reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Dziewczyny jakie zabawki mozna jeszcze oprocz maty, karuzeli, grzechotek i bujaczka dziecku kupic? tak sobie mysle ze w koncu ta mata i karuzela sie znudza i wciaz szukam co bym mogla kupic zeby byc w gotowosci i ewentualnie nowosc miec juz przygotowana tylko pomyslow brak bo wszystko co mi w oko wpada jest zazwczaj od 6 miesiaca albo i wyzej.
mam tak samo :) wciaz szukam nowych zabawaek ,bo wydaje mi się ,ze Gabrysia chciałaby coś jeszcze,ze sie nudzi, ze za mało urozmaicam jej czas ...a po chwili uświadamiam sobie,że chyba jestem szurnięta ,bo 3 miesieczne dziecko juz bym liczyc chciała uczyczyc,albo czytac,albo nie wiadomo co jeszcze ;)

ja sobie pojechalam po pit ale ak bym nie odebrala do konca lutego to by mi przyslali - taki jest obowiazek !

no to ja jutro dzwonie niech mi przesla
bo nie bede dymac 50 km po kawałek papierku
a wiecie jak jest z odliczeniem tego tysiaka co rok za dziecko
bo ja słyszłam ze jak sie urodziło np. na poczatku grudnia to tylko ten miesiac licza:confused:

Mea ma racje z tymi zabawkami. Karuzelka i mata to k do 6 mies. Chociaz mata i tak sie przyda bo na czyms dziecko musi siedziec bedac na podlodze. A taka mieciutka mata jest akurat.
Max dostal pierwsza ksiazeczke. To jest taka materialowa ksiazka gdzie sa poprzyszywane rozne elementy np. szeleszczace uszka , piszczaca kurka. Podobnie jak na naszych matach. Tyle ,ze strony sie przewracaja jak w prawdziwej ksiazce. Uwielbia ja. Oglada kazda strone tylko ,ze ja mu musze kartki przewracac bo on jak zlapie to w rece to trzepie tym z gry na dol :). Jeszcze troszke podrosnie i bedzie mogl sam ogldac.
Poza tym mysle ,ze juz mozna wprowadzac powoli plastikowe ciezsze zabawiki z dziwekami. Tzn tak zeby dziecko nie zlapalo w rece i sie tym iehuknelo ale zeby raczka moglo naciskac guziczki (alby my to zrobimy) a wtedy swiatelka i muzyczka beda sie wlaczaly.
Ksiązeczke też już mamy :)

Wiecie jak to jest...ona bardzo lubi chodzić ale 2h spacer to trochę za dużo jak dla niej!
Np dziś byłam na spacerku z koleżanką która ma córkę 1,8 miesięczną....i po godzinie jak ją wypóściła z wózka to Hania chciała zająć jej miejsce...i potem taka zadowolona siedziała i nie chciała wyjść!!!
I tak mi się jej żal zrobiło że biedna zawsze musi dreptać koło nas a ja jej przecież na ręce nie wezmę bo jak:no:
I ogólnie lubi jeździć..sama już nie wiem..kupić dodatkową parasolkę..ale wtedy tylko z A wyjdziemy:no:

Ja bym tez pomyslala o nosidelku:tak:zawsze mozesz jak cos malego wziasc do siebie a Hanie do wozka:tak:

Witam :)
Byłam i nie byłam na forum zatem napiszę wpierw co u Nas :)

Mały jakiś taki markotny dzisiaj tylko wyje i pcha do dzioba co się tylko da ........ myślę sobie ''nie no niemożliwe, że zęby, zęby nie zając, ma jeszcze czas więc nie uciekną'' ale patrzę mu na dziąsełka, a młody ma prześwist między obydwoma jedynkami i tam zawsze była luka a teraz ? a teraz to już prześwistu nie ma :baffled: obrzmiałe dziąsła ma i zaczerwienione :/ więc już sama nie wiem co o tym sądzić, dzisiaj cały dzień mi cycka memoli i ryczy :/ oby nie kły! na dniach pewnie i tak wybiorę się do pediatry ....

