reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

AGNES
Zdrowka dla Oliwki:tak:Oby Jej szybciutko przeszlo
No i oby Was nie zalalo

Moi mlodzi juz spia a ja koncze zajadac kolacyjke :tak::tak::tak:

reklama
A jednak się położę.:tak::-):-)
Właśnie skończyłam pisać wypracowanie .Bagatelka wyszło 17 stron A-4 i jeszcze troszkę....
Zostało jeszcze 2 godziny do pobudki,warto to wykorzystać....:tak::-D:-D:-D
dobranoc

Hej dziewczyny, przepraszam za wczoraj, tak sobie uprzyytomniłam jak juz kompa wyłączyłam, ze nawet sie nie przywitałam. Tak więc witam się dziś za dizś i wczoraj:-p

Na 11 ma przyjść facet z pzu obejrzec to zalanie u małej w pokoiku, w nocy lało, znów leciało. No masakra jakaś, podłoga mi już zaczyna puchnąć. Ni ema tragedii, no ale.

U mamy było fajnie, pogadałyśmy sobie, umówiłyśmy sięna sobotę na targ, żeby małej cos na imieninki kupic.Wróciłyśy przed 20, Piotr poszedł do pracy z opołudniówki na rano ( dziś) i mała taty nawet nie widziałą, zobaczy dopiero dziś wieczorem.

czoraj oczywiście ubrałam nas jak na jesien, a słonko tak grzało, ze ludziska na krótkie rękawki po dworzu chodzili-no juz tak mam kurcze. Dobrze, że na cebulki, to się jakoś zaradziło. Wieczoram jescze pranie zrobiłam, wywyiesiłam na balkon na noc, bo niebo czyste i tak ładnie, a o 2.40 w nocy ściągałam, bo lało jak z cebra. Teraz mgła gęsta.

Z testowanych przeglądarek google chrome sprawdza się na BB.:tak:
Spokojnego odpoczywania.;-)
nic nie zrozumiałąm, nie iwem, czy dlateg, że jeszcze śpię , czy taka ciemna masa ze mnie:-p:-D

Ja własnie sie wykapalam i jeszcze zagladam do was , gadalam z meżem i moze faktycznie kupi jutro stół i krzes,ła do kuchni tylko kurcze sklep otwarty od 10 i jak on wróci na 8 do rzeszowa to nie bedzie tyle czekał a wieczorem to juz moze nie byc bo rano jest dostawa a to na promocji i tanie wiec moze sie rozejść szybko:-:)-:)-( no ale zobaczymy jak bedzie moze szczescie sie usmiechnie bo na ten mój stary st,ół z kolorowymi krzesłami juz patrzyc nie moge:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kurcze, szkoda by było, gdyby przegapić taką promocję, tym bardziej, jeśłi Wam to potrezbne. Ja bym go uprosiła, może żeby sie przespał i poczekał, no ni eiwem...

nie śpimy dzis od 4.50,Oliwka zrobiła pobudkę,co sie okazało obudziła się z goraczką 38,3C.rano o 8.00 poszlismy do lekarza co się okazało złapała ja wirusówka i to wszystko przez to.

dostała lekarstwa ,śą okropne w smaku więc jest histeria bo jak Oliwka widzi ze idę z do niej z łyżeczka to wie co to oznacza i zwiewa .ale muszę dla jej dobra.

jejku jaki dzis był szał w sklepach,brakowało wszędzie wody mineralnej,pustki w sklepach.normalnie szok,ludzie wyjeżzali pełnymi wózkami ze sklepu.

modlę z się aby nas nie zalało.
Agnes zdrówka dla Oliwki. Trzymam kciuki żeby Wam nic się nei stało złego. Te powodzie sa co roku, państwo tylko szkody naprawia,a le żeby zrobić coś zawczasu, żeby to sie nie powtarzało-:no:.
Nam powodzie nigdy nie groziły, za to całe miasto stoi na kopalni ( zalanej ) i to kiedyś też nam bokiem wyjdzie. już nie jeden dom poszedł do rozbiórki, bo momentalnie zaczął się zapadac.-(czyt w jedna noc pół domu pod ziemią zniknęło). Absolutnie żadno pocieszenie, tak tylko napisałam.

