reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

zupelnie tak jak przed ciaza ... jak sie kochacie to tampony nie zrobia ci roznicy :)

jak duzo chcesz wydac ?? mozesz np kupic krzeselko do karmienia albo cos ze zlota!!
Martynka od Chrzestnych dostała krzesełko do karmienia:)

Moja Martynka dziś przechodzi z kombinezonu na polarkowy płaszczyk:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pogoda bajeczna!!! wlasnie wrocilismy z dlugiego spacerku a agatka dosypia na werandzie :-)
a ja popijam kawusie i nadrabiam BB :)
lista spraw do zalatwienia byla dzis pokazna i powiem wam ze praktycznie 100% zalatwione wiec moge byc z siebie i meza dumna :D

Może to związane jest ze spadkiem opuchlizny po porodzie czy coś ? (paznokcie)
My już odkąd jest temperatura paru stopni chodzimy lekko ubrani i jest wsio ok. Nawet powiem, że dziecko dużo bardziej zadowolone niż wcześniej. A Lolek jest zimnolubem ;)
No i po szczepieniu fakt, lepiej 1-2 dni nigdzie nie wychodzic. Moja mama kiedys wyszła tak z moim bratem i dostał zapalenia płuc. Ja wiem inne czasy, ale mówię ku przestrodze, że lepiej nei ryzykować. W tym wypadku spacer to nei musi być samo zdrowie, ale zadecyduj sama! :)

nasi lekarze mowia ze tylko jesli dziecko goraczkuje po szczepieniu to trzeba w domu zostac ... a tak to dziecko zdrowe i nalezy je jak zdrowe traktowac :)

Dobra zrobiłam test - mhmmm nie zadowala mnie, bo druga linia się troszkę pojawiła...może test nie teges...poczekam i zrobię jeszcze za parę dni.

ups ... jak zaszlam w ciaze to tez mialam bladziutka kreseczke ... zrob test rano jak pisala aga albo dla swietego spokoju idz na bete!!

Dziewczyny pomóżcie! Ja już nie daję rady, ile razy chciałam sobie z Wami popisac ale co ? Musze non stop moja małą nosić na rękach, tak ja nauczyli wszyscy i teraz kaplica. Położę ją na bujaku to 5 minutach krzyk, na macie to samo w łóżeczku też a ja nawet nie mogę sobie posprzatać ona będzie miała niedługo 4 m-ce. Teraz się wkurzyłam położyłam ją i posżłam płakała aż w końcu śpi :/ macie jakies sposoby???? A propo okresu to ja urodziłam 8 grudnia a okresu jeszcze nie mam - karmie piersią a butlę podaję raz dziennie na noc, chyba, że zostaje mała z tatusiem to wtedy cześciej. XDziewczyny odpiszcie prosze :)

cos zrobic musisz bo sie wykonczysz !! dziewczyny dobrze radza - nie poddawaj sie!!!

A skoro pisze o wyjezdzie do Polski to mi sie przypomnialo. Uwazajcie te , ktore sa na facbooku (pewnie nie tylko) . Jest taka strona - okradnij mnie :)
Tam siedzi bog wie kto i obserwuje facebooka i inne tego typu strony. Oczywiscie wstawiamy zdjecia wlasne, zdjecia domkow, piszemy z jakiej miejscowosci jestesmy. Potem ktos nas odszuka na nk. Potem sprawdzi numery tel . I juz wie kim jestesmy i gdzie mieszkamy. Jak juz ustala tozsamosci i adresyoraz forum na ktorym sie reg udzielamy to tylko obserwuja komentarze.
A my durne ludziska piszemy - o w sobote jedziemy z cala rodzina do mamy do lodzi. Nikogo w domu nie bedzie ylko pustka. Wracamy w pon.
Albo - jestem w pracy , zostawilam otwarty balkon. mam nadzieje ze nikt nie wejdzie.

reszta juz wiadoma
musimy uwzac

a to fakt ... trzeba cholernie uwazac !!

qrwa!!!!!!!!!! Rozgotowalam ziemniaki

dodaj masla i pogniec - nikt sie nie zorientuje!!!

TAKIE SLONECZKO ZE AZ ZYC SIE CHCE !!!!!