A mnie moje kochanie dzisiaj zaskoczyło :) kupił mi ślicznego nowego soniaka :)) normalnie super, tylko z toshiby ciężko przejść na tego bo to jednak inny rozstaw klawiatury :/

No i młody znowu ryczy .........dzisiaj chyba noc bez snu

Co kupil ci laptopa...ale zazdroszcze:tak:

no i chyba przegrywam z cyckami i mala.... nie chce za bardzo ciagnac bo leci mi za malo,,,, staram sie ja dostawiac ale juz nie mam sil sluchac jak przy tym wrzeszczy i sie wije jak waz!!!!!!!!!!wiec juz sam NIE WIEM,,,,,,,,,,,,,

co do tesciowej- uswiadomila mi dzis ze mieszkam u niej wiec powinnam wszytstmo robic jak ona kaze bo wcale nie musi sie godzic na moje przebywanie" w jej mieszkaniu"a to nie w tym garnku otuje a to za duzo plynu do naczyn biore a to niepotrzebnie wode marnuje na kapiel w wannie( a robie sobie taka moze raz na 2-3 tyg) nosz kur*** przeciez za darmo tam nie mieszkam!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJ DLA STASIA!!!

a z milych spraw,,, umowilam sie szis do znajomeo fryzjera stylisty i ide w piatek... niech ze mna cos zrobi .. moze nowa fryzurka i kolor mnie podniosa na duchu jakos......tylko sie zastanawiam,.,.,. z moich wlosow to teraz najpredzej cos " krotkiego" wyjdzie... a nie jestem pewna czy az tak chce obcinac... pamoetam jak kiedys mialam krotkie i jak ciezko bylo mi je pozniej zapuscicv.... no ale ufam mu,,, niech szaleje....

Spokojnie,karm ile sie da a reszta dokarmiaj;-)

wiecei co.... najgorsze co moglam ostatnio robic to winilam siebie za to ze mala nie bardzo chce cyca,,,, ale stwierdzilam ze to bez sensu... dopoki jeszcze bedzie cchciala ciagnac niech cianie,,, i tak ja musze dokarmiac - mniej wiecej 2-3 razy dostaje butle ale jakies niewielkie ilosci- wiec... nie ma co sobie nerwow psuc,,, nie ja pierwsza i nie ostatnia musialabym przejsc na butle... ale na razie bede walczyc-jak lwica:)

I tak masz myslec a zobaczysz ze sie poprawi;-)

a ja normalnie zaczne chyba siwiec
mea wspołczuje ci z gory
jestesmy w trakcie remontu generalnego domu
i juz defakto dawno sie juz powinnismy wprowadzic do niego
ale nie co i rusz nowe problemy
jak nie z fachowcami to z domem
dzis mieli wstawiac drzwi zewnetrzne ale nie bo po co
kolejny problem chodnik na zewnatrz jest zbyt wysoki i trzeba go całego skuc
aby wpasowac drzwi
i masa innych problemów po drodze

za te pieniadze i w tym czasie to bysmy dwa domy wystawil
mamy zamiar ten za kilka lat sprzedac i sie budowac od zera
ciekawe jak nam to pojdzie:baffled:

Powiedz mi ty jestes z samej Łodzi???Tak blisko mamy do siebie wiec musimy pomyslec o spotkaniu:-)

Właśnie jesteśmy PO. Wyobraź sobie, że jak ostatnio (w styczniu) ryczała jak pogan od wkłuć aż do momentu co czopek w domu zaczął działać, tak teraz ryczała jak wkuwała jej lekarka a potem cisza i spanko:) Śpi do teraz:) Kurcze to dobrze bo może obejdzie się bez czopa.

Mała waży 5600g. Bardzo ładnie przybiera na wadze a podobno nie liczy się tak waga jak to jak przybiera.
Wszystko super. Zdrowa, dobrze się rozwija. Skóra bardzo ładna. Nie dawać kleików, kaszek bo powiedziała, że na wszystko jest czas.
No i kolejne szczepienie po 4 maja. Również 3 wkłucia będą.

Aha i babka powiedziała, że Małej nie idą absolutnie ząbki, to co widzę (2 kropki białe, byłam pewna, że ząb) to nie jest zębem. Mała ma bardzo twarde dziąsła jeszcze.

No to super ze wszystko ok i fajnie ze Martynka nie plakala tak bardzo. Moze z wiekiem dzieciaczki lepiej znosza szczepienia. Oby!

Dziewczyny a w czym chrzcicie swoich chlopakow? Dla dziewczynek tyle fajnych rzeczy widze (np. na tej stronie co Eliza wybrala) a dla chlopca nic mi sie jeszcze nie spodobalo.

reklama
kopciuszku nie z samej łodzi mam do niej około 25 km
moze jak akoza sie do nas wybierze to sie spotkamy
w trojke:confused::-)
a moze jeszcze marta od blizniakow sie skusi

Do góry