reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

czytam ze dajecie danonki.
Kurcze jestem zdziwiona bo serków homogenizowanym nie powinno sie podawać takim maluszkom :(
a tymbardziej danonki pedzone sztucznie i z barwnikami.
Chyba ze cos sie w składzie zmieniło, a ja nie wiem.
Bede w poniedzialek u pediatry to az sie zapytam czy dawac.
Misia dostaje jogurty te z hipp dla maluszków i z bobovity owocki z jogurtem.

A mnie cos bierze temperature mam :(

reklama
Tu mowia aby dawac dziecku jogurcki,jak dziecko skonczy 6 miesiecy,a w Polsce lekarze mowia aby zaczac dawac jak dziecko skonczy 10 miesiecy,wiec co kraj to obyczaj,tak samo jest z biszkoptami tu mowia aby dawac jak dziecko skonczy 6 mies a w Polsce cos kolo 10 mies,bo gluten jest w nich,a ja daje malemu juz od miesiaca i wszystko jest ok;-)

Dobra zmykam do szkoly po dzieci,pozniej zajrze:tak:

My juz po obiadku:-)

Poszlam po dzieci do szkoly,a jak czekalam na nich to zaczal lac deszcz ze spodnie,kurtke i buty mialam mokre,nawet parasolka nic nie pomogla:zawstydzona/y:

Jak dobrze ze jutro sobota,nie bede musiala odprowadzac dzieci do szkoly, jutro tez ma padac caly dzien.

Misia moze zrob sobie herbatke, wypij taka ciepla i wskakuj do lozka.

Ostatnia edycja:
czytam ze dajecie danonki.
Kurcze jestem zdziwiona bo serków homogenizowanym nie powinno sie podawać takim maluszkom :(
a tymbardziej danonki pedzone sztucznie i z barwnikami.
Chyba ze cos sie w składzie zmieniło, a ja nie wiem.
Bede w poniedzialek u pediatry to az sie zapytam czy dawac.
Misia dostaje jogurty te z hipp dla maluszków i z bobovity owocki z jogurtem.

A mnie cos bierze temperature mam :(

Może i nie powinno sie podawać, ale ja próbuję i jak coś jej szkodzi to nie daję a jak nie to czemu mam nie podawać. To jest tak jak z mlekiem krowim. Powinno się podawać jak dziecko skończy 2 lata, a ja pierwszej córce dawałam jak rok skończyła a drugiej jak miała 10m-cy. Gotowałam im kaszę manne i nic im nigdy po tym nie było. Żyją i mają się dobrze:-D:-D:-D

Weszlam na na konkurs z pudelkiem i nie ma tego chlopaka ktory byl wczoraj na 2 miejscu,wychodzi na to ze byl to oszust skoro go usuneli huuuura nie ma go:-D

Edytko moja Misia dostaje biszkopty, ciasteczka te dla maluszków, chrupki kukurydziane i wafle ryzowe i wszystko jest oki.

Ale dałas tak odrazu do raczki i nie krztusiła sie? Odrazu załapała o co chodzi? Bo Bartek nie umie jesc chrupków jak mu dam to odgryzie kawał i od razu chce go połykac i zaczyna sie krztusic i wymiotuje :-:)-( Juz nie mam pojecia jak go nauczyc je jesc :-(

ciasteczkom hipolitkom odgryzała glowy :)
zaczynałam od wafli ryzowych. twarde wiec nie mogła ugryźć ( nie miala jeszcze zebów) i memłała.
i tak sie nauczuła.

reklama
Do góry