reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
No ja przerobiłam temat wzdłuż i wszerz i mimo że alergikami nie jesteśmy gluten będziemy wprowadzać w 10 miesiącu. Wiele badań wciąż trwa a więc nie ma jednoznacznych wyników a więc moje dziecko nie będzie królikiem doświadczalnym;-)
Kochana, dobieraj lepiej słowa bo taką wypowiedzią sugerujesz że te które gluten dają traktują swoje dzieci jak króliki doświadczalne :huh:

Absolutnie nie chcialam nikogo urazic, ale skoro badania wciaz trwaja i lekarza pozwalaja rodzicom wybrac - czyli istnieja dwa schematy zywienia, to jak inaczej to nazwac?

Absolutnie nie chcialam nikogo urazic, ale skoro badania wciaz trwaja i lekarza pozwalaja rodzicom wybrac - czyli istnieja dwa schematy zywienia, to jak inaczej to nazwac?

Badania nad szczepionkami też nadal trwają.... Więc dlaczego szczepisz dziecko....? :confused:

(nie musisz odp na to pytanie...) - to tak dla porównania....

Swoją drogą - dziś urodziła mi się w głowie teoria na temat wysypek na buzi Soni;
Ł. dzis wychodząc do pracy (wieczorem wypływa) wycalował ją z każdej strony, MOCNO wyściskał i MOCNO wycałował a ma wąsa i bródkę.... - pół godz później mamy już małe krostki... :eek:
Może ona nie taka alergiczna jak myslimy tylko wrazliwą skóre ma... :sorry:

Badania nad szczepionkami też nadal trwają.... Więc dlaczego szczepisz dziecko....? :confused:

(nie musisz odp na to pytanie...) - to tak dla porównania....

Swoją drogą - dziś urodziła mi się w głowie teoria na temat wysypek na buzi Soni;
Ł. dzis wychodząc do pracy (wieczorem wypływa) wycalował ją z każdej strony, MOCNO wyściskał i MOCNO wycałował a ma wąsa i bródkę.... - pół godz później mamy już małe krostki... :eek:
Może ona nie taka alergiczna jak myslimy tylko wrazliwą skóre ma... :sorry:

u nas też po przytulankach taty różne czerwone rzeczy wychodzą dzieciom na buźkach

Mary Joasia ma to po każdym wygłupianiu się z tatą, wystarczy że lekko przejedzie brodą po jej policzku.

U mnie lekarka spytała jaka decyzja, wytłumaczyła własnie tak jak napisałam powyżej. Miałam wybór. Poza tym naczytałam się to i owo.

Ja szczępię kalendarzem podstawowym który jest od lat. I myślę że tu nie ma co porównywać , bo brak szcepień może przynieść za sobą poważne choroby, a brak glutenu do końca 9 miesiąca nie ma znaczenia.

reklama
Wprowadzenie glutenu przed 9 mscem życia to zmniejszenie o 80 % ryzyka alergii na ten składnik. To najnowsze badania. Według nich pracuje wiekszosc lekarzy i WHO , które wielokrotnie na tym forum powoływane było jako autorytet. Wciaz trwaja badania nad sensem rotawirusowych , pneumokokowych i innych szczepien , a jednak szczepimy w wiekszosci.Obowiazkowe szczepienia tez sa poddawane negacji i sa polem do zacietych polemik wiedzy zwolennikami i przeciwnikami.
widzisz dziunka np.podałas małej np.truskawke mimo, ze zaleca sie dopiero po 1 roku .To nie był eksperyment? Ja tego nie ganię. Super , że mała moze jejesc i jest ok

Do góry