reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Witam się i ja :)
Moje dziecie spi samcznie na łóżku wiec mam chwile aby napisać co u nas :) Mała w koncu zaczyna normanie jesci w zasadzie juz nie musze przy tym chodzić tylko niekiedy musze wstac, wzielam ja na sposób i po prostu co jakiś czas zmieniam jej piers, dzieki czemu moze podziwiac swiat raz z jednej strony, a raz z drugiej :) Hania zaczela tez w koncu dłużej spac i budze sie tylko ok 2 w nocy i o 5, a potem o 7 pobudka bo mała zaczyna sikać na potęge i musi sie wypierdzieć ;)

Ja Hanię ubieram na spacery dosc ciepło bo ciagle mam przy sobie tesciowa, które probuje mnie przekonac ze na dworze jest za zimno :) Ma wiec na sobie tak: body krótki rękaw, bluzkę z długim rekawkiem, rajstopki, spodenki i kapcioszki lub dodatkowe skarpetki, kurteczka misowo-bawełniana, czapeczka bawelniana z uszkami, potem przykrywam cienkim kocykiem i za namowa tesciowej biore jeszcze polarowy, ktory zaraz potem zdejmuje :)

Pieluszki uzywamy głownie Pampersy, chociaz mam tez i tescowe. Wczesniej uzywalam Huggis i tez byłam zadowolona. W pampersach nie podoba mi sie ich zapach, ale za to sa takie fajne mieciutkie :)

Hanie kąpie w Hippie od poczatku i jak na razie problemow ze skóra nie ma jedynie ciemieniuszka jej sie pojawila, ale po wyczesaniu grzebykiem ładnie schodzi :)

U mnie na razie ładna pogoda, chociaz do Rybnika nie mam daleko wiec pewnie nie bede sie oddalac od domu, zeby nas jakas ulewa nie dopadła

reklama
ja tez biore Azalie..konczy mi sie 1 opakowanie i tylko raz wzielam o dokladnej godzinie tabletce ;/...

ja juz jestem z okresem ..zaczelam brac jakos na poczatku marca i gin mi kazal az do okresu wspolzyc z prezerwatywa jeszcze..a po okresie juz bez.. ;)

a ja znow powinnam wziac ahahahaha i nie wzielam....

ale jestem zalamana...... pierwsze dwie @ byly super a teraz??? tak mnie brzuch wczoraj bolał bo to 1szy dzien byl ze szok!!!!! juz nie daje rady.. jeszcze mocniej niz przed ciaza! bole krzyzowe prawie jak te ktoree meczyly mnie 3 dni przed porodem no szok...az spac w nocy nie moglam!! to jakis koszmar!!!!!!!!!!! a jedyne co mi pomaga to ketonal ktorego nie mam!!!!!

ja tez juz zadnego nie uzywam.... jak sie okazuje julka nie znosi zadnego szamopnu... po kazdym jest wysypka!!!! i skora z glowy sie luszczy....;/

Ja polecam szampon Pharmceris do skory łojotokowej:tak:jest on wlasnie dla dzieci ze skora atopowa ale troche kosztuje:tak:

a ja znow powinnam wziac ahahahaha i nie wzielam....

ale jestem zalamana...... pierwsze dwie @ byly super a teraz??? tak mnie brzuch wczoraj bolał bo to 1szy dzien byl ze szok!!!!! juz nie daje rady.. jeszcze mocniej niz przed ciaza! bole krzyzowe prawie jak te ktoree meczyly mnie 3 dni przed porodem no szok...az spac w nocy nie moglam!! to jakis koszmar!!!!!!!!!!! a jedyne co mi pomaga to ketonal ktorego nie mam!!!!!

Oj biedna:-(ja mialam bolesne @ przed 1 ciaza i od tamtej pory jest super:-)troszke tylko odczuwam bol w jajnikach.

dzień dobry!!!:tak:
Georgina-u mnie było odwrotnie-to mąż bardzo naciskał na zaręczyny a później na ślub-ja byłam raczej ostrożna i nie spieszyło mi się tak ale dałam się namówić:tak: i jakoś nam razem leci:-D
ja po piwie mam biegunkę-zawsze:szok:
co do kąpieli-zawsze myliśmy małą w kranówie bez gotowania itd
na początku płynem z hippa a teraz z nivei:tak:i jest ok

mam inny problem-moje dziecko nimieści się już prawie do gondoli
nie wiem czy mogę już ją powoli do spaderówki włożyć...

jak jest rozkładana do poz. leżącej możesz- pytałam lekarza, bo też zaraz wyskakujemy :-D

Ja już dokładnie nie pamiętam bo kupowałam prawie 3 miesiące temu, ale to było niecałe 100zł za 3 opakowania ;-)

Ja płacę po 32 zł :)

Dzięki

U nas wietrznie i zapowiada się deszczowa sobota bo takie jakieś ciemne chmury wiszą...
Mexi- co do alergii to ja nie mam pojęcia ale podejrzewam ze jest tak jak Mea pisze. Moja młodsza siostra nie ma jednego kanalika łzowego- jak tylko jest wiatr czy trochę słońca to też łzy jej same lecą ale4 jej to zdiagnozowali zaraz po urodzeniu więc to raczej nie to
Dagmar- azalia trochę tańsza ale nie wiem czy się opłaca zmieniać bo cerazette trochę lepiej chroni przed ciążą- ma jakiś tam dodatkowy składnik chyba. A nie myslałaś nad zaspiralkowaniem się? To sporo taniej wychodzi. Ja się zastanawiałam ale planujemy za jakieś 3 lata drugiego bobasa więc lekarz odradził

Ja spirale założę jak dostanę okres a jak narazie miałam tylko raz i to 5 tygodni temy i od tej pory cisza a czekam właśnie ze względu na spiralkę.
Kiedyś miałam przez 2 lata i byłam bardzo zadowolona :-D

ZIIMNO.
Jonasz chory, Amelka chora Kaj marudny Adrian pojechał po drewno na plac zabaw a ja zaraz cipca dostanę :-/

reklama
Daffi-ja pierwsze trzy okresy przechodzilam strasznie-bole mialam jak te przy porodzie:tak:
teraz jest w miare tylko jajniki bola:tak:
spacerowka jest rozkladana
moja mala tez dzisiaj marudna
nie chce nic mowic ale mam juz prawie obiad i ciasto:tak::tak:

Do góry