie na zasadzie kto się lepiej uczy ale kto ma więcej lepiej komu rodzice więcej dają nawet głupie ale śniadania:szok:Julina zawsze do szkoły bierze śniadaniówkę a niej bułkę najczęściej z wędliną +np drożdżówkę(kupuje im takie w biedronce małe paczkowane)+zimą herbatkę w termosie a jak cieplej piciu w butelce z dziubkiem i się zaczyna już przy stolikcha co masz????bułkę z wędliną ...z wędliną ble a jaką Julka nie wiem dobrą...a szynka Julia nie wiem smaczna ...mi mama szynkę daje najdroższą!!!!i do picia kubusia a nie jakąś wodę!!!!!!!!nosz kurna co to jest:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:albo w co kto jest ubrany....jak nie masz bluzeczki z h&m lub innej firmówki to jesteś biedna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no kurcze ubranko ma być czyste schludne wygodne a nie firmowe!!!!!!al skoro rodzice podkreślają w domu to jest dobre bo firmowe..nas stać..to dzieciaki to potem przenoszą na zachowanie szkolne:-(kurcze ja nie pamiętam takich tekstów u siebie w dzieciństwie:no::no::no::no:a piątek to dzień kiedy dzieci przynoszą ze sobą zabawki...to jest koszmar:no:dzieciaki wyśmiewają sięz innych bo ktoś nie ma firmowej zabawki bo kolejny tydzień przychodzi z tą samą lalką autem itp..kiedyś pytałam was co to są te pet shopy???czy jak się to pisze bo Julka nigdy mi o tym nie mówiła...do czasu...w piątek jak wróciła z Piotrkiem ze szkoły to się popłakała bo dziewczynki to masowo przynoszą w piątki i się śmieją że Julia nie ma:szok:a Julia im mówi że nie ma bo jej się to nie podoba a nie dlatego że mama jej nie kupiła:baffled: a dziewczynki swoje że jej mama jest biedna i jej nie kupuje tylko tą samą lakę nosi któryś raz z rzędu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:rozmawiałam z Julią i pytam czy bardzo by to chciała to może jej na urodziny kupimy....a Julia że możemy jej kuić żeby się koleżanki nie śmiały ale ona tym się bawić nie będzie bo nie lubi tego nie podoba jej się:no:no więc powiedziałam jej że nie kupimy jej czegoś tylko po to by mogła pokazać koleżanką:no:ma wybrac sobie coś co jej się podoba czym się będzie bawiła...i powiedziała że chce coś fajnego np grę planszową:tak:albo jeszcze coś wymyśli....nawet pani powiedziała że na najbliższym zebraniu tą sparawe z rodzicami poruszy bo to jest już problemem a jak dzieci nadal tak się będą zachowywały to zabroni zabierać zabawki w piątki:confused:a co powiecie na to że 6 letnie dzieci wyzwały kolegę w zerówce bo przyniósł do szkoły w piątek swojego ulubionego misia a nie auto czy dinozarła:angry:i to jak od pedałów ciot:szok::szok::szok::szok:no i skąd takie dzieci znają takie zwroty skąd wiedzą w jakim kontekście tego użyć?????????moja Julka pytała nas co to znaczy i dlaczego oni tak mówią???bo Adam ma 11 lat i śpi ze swoim kubusiem puchatkiem którego ma 10 lat...i dla nich jest to normalne naturalne....

straszne :no::no::no: ja uczyłam Laurę zawsze ,że nie kasa jes najważniejsza ma w tym roku 14 lat i ma w nosie czy ma bluske firmową czy inna wazne żeby jej się podobała ale wiem ,ze dzieciaki tak robią to przynoszenei zabawek w piątki do szkoły to chory pomysł !
Moja kolezanka uczyła w zerówce mówił mi ze ma dzieci z bogatyh rodzin ale i z takich bardzo biednych i zabroniła rodzicom dawać inne owoce nawet niż banan czy jabłko i powiedzialą ,ze jak rodzice chca dac np winogrona to mają dac tyle by było dla wszystkich dzieci to samo do pscia bez wymyslania była herbatka w szkole i zbierała akse na jakiś sok i jak dzieci chciały pic to dostawały w szkole to samo to nie głupi pomysł ..