Nadrobie sobie jeszcze trozkę z wczoraj i zacznę sie szykować z papierami na tego gościa z pzu.

Witam :tak:

w warszawie wielka woda :eek: słucham co mówia w TV

Oj dziewczyny, wpadłam, żeby poczytać, ale czasu już nie mam.
Mam tylko szybkie pytanie-jak wam działa bb? bo ja co włączę to mi kompa zamyka, system wywala.

Ja nie mam problemów z bb :no: większych :-D

Iwcik no to zakupy udane.A stol to moze faktycznie szwagier kuypi ty i tak nosic nie mozesz:)
MH ciagle szukamy w sumie jutro ma baba dac znac co z domem ktory moj byl ogladac bo ona chce wiecej niz moj jej zaproponowal.Non stop szukamy przez internet.Ja nie chce rzucac sie na domek zeby potem nie zalowac zakupu:sorry2:
Luna u mnie ok

Jasne, ale tak ciekawa byłam czy juz macie coś na oku :tak: chwal się :-p

Ja mam metalowy stól, i jakos nei chce więcej metalowych mebli :-D:-D:-D:-D stawiam na drewno :-p

Witam wieczorkiem
Mlodzi juz umyci,wiec pewnie niedlugo pojda spac:tak::tak::tak:

MH
Gratki dla Niki za postepy ze sztucznym mlekiem:tak::tak::tak:

ANKA
Ale pyszna salateczka:tak::tak::tak:Ale ja bym z niej wywalila fasolke;-):-D:-D:-D:-D
jka juz znajdziesz jakis fajny domek to sie nam pochwal:-)

Dzięki za gratki, niestey mała dostała srania, chyba po mleku :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pójdę do przychodni pogadam z lekarzem :dry: ale jeszcze poobserwuje :tak: najwazniejsze, że chce pić z flaszki :tak:

Ja własnie sie wykapalam i jeszcze zagladam do was , gadalam z meżem i moze faktycznie kupi jutro stół i krzes,ła do kuchni tylko kurcze sklep otwarty od 10 i jak on wróci na 8 do rzeszowa to nie bedzie tyle czekał a wieczorem to juz moze nie byc bo rano jest dostawa a to na promocji i tanie wiec moze sie rozejść szybko:-:)-:)-( no ale zobaczymy jak bedzie moze szczescie sie usmiechnie bo na ten mój stary st,ół z kolorowymi krzesłami juz patrzyc nie moge:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tam są często promocje :tak: starczy i dla ciebie :tak: ja też mam stół stamtąd :-p tylko, że kwadratowy :-D

Kończę kawkę i szykuję dzieciaki :-)

wczoraj nie zagldalam bo nie mialam czasu
rano wstalam,musialam ogarnac chalupke,zrobila rosoel,poznie po Pauline do szkoly,do bratwoej nachwile zsoatwic plecak i jazda na pociag do wawy,mala tez pojechala w wozku
Paulina miala wizyte u ortdonty
a wiec droga zleciala szybko
Weroniak pol drogi w pociagu spiewala:-)
na wschdonim jakis mily pan zaoferowal pomoc w zniesieniu wozka
pozniej spotkalam sie z siostra bo musialam jej cos dac a ona mi ksiazeczke ubzep.
dalam ja staremu w poniedzilek zeby podstemlopwal i zapomial:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
myslalam ze go roszarpie
wiec zrobil to wczoraj,podjechal do mojej siostry do pracy,zoatwil jej ksiazeczke i pojechal do domu.wiec siora dala mi ksiazeczke
pojechlaysmy najpeirow do MH bo ortodonta blsiko niej:tak::tak::tak::tak:
po drodzeudalo mi sie na bazarku kupic Paulinie takie trzewiki wysokie bo 31 maja jedzie na zieolna szkole w gory
kupilam fajne za 40zl:tak::tak::tak::tak:
Weronike zostawilam u MH i polecialam z Paulina do lekarza
od razu weszlysmu i wszytsko fajnei ale okazalo sie ze na dole jejden kiel trzeba wyrwacbo jzu staly zabw polowie wylazl:szok:
no i bylo
w sumie poszlos szybka,czyms jej tam psiknela
ale we 3 ja trzymalsymy bo tak sie wyrywala i darla na cala przychodnie:szok::szok::szok:
darla sie zanim jej wyrwala bo samo rwanie poszlo w 2sekundy
cala Paulina

