reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Właśnie ja też kupiłam Huggiesy 3 i są dosyć chłonne bo mój łobuz jak go w nocy przewijam to rozbudza sie gaduli i nie myśli o spaniu.
Tez uzywam Huggiesow i sa dla mnie super poki co 2 ale mam ich jeszcze jedna megapake mam nadzieje ze maly nie wyrosnie i juz zakupilam 2 paki trojeczek wiec jestem zaopatrzona z necika zawsze hurtem zamawiam bo tanio:)

reklama
pewnie ,ze mozliwe i o ile ladnie przybiera nie masz sie czym martwic...Mi na poczatku Gabrycha tez przesypialaby cala noc ,ale mi w szpitalu kazali ja budzic przynajmniej raz no i jak ja nauczylam tak mam...do tej pory budzi sie miedzy 2-3 poniej 6-7 ...wiem jedno -teraz wcale bym sie juz nie martwila i wcale nie budzila...przybiera na wadze ksiazkowo 1kg na miesiac :tak: Dzisiaj spala od 22 do 5.30 ...poraz pierszy tak dlugo i marzy mi sie zeby zaczela przesypiac cala noc bez jedzenia...
MOj maly w nocy to dziwnie funkcjonuje bo zasypia mniej wiecej o tej samej porze a budzi mnie roznie raz co 3 godziny raz co 4 raz co 5 a i nieraz co 6 hehe co noc moge wiec sie spodziewac czegos innego:baffled:

Ja to nie wiedzialam ze mozna zmieniac pampki rzadziej i zmienialam malemu co 2 godziny haha i mialam nerwa ze tyle pieluch mi idzie i jak sobie teraz przypomne to ja czyste suche pampki nieraz wywalalam bo 2 godziny minely ale glupia baba :))) Teraz w dzien zmieniam co 3-4 godzinki chyba ze jest kupa to wiadomo od razu a w nocy zmieniam tylko raz to wychodzi jakos tak po 7 godzinach i dupcia sucha a maly mniej sika w nocy niz w dzien:)
Dobre pampersy huggisa albo pampersa daja rade pare ladnych godzin z samymi sikami :) a w zasadzie chyba nigdy nie przesiąkają patrząc na to jak ciezka jest pielucha po nocy ;)

ja tez chce ta ksiazke!!!
pomocy..
spi mi w jednej rece a druga pisze i tak caly dziien...:-(
on nawet u meza nie chce tylko mama i mama!!
Daj maila to ci prześlę ;-)
Co do przepisiki to naprawdę banał :-D
Mrożony szpinak odmrażam i podsmażam z czosnkiem na oliwie. Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem i na koniec daję mały jogurt naturalny.
Osobno kroję drobno pomidory suszone i wyciągam ze słoiczka fetę w kostkach (albo kroję jak nie pokrojona :tak: )
Gotuję makaron penne al dente, zazwyczaj razowy, ale dzisiaj akurat był 3 kolory i wszystko mieszam. Posypuję zieloną pietruszką i wsio :-)

Oj kasiek doczytałam już, że martus wyśle ci książeczkę ;-) Życzę powodzenia i wytrwałości bo mi czasami jej brakuje, ale nie daje się :-D

Tez uzywam Huggiesow i sa dla mnie super poki co 2 ale mam ich jeszcze jedna megapake mam nadzieje ze maly nie wyrosnie i juz zakupilam 2 paki trojeczek wiec jestem zaopatrzona z necika zawsze hurtem zamawiam bo tanio:)

powiedz mi gdzie kupujesz??? ja wczoraj kupilam 2opakowania w kazydym po 86 szt i jedno opkowanie kosztuje 49.99..
ile ciebie wychodza???

pewnie ,ze mozliwe i o ile ladnie przybiera nie masz sie czym martwic...Mi na poczatku Gabrycha tez przesypialaby cala noc ,ale mi w szpitalu kazali ja budzic przynajmniej raz no i jak ja nauczylam tak mam...do tej pory budzi sie miedzy 2-3 poniej 6-7 ...wiem jedno -teraz wcale bym sie juz nie martwila i wcale nie budzila...przybiera na wadze ksiazkowo 1kg na miesiac :tak: Dzisiaj spala od 22 do 5.30 ...poraz pierszy tak dlugo i marzy mi sie zeby zaczela przesypiac cala noc bez jedzenia...

Eliza, przeciez to prawie cała noc. wkońcu cisza nocna trwa od 22 do 6 :)
super spi, Anielka ostatnio tez tak kima i tez ksiazkowo kilogram na miesiac :)

u mnie pewnie bedzie kleska..
cala dobe nikt mi nie pomaga..ugotuj, posprzataj z dzieckiem na rekach ciagly placz...i jeszcze sciagnij mleko w miedzyczasie..wyparz butelki..;/
nie chce mu dawac sztucznego bo mam jeszcze na tye swojego..ostatnio znow go probuje rzystawiac ale nie zje z cycka i juz...

dzis po raz pierwszy sie poplakalam...

ja jestem wymeczona ciagle zla..i przez to moje dziecko tez..i chyba nie jest szczesliwym dzieciem bo ciagle placze...

dol na maxa..;/

Mamo Stacha, wiem, że Elocom to sterydy, można stosować na małe powierzchnie,krótki czas i nie na buzię tylko np na samo czoło. dlatego Anielki tym nie smarowałam. zarządziłam dietę i pomaga, wysypka schodzi a przedewszystkim nie jest juz czerwona, teraz bede sprawdzała co konkretnie ja uczula.
cieszyłam sie że to moje dziecko alergia ominęła. kurde nie wiem dopiero po takim czasie. dieta moja wlasciwie taka sama przez caly czas karmienia a tu taki kwiatek.

