reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Wiesz co minęły nie więcej niż dwa tygodnie dziunka... Buhahaa, teraz chodzi przy meblach mając niecałe 7 miesięcy, raczkuje jak rakieta i ma włączony radar na wszystko co nie-dla-dzieci.
A i podskakuje-sprężynuje jak coś ją ucieszy w pozycji stojącej
no to pięknie :tak:
moja jeszcze sę nie porusza przy meblach:-D ale już sama stoi.. więc idzie za Twoją,...
zobaczymy co to dalej będzie... wkońcu jest 2 tyg młodsza;-) hiih to ma jeszcze czas :p
i tezjak stoi z podparciem, sprężynuje:-D

Marika wreszcie gryzie!! WOW nauczyła się jak babcia wyprosiła żeby poczęstować ją truskawką :) Tak się rzuciła, że odgryzła kawałek i zaczęła przeżuwać tak sprawnie, jakby robiła to od zawsze. A jeszcze kilka dni temu miała odruch wymiotny na zupkę z grudkami. No i teraz gryzie wszystko, nawet moją kanapkę
Kamcia ale z tego co widziałam to Vicky wyprzedza Mariczkę bo na którejś fotce stała chyba bez trzymanki, a Mariczka tylko przy czymś albo za rączkę. A do chodzenia zachęcaj :)

lagajka chcialam mala przy meblach postawic.. hehe ale zapomnialam ze mam wysokie i nie ma se za co przy nich zlapac:-D

nie wazne czy wyprzedza Mariczke czy nie, najwazniejsze ze wszystkie dzieciatka sie prawidlowo rozwijja:tak:

HEHE no jasne :) to nie wyścig i nie w tym sensie napisałam. Wszystkie są cudnie zdolne i świetnie się rozwijają i to najważniejsze!

PODSUMOWANIE NA OSTATNI DZIEŃ PRZED SKOŃCZENIEM 7 MIESIĘCY
Mariczka sama staje, chodzi przy meblach, jeszcze chętniej za palce
Sprężynuje stojąc z trzymanką
Stoi trzymając się tylko jedną rączką
Samodzielnie siada i siedzi tak długo jak chce
Nadal raczkuje jak torpeda
Pokonuje mniejsze przeszkody np. leżącego tatę
Potrafi zejść z łóżka (nie wiem jak, bo dwa razy przyłapałam ją jak już była na podłodze)
Używa dwóch paluszków do wzięcia małego przedmiotu
Naciska guziczki
Samodzielnie pije z kubeczka z dzióbkiem
Potrafi się napić z podanej szklanki i dorosłej (bezsmoczkowej) butelki
Potrafi trafić łyżeczką do buzi i nie zgubić (całego) jedzonka
Jak dostanie szczoteczkę do rączki to rusza w buzi jakby myła ząbki, tylko trafia w dziąsełka
Odgryza i przeżuwa
Ząbki ma dwa i idą kolejne dwa
Wyciągniętej rączce da "cześć"
Ma szósty zmysł i budzi się za każdym razem tuż pod drzwiami Babci ;)

PODSUMOWANIE NA OSTATNI DZIEŃ PRZED SKOŃCZENIEM 7 MIESIĘCY
Mariczka sama staje, chodzi przy meblach, jeszcze chętniej za palce
Sprężynuje stojąc z trzymanką
Stoi trzymając się tylko jedną rączką
Samodzielnie siada i siedzi tak długo jak chce
Nadal raczkuje jak torpeda
Pokonuje mniejsze przeszkody np. leżącego tatę
Potrafi zejść z łóżka (nie wiem jak, bo dwa razy przyłapałam ją jak już była na podłodze)
Używa dwóch paluszków do wzięcia małego przedmiotu
Naciska guziczki
Samodzielnie pije z kubeczka z dzióbkiem
Potrafi się napić z podanej szklanki i dorosłej (bezsmoczkowej) butelki
Potrafi trafić łyżeczką do buzi i nie zgubić (całego) jedzonka
Jak dostanie szczoteczkę do rączki to rusza w buzi jakby myła ząbki, tylko trafia w dziąsełka
Odgryza i przeżuwa
Ząbki ma dwa i idą kolejne dwa
Wyciągniętej rączce da "cześć"
Ma szósty zmysł i budzi się za każdym razem tuż pod drzwiami Babci ;)

Jednym slowem WOW! Gratuluje zdolnej coreczki!!!!! :-) juz sie doczekac nie moge gdy tez sie tyloma postepami pochwale

reklama
Do góry