reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Zdroweczka dla wszystkich chorowitkow.

Mam zagwozdke.
Mianowicie, czy mocz dziecka powinien miec silny zapach.
Nie wiem czy to wina moczu samego w sobie, czy pieluszek, ale czasem zasikany pampersiak podsmierduje jakos. Te zapaszki zaczelam czuc niedawno, zbieglo sie to w czasie, gdy zmienilam huggies na pampers. Wiec moze to zbieg okolicznosci. No i nie za kazdym zasikaniem pampers ma mocny zapach. Tak sobie mysle, ze moze producent tak sobie obmysli, ze doda cos co reaguje z siuskami, zeby niefrasobliwi rodzice wiedzieli, ze czas juz na zmiane pieluszki. No i rzeczywiscie, pieluszka woni po nocy.

reklama
Świetny pomysł, moje chłopaki też uwielbiają miód to po tatusiu bo ja raczej nie przepadam:-D

gosienka, ja też nigdy za miodem nie przepadałam... babcia go we mnie pakowała jak byłam mała i jakąś awersję miałam... ale... miód akacjowy ostatnimi czasy uwielbiam... jest mało miodowy a taki słodziaśny... mniaaaaaam... z pracy miałam mega zapas miodu rzepakowego (różne odmiany rzepaku) no i jego jak dodałam do herbaty to pół biedy, ale generalnie to goście go pochłaniali z apetytem.

hej dziewczyny, przepraszam ze znowu zamilkałam ale już mam dość:( Byliśmy u pediatry-miało być szczepienie ale nie było bo:
1. mała dostała jakiejś wysypki (a już wszystko poza mleczkiem odstawiłam) 2. gardełko czerowne, 3.Laurka nie bardzo mało przybiera na wadze(w ciągu miesiąca 400g) waży dopiero 5,930kg. Chyba jeszcze jej zęby idą bo ododatkowo nie chce nam nic jesc, jest marudna, ciagle placze i juz nie mam pojecia co jej jest. Mamy zrobic badanie moczu bo moze to byc jakas infekcja. Sama juz nie wiem co robic :((( ehhh chyba dzis braklo mi sil:(

kingunia przykro mi... mam nadzieję, że Laura zacznie jeść w końcu i przybierać solidniej...
ostatnio czytałam o chłopcu, który nigdy nie czuje głodu :eek: już jako niemowlak rodzice uważali go za niejadka, a później tylko się utwierdzili w przekonaniu, że ich syn nie lubi jeść... do czasu... w końcu naukowcy doszli do wniosku, że ten chłopiec nie odczuwa uczucia głodu -> Chłopiec, który nie odczuwa głodu - Niewiarygodne.pl

aaaaa dziewczyny ostatnio moja babcia opowiadała mi że jej znajoma ma córkę u której wykryto cukrzycę... a żeby było śmieszniej, to matka sama to odkryła, bo lekarze nie chcieli? jej pomóc... jej córka bardzo często w nocy budziła się i podjadała produkty bogate w cukier do tego prawie ciągle piła... matka po wielu wizytach u pani pediatry poszperała popytała i pomyślała, że winny może być właśnie poziom cukru... słuchajcie wiecie co jej na to pani pediatra powiedziała ?? że nie zleci żadnych badań bo ona wie najlepiej! że to nie jest na pewno cukrzyca! :szok: kobitka poszła do innego pediatry przedstawiła sprawę i ten dał jej skierowanie na badanie - bo przecież to go nic nie kosztuje, a matka będzie spokojniejsza i jakie było zdziwienie kiedy wyszło, że to jest już cukrzyca, która wymaga aplikowania za pomocą pompki insulinowej insuliny!! normalnie :angry::angry::angry: tą pediatrę bym zatłukła gumowym młotkiem!! Gdyby nie czujna i rozsądna matka to dziecko mogło by zapaść w śpiączkę cukrzycową!! aaaaach!! aaaa no i dodam, że mała teraz ma problem, bo powinna iść do przedszkola, ale pomimo, że to stolica to jest problem ze znalezieniem takiego, które przyjmie cukrzyka...

Ostatnia edycja:
Zdroweczka dla wszystkich chorowitkow.

Mam zagwozdke.
Mianowicie, czy mocz dziecka powinien miec silny zapach.
Nie wiem czy to wina moczu samego w sobie, czy pieluszek, ale czasem zasikany pampersiak podsmierduje jakos. Te zapaszki zaczelam czuc niedawno, zbieglo sie to w czasie, gdy zmienilam huggies na pampers. Wiec moze to zbieg okolicznosci. No i nie za kazdym zasikaniem pampers ma mocny zapach. Tak sobie mysle, ze moze producent tak sobie obmysli, ze doda cos co reaguje z siuskami, zeby niefrasobliwi rodzice wiedzieli, ze czas juz na zmiane pieluszki. No i rzeczywiscie, pieluszka woni po nocy.

zielona, ja też zauważyłam, że zasikany pampers wydziela np inny zapach niż zasikane huggiesy... no i w ogóle właśnie czuje silny zapach moczu... myślę, że to jest normalne.

Zieona po nocy to u nas też pampers cuchnie okropnie ale ja małej nie przebieram w nocy więc rano jest pełny po brzegi:) Najbardziej mi przeszkadza zapach pampersów tych z wkładką rumiankową ( nie pamiętam nazwy)

Zieona po nocy to u nas też pampers cuchnie okropnie ale ja małej nie przebieram w nocy więc rano jest pełny po brzegi:) Najbardziej mi przeszkadza zapach pampersów tych z wkładką rumiankową ( nie pamiętam nazwy)
u nas tak samo, rano jest pelno i smierdzaco.
No i z tych wlasnie pampkow juz tez zrezygnowalam. Teraz mamy te zielone, i jak ubieram Polce to za kazdym razem jej mowie: a teraz pampersiolek bedziesz miec z dziewczynka, albo z pieskiem, albo z krowka itp i nasladuje jak robia te zwierzatka hahaha

No i z tych wlasnie pampkow juz tez zrezygnowalam. Teraz mamy te zielone, i jak ubieram Polce to za kazdym razem jej mowie: a teraz pampersiolek bedziesz miec z dziewczynka, albo z pieskiem, albo z krowka itp i nasladuje jak robia te zwierzatka hahaha

me też mamy te zielone :-) i też zawsze Q tłumaczę z czym jest pampersiak i mu pokazuję dodatkowo :-D a on tymi ślepiami jak na głupią ;-) kochane dziecko

Ja robię dokładnie tak samo zresztą jak przebierałam chłopaków to też im opowiadałam o obrazkach na pampersach:)Czyli nie jestem sam:)

reklama
Dziewczyny mają rację -pampki cuchną -są bardziej plastikowe jakieś:/

A moje dziecię się odstawiło od cycka... je tylko rano raz dziennie... masakra....

Do góry