reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Witam się po przerwie!

Chciałam się pochwalić, że wlaściwie to kończę studia. Praca magisterska już nabiera ostatecznych kształtów, a w sesji zostały mi tylko 2 egzaminy i 3 wpisy. Hehe... Ale cały weekend aż do dziś siedziałam nad tą pracą. Ciekawe, jak zostanie oceniona. Dużo pracy w nią włożyłam...

A w sobotę w ramach przerwy od pisania byliśmy z mężem na warsztatach ekologicznego pieluszkowania i powiem Wam, że chyba zupełnie zrezygnujemy z pampersów na rzecz nowoczesnych pieluszek EKO...

Ladygab ja też nie przejadłabym tego wszystkiego co w tym menu jest. Ja na śniadanie i kolację najczęściej zjadam 3 kanapki, a na obiad mam tylko jedno danie (zwykle drugie). Między tymi posiłkami coś sobie zjem, ale niewiele.

Ulisia to świetnie, że już prawie jesteś po studiach. Teraz przez chwilę odetchniesz zanim pojawi się nowy członek rodziny. A co to za eko pieluszki?

ladygab i pszczylaszczka naprawdę świetny pomysł :) z tymi lodami i żelkami. To i to uwielbiam :).
Jesli chodzi o czerwone owoce to uwielbiam wszystkie i tak jak sobie tu poczytalam to smaka na nie nabralam wiec jutro targ jak nic.
Doris ja kreski jeszcze nie mam ,wiec niewiem czy to dobrze czy nie ?
Miłego wieczorku ... bo U1BATOR juz zaraz bedzie :)

witam wszystkie październikowe mamusie :-) mi termin położna wyliczyła na 15 października.
jestem dopiero na półmetku ale juz sie nie mogę doczekać;-)

nurtuje mnie tylko jedna rzecz od początku ciąży przytyłam tylko 3kg i wydaje mi sie ze troche za mało. a jak tam u was???

Witaj Misia. Nie sądzę, żebyś miała się czym martwić. Teraz dopiero powinnaś zacząć więcej przybierać na wadze. Ja do tej pory też mało przytyłam i wcale się tym nie martwię. Maluszek waży tyle ile powinien i wszystko jest ok.

Ulisia- znam jedna mamusie co miala ambcje na te pieluszki, uzywala ich przez dosc dlugi czas, ale i tak na spacer czy do lekarza, czy w ogole na wyjscie z domu zakladala pampersy.

Z jednej strony mowia ze sie oszczedza na tych pieluszkach bo jednorazowo ok 500zl sie na nie wydaje, ale jak policzysz koszty proszku do prania, pradu, zuzycia pralki itd, to nie wiem czy nie wychodzi na to samo, a nawet moze i taniej.

Mnie w kazdym razie te pieluszki nie przekonaly i nadal nie przekonuja

E-lona- ja na sniadanie ok 12 zjadam 2 kanapki, potem obiad taki nie za duzy, no i kolacja 2 kanapki, potem jeszcze przed snem cos dojadam czasami, np dzisiaj jak mam gloda chodze i szukam co by tu wciagnac

Ostatnia edycja:
witam wszystkie październikowe mamusie :-) mi termin położna wyliczyła na 15 października.
jestem dopiero na półmetku ale juz sie nie mogę doczekać;-)

nurtuje mnie tylko jedna rzecz od początku ciąży przytyłam tylko 3kg i wydaje mi sie ze troche za mało. a jak tam u was???
Nic się nie martw, brzuszek się dopiero rozpędza ;-) Dla uspokojenia poczytaj sobie temat "Waga nasza i maluszków|" - tam piszemy ile komu przybywa więc mozesz się do tego odnieść.

E-lona to takie pieluszki kształtem jak pampersy ale z materiału, do prania (bez gotowania, namaczania, prasowania itp.) a nie z plastiku i ropy, jak pampki, które podobno rozkładaja się 500lat...

więcej np. na Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
albo EKO BABY Aktualności
zobaczymy jak to się sprawdzi, ale póki co podoba mi się ten pomysł :)
A to poczytam ;-) I trzymię mocno kciuki byś jak najdłużej wytrzymała w postanowieniu! Cel ambitny :-)

reklama
Do góry