reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No tak... ja wstaję o 6-30, wyprawiam Antka do przedszkola, jem śniadanko i do kompa zagladam, Piotrus wstaje o 9-30 więc mam sporo czasu dla siebie bo póniej w dzień różnie bywa;-) Czasmi do tej 9-30 uda mi się tez dom wysprzątać;-)
Ale nei tylko ja zagladam na BB rano, zawsze towarzyszy mi NeSSi i często Pauluś.
No ja wstaję o 7 i ogarniam troszkę a potem BB w między czasie dokańcam sprzątanie:) Mój szaleje najbardziej od 15 do 19 ale sam a wcześnie sam do siebie marudzi

reklama
czesc laski za mna dluuugi poranek :dry: mlody wolal sie wykonczyc niz zasnac:dry:
ledwo co zyje, ale gorsze jest to, ze od paru dni martwie sie o swoja rane po cc - zaczela mni bolec ostatnio przy noszeniu ciezkich rzeczy (w tym Alusia) . Nadal jest czerwona :-(i teraz na dodatek boli:-( jak ktos mnie przycisnie to tez...
Ja ostatnio jak ponosiłam Antka tez mnie bolało:-( dobrze mi gin mówił ze to bedzie sie długo goić a ja tymbardziej musze uważac bo drugi raz cc miałam:(
Mnie nie powiedziano, że to normalne. Już od bilansu dwulatka borykamy się z tym. Bez ćwiczeń będzie ponoć gorzej. Zależy jak duży ten łuk. Staś przy złączonych kolanach, ma miedzy piętami jakieś 4cm rozstawu. Chodzi w specjalnych butach, ma dodatkową wkładkę z Memo, ćwiczył już kiedyś, ale to wszystko za mało. Jak latem ćwiczyliśmy to byłam jak Gestapo, inaczej nic by nie zrobił. Bardzo źle to wspominam. Teraz z M mamy się podzielić ćwiczeniami, ja będę robić kilka jak wrócimy z przedszkola, z resztę on przed kąpielą. Zobaczymy czy ten system się sprawdzi i młody nie będzie się opierał.

Nessi, pamiętam, że długa :-) A ile ma cm?

Nio u nas nie ma takiego odstępu.... więc wszystko zalezy od tego jak duża jest ta krzywizna... Zastosuj może u Stasia metode nagradzania np zbierania naklejek za ćwiczenia, określ jakąs ilośc, jak nazbierra to dostanie nagrodę;-)

NeSSi chusta ma 4,7 m.... Jest ok

Jej mnie już po półtora tygodnia nie bolałai czerwonej nigdy nie miałam. Może powinnaś iść do lekarza

pójdę. chciałam zapytać po prostu czy Wy jeszcze coś macie...Mnie też nie bolało nagle zaczęło od wczoraj ;/ jak chodzę, noszę coś czuje jakby mnie rozrywalo od srodka ;(
i jak sobie cos poloze - nawet lekkiego - na rane to tez boli...

Witam unas wczoraj było 2 szczepienie mały jak zasnął o 18 to obudziłam go o 23 zjadł i padł dalej. Nóżka nawet nie zaczerwieniona gorączki nie ma na razie.

Ja ostatnio jak ponosiłam Antka tez mnie bolało:-( dobrze mi gin mówił ze to bedzie sie długo goić a ja tymbardziej musze uważac bo drugi raz cc miałam:(
Mnie również boli od dzwigania, np. jak noszę małego to mam to samo i nawet krwawie :/ a okresu przeciez nie mam, tylko plamienia połaczone z bólem w okolicy cięcia :/

W moim przypadku to chyba przewrazliwienie. Maż mówi że teraz ma rodzine i musi wiecej pracowac poza tym chyba zestresował sie po ostatnim razie bo okazalo sie ze mnie boli i potem lekarz stwierdzil stan zapalny. Nie wiem czemu takie dziwne mysli chodza mi po głowie. Moze dlatego że mam dziwne sny, a jak wy śnicie? Bo mnie takie głuopty niekiedy sie snia, że az głupio sie przyznac :baffled:
dziwczyny easy oni ez a zmeczeni i sfrustrowani..my nie mamy czasu o nich zadac, wyprasowac im koszul i sie poprzytulac...

ja z moim m si nie kochalam od lipca bodajze a jestem pewna ze mnie nie zdradza...
choc tez sie zdarza ze wroci z pracy i mowi ze gdzie jedzie...

Dziewczyny mam do was ogromna prosbe powiedzcie mi ile taka niania powinna zyczyc sobie na godz..ale bez przesady ja nie chce z nikogo zdzierac.. dla mnie to przyjemnosc opieka nad maluszkami:-)
Daff odpowiedzialna praca wiec mozesz troche krzyknac..
poza tym lepiej powiedziec iwecej i troszke jej potem suscic niz malo i sie wkopac..
musisz tez oblukac czy babka ma kase czy nie:)
bo jak ma to mozesz jej powiedziec 10zl :-D
a jak nie to troche mniej chyba...