Witam Was Kochane. No nie mogę teraz na tą stronę nawet patrzeć :wściekła/y: masakra, nic nie widać a oni jeszcze chcą zmieniać, ja jestem przeciw, chce poprzednią wersję :crazy: pogoda masakryczna, jak zaczęło wiać w nocy to myślałam że mi okna wyrwie. Mam nadzieję że tam w mieszkaniu facet okna pozamykał :tak: Kubek szaleje z tv przynajmniej spokój mam na razie ;-) potem Wam zdjęcia wrzucę jak dam radę :sorry2: a mnie wzięło w nocy, katar mam że szok a jutro do sadysty idę to już kompletnie się tam uduszę :no: i dwa zęby tylko wyrwę w tym miesiącu i pójdę zrobić prześwietlenie i zobaczę czy muszę dalej wyrywać :tak: no to lecę obiadek jakiś podszykować i sprzątnąć, jak Kubek zaśnie to wpadnę jeszcze :tak:
nie martw csie-ma byc kilka wersji do wyboru- w tym stara:tak:
dziewczyn własnie mi cos teraz wpadło do głowy i się z lekka przeraziłam moze mam omamy juz nie wiem...
tydzien temu jak bylam na zakupach w mięsnym to mnei zemdliło do tego zapachu 2 dni poźniej matka wylała domestosem wc to samo aż mi podeszło wszystko co jadłam , teaz czuję zawroty głowy i cholerny ból w podbrzuszu i hmm zapaliłam papierosa i mi sie niedobrze zrobiło .. chyba nie jestem w ciązy.?? :szok::szok::szok:
no kochana cyzby dzidzius??;-)

malinkaato jest masakra co sie dzieje z tymi dzieciakami teraz......:eek:

Chodzi o umowę Darka ?

O matko, no przebrnęłam, troszkę tego miałąm.
Ale strasznie zrobili z odpowiedzią, trezba ise namęczyć, żeby jakoś się to rozczytać, no cóż.

Witam się pośmierdziałkowo. Wczoraj słyszłam, że ludzie najczęsciej popełniają samobójstwa w poniedziałek między 14 a późnym wieczorem-kto się łapie? Ja dziś może odpuszcze bo mam wizyte u gina, hehe.

A u mnie było weosło. W sobotę Piciu po pracy zawiózł nas do brata i było wesoło, późńiej wzięłiśmy dziewczyny i poszłiśmy spacerkiem do rodziców jak się okazało na obiad, a już obżarci, hehe, dziewczyny wariowały jak szalone. Miałąm w planac wieczorkiem u mamy zalac wanne i z mała ise wypluskać, ale ze ojciec mial urodziny ( zapomnialam ) to chlopcy skoczyli po flaszke i pobalowaliśmy, no ale co to jest )0,7 na 5osób??? Tak więc było grzecznie, ale póki oni poszli to mala sie zrobila mega spiaca i juz pokąpane było, ech...
W niedziele do kościoła z mamaa i małą-ale było, mała krzyczała na księdza, że za głośno mówi, ludziom, którzy stali przy ławkach kazała siedzieć ( na posadzce), no i latała koło księdza na czytaniu, hehe. No ale to taka msza dla osób chorych i małych dzieci, że mogą robić wszystko co chcą, nawet wchodzić księdzu o kolananch na ołtarz ( juz to kiedyś widziałąm, heheheheheh).
Późńiej P przyjechał na obiad, dostał mega zakupy które z bratową robiłamdzień wczesniej i został oddelegowany do domu. A mamam, mała i ja pojechałyśmy do prababci i mojej chrzestnej. Tam mała znów się wyszalałą, ja odpoczełam, Wieczorem przyjechał po nas P i do domu. Mała padnięta, ale zasnęła dopiero o swojej 21, hehe. No i nocka była świetna, więc z samego rana, czyli cos po 6 wskoczyłam na bb, ale miałąm sporo do poczytania, więc jestem dopiero teraz, no ufffffff

OOOOOOOO, na zaawansowanej edycji jest łatwiej:-)

Super weekend kochana.:-):-)
A umowa to nie Darka.
Chodzi o moją klacz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam w ten piękny słoneczny dzień :-):-)
Ja tylko wpadłam sie przywitać i zmykam nas pakować bo za 2godzinki wyjeżdżamy. Wrócimy dopiero w niedzielę chyba tak więc do usłyszenia za tydzień (nie wiem jak to przetrzymam :-p:-p)
Miłego klikania :-):-)
Miłego odpoczynku

