reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Moja Majka czoraj zasnęła po 21 i długo sie tym nie nacieszyłam.. bo 20 min pozniej byla pobudka i do 24 zasnac nie chciala.!!! potem juz padła jak mucha.. a teraz chyba odsypia..

moze to jakis skok rozwojowy? bo innego pomyslu nie mam..

no ale przezylam.. na spacerku nie bylysmy bo troche wietrznie jest..
ale za to wysuszylam dwie suszarki prania na dworze ;)
wiaterek wydmuchal podmuchal no i swiezo pachnie pranie.. kocham taki zapach wiosny na ciuchach ;)

ojej to Majka łobuzuje.... mi wczoraj julka zasnela o 20!!!!:szok: nie wierzylam w to i spala tak do rana z tym ze dzis dala pobudke na karmienie o 4:30 hahahha

reklama
dziewczyny ja na zamknietym dodalam temat o linkach z aguagu... powklejajcie tam wasze linki i ja was odszukam bo tak ciagle szukac przez te wszystkie strony to mozna zwariowac....

ojej to Majka łobuzuje.... mi wczoraj julka zasnela o 20!!!!:szok: nie wierzylam w to i spala tak do rana z tym ze dzis dala pobudke na karmienie o 4:30 hahahha
moja przewaznie przed 20 już spi.. ;)
pierwszy raz sie jej tak zdarzylo ..
a tak i tak spi do 4/5 ;)

a mam sasiadke której dziecko w dzien spi jak zabite a w nocy co godzine by jadlo i strasznie placze :-D
u nas Majka tak smao chciala robic..ale jak to skojarzylam to zaczelam ja w dzien zabawiac smyrac gilac no i wie ze noc jest do spania.. ;) logiczne ze lepiej jak dziecko w dzien spi bo mozna duzo zrobic ale jak sie dziecko od poczatku uczy samodzielnosci i przebywania samemu to mozna caly dom wysprzatac przy niespiecemu bobasowi ;)

moja przewaznie przed 20 już spi.. ;)
pierwszy raz sie jej tak zdarzylo ..
a tak i tak spi do 4/5 ;)

a mam sasiadke której dziecko w dzien spi jak zabite a w nocy co godzine by jadlo i strasznie placze :-D
u nas Majka tak smao chciala robic..ale jak to skojarzylam to zaczelam ja w dzien zabawiac smyrac gilac no i wie ze noc jest do spania.. ;) logiczne ze lepiej jak dziecko w dzien spi bo mozna duzo zrobic ale jak sie dziecko od poczatku uczy samodzielnosci i przebywania samemu to mozna caly dom wysprzatac przy niespiecemu bobasowi ;)
Racja Aniu moj maly najpierw zasypial o 23 i to po godzinnym lulaniu teraz zasypia o 20 odkladany do lozeczka czy spi czy nie spi to lezy sam az zasnie no a w dzien jak sie bawi to w lozeczku to na macie to na lozku albo na hustawce to ja robie obiad cala chate sprzatam na kompie doczytam wiadomo ze co chwilke do niego podejde pogadam pobawie sie z nim pogadam posmieje a w miedzyczasie robie inna rzeczy od poczatku tak go uczylam i na rekach nosze tylko jak mu obrazki pokazuje albo jak cos go boli.

Witam się:)

No to tak.. Mój J wczoraj nie przeczytał esów, przeczytał je dziś podczas naszego jedzenia śniadania, myślałam, że spadnę z krzesła ze wstydu bo czytał to na głos ahahaha:D Wczoraj nie przeczytał bo sieci nie miał i z wielkim opóźnieniem mu te esy doszły a jak doszły to nie usłyszał bo miał bez dźwięków. Może i dobrze bo Małej nie budziło w nocy - napisałam mu dużo esów wczoraj a on jak ma głos włączony to ma idiotyczny dźwięk wiadomości -HEJ HEJ SMS!! HEJ HEJ SMS! Masakra!!!
Noo to odparł mi J uradowany, że on dobrze wie, że zaręczyny to moje marzenie.
Myślę sobie NOSZSZ KURDE TO CZEMU NIC NIE ROBISZ W TYM KIER?!
Potem sobie myślę, że mogłam się nie wygłupiać i może bym doczekała tych zaręczyn, no ale już po ptokach.
Pewnie esami przyspieszę ten proces;)

Teraz J pojechał do swojego domu rodzinnego i do banku.
Popołudniu ma teściowa wpaść i moja mama, będą dyskutować nt ślubu bo mama nigdy jeszcze córy nie wydawała i jest w tym zielona, za to teściowa 2 lata temu córę wydawała to wie co i jak.
No i teściowa musi mi trochę suknię ślubną skrócić.