No i mam pytanko,
czy któraś z Was na się na prawie majatkowym i takich rzeczach?

bo sprawa jest taka ze u nas za domem jest pole..
to pole nalezalo do babci Bartka i jej męża.. mieli tego po połowie..
z racji że dziadek zmarł nie zostawiając testamentu jego część pola została podzielona na babcie i 3 dzieci..
wiec babcia ma swoją połowe i 1/4 części dziadka..

teraz chodzi o to ze reszta spadkobierców musi sie zrzec z tego na rzecz bartka - bo babcia chce dać nam to pole pod domek :)
no alee...
mamy obawy ze jeden z synow moze sie nie zrzeknąć bo mama Bartka nie spłacila mu kiedys jakiejś części jakiegoś domu i domniemamy ze ów wujek Bartka bedzie robił problemy..

no i w czym rzecz..
zeby przepisac wszystko na Bartka musielibysmy najpierw wymierzyc pole.. a wiadomo to sa koszty .. i pozniej do notariusza..?
bo chcemy to tak rozegrac zeby najpierw miec pisemne zrzeczenie sie spadku od wszystkich spadkobierców a pozniej brac sie za wymierzanie pola i isc do notariusza..
no bo glupotą by bylo placic za wymierzenie pola a pozniej ten wujek stwierdzi ze sie nie zrzeknie...

mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi :-D
miałaś ktoraś cos podobnego albo wie jak to sie załatwia?

hmmm na pewno zrzeczenie sie wymaga aktu notarialnego..
i chyba musza byc wszystkie strony obecne lub pelnomocnicy notariani ich...

i to sie nazywa darowizna..
i teraz kwestia podatku od darowizny wiem ze jezeli jest to pierwsza grupa czyli tu chyba tylk obabcia to nie placi sie podatku a jak by bylo z wujkami nie iwem...
o teraz zmienili ta ustawe o spadkac i darowiznach..
jak to jest dzialka rolna i ma ponad 1ha to tez sie nie placi odatku bo to wowczas jest gospodarstwo rolne..ale tych rzepisow jest tak duzo i sa tak szczegolowe ze musicie sie isc dokladnie dowiedziec...
jzalezec to bedzie od tego jaka nieruchomosc, jakie pokrewienstwo...
a u notariusz musza byc wszyscy (osobiscie lub przez pelnomocnikow notarialnych - czyli tez trzeba sie przejsc zby takie pelnomocnictwo ustanowic)...nie wystrcza tu ich oswiadczenia ze sie zrzekaja...

No właśnie- chcemy młodej kupić huśtawkę i zastanawiam się nad taką z projektorem. Mówisz że warto?
Dziewczyny, czy któraś ma inną huśtawkę niż fisher price rainforest? I ile za nią płaciłyście?- pytam o uzywaną.

ja mam fisher price papasaun z projektorem i placilam 500zl..
ale nie wiem czy teraz jest jeszcze sens..bo na stronach pisze ze do 11-13kg..a na hustawce ze do 9...
i jak wkladam tam teraz malego to jest ciasno...
wiec myle ze posluzy namok 2-3 m-cy jeszcze tylko...
tyle ze ja zamowilam ponad miesiac temu...

moze lepiej zainwestuj w fajna karuzelke z projektorem dluzej Ci posluzy i koszt okolo 200zll...
mamy dostać całość.. ;)
czyli wszyscy sadownie muszą sie zrzec tego spadku?
i pozniej mozemy działać dalej?
nie...
po smierci na pewno bla prowadzona sprawa dotyczaca spadku..
w ktorej sad orzekl o tym kto ma ile wg dziedziczenia ustawowego...
i wowcza idziecie tylko do notariusza...

jezeli takies sprawy nie bylo...to niestety musi sie odbyc i wtedy chyba mozna juz tam darowac spadek..

to nie est zrzeczenie...zrzeka sie na rzecz gminy...
a rodzinie sie daruje..

Moja sukienka kosztowała mnie bagatela 500 zł hehe :) projekt był mój, płaciłam tylko za materiał i znajomej dobre coś niecoś w podzięce :) Naszukałam się za to dobrego materiału :D
ja zylam u takiej mlodej dzieczyny co projektuje ubrania...i zaplacilam tylko 1100zl..

Hej:) dziewczyny mam pytanie do mam butelkowych - jakie butelki z systemem antykolkowym polecacie ? ostatnio kupiłam z firmy lovi, ale bardzo się na niej zawiodłam- ma strasznie miękki smok, który spłaszcza się jak Filip pije, a czasem chowa do środka;/
ja mam dr browns i rzeczywiscie sa dobre...ale na pocztku troche mu zajelo zeby sie z aventu na nie przestawic...

NeSSi a nosisz Małegow chuście??
Bo my z Mamą Stacha robimy dzisiaj wielki zakup;-)
ja mam i na rzie wytrzymuje w niej ok 20 minut...
i teraz uwazam ze chyba t jest fajne dla wiekszych dzieci;/

reklama
Nio u nas nie ma takiego odstępu.... więc wszystko zalezy od tego jak duża jest ta krzywizna... Zastosuj może u Stasia metode nagradzania np zbierania naklejek za ćwiczenia, określ jakąs ilośc, jak nazbierra to dostanie nagrodę;-)

NeSSi chusta ma 4,7 m.... Jest ok
Właśnie taki mam plan, ileś naklejek i za to jakiś prezencik drobny. Do 10 umie liczyć, więc chyba tak zrobię, że za 10 kupię coś do kolekcji klocków i już. A jedna naklejka za jedną serię ćwiczeń.
Marta, jaka jest ulubiona zabawka Antosia? Stasiek ma teraz urodziny. Już wybrał Rzymian i Barbarzyńców :-) ale babcia pyta co mu kupić.

Kurcze, mój Franek jest cały wysypany. Nic nowego nie jadłam, chyba od oliwki.

Ostatnia edycja:
Do góry