reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej Dziewczynki. Znalazłam chwilkę więc zaglądam...u nas już dużo lepiej,kolka przechodzi...ale jak się jeden problem kończu to drugi zaczyna mały ma skazę białkową więc już prawie nic nie jem i do tego dziąsła go swędzą,gryzie wszystko co popadnie i marudzi.Któraś pisała o problemach ze spacerami,u nas to samo mały chwilę pochodzi a zaraz jest wisk i muszę go nieść na rękach,ale znalazłam na niego sposób mam spacerówkę z wkładką dla niemowląt więc mogę go już w niej wozić,wtedy tak nie marudzi bo wszystko widzi i jest zainteresowany:)))) zazdroszcze tym których maluchy przesypiają noc mój się budzi z 4,5 razy bo jest wiecznie głodny,a jak nie to to go brzuszek jeszcze boli i się skręca i skwierczy...echhhhhhh chciałam go przestawić na butlę ale mogę zapomnieć bo ani smoka ani butli nie chce a ja niemam sumienia go głodzić...tylko cycuś i koniec...uparciuch jeden,za parę dni zaczynam ze słoiczkami...trzymajcie kciuki,Kubuś pije z łyżeczki więc mam nadzieję że będzie chciał słoiczki.Sorry za tak długiego posta:)))

reklama
Witam wieczorową porą:-)

Widzę że dziś ruszył temat paczuszek, to się pochwalę że nam przysłano. Dziś byłam odebrać na poczcie, dostaliśm słoiczek jabłko+marchewka, jeszcze troszkę i wypróbujemy. A dostałyście też taką książeczkę z kuponami rabatowymi na produkty Hippa do rossmanna? Na wszystko 20 - 25% rabatu, nie wiem czy doczytałyście ale na początku tej książeczki jest kuponik do r. z którym jak się pójdzie to za 1gr. otrzyma się kolejną paczuszkę od Hippa:tak::-). Wiem że to dobry marketing i wszystko to ma na celu zwiekszenie sprzedaży produktów Hipp ale miłe jest otrzymywanie takich paczuszek:tak: Marcel ma 3 i pół miesiąca i paczuszka przyszła wczoraj (awizo) więc myślę dziewczyny że te co wypełniły prawidłowo kuponiki na pewno lada dzień też ją otrzymają.
Tak, ja też dostałam tą książeczkę z kuponami i zamierzam ją wykorzystać do cna ;-)
Do nas paczka przyszła dziś, więc może reszta dziewczyn też na dniach dostanie:tak:

Ja też witam wieczorowa porą. mój M już mi sie kazał kłaść spać, ale chciałam jeszcze zajrzeć na BB, bo później nie nadrobię.
Więc co do paczek to ja nic nie dostanę, bo nam w szpitalu nic nie dawali, po prostu żadnych gadżetów:baffled: Trudno jakoś przeżyję;-)
A co do spacerów, to mój M mi nie wierzył, że Lilka się tak drze dopóki dzisiaj sam nie wziął dziecka na spacer. Mówił, że nie wiedział co robić, więc wrócił do domu i ze spaceru nic. Ja na razie mam taki sposób: jedziemy kawałek wózkiem z atrakcjami typu zabawki piszczki i moje wygłupy, a potem na jakimś placu zabaw bądź ławce biorę ją na ręce i tak, aż do momentu jak jest zmęczona i zasypia. Ale uwierzcie mi jak mam iśc na spacer to mi sie coś robi. Jutro wypróbuję spacerówkę, może jej lepiej będzie. Mimo tego, że mam kilka poziomów leżenia w gondoli to jej i tak nie pasuje:sorry2:
Kończę, bo muszę wyłączyć obiad i sie ogarnąć. Od jutra ciężkie dni, bo przedszkole zamknięte, więc Polcia w domu. Ona mi duzo pomoże, tylko mi jej szkoda, bo mało czasu jej poświęcę, a może Lilka postanowi spać dłużej w dzień. Zobaczymy.
Dobrej nocki!

