no u mnie to samo ...i to wcale nie pojedynczy przypadek ! glupie baby ...same niech sie tak ubiora !Maciek też tak cieniutko ubrany: body, sweterek, spodenki, skarpetki i czapeczka wiosenna.
A ja widziałam dzisiaj dziecko w spacerówce ubrane w gruby zimowy kombinezon i czapkę futrzaną, które od tych wartsw ledwo się ruszało... a mamusia w krótkim rękawku![]()
reklama
G
Georgina
Gość
Bambino takie specjalne co chroni przed czynnikami atmosferycznymi, ma filter.Dziewczyny czym smarujecie buźki maluchom jak wychodzą na spacer?
Ja stosuję Oilatum Soft, ale on chyba nie ma żadnych filtrówPo wczorajszym spacerku Maciek ma troszkę czerwoną buźkę i chyba muszę kupić jakiś inny krem
![]()
G
Georgina
Gość
Nie używamy jeszcze szamponu.Też to mam i jest oka. Tylko denerwuje mnie, że gdy wleję odrobinę za dużo to główkę Aleksa i ciałko od spodu jest oblepione białą mazią...
Bardziej mi służy hipoalergiczny Płyn do kąpieli z oliwką z Nivei za 15 zeta. Działanie podobne a wygoda dla mnie większa.
A jakiego szamponu używacie?? Ja Delikatny szampon łagodzący też z Nivei
kopciuszek2107
Fanka BB :)
póki Danielek bawi się na macie idę nas spakować - jedziemy dziś do moich rodziców. mamusia ma zjazd w ten weekend i na dodatek egzamin - trzymajcie kciuki!
do poniedziałku dziewczynki!
Kciuki zacisniete;-)
Ja tylko na chwilke.
Chcialam zameldowac ,ze pewnie nie bedzie mnie az do 13.04 .
Moze zagladne od czasu do czasu na chwilke a moze nie znajde na o czasu.
Wybaczycie?
Weekend bede miala zajety, w pon trzeba sie szykowac do podrozy i ostatnie rzeczy pozalatwiac w Dublinie a we wtorek ssssrrrrruuuuuuuuuuuuuu do Polski.
Karnitynko - zapisalam Twoj numer i zadzwonie .
Jesli chodzi o spotkanie to ja sie dostosuje do Waszych decyzji. Jedynie termin moze byc dla mnie problemem ale jesli miedzy 7.06 a 15.08 nie powinno byc najmniejszych klopotow z moja obecnoscia.
Buziaki dla Was i dla dzieciaczkow.
Niech ci na zdrowie pojdzie ten wyjazd;-)oczywiscie bedziemy tesknic za twoimi madrymi radami ale coz,przezyjemy jakos

Laski podgrzewa się te deserki dziecku? tz jabłuszka...czy ze słoiczka prosto daje się...
Ja zielona jestem![]()
Ja troszke podgrzewalam

Marcin, mój lektor musiał odwołać zajęcia, więc nie musiałam się spinać ze sprzątaniem. Choć miałam wenę bo czuję wiosnę. Pobawiłam się z Frankiem, zainteresował się matą, której wcześniej nie lubił. Ale słabiutki jest, nie widzę poprawy, tak mi go szkoda. Serce się kraje. Zaraz muszę iść po Stasia, poprosiłam sąsiadkę żeby została z małym, jednak nie będę go dziś brała na dwór.
Sylwia, używam starej szczoteczki do zębów i wody z kranu :-) Nie bawię się w żadne płyny, bo nie ma to najmniejszego sensu w mojej kuchni. Za tydzień znowu będą brudne. Dobra rada dla tych co się urządzają lub będą urządzać: NIGDY JASNYCH FUG NA PODŁODZE W KUCHNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie no ja mam do mycia ale nie na podlodze;-)
Ja jutro rozpoczynam wieeelkie porządki :-( Babcia ma się zająć Maćkiem a ja z mężem będziemy pucować mieszkanko ;-)
emwu, baw się dobrze w PL i koniecznie pochwal się pięknym 'nabytkiem'
My już po jednym spacerku, a teraz babcia śmiga z Maćkiem na drugim![]()
Macie jakąś dodatkową osłonę na budzie od gondoli? Jak słońce padnie na oczy Maćko to on się strasznie wkurza a ja nie jestem w stanie cały czas go zasłaniaćWczoraj gimnastykowałam się z tetrówką no ale też nie zawsze mi się udało go uchronić przed słońcem
A zmieniając temat to myjecie dzieciom codziennie włosy szamponem?
Ja odwracam wozek od słonca i ciagne za soba

Włosy myje codziennie szamponikiem

Czec dziewczynki.
Troche wa podczytalam i mam pytanko.Julka niedlugo skonczy 3 mies i czy moge sprobowac dac jej np potarte jabluszko?(o ile sie nie myle mea pisala,ze dawala Agatce).A jak to wyglada ze sloiczkami?Patrzalam w sklepie i na etykietach pisze,ze po 4 miesiacu.
Z gory dzieki za odpowiedz:-)
Powinnas porozmawiac z pediatra

