reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Hej!
Ja już po radzie...w sumie nudy nic sie nie dowiedziałam...ale jestem nauczycielem kontraktowym :tak::-)
Kasia a no właśnie, wózek bym kupiła i owszem jakby kasa była:-p
Tosika no angina to jest migiem, mój Kuba dostał anginy w jakieś 5 godzin:-pposzedł rano o 7 normalnie do złobka a o 12 juz byłam z nim u lekarza:baffled:zdrówka dla Was:tak:
Madzia super!gratulacje!no a 150zł to juz coś..:tak:

reklama
heloł,
ja na moment!
Kasia - napewno egzamin zdany będzie na 5!!
Kicrym -fajnie, że zaraz masz wakacje!
Madzia - gratulacje z umowy i podwyżki
Haszi, Kamu - będzie dobrze, napewno!!!

ja mam dziś zakręcony dzień i naprawdę fajny, bo dostałam pensję na konto z 7 razy większą niż standardowo!!! oczywiście myślałam że to błąd ,ale okzało się że dostałam wyrównanie o które wnioskowałam ponad rok temu i na które dostałam pisemną odpowiedź że jest bezpodstawne...okazało się że jednak jest podstawne :-)))))))
wyrównanie odnośnie zasiłku chorobowego i macierzyńskiego, złozyłam wniosek o ponowne przeliczenie należnej mi podstawy i wypłatę należnych mi pieniędzy plus odsetek z 3 lat od złożenia wniosku ( dowiedziałam się że w większości firm po podstawy obliczenia zasiłku chorobowego i macierzyńskiego biorą gołą pensję, a trzeba doliczac jeszcze premię, nagrody, bonusy, tzrynastki itp ).
No i dostałam 350 zł netto podwyżki :-))
ależ miałam dobry dzień :-)

Tosika, karteczka doszła dziś do Olgusi - bardzo pięknie dziękujemy. Już wisi na honorowym miejscu! Zdróweczka dziewczyny!
Pabla, ale czadowy dzień! Zazdroszczę. Ja wyrównanie dostałam swego czasu - bardzo to było miłe :-) Pamiętam o Tobie i zacznę działać może nawet dziś. Aha, jak dostanę 5 z angielskiego, to sie pochlastam, bo to na % ;-)

He he Kasia..ja też test pisałam wczoraj :) nawet spoko było zwłaszcza że mało materiału :)
Pabla...ha to masz fajnie, ja też pisałam ale bezskutecznie
madzia....gratki

a ja właśnie skończyłam myć lodówkę i muszę czekać aż wyschnie jedna półka w zamrażalniku bo ni ch....nie dostaniesz ścierką...nosz..k a pewnie zaraz kontrolnie młody zaryczy ...no nic zapałki w oczka wsadę i będzie..zaczęło się lać wieczorem z lodówki i nie mogłam tego wstrętnego zajęcia odciągnac....juz wolałabym jednak prasowanie :)
idę tą półkę sprawdzić

Lenka i Zainab wszystkiego najlepszego kwiatuszki nasze śliczne!
Post i jak pospałaś?
Pabla gratuluje :tak: Fajna niespodzianka,też bym się nie pogniewała;-)
Tosika zdrówka dla Was!

Dziewczynki od nas kartki tez będą później,bo az wstyd sie przyznać,ale jeszcze żadnej nie wysłałam,a nawet nie kupiłam:zawstydzona/y: Ale będą będą:tak:

Ale sie skwar zapowiada,u nas już grzeje niemiłośiernie:-) ,ale fajnie w końcu lato:tak:

Ostatnia edycja:
Ale sie skwar zapowiada,u nas już grzeje niemiłośiernie:-) ,ale fajnie w końcu lato:tak:

komu fajnie, temu fajnie - jak dla mnie 10 stopni mniej by spokojnie starczyło:-p Dziś na szczęście idę do żłobka tylko raz...wczorajsze 8 kilometrów w tę i z powrotem dało mi w kość:baffled:

To jak tu tyle podwyżek i dobrych wieści finansowych to by opić trzeba....kto stawia? Pabla chyba, z takim wyrównaniem to ze 3 dni można cięgiem pić:-D Albo zróbmy sobie BB-państwo opiekuńcze i podzielmy po równo na wszystkie - Hashi czy ja byśmy nie pogardziły, nie?:-D

