reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie marcóweczki!
aneczka powodzenia, życze szybkiego porodu.
aniaskrzat wielkie gratulacje i zazdroszczę Ci tej szybkości, ekspresowo poszło:tak:

reszta widze czeka, moniskaBe tuż, tuż, a co z Patinką?
Kurcze, ja tez próbuję to wszystko przyśpieszyc i nic...mąż mnie wczoraj znowu badał, rozwarcie się powiekszyło, brzuch w nocy bolał a teraz nic:wściekła/y: ja już chcę tulić moją Ksieżniczkę!

reklama
renif moze ty tego meza wyslij na studia medyczne:):) tez mialam tak jak ty... w nocy sie rozkrecalo... a w dzien lipa hehe:) a teraz cos wiecej sie w ciagu dnia zanosi to moze wkoncu doczekam:)

Wiecie co, ja mam taki zwykły spirytus z monopolowego i te gaziki nasączone.
Ja przy mojej córci, to delikatnie przemywałam pępuszek, a jak przyszła polożna na wizytę patronażową, jak wzięła ten spirytus i chlusnęła nim po pępku malej to dwa tygodnie i nie było po nim śladu.:szok: A moja koleżanka to ostatnio 4 tyg. sie z nim męczyła.

agama zawsze lepiej jechać i sprwadzić:)
A ja już mam dośc tej mojej wydzieliny, nie chce mi się chodzić w kładkach i pare razy dziennie muszę zmieniać majtasy. Może to jakiś masakrycznie długi czop:) Mam już tą wydzielinę od dwóćh ponad miesiąca, więc to chyba nie to
Ja mamm kocyk polarowy, ale taki cienki no i kupiłam jednak akrylowy gruby
Jaki kupić ten spirytus, 70 czy 90%? I ile? I jak go rozrabiać? Musze sobie to zapisać bo mam skleroze

Sory, że pytam, ale Ty tą wydzielinę masz lejącą i bezbarwną czy raczej ma konsystencję inną niż woda? Bo moja jest zupełnie przeźroczysta. Kurcze, ale tematy....:zawstydzona/y:

Ja używam gazików LEKO ale powiem szczerze że wkurza mnie moda nowa że teraz w szpitali każą tylko używać wody z mydłem i kurcze nie myją bobasów wogólę - bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiesz co, ja tez mam taką wydzielinę, najwięcej jest jej do polowy dnia potem ustępuje. Jest raczej przezroczysto- żółta, ale kiedyś czytałam, że to normalne iż trzeba często zmieniać wkładki (duża ilość wydzieliny), bo po prostu w ten sposób w ciąży pochwa jest chroniona przed bakteriami.

Dziewczynki mojej małej okropnie ropieje oczko!! Byłam u lekarza to dał antybiotyk ale to mnie bardzo martwi!!Zabroniła przecierac rumiankiem tylko jak coś to solą fizjologiczną- kurcze a bilans dopiero za 2 tygodnie!!

witajcie babeczki:)

Trzyma kciuki za dziewcyzny ktore sie rozpakowuwuja...."):)

U mnie nocka malo przespana....bo cos ulozyc sie nie moglam...

dziewczyny a macie zaswiadczenie od lekarza do tego becikowego juz????

ja oczywiscie za pozno sie zorientowalam, w tym tyg mojej gin nie bedzie:baffled: wiec dopiero na nastepnej wizycie moge zalatwiac a kto wie moze jednak urodze do tego czasu heeee

ja też nie mam...ale zaobserwowałam, że do mojej gin po prostu dzwonią po porodzie kobitki i proszą o jego przygotowanie a odbiera mąż:tak::tak::tak:

Witam Kobietki!
Ja tylko na chwilke być może to będzie jeden z ostatnich postów kiedy nie jestem Mamusią. Niedługo jadę do szpitala. Mam stresa narazie delikatnego ale pewnie jak stane przed szpitalem to dopiero dopadnie :-]

Trzymam kciuki i daj znać co i jak:tak::tak::tak:

Ja póki co mam rożek, pościel do łóżeczka, trzy kocyki polarkowe i jeden gruby z wełny owczej (będzie na sanki za rok:-D:-D) - to taki co jeszcze mnie nim okrywali:tak::tak::tak: pościeli do wózka nie kupowałam - odradzili mi w sklepie:tak::tak::tak:

reklama
AniaSkrzat zaszałala, co? Jestem w szoku jak szybko jej poszło. Super! Oby reszta tez miała takie tempo. Swoja drogą chciałabym zauwazyc ze pierwsez rozpakowuja sie nie tylko te z końca marca ale przede wszytskim pierworódki! A wieloródki jak te sieroty czekają do terminu albo i przenoszą:) Szok:) A myślałam ze będzie na ODWRÓT.

