Meryan współczuję ... ja teraz mam węch tak wyczulony, że też zawsze wiem kto jest palaczem :-) jak P. pije czerwone wino to tylko na drugim końcu pokoju, a jak sobie ostatnio jakąś puszkę z owocami morza otworzył to ja mało nie zwymiotowałam mimo, że stałam 3m od tego a on nawet nie czuł że to ma zapach mimo że stał tuż obok tej puszeczki :-)
reklama
Jotemka
Fanka BB :)
A ja tradycyjnie w Zośce. Już piąty razco do szpitala to u mnie wszystko na północy odpada bo mieszkam na Kabatach :-)
myślałam na początku albo o Madalińskiego (bo najbliżej i chyba nie taki zły) o Zofii (ale jakoś nie jestem baaardzo przekonana) a jakby było za wcześnie albo cokolwiek nie tak z Maleństwem to Karowa albo Kasprzaka ... jest jeszcze opcja na Medicover ... baaardzo kosztowna ale poważnie ją rozważam ...

Ostatnia edycja:
Jotemka
A ja witamin, Maryan, nie biorę i znów rzygam aż milutko ;-)od kilku dni mam mdłości i ból głowy...najgorsze jeste to,że zaczyna mnie mulić na wieczór, a w nocy...to już w ogóle![]()
A ja tradycyjnie w Zośce. Już piąty raz. Z tym, że położną miałam tylko przy pierwszym porodzie. Później miałam z dyżuru. Nie wyobrażam sobie, ze miałąbym rodzić gdzie indziej, ale ja to tam jak w domu się czuję
![]()
ja sobie myślę, że przy kolejnych porodach też położnej bym nie brała (bardzo chciałabym mieć trójeczkę :-), no ale czas pokaże ... ) ale pierwszy to zupełnie inna historia :-)
co do Zośki to ja się straaasznie boję odesłania gdzie indziej i tam chyba już jest za późno na rezerwowanie położnej na mój termin :-) chociaż koleżance się udało umówić na miesiąc przed porodem go którejś się termin zwolnił ...
a u mnie właśnie wyszło piękne słoneczko i byłoby superaśnie gdyby nie okropny ból głowy :-(
hej...
jeszcze 5 dni do usg, nie mogę się doczekać

Mam nadzieję, że u dzidzi wszystko jest ok...i że poznamy płeć...Własnie zaczynam 15tydzień wiec chyba będzie można podejrzeć 
Joaś współczuję wymiotów
Meryan mnie też mdli w nocy a nie biorę żadnych witamin, ale wiem z doświadczenia że paskudnie można sie czuć po witaminach , zwłaszcza nafaszeroweanych żelazem...Ja nie tolerowalam żelaza w tabletkach...
U nas paskudna pogoda...
Jestem wkurzona bo moja cera bez słonca jest fatalna (chociąz wiadomo, ze i tak nie będę się opalać ). Poza tym wyjezdzamy na krótkie wakacje w czerwcu na Mazury i jak taka pogoda ma się utrzymywac to nic nie skorzystamy z tego wyjazdu 
jeszcze 5 dni do usg, nie mogę się doczekać
Joaś współczuję wymiotów
Meryan mnie też mdli w nocy a nie biorę żadnych witamin, ale wiem z doświadczenia że paskudnie można sie czuć po witaminach , zwłaszcza nafaszeroweanych żelazem...Ja nie tolerowalam żelaza w tabletkach...
U nas paskudna pogoda...
paulinka109
Dzień doberek dziewczynki!!! 
I znów zaczyna się kolejny weekendzik... U mnie w sumie pogoda nawet ładna tylko troszke chłodno :/ Po śniadanku moze wyciągnę mężusia na spacerek
Zobaczymy...
Mnie w zeszłym tyg też bolała głowa i to chyba 4 dni z rzędu i powoli zaczynałam się martwić... Ale przeszło samo bez pomocy tabletek więc gitarka
To ja pędzę robić jajecznicę z cebulką
)) Później może jeszcze wpadne 
Miłego dnia Kochane :*:*:*:*
I znów zaczyna się kolejny weekendzik... U mnie w sumie pogoda nawet ładna tylko troszke chłodno :/ Po śniadanku moze wyciągnę mężusia na spacerek
Mnie w zeszłym tyg też bolała głowa i to chyba 4 dni z rzędu i powoli zaczynałam się martwić... Ale przeszło samo bez pomocy tabletek więc gitarka
To ja pędzę robić jajecznicę z cebulką
Miłego dnia Kochane :*:*:*:*
mama2010
Witam was !!!!
U mnie pogoda nawet niezla. Po sniadanku jedziemy na zakupki i poogladac wozki lozeczka i takie tam
Tylko nie wiem czy doczekam sie sniadania bo moj L wciaz spi
Narazie jem suszone sliwki i biszkopciki ale dlugo tak nie pociagne. Ide go obudzic!
Zycze milego weekendu!
U mnie pogoda nawet niezla. Po sniadanku jedziemy na zakupki i poogladac wozki lozeczka i takie tam
Tylko nie wiem czy doczekam sie sniadania bo moj L wciaz spi
Zycze milego weekendu!
Cześć dziewczyny. Widzę, że wszystkie się gdzieś wybieracie. Ja dziś siedzę w domku. M jest w pracy a samej nie chce mi się nigdzie ruszać. Dziś mam w planach pranie i lenistwo.
Paulinko Przez te Twoje kopniaki, a raczej dzięki nim miałam dziwny sen. Śniło mi się, że maleństwo kopnęło mnie w brzuszek i przez skórę było widać całą nóżkę, a potem przez pępek wyciągnęłam na chwilkę dzieciątko, żeby pokazać M i zaraz schowałam.
Moja mama, która jest pielęgniarką noworodkową opierdzieliła mnie, że niepotrzebnie wyciągam dziecię z brzuszka. :-) Po obudzeniu śmiałam się dobre 10 minut. 
Masakra te sny ciążowe. Piękny był ten mój dzidziulek, choć jeszcze bardzo malutki.
Paulinko Przez te Twoje kopniaki, a raczej dzięki nim miałam dziwny sen. Śniło mi się, że maleństwo kopnęło mnie w brzuszek i przez skórę było widać całą nóżkę, a potem przez pępek wyciągnęłam na chwilkę dzieciątko, żeby pokazać M i zaraz schowałam.