pozniej do MH
dzieciaczkis sie pobawily,potanczylam z Anika,pojadlam pyyyyyyszna tortille:tak::tak::tak::tak:pogadlaysmy
no i na pociag i znow w biegu niemlaze do tramwaju
i na pociag
dziewczyny grzecznie w pociagu siedzialy,poznijd do bratwoej po lecack i do odmu
dotarlysmy ok21,30:-)
mala usnlea w wozku iwec w domu tylko ja pizamke przebralam,zjadla mleko i daljes poszla spac
dzis znow o 6 zjadla mleko i spi

pislaam tego psota od 6.30:-)
ale w miedzyczasie wysszykowlaam Pauline do szkoly,ubrlam sie,wstaiwlam parnie
Ale miałaś dzin, dobrz że zeba udało się wyrwac tak szybko.
A paluchem nie groził,tylko machcł, tym dużym u nogi, hehe, jak się budzi to nim rusza, hihihi.

a mialam jeszcze napisa o gotowaniu wody w centralnym
u mnie taklatwo sie nie da
wiadomo mam popmpke b nowe centralne,nie mam dmuchawy ale za to mam cos cio sie nazywa -miarownik ciągu
takie mle cos co sie z reguly na gorze pieca montuje
jak ustawei np.temp 40stonpi to jak na piecu jest mniej to ten miarkownik uchyla te drzwiczki na dolezeby cugu zlaplao
jak jest wiecejto drzwiczki sie zamykaja itemp juz nie rosnie
jakis 5 stopni w obie straony ma przychylu ale mogespokojnie rozplaic w piecu zima i wyjsc z domu bo ani mi nie ygasnie ani sie nie zagotuje;)))
Sprytna rzecz!:tak:

czesc laski!!!
troszke was zaniedbałam bo brak czasu,ale postaram sie nadrobic zaległosci.
a wiec witam sie w brzydki ale jusz nie deszczowy dzien(oby już nie padało)wczoraj cały dzien scerałam piwnice bo woda podchodziła(juz mialam dosyc)po południu pojechalam na zakupy bo pusta lodówka byla.a dzisiaj wybieram sie do lekarza od nerwów,bo tak jak wam pisałam straznie mnie serce boli i sciska mnie w klatce piersiowej(tak już kiedys mialam zanim zaczelam sie leczyc)dr.mnie ochrzani ze odstawiłam sama tabletki-i w sumie bedzie mała racje,bo ja taka jestem że jak mi przejdzie(a do kąca nie wylecze mojej nerwicy)to przestaje brac leki.
a i jeszcze po wizycie musze do castoramy jechac z wieszakiem, bo kupiłam wczoraj i nie zauważyłam ze haczyk ma zgiety,musze go wymienic!!!!
dzieci już szalu w domu dostają-niech juz sie pogoda zrobi bo masakra!!!!!!
dużo nie poczytałam-wybaczcie!!!!!!!
No dziewczyno! Wszytsko Ci wybaczymy, ale te leki?! Nie ładnie, ni edobrze, nie grzeczna dziewczyna!

dziewczyny co myślicie o takim łóżku?
Jest sporo podobne do tego co sama zaprojektowałam,więc może gotowe kupię?
Fakt ,że z dobrym materacem to ponad 4000 wyjdzie a tam było niecałe 3000,ale nie mam wyjścia.:sorry2::sorry2::sorry2:
Tylko pisać prawdę :-D:-D:-D:-D
łoże tapicerowane anna 140x200 cm, CHROBRY - SKLEP.meble.pl

a do tego znalazłam taki materac,który jest połowę tańszy niż w tamtym miejscu ,gdzie mieli nam łóżko robić. :-D:-D:-D:-D
Nie wyjdzie więc tak drogo jak myśleliśmy.
visby materac kiruna 140x200 o dwóch twardościach, VISBY - SKLEP.meble.pl
Ni epodoba mi się zagłowek-bardzo-taki guzikowy, hehe