Hej kobietki poniedziałkowo:happy:
Madziula ale masz fajną ilość postów 2 222:-D:-D:-D:-D:-D:-D
u nas w nocy wiało jak diabli a teraz piździ jak w kieleckim:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Antek w nocy budził nam się chyba z 5 razy zawsze tak jest u niego od urodzenia tak miał jak były tylko wiatry to się budził płakał był niespokojny więc noc ciężka:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:tym bardziej że ja sobie o 20 kawkę wypiłam i potem do 24.30 na forum siedziałam (musiałam się naumieć tego:rofl2:) potem prysznic o 1.10 położyłam sie do łóżka i nam się z Pietruszką gadulec włączył i do 3.15 gadaliśmy:szok:a potem do Antka trzeba było wstawać :baffled:no więc jestem niewyspana z lekka:-D:-D:-D:-D
Julinę zostawiłam dziś w domu tak wieje do tego ona zaczyna kaszleć i deszcz leje:angry:no kocham taką pogodę:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:a i tak rano musiałam wstać i gnc do sklepu ale najpierw do bankomatu bo w biedronce kartą nie można płacić no więc lecę te 2 km do bankomatu wkładam kartę wbijam pin wystukuje ile chcę a tam lipa nic no więc sprawdzam saldo kasa jest:baffled:no to znów pin i lipa nic potem dopiero info że w bankomacie brak kasy:szok:no super a ja w portfelu 5 zł:wściekła/y:a najbliższy bankomat w mieście bo w casto zepsuty a w realu od 9:wściekła/y:dobrze że obok sklep w którym można płacić kartą:crazy:więc małe zakupy zrobiłam:baffled:ale w portfelu 5 zł a Adam potrzebuje 12 zł na koncert chopinowski:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
A dziewczyny ta dziewczynka Martusia się znalazła:tak::tak::tak::tak::tak::tak:babeczka mi w sklepie opowiedział że wszyscy jej szukali a dziewczynka cała i zrowa znalazła się rano :tak:wyszła ze swojego bloku i zamiast iść do tej sąsiadki to coś ją zaciekawiło i poszła dookoła bloku a potem jej sie pomieszało gdzie ma iśc bo wszystkie bloki takie same:-(płakała chodiła po osiedlu ale nikt jej nie spotkał i bidulka weszła do pierwszego lepszego bloku zeszła schodkami w dół do piwnicy i zsneła na tych schodach:-(rano ktoś ją znalazł:tak:boże co ta matka rodzina przeżyła to ich:-:)-:)-:)-:)-(taki rozum dziecka nie zapukała do nikogo tylko weszła do piwnicy:crazy:dobrze że tak sie to skończyło:tak:
Ale się nabiegałaś.

Dobrze,że dziewczynka się odnalazła..:tak::-):-)

stęskniłam sie za Wami od kilku dni ciągle chodze i myślę ,że musze tu zajrzeć w końcu wchodzę zaspana po zarwanej nocce a tu jakieś dziwne forum już myslałam ,ze coś pomyliłam :-D
witaj.Dawno Cię nie było.:-p

póki co wszystko po staremu ale się toczy jakoś do przodu odliczam dni do sfinalizowania zakupu M i wyprowadzki:tak:
Lena to diabeł wcielony :-D tak jak przeczuwałam jak tylko zaczeła pełzać ,że będzie z niej łobuziak nie z tej ziemi no i jest wszędzie jej pełno a oczy dookoła głowy bo tylko rozrabia a ja biegam jak wariaka zwłaszcza na spacerze upodobała sobie uciekanie w przeciwnym kierunku niz trzeba :tak:

my latamy teraz i rozglądamy się powoli za mblami coby zamówić już wczesniej i potem nie przeciągać , kredyt ma być podpisany ok 12 tego meisiąca a potem to już kwestia podpisania aktu notarialnego , tak sie ciesze ,ze nie da się tego opisać :tak::tak::tak:

od tygodnia znów mam problemy ze snem nie wiem pewnie to trochę nerwy i emocje bo ciągle myślę i się przewracam z boku na bok wiec chodzę niewyspana