Pochwal sie sukienka:-)

Nosz kurde, właśnie oglądam Lolka i znów problemy skórne :( Nogi to miał przesuszone od jakiegoś czasu (podejrzewam, że coś do diety dodałam, ale wyszukać to już bez szans przy jedzeniu wszystkiego, a i go nei swędziało i mu nie przeszkadzało, to natłuszczałam maścią z cholesterolem i wsio), a tu dziś dekold i całe nogi ze stopami w czerwonych kropkach!!!! wrrrrrrrrrr Podejrzewam Oliwkę J&J, bo dawno jej nie stosowałam a wczoraj cos mnie podkusiło i go wysmarowałam wieczorem właśnie w tych miejscach :-( Mam nadzieję, że szybko zejdzie, bo i tak chyba czeka nas wizyta u dermatologa z tymi suchymi nogami (nic, zupełnie NIC ich nie natłuszcza, nawet maść z cholesterolem). Chociaż zastanawia mnie czy w ogóle jest sens chodzenia z tą suchością do lekarza, bo pewnie usłyszę, że albo alergia na coś i szukamy alergenu (nie mam zamiaru znów diety eliminacyjnej przeżywać) albo uslysze, ze kąpać w emolium, które dupa a nie pomaga :( No i mam nadzieje, ze ta wysypka, bądź potówki (jeszcze jest taka opcja) zniknie równie szybko jak sie pojawiła.

Ja polecam Cetaphil:tak:jest to emulsja na skore atopowa i moim zdaniem super sie sprawuje tylko troche kosztuje:tak:

Ale moje dziecie dzisiaj marudne ehhhh ! spiacy a za cholere spac nie mogl ! mysle nie bede bujac ooooo nie!
tak wiec posadzilam na kolanach wlaczylam inhalator i ten dzwiek normalnie czyni cuda ! dziecko po minucie zasnelo ! a ja sie ,meczylam tyle czasu!
szkoda tylko ze to tak glosnooooooooooo chodzi :szok::szok::szok::szok::szok:
i szkoda ze jak wylanczam maly sie przebudza - no litosci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

juz mi w uszach dudni !:-D:-D

czy on musi tak ekstrymalnie ?????:-)

Moj tez za chiny nie chcial zasnac:no:musialam go wziasc na spacer:tak:teraz spi na podworzu,nie pada i jest osloniety od wiatru;-)

to dolacz to jest wlasnie zaproszenie... bo nikt inny bez zaproszenia nie zobaczy tego dolącz:-)

Zaproszenie najprosciej znalesc w profilu:tak:

Hej laseczki no malo bylo nadrabiania:)
Georgina trzymam kciukasy za te zareczyny!!!
Emwu milego pobytu w Polsce no i w koncu moze sie uda spotkac ja zapraszam do mnie na pogaduchy i winko;)
NO a ja dzis z rana posprzatalam maly tez jakis marudny ale teraz bawi sie na kanapie od godziny nalozylam mu skarpeciochy z grzechotkami i jest happy a ze lozeczko mam kolo rogowki to odwracam palak karuzelki nad jego glowe i ma wszystko dookola co go moze zabawic hihi i sie nie nudzi:)MOj T ma dzis urodzinki ale jest do 15 w szkole ma dzis same cwiczenia wiec nie mogl sie zerwac zrobilam torta smietankowo- nutellowo- kokosowego i dowalilam do tego brzoskiwnki i ananasy niech sobie poje no i beda deserki lodowe krokieciki karkoweczka losos wedzony zrobilam jeszcze pomidorki z mozzarella i deske z serami i wedlinka a on ma skoczyc po winko i sushi wiec sie uczta szykuje haha no a jutro zabieram go na gokarty i dokupilam mu jeszcze pas i torbe na silownie malego ubralam w koszule i jeansy odwalilam sie i czekamy :)

Ojej jakie smakolyki:-paz mi slinka cieknie:tak:
A i wszystkiego najlepszego dla mezulka;-)

dziewczyny ja na zamknietym dodalam temat o linkach z aguagu... powklejajcie tam wasze linki i ja was odszukam bo tak ciagle szukac przez te wszystkie strony to mozna zwariowac....