Mea- czyli jest nadzieja że i do nas na dniach to słoneczko dotrze bo na dzień dzisiejszy to pochmurna ta olsztyńska pogoda. Ale spacerek zaliczony:)

jutro idziemy prywatnie na usg bioderek - zobaczymy co powie trzeci lekarz, oby nie była konieczna poducha, trzymajcie kciuki!
30 marca szczepienie, a w wielkim tygodniu chcę z Danielkiem do dermatologa iść (też prywatnie, troszkę kaski popłynie przed świętami), sprawdzić czy ma faktycznie skazę białkową czy co? znowu go lekko sypnęło a ostatnio nie jadłam nabiału...

a jeśli pani doktor stwierdzi że nie ma skazy białkowej to spróbuję diety proteinowej - po świętach.:sorry2:

Trzymam kciuki;-)

U nas kupują chrzestni pamiatki albo kaskę dają, ja osobiście dokupiłabym cos ze zlota, łancuszek z medalikiem:tak: moi chłopcy takie coś na chrezst dostali i uważam, że to piękna pamiatka:tak: będą zawsze to mieli:tak:

Kochana nie nakręcaj się bo jeszcze coś wykraczesz;-) czekamy na wyniki testu;-)

A o jaką Ci dokładnie kabinę chodzi??
Ja szukałam z zaparciem 2 kabin prysznicowych, musiały być oczywiście otwierane bo rozsuwane to szajs... no i chciałam, żeby na szklanej kabinie jakis wzorek był;-) bo nie zamierzam myć kabiny po kazdym prysznicu. To ma służyc dla mnie a nie ja dla kabiny;-);-) u koleżanki jest cała przezroczysta.... makabra... non stop trzeba ją czyścić;-) No i taką znalazłam w leroy merlin;-);-);-)

Ja powoli zaczęłam juz brzuszki ćwiczyć, jestem po dwóch cc. Myśle, ze jak powoli zaczniesz to bedzie dobrze;-);-)

Ech... już wczesniej o tym placu pisałaś.... współczuję....

No pięknie:-D:tak::tak::tak:

Widac ze mnie nie czytalas:tak::-Dwczoraj pisalam Emwu ale pokaze o co mi chodzi,podobna do tej
KABINA WANNA FOOT HYDROMASAŻ ! SAUNA ! 150x85 +PC (969911632) - Aukcje internetowe Allegro

ja tez robie z siebie kretynke:):)
ja sie nie pomodle bo mnie tam na gorze nikt nie slucha nawet po slubie koscielnym!!!:D
co o tym swiadczy?:
miesiac temu gosciu rozwalil mi lusterko od strony kierowcy w polo-80 zl
pol miesiaca temu sarna wyleciala mezowi na droge-kosztow nie licze-nowy blotnik i drzwi do tylu musze kupic
musialam wymienic rozrzad a przy jego wymianie wyszlo kupe innych rzeczy do naprawy-500 zl
kupilismy nowe auto po tygodniu zespuly sie kierunki, abs i swiatla stopu-100 zl
a w piatek popsula mi sie pralka, wczoraj prysznic!!!!!
ilez mozna???

Ale pech:tak:

przecież to tylko wziąć sznur i coś sobie zrobić
muszę przerejestrować nowe auto, ubezpieczyć a to kolejne 700-800 zl
no i wymienic rozrzad i olej w lagunie czyli jak nam wyliczyli kolo 1000 skąd ja mam tyle wziac?
juz nawet mi sie nie chce plakac jak o tym mysle:)
zycie jest posrane:D

A jakie to auto?Z zagranicy czy kupione w Polsce?Bo jesli w polsce to nie musicie od razu przerejestrowywac:no:zrobcie tylko oplate w Skarbowce:tak:my jezdzilismy tak rok:tak:umowa musi byc oplacona w Urzedzie Skarbowym w ciagu 2 tygodni.

Ja teraz znikam do gina na kontrole mojej wkladki;-)trzymajcie kciuki zeby nic tam nie bylo bo @ tez nie widac:-Dtylko ze ja na cycu...

a ja wam sprzedam kolejny odcinek pt "nie ma jak tesciowa"