musze poczytać co u Was..:tak:
Fajnie,że jakoś się Wam powoli układa

Mlenko to dobrze że wszystko sie u was układa tak jak powinno:tak::tak::tak::tak:a Lenka no cóż do kogoś się wrodzić musiała:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dowiklus on snu dużo nigdy nie potrzebował:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:on to z tych bezsennych potworów:baffled::baffled::rofl2:
MH super że dziewczyny zdrowieją:tak::tak::tak::tak::tak::tak:a wiatr przesadny dzis jak szłam rano to bluzgałam sobie pod nosem:confused:a co sama byłam:rofl2:
Julka woła Antka zobacz teletubisie choć obejrzymy!!!Antek popatrzył na tv wzruszył ramionami i poszedł:szok::-Daa Julka ignorant jak każdy facet!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-Dnosz feministka mi jakaś rośnie:szok::szok::szok::szok:
Julinka jest the best.:-):-):-):-D:-D:-D

:-D:-D:-D niezła jest

dzisiaj mam zebranie u Laury w szkole mało przyjemne z nia na szczęście nie mam problemów na semestr była 2 w klasie i 3 w szkole więc z nauką dobrze jest :tak: ale trafiłą na wyjątkowo perfidna klasę w tym gimnazjum, ciągle jakieś problemy a jak mi ostatnio z łaczem się wyżaliła jak się chopcy odzywają do niej i do jje kolezanki to mi się włosy na głowie zjezyły i zaraz nastepnego dnia w szkole byłam teraz będzie jazda na zebraniu bo mam zamiar zrobić awanturę konkretną chhłopak do mojej córki-" ciągnij mi" i lepsze teksty normalnie szok niestety dziewczyny sa gnębione bo się dobrze ucza a reszta w tej klasie mizernie ciągnie więc je napiętnowali :no: nauczyciele sobie z ta klasazuełnie nie radzą z tego co zauwazyłam
U Klaudii w szkole na szczęście jest super i tego marginesu to coraz mniej ,bo tam bardzo wysoki poziom i Ci co się nie uczą to sami rezygnują ,albo są skreślani z listy.
U Klaudii w klasie zrezygnowało już 6 osób i 4 zostały skreślone :szok::szok::szok:

Witam poniedziałkowo .
Dziś dzień cały w nerwach.
Tata mój właśnie dojechał do szpitala.:sorry2::sorry2::sorry2:
Wczoraj byłam z małym u rodziców na obiedzie,bo chciałam ,żeby Kubuś pobył z dziadkiem.Teraz to nie wiem , kiedy go zobaczy z racji naszych rozjeźdżonych weekendów.
Ja szkoła,Klaudia teatr Buffo ,a Dareknajpierw zawozi mnie ,potem ją jedzie do pracy na 2 godzinki ,jedzie po Klaudię i wracają do domu. W sumie spotykamy się w domu ok 17 dopiero.:baffled:
A to trochę późno ,by do szpitala jechać z dzieciakami.:crazy::crazy::crazy:

Wczoraj jak wróciłam z małym to był jakiś niewyraźny .Mówił ,że ma dreszcze,jest mu zimno ,ale dziwnew ,bo nie miał gorączki.:no:
Potem bolała go głowa,kazał zgasić światło ,bo go raziło.:szok:
Odbijało mu się "CzymS Smiewrdzącym" jak to nazwał:sorry2::sorry2:
Wieczorem jadł banana i zwymiotował.:baffled::baffled::baffled::baffled:
Wkrótce zasnął,ale mocno się kręcił i widać było,że coś mu jest.

Doszliśmy do wniosku,że młody zatruł się dymem papierosowym.:baffled::baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś nie puściłam go do szkoły ,bo nadal mówi,że boli go brzuszek i główka.
Leży sobie i książeczki ogląda,więc musi się czuć nie za dobrze.:no::no:

A ja nadal szukam prawnika,bo muszę się skonsultować w sprawie ustnej umowy.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I jak na razie nikogo takiego nie znalazłam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A Kamila mi sądem grozi :szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Menda jedna.:crazy::crazy::crazy::crazy:
Już słów do niej nie mam.:angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
As nosz kurcze problemy problemy problemy...................
Mlenko hmmmmm a kiedy miałaś okres?????? myślisz że może się coś zasiało?????zrób może test bo po co ci dodatkowy stres:tak::tak::tak::tak::tak:ja mam tak np na owulację:baffled:wszystko mi śmierdzi mdli mnie jakaś drażliwa jestem i wtedy wiem na bank owulacja jest:tak:

Do góry