Ja mam was w ulubionych;-)wiec wchodze,loguje sie u siebie i ogladam wszystkich;-)

W końcu znalazłam chwilę żeby coś napisać:no:

Karnitynko buziaki dla T :-D

U nas niestety nie obyło się bez lekarza, przedwczoraj Hania tak kaszlała w nocy że wszystkich pobudziła łącznie z Tomkiem:no: A że małemu też jakiś katarek się zaczynał więc pognaliśmy wczoraj do lekarza. Kaszel na szczęście jeszcze niegroźny..tylko flegamina ale jakiś płyn ma w lewym uszku i dostała kropelki i za 6 dni na kontrole! Na katar też dostała krople....i najlepsze jest to że i te krole do nosa i te do ucha są tak naprawdę do oczu:-D
A Tomek przeziębiony..kropelki na katarek i syrop którego nie powinno się podawać dzieciom poniżej pierwszego roku życia:confused: Ale lekarz mnie uprzedził..i dawka też mniejsza.....a jaki jest po nim śpiący:szok: Dziś spał 2,5 h w południe i teraz już znów godzinę drzemie:szok:

A ja mam taki suchy kaszel że chyba płuca wypluję:no: I w aptece dostałam tylko jakieś pastylki do ssania....w dodatku tylko 3 na dobę można ssać...mi by nawet całe pudełko nie pomogło:no:

Nam ksiądz nie komentował za bardzo i o dziwo polecił wziąśc przynajmniej narazie cywilny dla dobra dziecka skoro nie mozemy sie z kościelnym zebrać...az byłam w szoku normalnie !

Szok :szok: taki ksiądz jak na lekarstwo

omg..
ja to od poczatku mam plyn do kąpielu z johnsona i nim tez glowe myłam .. zadnych udziwnien z wodą tez nie robilam.. po prostu najpierw mylam glowe splukalam tez w wodzie z wanienki i pozniej cale cialko mylam..
zadnej ciemieniuchny nie mielismy ani w ogole zadnych problemow..

Mój nie ma uczulenia na żadne kosmetyki...cieszę się, bo nie muszę kombinować :-)

dzień dobry!!!:tak:
Georgina-u mnie było odwrotnie-to mąż bardzo naciskał na zaręczyny a później na ślub-ja byłam raczej ostrożna i nie spieszyło mi się tak ale dałam się namówić:tak: i jakoś nam razem leci:-D
ja po piwie mam biegunkę-zawsze:szok:
co do kąpieli-zawsze myliśmy małą w kranówie bez gotowania itd
na początku płynem z hippa a teraz z nivei:tak:i jest ok

mam inny problem-moje dziecko nimieści się już prawie do gondoli
nie wiem czy mogę już ją powoli do spaderówki włożyć...

Hehe moj też i juz w spacerówce dawno ;-)

ja tez juz zadnego nie uzywam.... jak sie okazuje julka nie znosi zadnego szamopnu... po kazdym jest wysypka!!!! i skora z glowy sie luszczy....;/

Ja uzywam Jonhsona na głowkę i jest dobrze ;)

Witamy sie z Filipem !
Maly lepiej ,jutro wieczorem na 19 kontrola u doktorki ! mam nadzieje ze to koniec zastrzykow ! - placze i ma zal do wszystkich -dupcia mala jak orzeszek a juz pokuta 7 razy !Jeszcze zostaly 3 ! Oby wiecej juz mu nie trzeba bylo !
No ale lepsze to- zastrzyk w domku raz 2 niz tydzien w szpitalu!
Jarek ma mi przywiezc z wroclawia golabki z kalafiorem - normalnie czadowe sa -zazeralabym sie tym caly czas !
No i nalesniki ze szpinakiem - MNIAM! wiec dzisiaj obiadu nie robie ! Mam makaron z sosem z wczoraj do 15 mamy co jesc az Jarek wroci he he !
Wczoraj pomylam 3 okna jak maly se spal w wozku na dworze! Mialam dzisiaj umyc nastepne 2 ale PIZGA!
Normalnie pogoda sie skiepscila ,zimno ,pochmurno i ciapie od czasu do czasu ! Wiec z razji tego ze maly chory to siedzimy w domu ! nie bede przeginac paly !
Od czwartku mam 3 okres ! ehhhh - do dupy z tym - jak fajnie bylo jak przez 9 miechow nie wiedzialam co to miesiaczka! a tu wez sie na nowo przyzwyczajaj.
W czwartek ide tez do gina na 11.40 mam wizyte ! Bo po 3 miesiacach kazal przyjsc znowu .to trza isc !
Maly spi - choc dzisiaj cos marudzil buuuu !
Wiec skorzystam z okazji ze mam chwile i nadrobie co tam u was !