Dzwoniłam właśnie do kliniki i jeszcze do lekarza do ktoego chodziałm na początku ciązy i dowiedzialam się ze teraz rzadko zlecają HBs, bo większość pacjentek jest zaszczepiona przeciez na żółtaczkę ( podobno), i jesli nie ma dolegliwości ze strony wątroby to nie zlecają. W szpitalu tez powiedzieli ze wolna amerykanka i ze nie musze robić. Dziwne to dla mnie ale skoro w 3 placówkach powiedzieli ze nie muszę to nie będę robic.

Aguś- ja ma duży kocyk akrylowy, dostaąłm w prezencie jeszcze dla Julki i sprawdził sie znakomicie zimą. Akrylowe są z reguluy obszerniejsze więc super nadają się nawet dla większych maleństw. Myślę ze wiosna wystarczy ci spokojnie polarkowy, chyba ze masz wielka ochotę na nowy zakup:) Ale jak nie masz ciśnienia to spokojnie możesz kupic sobie akrylowy dopiero na jesień. Gwarantuję ze się przyda i bedziesz jeszcze długo z niego korzystała.

Ja mam 1 kocyk akrylowy, 1 bawełniany, 1 polarkowy cieniutki i 2 grube polarowe kocyko-rożki ( taki kocyk z zapięciem przewiązywany w pasie-super sprawa w zimne dni no ale moja Julka rodzona w listopadzie), 1 bawełnianiy rożek i teraz dokupiłam jeszcze 1 kocyk z termofroty( nie mogłam się oprzeć bo .sliczniasty zielony i taaaaki mięciusi) więc wyposażona kocykowo jestem na maksa:)

Przyszły do mnie butelki Tommee Tippee, kupiłam dwie-150 ml i 260 ml, do tego smoczek uspokajacz i 2 pojemniki na mleko w proszku wkładane do środka butelki. Fajne:) Ale tak się zastanawiam czy one faktycznie sa bez bisfenolu. Butelki maja czarne napisy, a pojemniki tłoczone ale na opakowaniach jest napisane ze 0% bisfenolu. Hmmm.....Sprawdzałam w Smyku i tam były tez te z czarnymi napisami. I wex bądz tu mądry. A na stronie producenta jest napisane ze jedne od drugich różnią sie opakowaniem w mocniejszych kolorach. Taaaa....

Witam wszystkich:)

na początek Aniu gratuluje synka !! tez bym tak chciała szybciutko...

a ja... całą noc nie spałam prawie normlanie koszmar... skurcze non stop mialam co 8 8 7 6 minut a potem nagle co 15 ,25... i zasnela:| no cholera by to wziela.. i ciagle sie w nocy budzilam bo cos mnie bralo ale ustawało.. albo zasypialam chociaz nie wiem jak mozna z takim bólem spac... a on rana ciagle mam twardy brzuch ale skurcze juz lzejsze jak w nocy i dalej niśtregulariś... masakra...:(..

Niunka, to może w końcu i ty dzisiaj lub jutro urodzisz:)

No wiem własnie, tylko ze moj gin stiwerdzil ze skoro po normalnym badaniu mialam wręcz za niski cukier, to nie ma potrzeby robic obciążenia...no ale chyba zrobie , bo bedzie mi to chodzic po głowie... mam jes\zcze jedno pytanie: kupowałyscie kocyk akrylowy ..??czy on sie przydaje?

Marela nie mialam wczesniej robionej ...

Aguś a może zadzwoń do szpitala w ktorym bedziesz rodzić i zapytaj czy jest sens. Oni będą wiedzieć. Albo do paru ginów zadzwoń. Zobaczysz ile opiniii będzie za a ile przeciw.

Dzien dobry :)
My juz po sniadanku.
Ale Ania dala czadu.....zazdroszcze hihi :))
U nas snieg zaczął padac :(oby nie duzo.
Mlody jak zwykle katar, niech wreszcie sie ta zima skonczy !!!! wrrrr...

- Ja to samo. Najpierw ciagle musialam lezec bo przedwczesny porod mi grozil a teraz robie wszystko i nic hehe ale to chyba sie dzieje odrazu. Bo np Koza tez zadnych objawow do porodu a tu co niespodzianka

wiesz co mi sie wydaje ze jest sens. BO jezeli by sie okazało ze masz cukrzyce i to duza to pewnie beda rozwazac CC. Bo przy cukrzycy przewaznie sie robi CC, No i musza wiedziec jak Cie karmic w szpitalu jakbys musiala lezec kilka dni przed porodem. Czego ci nie zycze. :)

cukrzyca wskazaniem do cc? Napewno? No chyba ze chodzi o wage dzidziola....

skandal. miala dzien po mnie termin! mam nadzieje ze moj gin sie myli (powiedzial, ze moze nawet przenosze, bo na usg wszystko ladnie nadal wyglada) i jednak max za tydzien i ja urodze..