No i mam po spaniu:wściekła/y:
Dziewczyny uspiłam a mój mi dzwoni,ze o 18-tej wpadną jego kumple z jednostki i bedzie mala imprezka-super...
Trzeba zaliczyc szybkie kapanko,potem tapeta:-Di jakies jedzonko zrobić-mój oczywiście na gotowe wpadnie zamiast mi pomóc:wściekła/y:
W zyciu. Chce imprezkę musi pomóc, nie ma bata.Jeszcze żeby dzień 2 wczesniej cos mówił, ale tak na chop siup?

W sumie to jakieś małe carne plamki zaczęły mi latać kilka lat temu. Ale tylko wtedy jak za bardzo przemęczyłam oczy. A teraz od ponad miesiąca mam ją na stałe na środku oka. Lekarz powiedział mi że to mu wygląda na coś bardzo starego. Byc może w dzieciństwie miałam jakieś zapalenie oka którego mogłam nawet nie zauważyć. No ale pod tym jest jeszcze jakiś świeży stan zapalny. Niestety nie miał aż tak specjalistycznego sprzętu żeby mi to wszystko pobadać.
To w sumie nie jest tak że ja całkiem nie widzę. Jak się patrzę na wprost to bokiem coś tam mi się udaje zobaczyc ale na środku mam taką rozmazaną plamę
Chyba czegoś nie doczytałam, byłaś z tym u lekarza, i co on z tym chce zrobić? Ja mam plamę na oku, mój P też, od oglądania zaćmienia kilka ładnych lat temu. W dzień tego nie odczuwam, ale wieczorem jak patrez na cos , to musze patezc obok, żeby zobaczyć to co chce, bo jak patrze centralnie, to mam czarnplamę,nawet cos białego mi przesłoni. No i jakoś do lekarza żadno jescze nie poszło:zawstydzona/y:

Nie wiem czy wklejałam zdjecia swoich lasek,jak nie to:
słodkie

No i weszlam z mlodym do fryzjera i obcial sie tak jak to sobie wymysli,czyli gora wycieniowana,dol maszynka i do tego nad uszami jakies wzorki:-)No i grzyweczka z przodu hehe;-)
foteczki proszę

Moja corka ma juz paszporcik wiec moze z tatusiem jechac na urlop a ja musze czekac miesiac a m,oze i dluzej:cool:
Ostatecznie gdyby nie doszedl do 2 lipca mam przyjechac i na miesjcu dostane paszport tymczasowy:tak:
Dobrze, ze chociaz młoda ma paszport, będziesz musiałą sama dojechac...szkoda.

No i tle, mam już czyste konto i troszkę czystrze sumienie, hehe. No al teraz spadam, bo nawet łóżko nie zasłane. Wpadnę jeszcze później jak się z obiadem wyrobię.

witam porannie
Paulina juz odprawiona do szkoly,kolejne pranie sie kreci
wczoraj zrobilam 4,korzystam z pogody:tak::tak::tak:
wczoraj bylo ladnie i cieplo az do 17,pozniej przelecial maly deszczyk ale dalej bylo cieplo
dzis od raa piekne slonce i ciepleko:tak::tak::tak::tak::-D
udalo mi sie wczoraj skosic trawe na podworku ale wokol juz nie zdayzlam bo deszcz spadl a mam elektryczna kosiarke
ale obskubalam trawe i zielsko tam gdzie kosiarka nie dala rady
dzis moze uda mmi sie w koncu opielic ogrodek:tak:mam taka nadzieje

nocka niefajna
tzn bylo fajnie do 4 rano
o 4 Weronika mnie w reke stuka zebym jej mleko zrobila:eek:
no to zrobilam,posla apol godz i sie obudzila znow z placzem tym razem.chciala od mnie to ja wzielam
znowpospala troche pozniej znow placz.
w koncu dostala picie i polozylam ja do lozeczka
dalej wyla ale w koncu ok6.20 zasnela i poki co spi spokojnie,niech spi