Super że lepiej :-) Alusia też kłują często :-(
Ja tez mam niedługo wizyte u gina, niech tylko mi sie okres skończy ;)

Witam się:)

No to tak.. Mój J wczoraj nie przeczytał esów, przeczytał je dziś podczas naszego jedzenia śniadania, myślałam, że spadnę z krzesła ze wstydu bo czytał to na głos ahahaha:D Wczoraj nie przeczytał bo sieci nie miał i z wielkim opóźnieniem mu te esy doszły a jak doszły to nie usłyszał bo miał bez dźwięków. Może i dobrze bo Małej nie budziło w nocy - napisałam mu dużo esów wczoraj a on jak ma głos włączony to ma idiotyczny dźwięk wiadomości -HEJ HEJ SMS!! HEJ HEJ SMS! Masakra!!!
Noo to odparł mi J uradowany, że on dobrze wie, że zaręczyny to moje marzenie.
Myślę sobie NOSZSZ KURDE TO CZEMU NIC NIE ROBISZ W TYM KIER?!
Potem sobie myślę, że mogłam się nie wygłupiać i może bym doczekała tych zaręczyn, no ale już po ptokach.
Pewnie esami przyspieszę ten proces;)

Teraz J pojechał do swojego domu rodzinnego i do banku.
Popołudniu ma teściowa wpaść i moja mama, będą dyskutować nt ślubu bo mama nigdy jeszcze córy nie wydawała i jest w tym zielona, za to teściowa 2 lata temu córę wydawała to wie co i jak.
No i teściowa musi mi trochę suknię ślubną skrócić.

Super szczere gratulacje :-)

ja pierwszy okres dostałam 20 lutego a drugi 22 marca ;)
wiec dokladnosc jest ;)
no i zero bólu ;) to mnei cieszy najbardziej :-D

Ciesz się! Mnie boli dalej...

oszczedzam sie z Toba.. bo moja waga stoi w miejscu pomimo tego ze jem naprawde mało.. :(

Moja też :-( wrrr

Kochane ale akcja. Byłam z Jonaszem w szpitalu, bo nagle z ucha zaczęła mu lecieć ropa a on ma te uszka po operacji. Masakra.
"Ostre wysiękowe zapalenie ucha wewnętrznego"
Mam dość wszystkiego, chce już tylko spać.
Teraz 2 tyg. na antybiotykach i jak nie przejdzie to na oddział. Oj oj a Kaj na cycu i co ja zrobię :-(

reklama
W końcu znalazłam chwilę żeby coś napisać:no:

Karnitynko buziaki dla T :-D

U nas niestety nie obyło się bez lekarza, przedwczoraj Hania tak kaszlała w nocy że wszystkich pobudziła łącznie z Tomkiem:no: A że małemu też jakiś katarek się zaczynał więc pognaliśmy wczoraj do lekarza. Kaszel na szczęście jeszcze niegroźny..tylko flegamina ale jakiś płyn ma w lewym uszku i dostała kropelki i za 6 dni na kontrole! Na katar też dostała krople....i najlepsze jest to że i te krole do nosa i te do ucha są tak naprawdę do oczu:-D
A Tomek przeziębiony..kropelki na katarek i syrop którego nie powinno się podawać dzieciom poniżej pierwszego roku życia:confused: Ale lekarz mnie uprzedził..i dawka też mniejsza.....a jaki jest po nim śpiący:szok: Dziś spał 2,5 h w południe i teraz już znów godzinę drzemie:szok:

A ja mam taki suchy kaszel że chyba płuca wypluję:no: I w aptece dostałam tylko jakieś pastylki do ssania....w dodatku tylko 3 na dobę można ssać...mi by nawet całe pudełko nie pomogło:no:

No i same widzicie ze te pogody sa zdradliwe,trzeba uwazac:tak:nie tylko dzieciaki choruja,dorosli tez.
Co do kropelek to pamietam jak corce ginekolog przepisala krople do oczu,tez uprzedzila od razu zeby sie nie wystraszyc:tak:

Kochane ale akcja. Byłam z Jonaszem w szpitalu, bo nagle z ucha zaczęła mu lecieć ropa a on ma te uszka po operacji. Masakra.
"Ostre wysiękowe zapalenie ucha wewnętrznego"
Mam dość wszystkiego, chce już tylko spać.
Teraz 2 tyg. na antybiotykach i jak nie przejdzie to na oddział. Oj oj a Kaj na cycu i co ja zrobię :-(

O kurka:-(oby tylko przeszlo;-)

Do góry