zazdroszcze dziewczynom co juz sie rozpakowaly :)

ja też zazdroszczę bo cięzko mi jakbym tone piachu na brzuchu nosiła. No ale nic na siłę:)

aj dziewcyzny jeszcze macie troche czasu :) lepiej donosic dzidzie dla pewnosci ze wszystko bedzie w porzadeczku :):)

ja puki co znow mam skurcze co 9-10 minut zobaczymy jak to sie rozwinie albo i nie... moglo by wkoncu.....
ide do wanny :)

i jak? rozwinęło się? Może na IP jedz jjuż, co? Może rozwarcie sie zrobiło albo inny diabeł:)

myślisz ze to tak łatwo ???:-D:-D:-D...muszę herbate fusiastą wypić, karty rozłożyć, kogutowi gardło poderżnąć itd....:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

może Cie weźmie tak jak AnieSkrzat - z nie nacka :-p:-p:-p

hehehehe, dobre mcgosia, dobre:)

To co Gosia mam ci kuraka złapać i do pociągu do Wawy wsiadać?? Hi hi. No moja druga ciąża i mialam nawet zagrożenie wcześniejszym porodem a tu co?? Moja koleżanka drugą ciążę przenosiła 11 dni

o ludziska, 11 dni! Ja bym nie dała rady! A zdrowa dzidzia sie urodziła tyle przenoszona? I pewnie wielka była już.

Jadę dziś na IP po południu. Zadzwoniłam i powiedziałam że coś ze mnie wycieka delikatnie od kilku dni. Lekarz powiedział, że trzeba to sprawdzić i mam do niego przyjechać!! Może mi się sączy i np dzidzia będzie miała za mało wód, a wtedy trzeba będzie wywoływać. Nie sądzę żeby tak to się skończyło, ale już naprawdę od paru dni martwię się tym. Bo co chwila mam mokrą plamkę na koszuli, a w dzień mokrawą wkładkę. Może mi od razu na to ktg zapiszą nieszczęsne.
W sumie to się cieszę że się zdecydowałam zadzwonić, ale same mówicie że lepiej takie rzeczy sprawdzać...
Dobrze że lekarz mnie nie wyśmiał tylko potraktował normalnie i poważnie...

Super lekarz. Inny pewnie zlekceważyłby wymysły ciężąrnej i postawił diagnozę przez telefon. Podziwiam fachowość twego gina.

Nie pięknie haha ;D Wchodze na forum a tu jedna rozpakowana a druga rodzi ;D a ja nadal w dwupaku ;D Ja to już co wieczór rodzę a przez noc mi przechodzi.. Ja juz nie wiem.. ale chyba nie urodze. Od dzis już nie licze skurczy hehe ;D najwyżej pojade do szpitala na ostatnia minute.. bo ta moja dzidzia to straaaasznie niezdecydowana jest ;D Po tych wszystkich skurczach to ja juz pewno rozwarcie na 5 cm mam ;D więc już lekko pójdzie ;D haha. Mam dziś rewelacyjny humor ;) choć brzuch mnie strasznie boli, ale to chyba po tych skurczach już macica boli.. Za pół godzinki idę z kumpela na krótki spacer, a na 15tą jadę do okulisty zobaczyć jak bardzo mi się wzrok pogorszył.. Bo to śmieszne ale mamy pokój 3x3 m, telewizor 37 cali, a ja nie widze napisów bez okularów ;/ widze, ale rozmazane.. heh.. Uff,a le sie rozpisałam ;P Gratulacje dla mamusiek! ;*

Mag, ja zostanę z Tobą na BB ;D

Bidulko, szkoda mi ciebie ze hej! Normalnie co wieczór jestem pewna ze następnego dnia dostaniemy info od ciebie z porodówki a tu klapa. Słuchaj, a może okna dzis umyj? Dziewczynom pomaga:)

yra ja słyszałąm że te waciki nie są za dobre, ze są twarde
A właśnie kupowałyście pościel do wózka, ja mam pościel do łożeczak , a do wózka nie będę kupować, chyba

ja nie kupowałam. Mam sporo kocyków a przeciez teraz szykuje sie lato ( chociaz nie wiadomo czy bedzie w czerwcu czy może pod koniec lica hehee) więc do jesieni dzidziol i tak wyrośnie z pościelki. A wiosną wystarczy spokojnie kocykiem okryc i podusie pod główke podłożyć.

Witam Kobietki!
Ja tylko na chwilke być może to będzie jeden z ostatnich postów kiedy nie jestem Mamusią. Niedługo jadę do szpitala. Mam stresa narazie delikatnego ale pewnie jak stane przed szpitalem to dopiero dopadnie :-]

Powodzenia. Trzymam kciukasy!

Ciekawe jak tam Monikskabe....

Do góry