reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

lagajka super !! zdolnaTwoja córa:)))
Pawełek to dopiero co na czworaka sue podnosi i udaje pieska ;d; d

Hahaha Kasiula u mnie to samo z tym ze dochodza jeszcze dzwieki typu "hauuu" "hauuu" i "hhhheee hhheee hhhhe" jak podniecony piesek hehehehe brakuje tylko ogonka ruszajacego sie z boku na bok gdy jest zadowolony :-D :-)

reklama
U nas hmmm dziwnie...

Po pierwsze Ida sama siedzi, zupelnie samodzielnie, nawet potrafi zlapac rownowage jak ja kot potraci (ona kota).
Po drugie wspina sie na raczkach i podciaga w lozeczku ale nie chce raczkowac ani sie obracac plecy-brzuch. Potrafi to robic (co pare razy zaprezentowala) ale chyba uwaza ze to nudne. Za to probuje sama stawac i chodzic.
Po trzecie sama konsumuje.
Po czwarte reaguje na imie, pieszczotliwe nazwy, zapytana "gdzie kotek" szuka go, a jak znajdzie pokazuje, pokazuje gdzie jest ucho :).
Po piate - umie "powiedziec" ze chce jesc lub pic - i wyraznie to sa inne zawolania
Po szoste mowi NIE i MAMA a ostatnio cos ala KOT
Po siodme odzwierciedla - pokazuje raczkami to co my, jak bawila sie na zjezdzalni (oczywiscie trzymalam ja pod pachami) to obserwowala dzieci i potem w domu "zjazdzala" zabawki po sliskiej ksiazce (i nawet ja poprawila jak jej opadla z oparcia pod katem...)

Widac ze jest coraz bardziej kumata, no i rosnie...

Dobra u mnie 6,5 msc i tak:
Vi sama wstaje od około miesiąca,
sama podnosi się do siadu , siedzi ile się da
chodzi prowadzona za palce,
Sprężynuje stojąc bez trzymanki
podnosi się do mebli i innych podobnych ;-)
Stoi bez trzymanki
potrafi zej ść ze swojego samochodziku łapiąc się stołu, po czym zostaje w pozycji stojącej przy stole
macha główką na boki jak tylko usłyszy muzykę,
Naciska guziczki
Samodzielnie pije kaszkę z kubka niekapka
ze szczoteczką jak u lagajki, samasobie myje ząbki:-D(ma 2 )
Odgryza i przeżuwa jedzonko
sama umie włożyć łyżkę z jedzeniem do buzi
umie przybić 5 tacie hehe
umie złapać małe przedmmioty
wkłada sobie palec od nogi do buzi:-p
wyciąga rączki jeśli chce coś co nie jest w zasięgu jej ręki
mówi "mama, baba, dada, gaga" i inne swoje podobne
reaguje na swoje imię,
sama się obraca z brzuszka na plecy i odwrotnie
wycągfa rączki w moją stronę jak chce się poprzytulać
na słowo daj buzi , przyciągsa się ustami do policzka bądź ust,
kiedy ją sadzam prostuje nogi i za nic nie mogę jej posadzić musi stać
i jak jeszcze sobie coś przypomnę to dopiszę:tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wasze dzieci maja napewno ok 7 miesiecy?? Bo z ich postępów widze ze sa duzo starsze hehehe
moja ma 6msc i 2 tyg:-D

i zapomniałam dopisać że umie się sobą sama zająć przez ok 30min do godziny bawiąc się zabawkami
aha i wychyla główkkę w stronę taty kiedy go usłyszy ale nie widzi bo stoi np w kuchni i coś mówi

Ostatnia edycja:
Wow passingby ale zdolniacha z Idy!! Brawo
Kamcia Vi umie więcej niż myślałam, suuuuper!
Mariczka na imię i zdrobnienia też reaguje, wypatruje w stronę drzwi jak usłyszy klucz w zamku, wyciąga rączki jak słyszy "chodź do mamy", albo jak sama chce na rączki

reklama
i powiedział dziś mama patrzac na bańki mydlane , które mu puszczałam:-D a jaki zdziwiony był jak próbował je złapać a one znikały

Do góry