Hej :-)
Wcinam sie bez nadrabiania bo mam pytanie :-p
Czy normalne jest zeby cyckowe dziecko spalo cala noc? Maciejos zasnal o 20.30 i wstal, a wlasciwie sama go zbudzilam co mu sie nieszczegolnie spodobalo :no: o 6.30 ;-)
Czy nie powinien przynajmniej raz w nocy budzic sie na karmienie? :baffled:

Ja bym absolutnie nie budziła:-D:-D:-D
Tylko jeszcze dziękowała że tak spi:tak:

Może ja z inne epoki jestem ale co to jest ten facebok?

Hi hi też mi było wstyd zapytać:-D

usg jest w szpitalu na 2 pietrze( wogole glupota ze na drugim!) wsiadamy do windy wciskam 2 a tu co? zgaslo swiatlo i nic...nie wiedzialam o co chodzi i czemu nie jedziemy...co sie okazalo..prad wysiadl! wrrr...no to dawaj po schodach...mama wziela Olka a ja wozek...i kazdy po drodze mi zwraca uwage ze winda jest! a ja zakazdym razem odpowiadam wku**iona :p ze nie ma pradu...yh....dobrze ze nie bylysmy pomiedzy pietrami w tej windzie...:p..jeszcze maly walnal kupe przedf wejsciem do gabinetu, ja chce isc go przebrac, a tam nawet przewijaka nie ma!;/ ani w toalecie ani na korytarzu..
na szczescie kreatywnosc zadzialala..wzielam malego na rozek polozylam na podlodze, pupe umylam w zlewie i wtarlam wkladka do cyckow bo zapomnialam chusteczek!
dobra jestem co?
dosyc przygod na dzis;/

:-D:-D:-D
. mi jakby tak w windzie swiatlo zgaslo to darlabym sie jk glupia tak sie boje wind!

Ja tylko w kryzysowych sytuacjach wsiądę do windy..np jak jechałam na porodówkę:-D:tak:
Tak to wolę nawet na 10 piętro iść schodami:-D

Jejku troche mnie nie było a tu taki zmiany :d nie jestem w stanie nadrobic tego wszystkiego co napisalyscie wiec po prostu troszke sie wtrace... Mam nadzieje ze jeszcze mnie pamietacie
Mialam nadzieje ze jak wroci moj maz to sie poudzielam, ale jakos nie wyszlo. Na poczatku zajmowal sie mala, a jak wrocil to ciagle bal sie ze bedzie u niego plakac i przez kilka dni wcale sie nie zblizal. teraz jest lepiej ale i tak wiekszosc obowiazkow jest na mojej glowie i jeszcze doszly nowe :( jak gotowanie dodatkowego obiadu :(
Z mała dzieje sie cos dziwnego bo znowu zaczal bolec ja brzuszek i juz nie wiem co z tym zrobic. zaparc nie ma, podaje znowu espumisan a ja znowu prawie nic nie jem i nie widze poporawy :( zamiast sie poprawiac to jest coraz gorzej :( Przez te bole brzuszka ciagle chrzani nam sie harmonogram dnia i niestety tez nocy :(

Pamiętamy:tak:
u mnie pewnie bedzie kleska..
cala dobe nikt mi nie pomaga..ugotuj, posprzataj z dzieckiem na rekach ciagly placz...i jeszcze sciagnij mleko w miedzyczasie..wyparz butelki..;/
nie chce mu dawac sztucznego bo mam jeszcze na tye swojego..ostatnio znow go probuje rzystawiac ale nie zje z cycka i juz...

dzis po raz pierwszy sie poplakalam...

ja jestem wymeczona ciagle zla..i przez to moje dziecko tez..i chyba nie jest szczesliwym dzieciem bo ciagle placze...

dol na maxa..;/
Współczuję:no:
A ty jeszcze się męczysz z odciąganiem mleka:szok:
Naprawdę cię podziwiam:tak:

reklama
A my dziś też byliśmy na spacerku..od 10.30 do 12...ale bez Hani bo jako że wstała o 6 to była za słaba i została z tatusiem i poszli sobie razem spać...bo A był po nocce
Mały spał prawie cały czas..tylko raz się przebudził i z 15 min płakał ale byłam daleko od domu więc jeździłam po trawie żeby go wytrzęsło i w końcu znów zasnął!!!:-D
Potem w domu jak go karmiłam to znów mi zasnął:szok: I pospał do 14:szok:
W międzyczasie teściowie przyjechali "ukraść" Hanie...ciekawe czy przesika im wszystkie 4 pary majtek które jej zapakowałam:wściekła/y:
Więc w spokoju zrobiłam obiadek i teraz jeszcze mały śpi od pół godziny:-)

Ale nudzi mi się straszliwie bez tej mojej diabliczki:-D

Do góry