Masakra te sny ciążowe. Piękny był ten mój dzidziulek, choć jeszcze bardzo malutki.

Ostatnia edycja:
Elzu
U mnie pogoda brzydka, boli od rana mnie glowka i mam zatkany nosek.. srednio sie zapowiada.. w planach przede wszystkim sniadanko 
Izula82, moja siostra jak byla w ciazy miala podobny sen, tylko ze nie wyciagnela dzidzi przez pepek, tylko dzidzia tak kopala ze przekopala sie przez brzuch na zewnatrz i moja siostra "wepchala" ja spowrotem
Ooo.. wlasnie zauwazylam ze mi sie suwaczek przesunal
Yes!
Izula82, moja siostra jak byla w ciazy miala podobny sen, tylko ze nie wyciagnela dzidzi przez pepek, tylko dzidzia tak kopala ze przekopala sie przez brzuch na zewnatrz i moja siostra "wepchala" ja spowrotem
Ooo.. wlasnie zauwazylam ze mi sie suwaczek przesunal
reklama
Cześć dziewczynki
Mnie chwilkę nie było bo komputer mi nawalił, dobrze,ze na gwarancji. Nie przebrnę przez wszystko,więc jak ki cos umknęło to przepraszam. Wiecie mi tez znowu pojawily sie mdłości,znowu żołądek mnie boli i bardzo mi ciężko.
Modlisia tez 12 maja mam wizytę,ciekawi mnie czy faktycznie uda mu sie podejrzeć płeć
))))))
A co do ruchów to ja moja kruszynę juz od tygodnia czuje dobrze, najbardziej figluje w nocy i nad ranem,czasem w ciagu dnia uda jej sie kopnąć mnie solidnie tak żebym o niej nie zapomniała
))) w poprzedniej ciąży tez tak wczesnie czulam ,pytałam lekarza to mówi,że sa kobietki co tak wczesnie czują ruchy. W pierwszej ciąży dopiero poczułam ok 18-20 tyg, w drugiej juz w 14 tyg , trzeciej 12 tydz i teraz tez tak. Rano jak leżę to widać juz spory brzuszek i widac jak niunia sie przesuwa
)))))))
Powiedzcie ,czy Wy tez macie bóle żołądka po jedzeniu? ja mam wrażenie,ze nie trawię az dziwnych skurczy jelitowych dostaje ,bez herbatki miętowej obiad nie przejdzie.
Mnie chwilkę nie było bo komputer mi nawalił, dobrze,ze na gwarancji. Nie przebrnę przez wszystko,więc jak ki cos umknęło to przepraszam. Wiecie mi tez znowu pojawily sie mdłości,znowu żołądek mnie boli i bardzo mi ciężko.
Modlisia tez 12 maja mam wizytę,ciekawi mnie czy faktycznie uda mu sie podejrzeć płeć
A co do ruchów to ja moja kruszynę juz od tygodnia czuje dobrze, najbardziej figluje w nocy i nad ranem,czasem w ciagu dnia uda jej sie kopnąć mnie solidnie tak żebym o niej nie zapomniała
Powiedzcie ,czy Wy tez macie bóle żołądka po jedzeniu? ja mam wrażenie,ze nie trawię az dziwnych skurczy jelitowych dostaje ,bez herbatki miętowej obiad nie przejdzie.