wiec wczoraj byla u nas wielka rodzinna imprezka ... ciocie kuzynki itd ... ogolnie duzo ludzi i troche przygotowan bylo ...
od urzadzania imprez w tym domu to jestem ja bo jak widze na stole chleb i pieczona udka z kurczaka i wszystko podane na brazowych talerzach to noz mi sie w kieszeni otwiera !! no iec jesli ja to i ja dowodze w kuchni !!
suma sumarum braklo nam jajek i majonezu do salatki wiec wczoraj trzeba bylo szurnac sie do sklepu :) wzielam wiec kolo poludnia agatke i pojechalam ... pogoda byla nieteges wiec jak mala zasnela to wnioslam wozek na werande i niech tam sobie spi ... tesciowa zaproponowala ze ja popilnuje na werandzie bo jak zostawie otwarte dzwi to bedzie przeciag :) mysle sobie dziecko spi to chyba nic spieprzyc sie nie da :) OT I SIE PRZELICZYLAM !!! bo wiecie normalnie to moja Agatka spi od ok 12 do 15 !! czasem sie przebudza ale trzeba dac jej smoka i dalej spi /przetestowalam to juz tyle razy ze WIEM!!! moja tesciowa postanowila wykorzystac t ze nie patrze jej na rece i jak tylko agatka wyplula smoka to ta jej sru herbatke /bo caly czas mi powtarza ze za malo jej daje PIC !!!/ no wiec mala uznala ze to jzu koniec spania i o 13.30 oczy jak pimpongi !!! po 15 minutach wychodze na werande a ta z nia w najlepsze rozmawia !!! bawi sie i smieje !!! no myslalam ze babe zarabie !!! bo ona popoludniu bedzie miala gosci a ja bede sie meczyla z ryczacym dzieckiem !!! no ale cudem udalo sie nam ja jeszcze uspac na godzinke ... tak czy owak mala byla niewyspana wiec i marudna ... A MIALA TYLKO PILNOWAC SPIACEGO DZIECKA !!!!

Dziewczyny jakie zabawki mozna jeszcze oprocz maty, karuzeli, grzechotek i bujaczka dziecku kupic? tak sobie mysle ze w koncu ta mata i karuzela sie znudza i wciaz szukam co bym mogla kupic zeby byc w gotowosci i ewentualnie nowosc miec juz przygotowana tylko pomyslow brak bo wszystko co mi w oko wpada jest zazwczaj od 6 miesiaca albo i wyzej.

jak teraz kupisz zabawki od 6 miesiaca to akurat beda jak mala wyrosnie z karuzeli czy maty :)

Mea ma racje z tymi zabawkami. Karuzelka i mata to k do 6 mies. Chociaz mata i tak sie przyda bo na czyms dziecko musi siedziec bedac na podlodze. A taka mieciutka mata jest akurat.
Max dostal pierwsza ksiazeczke. To jest taka materialowa ksiazka gdzie sa poprzyszywane rozne elementy np. szeleszczace uszka , piszczaca kurka. Podobnie jak na naszych matach. Tyle ,ze strony sie przewracaja jak w prawdziwej ksiazce. Uwielbia ja. Oglada kazda strone tylko ,ze ja mu musze kartki przewracac bo on jak zlapie to w rece to trzepie tym z gry na dol :). Jeszcze troszke podrosnie i bedzie mogl sam ogldac.
Poza tym mysle ,ze juz mozna wprowadzac powoli plastikowe ciezsze zabawiki z dziwekami. Tzn tak zeby dziecko nie zlapalo w rece i sie tym iehuknelo ale zeby raczka moglo naciskac guziczki (alby my to zrobimy) a wtedy swiatelka i muzyczka beda sie wlaczaly.

Mea ma racje z tymi zabawkami. Karuzelka i mata to k do 6 mies. Chociaz mata i tak sie przyda bo na czyms dziecko musi siedziec bedac na podlodze. A taka mieciutka mata jest akurat.
Max dostal pierwsza ksiazeczke. To jest taka materialowa ksiazka gdzie sa poprzyszywane rozne elementy np. szeleszczace uszka , piszczaca kurka. Podobnie jak na naszych matach. Tyle ,ze strony sie przewracaja jak w prawdziwej ksiazce. Uwielbia ja. Oglada kazda strone tylko ,ze ja mu musze kartki przewracac bo on jak zlapie to w rece to trzepie tym z gry na dol :). Jeszcze troszke podrosnie i bedzie mogl sam ogldac.
Poza tym mysle ,ze juz mozna wprowadzac powoli plastikowe ciezsze zabawiki z dziwekami. Tzn tak zeby dziecko nie zlapalo w rece i sie tym iehuknelo ale zeby raczka moglo naciskac guziczki (alby my to zrobimy) a wtedy swiatelka i muzyczka beda sie wlaczaly.

ale bede miala oczytanego ziecia :D

a moja Miska zapomniala sie obudzic na jedzenie :) poszlam ja bufdzic to popatrzyla na mnie jednym okiem i czym predzej zamknela go spowrotem :)

reklama
Do góry