reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hejka:) U nas nocka średnio jak zawsze mały zasnoł o 21 a pobudkę zrobił o 1 ale w między czasie wiercił się niesamowicie,no i do rana czuwałam przy nim bo co chwila się budził...niestety nie chce spać w łóżeczku więc śpi ze mną a mąż na kanapie...teraz zasnoł więc wpadłam na chwilę.U nas 3 szczepienie 16 lipca,boję się bo po ostatnim bardzo zle się czuł,marudził i miał stan podgorączkowy mam nadzieje że teraz będzie lepiej...

reklama
Marela w Tesco ta czapeczke kupilas? Po przyjezdzie musze tam zagladnac. Chcialam zamowic przez allegro, ale boje sie, ze rozmiarowo cos bedzie nie tak, a tu u nas takich fajnych czapek nie ma. A nad morze w sam raz bedzie ochrona przed sloncem :)
nie w tesco - kupialam w galerii w jakims zwyklym sklepie z odzieza dla dzieciaczkow nie pamietam nazwy - ogolnie czapeczka mi sie nie podoba za bardzo ale nic innego nie bylo cienkiego ;( a kupilam o taka - FPH Maja - ta drugą od góry -Dino

A my tez juz prawie sami zasypiamy ;) - smoczek dziala cuda , normalnie mysalam ze bede sie meczyc tygodniami od zasypiania przy cycku a jak M nauczyył go smoka tak nie gra prawie roli przy czym zasypia;) , a wczoraj jaki mi usnal o 16 tak obudizl sie na karmienie ok18 i spal do 22 dalej , obdzil sie ogromnie glodny zjadl i jakbym go nie obudzila to dalej by spal ale musialam zmienic pieluche i go wykapac. No i zjadl przed kapaniem a potem go chcialam uspic przy cycku- pomyslalam ze jak zje jeszcze drugiego to moze przespi do rana - efekt- przejedenie i pierszy raz ulal i to w duzej ilosci;) no i usnal przy smoku ;) - chyba od poczatku dba o linie ;)

edit- co do czapeczek to lepiej przymierzyc -bo podobala mi sie jeszcze inna ale jak zalozylismy to okropnie wygladal ;(, ogolnie wyboru dla takich maluchow jak dla mnie nie ma -a jak była fajna to dużo grubsza ;(

Ostatnia edycja:
Dzien Doberek!
U nas znowu goraco...ufffff....Maly nie spi od 4, M dopiero co go uspil, kupki znowu nie mogl zrobic. Szukalam tutaj czegos, ale nic co Wy podajecie nie znalazlam. Trzeba bedzie sie do lekarza przejsc po jakas recepte...
A do smoczka moj maly sie dopiero przyzwyczail, i tylko do snu, musze go odzwyczajac od cyca, jak marela,i juz coraz lepiej idzie.

Marela ja potrzebuje tylko na te 3tyg. jak bedziemy na urlopie.
Myslalam o takiej: YORKER CZAPKI CZAPKA Summer z Osłonką na kark 48 (1090760608) - Aukcje internetowe Allegro
Ale nie chce kupowac w ciemno, bo nie wiem jaki rozmiar bedzie dobry :/

Blueberry a ja wlasnie przyzwyczailam do smoka, bo ssal kciuka, a wychodze z zalozenia, ze od smoczka latwiej dziecko odzwyczaic, niz od tego drugiego. Tez mu ten smoczek wypada bo tez gmyra lapkami, ale juz coraz rzadziej, a za niedlugo sam sobie bedzie go wkladal z powrotem :D

E: Ja jeszcze robie tak, ze jak usypia, pomiedzy raczke a smoka daje mu pieluszke, wiec nie ma jak go wyciagnac :)

Ostatnia edycja:
Ja też wolę smoczka niż kciuka, chociaż czasem mu pozwalam ssać kciuk, niech ma ;)
I jak mówi Tabasia, niedługo będzie sam sobie z powrotem wkładał smoczek - wczoraj już mu się raz przypadkowo udało, bo trzymał w łapce i trafił do buzi:-D

Dzień Doberek.U nas znowu upał,ale wietrzyk tez jest,spacerek dzisiaj napewno bedzie.Nocka taka sobie nie chodzi o Bartusia przespał całą noc,ale o mnie miałam gazy i biegunke masakra i cos nie dobrze mi,wypije czarną herbatke to mi moze przejdzie.Wczoraj z M usłyszelismy jak nasz maluszek smiał sie na głos juz kiedys słyszałam,ale wczoraj to było smiesznie.Dzisiaj przyjezdza M brat z rodzinką ze Szczytnej super.Bartus bedzie operowany w szpitalu Wojewódzkim w Gdansku.Az sie boje,oby ostatnia.Mój M kosi trawke a jak korzystam i siedze na BB.Słonecznego i dobrego dnia Wam zyczymy;-)

witajcie
ja przed wyjazdem w gory zastanawiam sie czy jak pogoda bylaby sprzyjajaca to moze mozna byloby wybrac sie na jakis szczyt, co sadzicie o wyprawie z dzieckiem w chuscie?? ewentualnie mam 2 nosidla ale one wydaja mi sie jakies takie "bylejakie":confused:

oczywiscie w takie upaly to z wypraw nici, chociaz w gorach moze bedzie chlodniej,

moj maly dzis w nocy obudzil sie chyba z goraca o 24:szok: ale na szczescie nakarmilam i spallismy dalej, na spacer dzis wyjde chyba dopiero wieczorem bo z racji naszych problemow "spacerowych";-) nie mam zamiaru uzerac sie z nim przy 30 stopniach he he

monika wszystkiego dobrego!!:-)

reklama
heja...
u nas nocka ok nawet usnał na plecach i spał tak 2h sukces:happy2:
wczoraj wieczorem wypił flache 170ml potem marudzil poplakiwał dostał jeszcze 30 i kimnał jak zabity:szok::szok::szok:

a ja cos kiepska...ciagle mi sie w głowie kreci i tak od tygodnia na nic nie mam siły i ciagle bym spała.....

ja tam kisze ogora w chacie w ciagu dnia...tez jakos Niki nie moze wylezec i drze japke na dworze
nie cierpie upałów...no chyba, ze jestem nad morzem:-)

zamowilam z portalu dodomku.pl 12 opakowan mleczka hipp na 3 dzien od zamowienia mleczko było z gritiskiem fajnym lsiniaczkiem hippa :)

Ostatnia edycja:
Do góry