Hashi, no takie życie z firmą...ale ja bym na etat nie zamieniła, bo w firmie zdarzają się też przyjemne niespodzianki finansowe, na na etacie z góry wiesz ile zarobisz:tak: Moja firma leży i nie dycha, we wrześniu zamykam, bo to nie ma sensu - tyram po nocach, żeby na zus i księgowego zarobić, a te kilka stów więcej do budżetu bardzo by się przydało...trudno, kolejny raz się przekonałam, że głowy do biznesu nie mam - kosztowna nauka, ale może pozytywne skutki przyniesie, bo do R w końcu chyba dotarło, że nie jestem maszynką do produkowania pieniędzy i zatykania dziur finansowych:-p

Kasia, Post, za Was to nawet kciuków trzymać nie trzeba, bo zdolne jesteście i pewno testy ze śpiewem na ustach pozaliczacie:tak:

Tosika, współczuję chorób....ale jakim cudem angina w środku lata? Lodów się objadłyście?:tak:

Flo dziś znowu na śpiocha do żłobka poszła...żal mi jej, że tak rano wstawać musi, ale w innym wypadku to ja bym musiała ją codziennie odprowadzać, a własnego kręgosłupa tez mi żal...

No i ustaliłam z siostrą, że o ile dziś lekarz jej nie powie, że urodzi najwcześniej za miesiac, to jadę w niedzielę...stresuję się trochę tym wyjazdem, bo szwagier już pracuje i go w ogóle w domu nie ma, siostra do niczego się nie nadaje i bedę sobie musiała sama radzić....zdziczałam przez te parę lat, bo kiedyś bez problemu tułałam się po całej Europie, nie zwracając uwagi, czy znam język kraju, w ktorym aktualnie przebywam:-p no nic, w razie problemów zawsze pozostaje akcja ala J.M. Rokita w niemieckim samolocie....byle paralizatorem nie dostać:-)

miłego dnia! aaaaa...i najważniejsze! Lenko, nasza iskiereczko, wszystkiego dobrego z okazji urodzin!Kartka poszła wczoraj, zaległe również:tak:

Edit, bo skleroza nie daje za wygraną:-p Zainab, Tobie też duuuużo radości i uśmiechów nier tylko w urodziny!

Ostatnia edycja:
Hej, hej!
Post, mnie wczoraj przestraszyła ilość prasowania. Przez angielski prasowanie leżało odłogiem, no ale muszię sie za to zabrać, bo chociaż dzieciaki mają full ubranek, to i tak lada chwila może zabraknąć.
Surv, z Twoją znajomością angielskiego nie powinnaś mieć żadnych problemów. Przecież Niemcy to nie jakaś dziura i język znają ;-) Kurcze, szkoda, że interes nie rozkręcił się ;-(

Lenko, Zainab, wszystkiego najlepszego gwiazdeczki!!!
(kartki wysłane wczoraj i jestem na bieżąco; następna rundka za kilka dni ;-))

Lenko Zainab wszystkiego co uśmiechnięte, słodkie i kolorowe z okazji urodzinek

moje poszło na spacer, ja mam pełno roboty papierkowej w domu ale robię wszystko, żeby się nie natknąć na nią:-) właśnie maluję skrzynki na balkon bo zamarzyły mi się kwiaty
tato się smieje, że meksyk zaraz zrobię, bo jak zna życie pelargonie szlak trafi bo to trzeba podlewać i posadzę pewnie kaktusy;-) ale bynajmniej mam do nich rękę - zawsze mi zakwitają:-D:tak:

surv to niebawem ostry dyżur Cię czeka - kciukasy trymamy
Post jak wyspanie? pewnie dziś zapałek cały dzien używasz bo jak zobaczyłam godzinę Twojego posta o lodówce to bynajmniej mi oczy szeroko się otworzyły;-)

a karteczki od nas dziś wyszły - przepraszamy za opóźnienia
Kasiu dzięki za maila:-)

reklama
Witam, wczoraj nie mialam czasu zgladnac bylismy na basenie odkrytym a na 18 do pracy.
LENKA ZAINAB STO LAT DZIEWCZYNKI
Sorki ze nie odpisze na posty ale mam gosci, jestem padnieta. Wczoraj pracowalam sama na tej maszynie co Wam wczesniej mowilam i powiem Wam ze masakra usiadlam dopiero na przerwie. Kregoslup mam na wykonczeniu a jeszcze Misia obudzila sie o 7 i nie chciala spac. Wiec mam dzis kongo. Jestem zalamana nie dam sobie rady na tej maszynie duzo rzeczy jest tam do robienia technicznych na ktorych sie wogole nie znam:-:)no:
Milego dnia

Do góry