Nie używamy jeszcze szamponu.
Nie uzywasz wogole

a my mamy przekładana raczke-super sprawa ,bo nie musze ciągnąć za sobą...i gondole też można w dowolną strone montować ....oooo a właśnie sobie przypomniałam ,ze parasolke przeciwsłoneczna przeciez kupiłam !... hmmmm ...tylko gdzie ja ją utknełam ?Ja odwracam wozek od słonca i ciagne za soba
Włosy myje codziennie szamponikiem
Nie uzywasz wogoleto czym myjesz,sama woda?
![]()
my też nie uzywamy szmponu...myjemy calutką w płynie do kąpania
G
Georgina
Gość
Nasza też siedzi sama z tyłu w foteliku/nosidleNo i dodam od siebie, żeby nie popełniać błędu i nie siadać za każdym razem z dzieckiem, jeżeli jeździmy samochodem to musimy nauczyć dziecko siedzieć sametakie dzieci, które ciągle z kimś siedzą zazwyczaj później są marudne w trakcie jazdy.
Ja jeżdżę autem sama, Antoś zawsze siedział z tyłu sam i nigdy problemów z nim nie mieliśmy, po prostu siedzi i ogląda drogę;-);-);-)
G
Georgina
Gość
Zaciskam więc kciukipóki Danielek bawi się na macie idę nas spakować - jedziemy dziś do moich rodziców. mamusia ma zjazd w ten weekend i na dodatek egzamin - trzymajcie kciuki!
do poniedziałku dziewczynki!
G
Georgina
Gość
Bardzo się cieszę, że wyniki badań tak dobrze wyszłyWitamy
My po szczepieniu;-) Mały mnie rowalił - po 1 wkłuciu nie zapłakałbabka wyciągnęła igłę, odeszła przygotować drugą i nic
pochwaliłam go, że dzielny chłopiec i co? Jak ryknął
aż mu tchu zabrakło
Mialam odebrać też wyniki badań. Pielęgniara nakrzyczała na mnie, że po 12 są wyniki
nawet na szczepienie nie chciała przyjąć małego
ale przyszła jeszcze jedna babka i stwierdziła, że dwie Panie to można już przyjąć
![]()
Jak rozbierałam małego do badania, to weszła, rzucila wyniki badań i powiedziała, że mam szczęście, bo wyniki właśnie przyszły! Chciałam jej oczy wydłubać!
No ale cóż...
Po szczepieniu jeść mu się zachciało - oczywiście ta sama pielęgniara (inna niz od szczepienia) nie była zadowolona, że karmię małego, ale miałam ją gdzieś
Wyniki badań bardzo dobre - IgE (platne za 18 zł) rewelacyjne (0,895 IU/ml) więc Alan nie ma wrodzonej alergii:-)
Pediatra kazała też już podawać jabłuszko, marchewkę itd. więc dziś próbujemy smaków (no wczoraj mu dałam ociupinkę jabłuszka startego i aż się oblizywał) do tego kleik na noc
Hematologia z Biochemią (CRP) też elegancko;-)
Tak więc zdrów jak rybka
Bylam tez odebrać kwiaty na ślub - babka za 30 zł zrobiła śliczny kosz z wiosennymi kwiatami! Boski jest! i za taką kasę...dla mamy zrobiła tradycyjny z czerwonych róż (też w koszu) i dla siostry taki bukiet tylko, ale ze świetną różą i gruszkami. Oczywiście sztuczne bukiety, bo żywych nie zamowię na 4 kwietnia.
G
Georgina
Gość
Mydełkiem Bambino.Nie uzywasz wogoleto czym myjesz,sama woda?
![]()
reklama
G
Georgina
Gość
Nie pisałam jeszcze dziś co u nas
Mała od rana się werandowała na tarasie bo akurat piękna pogoda to z J piliśmy kawkę na tarasie właśnie. Malutka w czapce wiosennej by uszek nie przewiało i w normalnym ubranku
Popołudniu pomyłam panele w sypialni naszej, w pokoiku Małej, w salonie, jutro mam więc mniej do oporządzenia.
Jutro około południa odwiedza nas moja dawna podopieczna. Zosia. Ma 4 latka. Opiekowałam się nią od momentu jak skończyła 1.5 roku do 3 latek
Już się nie może doczekać jak Martynkę zobaczy. Wcześniej wyczuwała ją jak w brzuszku kopniaki dawała
Po 18 okąpałam Myszkę, nakarmiłam i jak zawsze od 19 śpi
Nie mam problemu z usypianiem jej o tej godzinie, sama dobrze wie, że czas na sen, gaszę światło i zasypia
Mam teraz czas dla siebie. Mój Przyszły Mężuś do 22 pracuje.
W ogóle dziś napisałam wprost J o moim problemie/marzeniu mianowicie tych zaręczynach.. Pewnie po 22 czeka nas rozmowa dalsza nt temat
Jakoś nie miałam śmiałości bezpośrednio mu o tym powiedzieć;/ Dupa ze mnie. Czuję się troszkę jakbym się narzucała, ale w sumie mam prawo mówić o tym co czuję i jakie mam marzenia.
Myślę sobie, że on myśli, iż już nie musi się zaręczać bo przecież 8 maja mamy już ślub.
Hm....
Popołudniu pomyłam panele w sypialni naszej, w pokoiku Małej, w salonie, jutro mam więc mniej do oporządzenia.
Jutro około południa odwiedza nas moja dawna podopieczna. Zosia. Ma 4 latka. Opiekowałam się nią od momentu jak skończyła 1.5 roku do 3 latek
Po 18 okąpałam Myszkę, nakarmiłam i jak zawsze od 19 śpi
Mam teraz czas dla siebie. Mój Przyszły Mężuś do 22 pracuje.
W ogóle dziś napisałam wprost J o moim problemie/marzeniu mianowicie tych zaręczynach.. Pewnie po 22 czeka nas rozmowa dalsza nt temat
Myślę sobie, że on myśli, iż już nie musi się zaręczać bo przecież 8 maja mamy już ślub.
Hm....