Sorki dziewczyny że tak tylko po łebkach ale taka trochę rozbita jestem. Korzystając z wolnego męża wybrałam się do okulisty bo od jakiegoś czasu mam plamę na lewym oku i praktycznie nim nic nie widzę no i dostałam skierowanie do szpitala na specjalistyczne badania. Ale prawdopodobnie nic się już z tym nie da zrobić bo to wygląda na jakiś stary niewyleczony stan zapalny i będę półślepa

trzymam kciuki zeby dalo sie to wyleczyc

Nie wiem czy wklejałam zdjecia swoich lasek,jak nie to:
piekne laseczki:tak::tak::tak::tak:

hejka

Nadrobilam to teraz moge napisac co tam u nas
A wiec rano wstalismy i zjedlismy wspolne sniadanko.Potem ja wyszlam zrobic zdjecie i pojechalismy do Koloni do Konsulatu.Moja corka ma juz paszporcik wiec moze z tatusiem jechac na urlop a ja musze czekac miesiac a m,oze i dluzej:cool:
Ostatecznie gdyby nie doszedl do 2 lipca mam przyjechac i na miesjcu dostane paszport tymczasowy:tak:
y

to fajnie ze udalo sie zaatwic
a ja w koncu nalesnikow nie zrobilam bo sie wzielam za podworko:-p
moze dzis zrobie,pomysle

Niki śpi, ciekawa jestem o której wstanie :eek: No i mamy postępy z piciem sztucznego mleka :tak: może się w końcu uwolnię :sorry:

As, ja tez bym nie miała gdzie wstawić tego łóżka co mi się najbardziej podoba :-D wiadomo, trzeba być realista :tak:

Anka, jak tam poszukiwania domku, macie coś nowego na oku :confused:

jak sie Anika dzis czuje?

Oj dziewczyny, wpadłam, żeby poczytać, ale czasu już nie mam.
Mam tylko szybkie pytanie-jak wam działa bb? bo ja co włączę to mi kompa zamyka, system wywala.

ja korzytsma z opery,ale nie tej najnowszej i poki co wszytsko dziala jak trzeba:tak::tak::tak:
wolno bo taki mam net ale dziala

to jedz go kup i niech Ci gdzies zostawia go zebym Twoj mogl odebrac

h

nie śpimy dzis od 4.50,Oliwka zrobiła pobudkę,co sie okazało obudziła się z goraczką 38,3C.rano o 8.00 poszlismy do lekarza co się okazało złapała ja wirusówka i to wszystko przez to.

boję się ze fala kulminacyjna zbliża się do Wrocławia.

jejku jaki dzis był szał w sklepach,brakowało wszędzie wody mineralnej,pustki w sklepach.normalnie szok,ludzie wyjeżzali pełnymi wózkami ze sklepu.

modlę z się aby nas nie zalało.

zdrowka dla Oliwki
wierzez ze sie boisz bo ja tez bym sie bala
pamietam co bylo w 97roku
trzyam kciuki zeby bylo dobrze
a Ty dalkeo masz do Odry?

a tak w ogóle to wszystkie dziewczyny jesteście bezpieczne???chodzi mi o powódż,czy kturaś jest zagrożona?

u mnie plynie tylko strumyk ktory nie ma zadnych doplywow wiec jestem bezpieczna
w takim momencie ciesze sie ze u nas nie mazdnych rzek itp

reklama
...ja korzytsma z opery,ale nie tej najnowszej i poki co wszytsko dziala jak trzeba:tak::tak::tak:
wolno bo taki mam net ale dziala

nic nie zrozumiałąm, nie wiem, czy dlatego, że jeszcze śpię , czy taka ciemna masa ze mnie:-p:-D

A z jakiej przeglądarki korzystasz czytając BB?:cool2:
Może problem rozwiąże zmiana przeglądarki na inną. Lub net jaki posiadasz nie radzi sobie z obsługiwaniem takich forum. Tzn. wolne łącze masz.:tak:

Do góry