no i po szczepieniu, ufffffffffff........
nie było AŻ TAK ŹLE chociaż bezdech zaliczyła :( dobrze, że krótko się darła (relatywnie...) potem jeździliśmy ze 2 godziny po okolicy, żeby mała pospała, bo jak tylko samochód staje, to ona się budzi...
tym sposobem zasnęła dopiero 15 minut temu...
następne szczepienie za 2 miesiące, 3 zastrzyki!!!!!!!!!!!!! muszę kupić tą maść Emla znieczulającą.
Boże, nie wyobrażam sobie, żeby ją mieli kłóć każdą szczepionką oddzielnie, gdyby były tutaj płatne, to spod ziemi wydobyłabym pieniadze!!!

AniaSkrzat- dobrze, że kolki mijają :) będzie coraz lepiej :) no, zęby wszystkie musimy przeżyć...

Madzia- biedny Twój Bartuś...

byłam dziś u lekarza i przybrał w mies. 450 g myslicie że dużo? teraz waży 6200g

skoro sie lekarz nie czepiał ;) to chyba ok :) chociaz ja gdzieś czytałam, że normalny przyrost wagi to 700-1100g miesięcznie... jak moja przybrała w miesiąc 550g, to położna stwierdziła, ze za mało :/ widać, co osoba, to opinia.
zresztą, Twój M. i tak waży o 100g więcej od mojej O. :)

e_kord-współczuję takich spacerków.Przyjemność to nie jest ani dla Ciebie ani dla brzdąca.
Ja się zastanawiam jaki dzień nam się dzisiaj szykuje.Mała wstała na mleko po 6,zadowolona i wyspana a teraz marudzi w łóżeczku i pcha łapkę do buzi aż ma odruch wymiotny chwilami.:szok:
Dziewczyny na CIĄŻA,PORÓD są ciekawe dwa tematy,kontrowersyjne(aż się zagotowałam pisząc tam swoje zdanie).Zajrzyjcie bo ciekawi mnie co wy sądzicie!:Kto czerpie korzyści z terminu porodu" i "poród bez lekarza,położnej i męża".

Ostatnia edycja:
U nas tez chyba zabki ida bo w buzi wszystko co pod reką a nawet raczki no i na dworze tez nie jest ekstra tez marudzi beczy nieraz pol godziny zanim sanie a spi juz niestety coraz mniej. Dzisiaj pobudka o 6 rano na jedzonko no i spac nie bedzie dalej bo po co ...mamusia wstala wypila kawet i co maluszek slodko spi a mama ma oczy na zapałkach hehe.

Madzia kochana trzymam kciuki za Bartusia.

reklama
E_kord wspolczuje takich spacerow.
Moj sie tak darl, ale to bylo wieki temu, teraz jest super. Czasem spi, ale czesto po prostu grzecznie lezy i mimo tego, ze czasem nie widzi zbyt duzo, jest ok. Pozniej pokima pol godzinki i znow sie budzi.
Trzymam kciuki, zeby Lilka polubila wkrotce spacerki!

Ionka my idziemy za tydzien na szczepienie, bede miec ta masc i zobaczymy czy sie sprawdzi...
Na paszport czekamy dalej, znow sprawdzaja dokumenty :/ M do nich zadzwoni, jesli do piatku sie nic nie zmieni. A za 2,5tyg. fruuuuuuuuuu na wakacje :) Juz sie doczekac nie moge!!

Marela w Tesco ta czapeczke kupilas? Po przyjezdzie musze tam zagladnac. Chcialam zamowic przez allegro, ale boje sie, ze rozmiarowo cos bedzie nie tak, a tu u nas takich fajnych czapek nie ma. A nad morze w sam raz bedzie ochrona przed sloncem :)

Madzia trzymam kciuki za Bartusia!!

Heronek - dzieki :) ciezko bylo, ale sie oplacalo! :)

No i mamy lipiec :szok: Ale ten czas leci. Za miesiac wracam do pracy :/
A u nas sie zepsula pogoda, wieje masakrycznie, lalo od wczoraj popoludniu, dzis sie przejasnilo, ale glowe chce urwac.

Do góry